Új hozzászólás Aktív témák
-
Janus27
tag
Első ránézésre azt hittem hogy megint egy fagyállós tuningos cikket dobtál fel!
-
Csapoati
nagyúr
Csak ha forgalmazni akarod a higított terméked, meg kell felelni egy bizonyos Brix-foknak (gyümölcsönként más), ami túl nagy higításnál nem lesz meg.
1.2. Koncentrátumból (sűrítményből) előállított gyümölcslé
1.2.1. A 2. pontban meghatározott sűrített gyümölcslé olyan ivóvízzel történő hígítása
útján készült termék, amely teljesíti az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés
rendjéről szóló kormányrendeletben előírt kritériumokat.1.2.2. A késztermék oldható szárazanyag tartalmának el kell érnie az F részben a
sűrítményből készült gyümölcslé tekintetében meghatározott minimális Brix-értéket.Magyar Élelmiszerkönyv
-
Armahun
addikt
Ha egy sűrítményből készült narancslénél 1 liter sűrítményhez adunk mondjuk 1 liter vizet az 100%-os narancslé, hisz narancson és vízen kívül nincs benne semmi.
Na de ha 1 liter sűrítményhez 1000 liter vizet adunk az is ugyan úgy 100%-os narancslé.[ Szerkesztve ]
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Hieronymus #9 üzenetére
Egyértelmű, bottal sem piszkálnám.
Mondjuk már a szörpről is teljesen leszoktam pár éve. Maradt a víz.
-
Redneck
nagyúr
Megittátok Jake Gyllenhaal egy kis darabját.
Ehhez kapcsolódó napi bölcsesség:
Szörpöt csak a szörp boltból vagy házi főzésből.Medocsabi:
Én is utálom az édesítőket, egyből észreveszem a természetellenes ízüket.[ Szerkesztve ]
-
villamos
őstag
Ezért a szép kék árnyalatért nagy valószínűséggel az un. Brillanték (E133) nevű színezőanyag a felelős... nem szívesen adnám gyerekeknek...
[ Szerkesztve ]
-
-
Dr. Romano
veterán
Elsőre azt hittem hogy a tuninghoz használt fagyálló folyadék. El is gondolkodtam rajta hogy ezt te iszod is?
-
A Bubble Boy nyilvánvalóan fantázianév az ízvilágra vonatkozóan. Így aztán akármiből is lehet. Nincs rá
hazudvaírva a palackra, hogy milyen gyümölcs/lé/sűrítmény található benne? -
Feketelaszlo
senior tag
Régen az ilyen kék színezékes cuccokat hupikék törpike ízűnek marketingelte az élelmiszeripar, de a mai gyerekek gyomra szerintem már nem venné be azt, hogy 25%-al több hupikék törpikét tartalmaz az ivólé.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dr. Mózes
aktív tag
De a lényeg, a hőt hogy vezeti?
-
Csapoati
nagyúr
33% gyümölcstartalom alatt amúgy is csak xy ízű szörp, nem xy gyümölcsszörp.
-
Nem 25%-al több gyömölccsel, hanem 25% gyümölccsel.
-
tothbe
addikt
na, ez tök egyszerű, mivel eredetileg is 25% volt a gyümölcstartalma és most is, igy a 25%-kal több az a nullához képest van ráirva, ami egy ilyennél reális is. ebben 25% rágógumi van vagy xantángumifagyümölcs.
Amúgy azt tudtad, hogy ezt és a Bubble Girl-t is az 5-12 eves korosztálynak hozta ki a Pölöskei?
-
Medocsabi
addikt
Én nem szeretm sem ezt, sem mást amiben van édesítő, engem zavar az íze. Piroska forever
-
Ha 1%-ból 1.25% lesz, az nem sok.
Új hozzászólás Aktív témák
lo ...Hírdeti a Pölöskei szörp. Amúgy tényleg jó ízűek a szörpjeik...Aztán most láttam először, vettünk is egy ilyen...