- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Windows 11
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MageRG
addikt
"Milyen forrásból állítod...?"
linkIgen, ezen a világon élek. Az IS kivételes nemzetközi események hatására született. Addig létezik, amíg az ellenérdekelt felek pénzelik. A környező hatalmak szemében egyre inkább szálka, a támogatóinak meg már kínos..
Egyébként ebből lehet mazsolázni.
Érdekes, hogy támadások hány %-a történt az USA-ban ill. Európában."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
bambano
titán
[link] ez csak kapásból volt egy téma annak cáfolatára, hogy "milyen jól dolgoznak a titkosszolgálatok, hogy nem volt újabb 911". de, volt. azt próbálom sugallni, hogy a kolléga tájékozatlanul vitatkozik.
előtte hsz-re: "Milyen forrásból állítod, hogy a terroristák csak a saját, helyi állama ellen harcol,": volt róla több cikk is a neten, indexen, hogy jelenleg a határon belüli terrorizmus lényegesen nagyobb, mint az idegen országba irányuló.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Kékes525
félisten
Ez a veszély tényleg reális, ezt elismerem.
(#41) MageRG: Milyen forrásból állítod, hogy a terroristák csak a saját, helyi állama ellen harcol, helyi politikai célokért? Pont az ellenkezője az igaz. Olvass híreket.
"Az IS is azért tűnik olyan fenyegetőnek, mert jó a "marketingje"." Te ezen a világon élsz?
(#45) bambano: Látom te se olvasol híreket.
A szükségszerű nem azt jelenti, hogy elfogadom.[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
bambano
titán
ja, tele van a piac amerikai angolt akcentus nélkül beszélő nagy vásárlóerejű fedett vásárlóval...
ezekbe a közösségekbe, ahol ilyet lehet venni, elég nehéz beépülni. következésképp az nsa-nak sem a teljes személyzete épül be, hanem 1-2, erre specializált különleges megbízott. aki nap, mint nap kigurítja a nagy zsetont az összes 0day-ért... mélyen nagyon hülyének kell lenni eladói oldalon, ha nem jön rá, hogy kicsoda az illető."Ennek ellenére az USA-ban nagyságrendekkel nagyobb a szabadság mint egyes európai országokban.": lol, az usa kb. sosem volt igazán szabad, de hogy az elmúlt 100 évben nem, az tutti. még mi is sokkal szabadabb ország vagyunk, márha a szó klasszikus értelmét nézzük.
"Mivel azonban az NSA-t is emberek irányítják, szükségszerű": nem az.
"Mutatja az, hogy még nem ismétlődött meg szeptember 11.-e.": az, hogy 911 nem ismétlődött, nem biztos, hogy azon múlt, hogy elhárították, lehet, hogy azon, hogy nem is akartak ilyet. egyébként hagy kérdezzem meg, nem nézted véletlenül a bostoni maratont a cél környékén?
"Akik kritizálják az NSA-t azok nem tudom, hogy hogyan képzelnék el a jobb működését": például az nsa kapott kritikákat arra nézve is, hogy a saját állampolgáraikat törvénytelenül megfigyelték.
"amikor olyan erős a terrorizmusveszély" és "intelligens bombákkal rendelkeznek": na ja, az amcsik már nem rendelkeznek intelligens bombákkal, lehajigálták őket észak-afrikára... no, máris lehet tudni, mitől van erős terrorizmusveszély.
(#30) MageRG: terrorizmus veszély van: pl. lehet, hogy Merkel lepisili a fehér ház budijában a wc ülőkét... mert őt is lehallgatták, tehát nyilván veszélyes.
-
Apollyon
Korrektor
Csak azt látják rólad amit megadsz magadról. Számodra kellemetlen információkat nem közölsz, nem küldesz szenzitív adatokat privát üzenetben stb. Bankkártya helyett készpénzzel fizetsz és még lehetne sorolni.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
opr
nagyúr
Hogyne tudnék tenni ellene.
Nem kell hozzá semmi, csak kiköltözni tanáyra, mindent, ami elektromos elfelejteni, beszerezni egy elég patent csillagászati felszerelést, kifigyelni a műholdakat, és amikor felém néz, elbújni. Jade várj, ez rohadt gyanús, ha így viselkedek, akkor meg direktben fognak megfigyelni.Kicsit komolyabban: körültekintő internetezést definiáld légyszives, mert őszintén szólva onnantól kezdve, hogy a magánhasználatú gépemen van internetelérés, ha nagyon akarnak, úgyis azonnal tudnak mindent, oprendszertől függetlenül. Szóval itt nem igazán értem, miről beszélünk. Hacsak nem arról, hogy amíg net van, addig semmi nincs, ami hangot vagy képet rögzíteni képes, és lekvárrecepten kívül nem nézek meg semmit a neten, azt is privát módban.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
azbest
félisten
Most épp így érzed. De az utóbbi száz évet nem kéne elfelejteni. Lehet pár éven belül változik a széljárás és akkor származás, ismerős vagy vallási alapon üldözött lehetsz még. De elég, ha valahol egyszer vicceltél valamilyen hatalomra kerülő nevével vagy éppen pont azért üldözhetnek, mert nem csináltál valamit, amit a hatalom szerint kellett volna. De nyugi, majd visszakeresik, hogy születésed óta mit történt vagy nem történt veled.
Elég csak arra gondolnod, hogy ez a terroristázás is kétoldalú. Ami az egyik oldalnak terrorizmus, az a másik oldalnak hazafias cselekedet. És ez nem fekete vagy fehér, mert a világrendőr hatalom vezet más legitim kormányok gazdasági érdekek szerinti megpuccsolásában és a helyi fogalmak szerint is terroristák fegyverekkel való ellátásban ennek érdekében. Amíg a kívánt érdekek mentén felhasználhatóak, addig felkelők, azután már csak terroristák ők is.
Azért mert ezt ide leírtam, akár az is lehet, hogy visszafordítanak a reptéren, ha véletlen arrafelé lenne dolgom. Mert nem mindenben értek egyet egy kérdésben és ezért kitalálja valaki, hogy problémát jelentek. Vagy esetleg félreértésből elrabolnak itthonról és talán egyszer előkerülök egy félreeső országban bérelt törvényen kívüli táborból, mint amilyen quantanamo is volt. Ez is bevett gyakorlat.
[ Szerkesztve ]
-
MageRG
addikt
Komoly érvnek gondolod, hogy nem történt meg valami, amiről nem tudjuk, hogy...
a. mekkora az esélye, vagy egyáltalán bekövetkezett-e volna.
b. egyértelműen az IT-hírszerzés hatékonyan meg tudja-e akadályozni."Komolyan gondoljátok, hogy nincs nagy terrorveszély a világban?"
Igen. A terroristák túlnyomó többsége a saját, helyi állama ellen harcol, helyi politikai célokért.
A nemzetközi szervezetek létét meg nagyon megnehezíti a bankok ellenőrzése - illetve újabban egymás ellen is harcolnak.
Az IS is azért tűnik olyan fenyegetőnek, mert jó a "marketingje".U.I. A nem felfedett, de "nemzetbiztonsági okokból" meghagyott hibákat ugyanúgy kihasználhatják a terroristák is.
"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
Apollyon
Korrektor
A magánélethez való joga mindenkinek megvan. Mások felett ezzel kapcsolatban ítélkezni, meg ilyen kijelentéseket tenni nonszensz.
Az hogy "nincs titkom" nyilvánvalóan egy öngól, mivel valszeg nem írod ki a privát levelezéseidet publicba, sem osztasz meg magadról minden tevékenységet élőben. Gondolom ha lenne webkamerád és folyamatosan figyelne valaki rajta biztos nem éreznéd magad kellemetlenül, elvégre nincs titkolni, rejtegetnivalód.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
"Csak mivel ott még ennyi kontroll se lesz, az még pofátlanabb lesz."
Már most is elég pofátlan, és most sincs kontroll.
Továbbá, de igen, tudsz tenni ellene körültekintően internetezel.
Másrészt, ha Snowden nem tálal ki, akkor most is titokban lenne a teljes logolás, amit amúgy már eddig is sejteni lehetett. Most csak a bizonyítványukat magyarázzák, meg megy a mentegetőzés, ettől függetlenül ugyanúgy megy tovább a folyamat.
-
opr
nagyúr
Szövegértés 1-es...
De akkor mégegyszer. Nem azt mondtam, hogy nem látom a veszélyeit, hanem hogy minden ország ezt csinálja, max nem tudsz róla. Tenni ellene senki nem tud semmit, mert amelyik ország lenne annyira hülye, hogy abbahagyja, azonnal hatalmas hátrányba kerülne, echte felrajzolná a saját fejére a célkeresztet.
Szóval a legtöbb, amit elérhettek az lesz, hogy egy olyan szervezet csinálja tovább ugyanezt, aminek még a nevét se tudod. Csak mivel ott még ennyi kontroll se lesz, az még pofátlanabb lesz. Szóval, mivel előre nincs út, csak hátra, még mindig nem értem, miért megy ez a nagy ellenkezés."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
gabor7th
addikt
Az a gond, hogy nemzetvédelmi érdek az is, hogy a szövetségeseinek gazdasági tudását, találmányait is ellopja.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
gabor7th
addikt
Az amerikaiknál fontos, hogy azt higgye a nép, hogy ez az egész egy nagyobb jóért van.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
opr
nagyúr
Őszintén nem értem azokat, akik ki vannak akadva. A hírszerzés/titkosszolgálat dolga mindig is az volt, hogy minél több információt gyűjtsön be bármiről és mindenről, lehetőleg titokban, aztán ezt analizálja, a releváns eredményekről a megfelelő felső köröket tájékoztassa, a válaszul érkező utasításokat végrehajtsa.
Innentől kezdve mi a kérdés? A világon mindegyik állam mindegyik titkosszolgálata ugyan ezt csinálja. A különbség annyi, hogy az nsa a figyelem középpontjába került, illetve hogy talán nagyobb léptékben csinálja amit csinál, de ez meg visszavezehthető oda, hogy ott adnak nekik sok pénzt.Most jobb lenne, ha lehúznák a rolót, és onnantól egy olyan nevű valami csinálná tovább ugyan ezt, ha lehet még pofátlanabbul, aminek a nevét sem tudjuk? Szerintem nem.
Akkor meg nem értem, hogy min vannak az ellenzők fennakadva.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Kékes525
félisten
"És az ufók sem lőtték még radioaktív porrá a Fehér házat." Ezt komoly érvnek gondolod?
(#31) Iscariah: Én viszont azt gondolom, hogy te pedig a csípőből való tagadás álláspontját képviseled, a "divat ellenzékiséget".
Komolyan gondoljátok, hogy nincs nagy terrorveszély a világban? Szerintem most a legnagyobb az emberiség modern történetében.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Aha ja. 9/11 előtt hány terrortámadás volt usákiában amiben legalább 2 ezer ember meghalt? Meg úgy a világon egyáltalán...
#29: Nyilvánvalóan nem olvastad a korábbi híreket, nem nézted meg a filmet amit már többször is írtam itt a fórumban, teljesen tájékozatlan vagy a témában, valamint eléggé láthatóan a világban manapság zajló politikai hozzáállással sem vagy tisztában.
-
MageRG
addikt
"Mutatja az, hogy még nem ismétlődött meg szeptember 11.-e."
Ühüm. És az ufók sem lőtték még radioaktív porrá a Fehér házat.
Nincs rá bizonyítékom, de erős a gyanúm hogy még egy terroristát sem kaptak el ilyen módszerekkel.
Miért is kellene, amikor van olyan hülye is, aki beazonosítható publikus fotót tesz fel a FB-ra.
A kiberhadviselés más tészta, viszont az meg nem terrorelhárítás..."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
Kékes525
félisten
válasz cskamacska #28 üzenetére
Akik kritizálják az NSA-t azok nem tudom, hogy hogyan képzelnék el a jobb működését, akkor amikor olyan erős a terrorizmusveszély mint napjainkban és olyan könnyű dolguk van a terroristáknak mint most azzal, hogy intelligens bombákkal rendelkeznek, amivel egyik ország sem és a gazdasági bázisuk, pénzforrásuk szinte kimeríthetetlen az olaj miatt.
-
cskamacska
addikt
"Felügyelő úr! Tudja hogy van. Ahol bűn van ott bűnös is."
Ahol kereslet van kiskapukra, ott lesz kínálat is.egyébként:
“Historically, NSA has released more than 91 percent of vulnerabilities discovered in products that have gone through our internal review process and that are made or used in the U.S."
Gondolom nem amerikai cégekkel már kevésbé közlékenyek.
"The remaining 9% were fixed by vendors before we notified them or not disclosed for national security reasons."
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Kékes525
félisten
Oké, ez a dolog másik oldala, Mind kettő együtt értékelhető csak. Mivel azonban az NSA-t is emberek irányítják, szükségszerű, hogy nagyon sok túlkapás is van. De még ezzel együtt is szerintem összességében hasznos a tevékenysége. Mutatja az, hogy még nem ismétlődött meg szeptember 11.-e.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Legalább gondolkozz, amikor írsz. Ahhoz hogy egy terroristát elkapjanak nem egy embert kell megfigyelniük. Legfeljebb akkor, ha már eleve tudják, de ahhoz nagyon sok nyomozói, titkosszolgálati munka kell. Mit gondolsz az al-Kaida, az Iszlám Állam és a többiek nem próbálkoznak? Hány szeptember 11. szerű terrorcselekmény volt azóta az USA-ban? Egy sem. Ahhoz hogy ezt ilyen hatékonysággal megelőzzék dolgozniuk kellett, például a tömeges megfigyeléssel is. Ennek ellenére az USA-ban nagyságrendekkel nagyobb a szabadság mint egyes európai országokban. Ne is menj annyira messzire...
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
Viszont tok szep infografikat tudnak csinalni , annak fenyeben is, hogy mekkora senkihazi tetvek.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
SzaboZE
addikt
Az, hogy ekkora vásárló a feketepiacon pont hogy gerjeszti az illegális tevékenységet...
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
Kékes525
félisten
A feketepiacon ez szerintem simán megtörténhet. Szerintem meg is történt. Úgy is el lehet adni, hogy még az eladó sem tudja, hogy ki a vevő. Ráadásul az eladott információ más birtokában is lehet, ezért nem tudható, hogy a vevő kitől is vette meg.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
"....az NSA már jó ideje indít olyan kampányokat, pr-akciókat, melyek célja a bizalom visszanyerése "
Ezen a mondaton besírtam a röhögéstől
1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239
-
Kékes525
félisten
"NSA az egyik legnagyobb vásárló a nulladik napi sebezhetőségeket kínáló feketepiacon" Ezt nem értem. Hogy lehet megvenni? Másolat maradhat az eladónál is és azt újból eladhatja bárkinek jó pénzért.
Amúgy én egy kicsit elnézőbb vagyok az NSA-val szemben, hisz a titkosszolgálati munka megkívánhatja, hogy felhasználják a megszerzett információk egy részét.
-
Yllgrim
őstag
Nem. Nem vagy(unk) allam bacsi (akarmelyike) altal felhatalmazott szemelyek hogy "hivatalosan" visszatartsunk ilyen informaciot. Inkabb add el, ha jo a cucc sokat er. Vannak erre szakosodott szemelyek/cegek, akik ilyen sebezhetoseget adnak el a cegeknek akike a termek (lasd Apple, Google, MS...) es azert jo penzt lehet szakitani. Csak erteni kell hozza. Vannak erre hivatalos programok, tamogatjak es tenyleg jo penzt fizetnek erte, White Hat sracok ok.
Eladhatod a fekete piacon is, ott meg tobbet, sokkal tobbet fizetnek erte, de ha kesobb visszavezetik hozzad abbol lehet bajod Black Hat vonal...
Itt valik el a ket (tobb) vilag egymastol, ez mar elegge ingovanyos terep.
Ha elersz egy bizonyos reputaciot akkor mar olajozottan folyik a munkavegzes, hamarabb sorra kerulsz, komolyan veszik amit bekuldesz (komolyabban mint korabban)... itt egy pelda, Google.
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
subset
senior tag
Köszönjük nsa - nincs több kérdésünk.....
Használj Te is szabad szoftvert !
-
DithenS
senior tag
Oké,akkor ha én feltörök egy szervert akkor hivatkozhatok nemzetbiztonsági okokra??? Mondván jelentettem volna...
-
azbest
félisten
A cégek értesítésénél a hibák kapcsán:
- esetleg megbecsülik, hogy egy sebezhetőség hány használat vagy mennyi idő után válik túlságosan közismertté
- ha kevésbé esélyes a közismertté válása, akkor pedig már az is baj, ha túl egyedi, mert akkor össze lehet kötni a támadásokat, hogy valószínűleg ugyanaz követi el.Szóval bármennyire jó vagy rossz egy sebezhetőség, gondolom csak pár alkalommal érdemes ugyanazt használni nagy halakra. Ezért ha már felhasználták, akkor jobb ha javíttatják, így más már nem tudja később kihasználni.
Konkrétabban az írásodra: azért ők is kutatják és figyelik, hogy milyen sebezhetőségek lehetnek. Ha más használja, akkor lehet a különböző netes forgalmakból is ki tudják egy részét szűrni és fel tudják használni vagy tenni tudnak ellene.
[ Szerkesztve ]
-
-=MrLF=-
senior tag
"felelősen bánnak a megtalált vagy megvásárolt sérülékenységekkel" ezt szerintem senki sem hiszi el nekik.
"nemzetbiztonsági okokból meghagyják a sérülékenységet" no comment kategória, had használja más is.
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
aprokaroka87
nagyúr
Inkább inditsák el az NSA Zero day Store-t
-
bambano
titán
na, megnyugodtam végre...
az alapvető probléma még mindig az, hogy amit csinálnak, az az ottani törvények szerint törvényes, az itteniek szerint meg nem.
ők teljes joggal állítják, hogy nem csinálnak semmi rosszat.
-
anulu
félisten
mennyi olyan lehet, amit fel se ajánlanak a hivataloknak megvételre, hanem a háttérben évek óta használják nem éppen jó szándékkal különböző csoportok?
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Háztartási gépek
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Minden ami hőszivattyú
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...