Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Nekem ezt nem kell bemutatnod, én is viszketek az idióta fogyasztótól, aki képtelen értelmezni egy szerződést, majd háborog, anyáz, szitkozódik, köpköd minden felületen ahol csak tud, de érzésem szerint itt nem erről volt szó, mi csak hangot adtunk annak, hogy van egy feltétel, ami felesleges szigorítás és kettős mérce is egyben.
Én is vállalkozásban dolgozom és én is attól függően keresek több vagy kevesebb pénzt, hogy milyen feltételek mellett tudok szerződni vagy éppen az általam kiadott ajánlat mennyire lesz vonzó. Egy biztos: A kicsinyességet senki nem szereti. Buktunk már többmilliós szerződést azon, hogy a cégtől kezes bevonását kértünk, majd az erre közölte, hogy 20 éve van a piacon, nulla köztartozással és mindig, mindent rendben fizet, ellenőrizhető az előélete, majd felállt és elment más beszállítóhoz.
Ebben az esetben sem csak egyetlen elvesztett előfizetőről van szó, hanem ezrekről-tízezrekről-százezrekről, akik bérelt lakásban élnek és lehet pont emiatt a feltétel miatt nem tudnak/akarnak Digire váltani. Persze a Digi dolga ha ő úgy érzi, hogy ez rendben van így.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem kell ilyen szellemi síkra terelni a beszélgetést, itt nincs hőbörgés, sem csapkodás, csak kritika. Ellenben a Te előéleted alapján elég harciasan véded a Digit tűzön-vízen át. Távol álljon tőlem ezzel érvelni ellened, de felmerül bennem a kérdés, hogy a "szponzorált tartalom" táblát ki kellene-e tenni az ilyen hozzászólásaidhoz. Nem baj ha alkalmazottként elfogult vagy irányukba, tudok több fórumozóról is, akik Telekom, UPC, Microsoft, Apple, stb alkalmazottak és emiatt elfogultak is, de ettől függetlenül lehet kevesebb arroganciával viseltetni azok felé, akik a munkaadót kritizálják.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
"Figyelj, a feltételek adottak, számodra egyaltalan nem hatranyosak."
Miért nem az? Tegyük fel, hogy Digit akarok, de a tulaj nem megy bele, mert nem vállal értem kezességet. Miért is tenné? Én sem tenném ha én adnám ki a lakásom.
"ha sz0pni kell akkor sz0pjon ő de neked legyen jó"
Semmi ilyesmiről nem beszéltem, kezes bevonása nélkül is megvannak a biztosítékok, amiket egyrészt szabályoznak az előfizetői szerződések, másrészről meg a Ptk. Miért csak a bérlőre követelnek kezest, egy tulajdonosra miért nem? Ez indokolatlan és hátrányos megkülönböztetés.
Mindegy, nem akarom tovább ragozni. Főleg azután, hogy szerinted a helyzet rendezésének megfelelő módja az okirat hamisítás.
-
Stauffenberg
nagyúr
"A szolgáltató jogosult védeni magát. Ennyi. Akinek kell net, kitölti a papírt és kész."
A többi szolgáltató is védi magát, nekik valamiért nem kell olyan feltételekbe kényszeríteni a bérlőket és bérbeadókat, ami konkrétan baromság. Úgy tűnik nálunk még mindig divat a "mindegy mi van, csak olcsó legyen" elv, errefelé a Digi az isten, mert olcsón van a gigabites net, az már mindegy, hogy egyébként milyen hülyeségeket íratnak alá az ügyfelekkel.
"A tulajdonos pedig olyan embert engedjen a lakásba aki normális"
Ha szerinted a lakáskiadási piacon tobzódnak a rendesebbnél-rendesebb bérbeadók és bérlők akikből csettintésre lehet válogatni, akkor még nem nagyon találkoztál a valósággal. Mellesleg a bérlő önhibáján kívül is kerülhet fizetésképtelen helyzetbe. A UPC-nél a bérleti szerződés megszűntével a tulajdonosra száll a jog, hogy felmondja az előfizetést. Ha nem fizet a bérlő, kirakod és felmondod a UPC-t is. Nem helyette fizetsz.
-
Stauffenberg
nagyúr
A másodikon is rajta van, hogy a tulajdonos készfizető kezességet vállal a bérlő fizetési elmaradása esetén. Ami mondjuk elég nagy baromság, csak arra jó, hogy a tulajdonosok nem fognak ilyen feltételeket elfogadni.
A UPC-nél nem szarakodtak ezen sokat, a tulajdonosnak nyilatkoznia kellett, hogy hozzájárul a szerződéskötésemhez és a végpont kiépítéséhez, mellékelni kellett a bérleti szerződés másolatát és ennyi. Innentől kezdve ez egy olyan előfizetésként volt kezelve, mintha csak a saját lakcímemre kértem volna, minden felelősség az enyém volt. Ha nem fizettem volna, azt rajtam kell behajtani.
Azért irreális dolog lakás zálogosításról beszélni fizetési elmaradás esetén. Előbb végig kell járni a fizetési felszólítás - szolgáltatás felfüggesztés - fizetési meghagyás - polgári per utat és csak a végén kérhető végrehajtás, amit inkább a jövedelemből tiltanak le amíg a tartozás el nem fogy. Ehhez meg nem kell saját lakás.
-
Stauffenberg
nagyúr
"az internet vajon van-e olyan stabil, mint a DIGI-nel?"
Jó pár címen volt már különféle előfizetésem és ez csak és kizárólag szolgáltatási hely függvénye. Apáméknál Érden még most is Telekom van (normál kábel, de elvileg van már optikai is), semmi baj nincs vele, megkapja a teljes előfizetett sávszélt, stabil a kapcsolat és alacsony a ping.
Én most költöztem át Újpestről a XVI. kerületbe és itt is Telekom van, de csak VDSL és utálom. A ping erősen ingadozik, ha valamit letöltök korlátoznom kell a sávszélt, mert annyira elcseszi a vonalat, hogy még az IPTV is hajlamos meg-meg állni és weboldalak nem töltődnek be. A UPC azt mondja, hogy már elérhető ezen a környéken (rendes kábel, nem szutyok DSL) és mivel nekik ez új szolgáltatási terület, így tárgyalhatunk a listaáraktól eltérő árakról is, már csak a lakás tulajdonosával kell egyezkednem.
Eddig Újpesten UPC-m volt, amivel semmi bajom nem volt. Stabil kapcsolat, teljes előfizetett sávszél és alacsony pingem volt. Pedig tudom, hogy sokan köpködnek rájuk is. De van ismerősöm aki a Digit is szidja, más meg isteníti.
Javaslom a szolgáltatási hely alapján érdeklődj a minőség felől. Még városrészeken belül is komoly különbségek lehetnek.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz mbalint987 #27 üzenetére
Sokat nem adnék a Telekom cím beírós ellenőrzésére. Én most költöztem át másik kerületbe, ebben a lakásban Telekom van, de a weboldaluk szerint a megadott címen semmilyen szolgáltatást nem tudnak nyújtani...
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest