- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Batch programozás
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Callisto
őstag
válasz ttwepinefrin #14 üzenetére
A fanság pont nálad van jelen a leginkább.. Egészséges önkritika sosem árt...
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
félisten
válasz Dragon3000 #33 üzenetére
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Dragon3000 #31 üzenetére
ezzel egyetértek, le is írtam közben szerkesztve, hogy én sem 1-2 éven belül gondolom ezt.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Dragon3000
veterán
Ha minden annyira rendben lenne a samsungnál, akkor az nvidia nem akarna visszamenni a tsmc-hez. Ha az intel olyan jó választás lenne, akkor az intel se a tsmc-nél gyártatná a vga-it. Szerintem több év mire az intel utoléri a konkurenciát. Ha nem lesz több ilyen baklövésük, mint a 10nm esetében, akkor idővel van esélyük újra az élre jutni, de ez évekbe telik.
-
félisten
válasz Dragon3000 #29 üzenetére
Én tudom, hogy nem azt írtad, de nem nehéz meglátni az összefüggést:
"Addig még sok idő fog eltelni, hogy az intel legyen a jó választás, elvégre a mostani nv felsőház is elvan szállva fogyasztásilag."
Egyetértek azzal hogy nem most lesz, de nem is olyan távoli jövő ez. Szerintem kb 2026..
Épp ezért írtam ezt hogy a gyártástechnológia nem minden, sőt. Erre példa a mostani két konkurens gerenárció... Az most mindegy ,hogy AMD vagy Nv , csak a gyártást néztem. Most is egy rosszabb node, rosszabb gyártónál , tapasztalat nélkül nagy GPU gyártásban,ugyan az a teljesítmény, még sincs lényegesen rosszabb fogyasztás .
Cserébe van kapacitás és nincs Samsungnál akkora verseny a gyártósorért. Épp ezért Intel nagyon is számottevő tényező lesz és jó választás lehet, ha csak annyira meg tudja közelíteni a TSMC-t a kisebb csíkszélen mint most Samsung .Persze ott a "ha" .A TSMC most azért szükségszerű választás Nvidiának, mert erős lesz nagyon AMD az MCM RDNA 3 mal.Nem engedheti meg magának a kihozatali arány leesését és az alacsonyabb órajelet, mert valószínűleg az Ada a magas órajelek ellenére is gyengébb lesz mint a konkurencia, legalább is legfelül.
Közben te is olvashattad , hogy AMD meg most a Samsung felé érdeklődik gyártásban, nem véletlenül. Hiába a Technológiai előnyTSMC nél.
Intel kisebb csíkszéleken szintén MCM és moduláris felépítést , egyedi tokozást tervez, azaz erre optimalizálják a gyártásukat ami megegyezik Nvidia jövőbeli terveivel.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Nem azt írtam, hogy az nvidia sokat fogyaszt az amd meg nem, így kár volt idekeverni. Amúgy mindkettő terméke sokat fogyaszt ebben a kategóriában és a következő szériát az nvidia is a tsmc-nél szeretné gyártatni 5 vagy 6nm-en, akkor szerinted mikor is lehetne jobb választás számukra az intel? Főleg, hogy egyre tolják feljebb a csúcs kártyák fogyasztását, amit az alattuk lévők is követnek.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dragon3000 #27 üzenetére
ha a konkurenciához nézed és a gyártástechnológiát veszed alapul, ahonnan kiindultunk:
Nvidia Samsung 1 gen 8 nm vs AMD TSMC 7 nm 3. gen ..ehhez képest nincs elszállva
. ha úgy nézed hogy mindkettőnek magas a kategóriájához képest, az úgy már számomra is igaz.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Szerintem a 3080 fogyasztása is elvan szállva, enyémnek is az alap biossal 320W (játék alatt ennyit fogyaszt is), ha a kapcsolót átkapcsolom, akkor már 370W tdp-vel gazdálkodhat.... Az intel se várja a saját 5nm-es megoldását 2024 előtt, miközben a tsmc már jelenleg is használja a sajátját. Így ez a hamarosan eléggé kétséges, a 10nm bevezetésével sok-sok évet vesztegettek el, nem lehet egyik pillanatról a másikra ezt behozni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dragon3000 #25 üzenetére
Szerintem nem biztos, hogy olyan sok idő az. feltéve ha egyáltalán lesz ebből valami, mert az "érdeklődés" sok mindent jelenthet.
A 3 nm és az alatti gyártósorokat direkt erre tervezik már. Intelnek nagyon nagy tapasztalata van gyártásban, hisz évekig ők voltak ebbe a piacvezetők és a bérgyártás olyan plusz tapasztalatokat fog nekik adni amikkel a TSMC már rendelkezik.
Én nem írnám le őket.
A gyártás egyre kevesebb előrelépést ad fogyasztás terén.
Nvidia azt gondolom reálisan döntött most is, a 3090 és a Ti van / lesz elszállva úgy ahogy, de az az alatti kártyák már kompetensek egy 3. generációs 7 nm AMD / TSMC gyártással egy első generációs, eleve gyengébb képességű gyártó 8nm halfnode gyártást használva. Azt gondolom Intel össze fogja kapni magát minden téren hamarosan.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dragon3000 #20 üzenetére
Az amcsik szeretnének jobban függetlenedni az ázsiai régiótó,l illetve önállóak lenni ezen a területen, ha nagyon kellene.
-
koko52
nagyúr
Orosz piac kiesett, lehet lesz kapacitás.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
törölt tag
válasz Dragon3000 #20 üzenetére
Egyértelműen a többlábon állás. Jelenleg ott sincs szabadítható kapacitás, nagy az érdeklődés, így ugyan tárgyalhatnak róla, biztos nem piaci áron (számára kedvező feltételekkel) kapná a bővítést, ha egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Hülyék lennének nem lekötni innen kapacitást, de mivel intelnek ~0 tapasztalata van a bérgyártásban, és ez még egy nem létező gyártósor, valószínű hogy évekig tart mire sok munkát belefektetve magas elvárást teljesítő termékeket ki is tudnak hozni a gyárkapun. Ha ez nem jönne össze, még mindig tehermentesítheti a low-mid performance termékektől a TSMC-nél lekötött kapacitást. Szerintem Inkább ez lehet a reális célja ennek a lépésnek, az hogy teljesen átvigye ide a gyártást azt maximum csak belengedték, hogy jobb árajánlatot kapjanak.
-
Dr. Akula
félisten
"Huang szerint az iparági partnerekbe vetett bizalom és a közös munka kulcsfontosságú"
Kínának is azóta van mindene, hogy a Nyugat ott gyártat mindent.
-
himpike
aktív tag
Hát a kártyák árát elég sok dolog befolyásolja de vérpistike továbbra is Intelt és nVidiát fog venni, történjék bármi... Mindig ez volt mindig ez lesz.
Engem a gsynces monitor tart az nvidia mellett egyelőre, de ha nem lesz érdemi árváltozás akkor átmegyek konzolra és geforce now-ra.
Fura hogy az nvidia már most egy nem létező gyárnál gyártatna, mire volt jó ez a bejelentés? Árcsökkenést remélnek a mostani gyártótól ettől vagy mi? -
Dragon3000
veterán
Kifogást mindig lehet találni és mindig a saját szájízük szerint. A valóság meg, az 5700xt a 2070-nel vette fel a versenyt, miközben többet fogyasztott, mint egy 2080. Szerinted 80CU-val milyen fogyasztása lett volna, ha értelmes teljesítményt is akartak volna? Árak az 5700xt-k drágábbak az aprón, mint a 6700xt-k, így sokra megy az ember azzal, hogy 3 éve mennyibe került egy 5700xt.
-
UMbikes
csendes tag
válasz Dragon3000 #13 üzenetére
Maradjunk az almát almával esetnél. 5700 xt vs 6700 xt
40CU-s mindkettő. 1440p +28% fejlődés DE +20% árkülönbség is (msrp, valosat inkább hagyjuk is ). Innen nézve tényleg nem agyeldobás kategória a fejlődés. Az hogy az RDNA(1) meg csak középkategóriáig ment teljesen szándékos volt az AMD részéről, szerintem nem okozott volna gondot egy 80CU-s SKU megtervezése. De célzottan a tömegtermékek voltak a célkeresztben saját bevallásuk szerint, ezért ért véget 5700 XTnél a paletta -
-
Dragon3000
veterán
Mivel így írtad: "AMD esetén VGA szintén nulla fejlődés" miközben az 5xxx-hez képest a 6xxx esetében szépen feljöttek a felső kategóriába is, így van alternatíva, szerintem eléggé volt fejlődés, na meg ez mellett az nvidia is szépen jött a teljesítménnyel, igaz a fogyasztás a 3080 és 3090 esetében eléggé elszállt.
-
koko52
nagyúr
válasz Dragon3000 #11 üzenetére
Nem írtam, hogy szar a 6xxx, sőt! A 3080-at le is fogom cserélni egy 6900XT-re.
Amúgy az volt a lényege a kommentemnek, hogy TSMC után visszalépés lesz az intel, hiszen nem tudnak méretet, fogyasztást csökkenteni úgy, hogy ne menjen a teljesítmény rovására."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
Ha már vörös szemüveg, NV kártyám van. Attól még igazam van. Fejlődés nulla intel és nv esetén is. AMD esetén VGA szintén nulla fejlődés. A procikban viszont egész tűrhetőek.
Játékok optimalizálatlanok, néha úgy érzem direkt, hogy kelljen a nagy vas. Ki tudja miket üzletelnek ezek.[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
törölt tag
válasz ttwepinefrin #3 üzenetére
Milyen pozitív kommentet szeretnél? Hajrá intel/nvidia? A cikk egy szóval sem említi az ájemdét, hol itt a fanság? A probléma az, hogy itt mindjárt volt két komment ( az enyémmel együtt három) ami nem szól hozzá a cikk tartalmához. Le kéne venni a vörös szemüveget, mindjárt színesebb lesz a világ. Intelkék az ég, nvzöld a fű.
Segal;
Ja, csak a rajongók ölik egymást a komment szekciókban.
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Erre millió példát lehetne felhozni MS kontra Apple vagy LG kontra Samsung stb eseteket ahol látszólag vérre menő rivalizálás van a felek közt, a gyakorlatban meg teljesen más a helyzet.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
félisten
Szerintem nincs problema a cikkel,valoban ezek hangzottak el az eredeti riportban.
Amugy abban AMD is emlitve volt,hogy tudnak egymasrol,ami eleg egyertelmu a hajszalra egymasra tervezett GPU teljesitmenyekbol.
Jensen papa szerint valtozasnak kell tortennue a nagy cegek kozotti kapcsolatokban es meg kell tanulniuk uj uzleti kulturat kialakitaniuk.
Ami amugy pozitiv kijelentes az Nvidia altalanos megitelesevel,hogy valtoztatnak.De mar egy masik topikban kifejtettem,hogy a ket ceg eleg nagy adok kapokban volt evekig most tobb ponton is egymasra talalt ami valiszinuleg egyeb hatso erdekeket is rejt a gyartas es gyartatason kivul....[ Szerkesztve ]
-
gliskard
senior tag
mellesleg... az a ruházat és a háttér megér egy misét 🤣
(igen látom, hogy CG, de akkor is)[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz ttwepinefrin #3 üzenetére
Na ja. Ez van, ha vér-AMD-sek írhatnak cikkeket házigazdaként.
Legalább Oliverdának idővel felnyílt a szeme, ez is valami..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
ttwepinefrin
tag
Ezért haldoklik ez az oldal a pozitív komment nagyon ritka, át kellene nevezni az oldalt amd fanclub.hu ra, az jobban passzolna.
-
Jungle Man
junior tag
Kecskére káposztát?
-
koko52
nagyúr
"Intel évek óta ismeri a titkaikat. "
Ez eddig is nyilvánvaló volt, ezért van előnye itt-ott a játékokban gyengébb hardverrel is. Érdekes, hogy versenyhivatalokat ez nem érdekli.
Egyébként egy nyomon járnak, teljesítmény növelés=fogyasztás növelés. Fejlődés nulla."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyúrósok ide!
- Asszociációs játék. :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Autós topik
- Diablo IV
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!