Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacc

aktív tag

Szerintem várjuk ki a végét :)

Mmm, érdekes hír, bár van valami alapja, hiszen az ISIS harcosok szívárognak vissza az EU-ba.

Én most március közepén voltam céges úton kint az USA-ban. Bécsből Londonba átszállás, és onnan közvetlenül az USA-ba LV-be.
    Én is úgy tudtam, hogy a telefonnak, vagy a laptopnak bekapcsolhatónak kell lennie, de nem volt semmi. Londonban, csak rakd ki a táskából a laptopot, telefont egy külön ládába, ott átnézik, mehetsz, ha a táskában felejted - mint kolléga, akkor 20 percig szívatnak :D, amúgy meg nem.
    Amerikában a tiszt meg csak ujjlenyomatot vett és arcképet készített, a rendszerben megnéztem a Vízum-ot és kész. Gondolom semmi gyanúsat nem jelzett a rendszer.
    Pedig ott volt a laptop a táskában feltöltve, a mobilom is, de nem kérték és a munkatársaktól sem, sőt más brit vagy eu-s állampolgároknál sem láttam, hogy elővetették volna. Igaz láttam, hogy 2 embert kihallgató szóbára vittek, de 10-15 perc múlva ők is szabadok voltak és nem voltak feldúlt állapotban.
    A vízum is megvolt 1 perc alatt. Már mint úgy értem, hogy kitöltöttem, kifizettem és 1 perc múlva már el is fogadták a vízum/beutazási kérelmet. (Igaz én megadtam a facebook és github azonosítot - jelszót nem kellett , meg ha kellene is gondolom a Facebook simán átadja az ottani hatóságoknak)

Szóval még várjuk ki a végét. Lehet, hogy más amerikai reptereken sokkal szemtebbek, de Las Vegas-ban (fejlesztői konferencia volt ott) a reptéren nem volt ilyen.

Új hozzászólás Aktív témák