Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Synology NAS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Asustor NAS
- Windows 10
- DIGI internet
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen routert?
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
Új hozzászólás Aktív témák
-
IgnisFatuus
aktív tag
Ahogy a világot nézem mindenkire és minden szektorra igaz, hogy elveszíthetik az emberek minden pénzüket.
Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
arty
veterán
bevallom csak hallomásból ismerem a virustagadó kamionosok esetét, nem tudom mi lett a pénzükkel végül
viszont a GoFundMe nem tűnik banknak
[link] - ahol a tüntetés finanszírozására gyűlt a pénz....."ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
válasz Maelephant #161 üzenetére
Foglalkozott ő sokmindennel, még az se kizárt, hogy fenntartotta/fenntartja bizonyos vállalkozásait/tevékenységeit és ezért van nyilvántartásban. De a blogja "reklámmentes", ha a cikkeit/írásait nézed, és/ellenben renteget a hasznos, népművelő írás. Még csak hasonlóról se tudok - ha te igen, kérhetek linket? több forrás jobb, mint egy
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Maelephant
aktív tag
Oktatás oldalon: "Terméket egyáltalán nem értékesítek, jutalékot senkitől nem kapok, így semmi érdekem nincs bármire is rábeszélni Önt." A csoportos élet (ami gyönyörű megoldással egyesület pártoló tagságához, mint csoportképző és biztosítási érdeket megalapozó elemhez kötött) esetén az egyik konstrukció UNIQA-s, a másik NN-es.
Eközben:
Majd holnap gondolkozom még ezen, minimum érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz Maelephant #158 üzenetére
semmiféle "tukmálás" nem volt beléptél, ha akartál - pont ahogy ezt most is megteheted. mintegy fizetségképpen a tartalomért, amit kapsz... ha egyébként amúgyis kötnél, pl. borzalmas "üzlet"!
(nem kötöttem nála semmit, soha és/de szerintem rengeteg jó/segítő írása jelent meg az évek alatt, ráférne kb mindenkire, hogy olvasgassa)
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
bambano
titán
válasz Maelephant #158 üzenetére
szerintem igen.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Dr. Akula
félisten
Nem, USA. Utánaolvasva MÉG nem tiltották be, de már rajta vannak a projekten: [link], [link]. Világszinten így áll a dolog. Az EU-ban épp elmeszelték a tiltást, de azért már zörög a haraszt. A bitcoin és társai végzete az lesz, ami a létezésük alapja: függetlenedni a valós világi államoktól. Azok meg cserébe nem támogatják azt ami tőlük független. Főleg az ellenőrizhetetlenség miatt. A legnagyobb piac nem Pistike otthoni bitcoin bányászata, hanem a drog és egyéb maffiák dollármilliárdos pénzmosása. Már nálunk is megnézik egy nagyobb összegű utalásnál hogy ugyan miből telik rá, erre itt a bitcoin, aminek pont az az alapja, hogy "közöd?". Ezt egyik ország se veszi be, ezért szép lassan be lesz tiltva mindenhol.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz yodamester10 #144 üzenetére
Elég ha a pénzre váltását tiltják be, onnantól csak egy pontszám lesz, mint a flipperben. Kína és az USA már meglépte, előbb-utóbb max ilyen zimbabwei fityingre és hasonló játékpénzekre lesz csak beváltható, és akkor megszabadulunk ettől az isten átkától.
-
BaLee
addikt
Banknak annyi köze volt hozzá, hogy ha nem elérhetetlenek 1.5 órán keresztül, vagy épp a gyanúsnak ítélt tranzakciót blokkolják akkor nincs probléma.
Crypto.com példában sem volt hibás a "bank" mert nem a bank szervereit törték fel hanem az ügyfél telefonját meghackelve jutottak hozzá a kriptojukhoz és küldték maguknak tovább. Az én olvasatomban ez teljesen ugyanaz.
#143 bambano: láttam, de ez nem az az oldal ahol ilyennel poénkodni szoktak április 1 ide vagy oda -
Peat;)
veterán
A magyar nép hatékonyan hergelhető, ő csak ezt a retorikát folytatja, a bankok is sokszor a nép ellenségei idehaza és kicsavartan szépen belekeveri a történetbe azt a szereplőt aki 0 mértékben vett abban részt.
Az ő logikájával ha ellopják az autóját közút/állami területről, úgy hogy forgalmi és slusszkulcsot is átadja erőszak nélkül csak azért mert az mondták hogy jobb az úgy, akkor az állam a hibás hiszen annak területén történt.
A lényeg hogy az egyéni felelősség nulla legyen. Meg érdekes a példa egy kripto topikban, akit így sikerült átverni vajon mennyire menne neki a kripto piac és környezet.
A hergelés és egyéni felelősség felmentés pontosan ilyen károkat okoz mint amit láthattunk. Idehaza ez fontosabb mint az oktatás és azon belül a pénzügyi tudatosság elsajátítása. Hiszen akkor a "gonosz bankok" aduászt el kellene felejteni, márpedig elég értékes lap az.
-
yodamester10
őstag
Már betilthatnák ezt az energia zabáló műsort.
-
BaLee
addikt
Találtam is egy példát egy bankos átverésről: [link]
A sztori utolsó mondata: "Nem hiszem, hogy meglesz a pénz. Azt sem hiszem, hogy a bank kártalanítana. Még most sem tudom elhinni, hogy ez megtörtént."
A kriptohoz képest szuperbinzonságos, legális, fehrér stb. fiat világban.
Annyi a különbség, hogy itt telefonon verték át a csalót, a crypto.com hackelés esetén pedig az eszközeiken keresztül. Mindkettőhöz kellett a felhasználó. -
arty
veterán
-
arty
veterán
Persze.
Nem tudom volt-e bárkinek lekötött betétje, lévén azokra továbbra is nevetséges kamatokat fizettek - a bubor brutális emelkedése ellenére a "másik" oldal "nem reagált".
Így én azt is "értelmetlen parkoltatásnak" érzem.... (most megnéztem a lekötött sberbankos betéteket, az 5 éves futamidejű Sberbank Trió Betét is kész vicc volt pl egy értelmesebb államkötvényhez képest. [link] - de nem vagyok szakértő, lehet volt VALAMI értelme VALAKI számára....)Mondhatod, hogy nem jó ez a "98%"-os biztosítási rendszer, mert nem megoldás mindenki minden helyzetére, de azt vedd figyelembe, hogy ez nincs ingyen - ha mindenkinek minden pénzére lenne "OBA", akkor iszonyat összegeket kellene a bankoknak ebbe befizetni, bedőléskor meg pláne. És azt szerinted ki fizetné? TE.
ÉN köszi, de nem kívánom önkormányzatok, cégek inkompetens pénzügyeseinek az elcseszéseit finanszírozni, sem előre, sem utólag (így vagy úgy ezt most is meg kell persze tennem.... )."ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
radio11
tag
Sokáig én is kritikusan szemléltem a kriptovalutákat, de nem kellett sokat gondolkodni, hogy rájöjjek: amíg van kínálat és kereslet és hasznot lehet csinálni belőle addig bizony számolni kell vele. "Játékpénzzel" (50 USD) elkezdtem én is bohóckodni, de az összes spórolt pénzemet bizttos, hogy nem ebbe tenném.
Hogy mi a biztonságos befektetés? Szigorúan nézve semmi, mert a kriptó elszállhat, mint a füst (0% garancia), a számlapénz nem térül meg, csak a törvényes határig (az ominózus 38 milla), az otthon tartott készpénz (legyen forint, vagy valuta) meg halott pénz, csak az árfolyamváltozásán lehet nyerni, vagy bukni kamatozni sosem fog. A kockázatos befektetés hozhat jó kamatot, de bukóra is mehet, a biztos (pl állampapír) meg nem mindig hoz eleget. Én attól félnék még, hogy egyszer valaki (pl. a ruszkik, vagy valami hasonló fanatikus csapat) meghekkeli a Swift és/vagy a bankkártya rendszereket és esetleg napokig nem lehet hozzáférni a számlán tartott pénzekhez. -
Peat;)
veterán
Azt ugye érted hogy a lekötött betétek ugyanúgy bedőltek? Illetve hó eleje volt, munkabérrel érintett lehetett pár cég.
Alapvetően a logikáddal egyetértek, a kriptomániásokkal én nem is vitatkoznék a helyedben mert menthetetlenek...
De azzal nem hogy jó ez a biztoítási rendszer. Ilyen estekben a vállalatoknál pl a hitelt tovább kell fizetni, ami különösen ezeknél az állami agyontámogatott hiteleknél elég fura. Szinte ingyenhitelt osztogattak mindenkinek és nyílván sokan felvették hogy jó lesz majd az, addig lekötik valami betétbe. Most meg a betét ugrott a hitel maradt. Azért ez elég nagy szivacs és kérdőjeles hozzáállás. -
arty
veterán
2% lógott túl. De ennek továbbra sincs semmi jelentősége, mivel ha tisztában vagy a 100k határral, akkor tudod kezelni a kockázatot: nem tárolsz 38 millánál többet egy számlán - ha már mindenképpen értelmetlenül parkoltatod a pénzed....... és semmi nem tiltja, hogy 10 számlán összesen 380 milliód legyen biztonságban.
Csűrheted, csavarhatod, magánszemélyként van mód a teljes biztonságra, de cégként is tehetsz a biztonságért (több számla, nagyobb bankoknál).
-
arty
veterán
40%-át.
55 ezer magánszemélyből kb 1 ezer magánszemélynek van/volt nem biztosított betét-része, átlag 25 millió. Ez kevesebb, mint az érintettek 2%-a. Nyilván vannak/voltak tragédiák, szomorú történetek ebben az ezerben is, de statisztikailag a brutális többség nem bukott ~semmit.
12 ezer vállalati ügyfélből szintén kb 1 ezer megszívta, itt ráadásul az összegek is feltehetően nagyobbak: 150-200 millió. Itt viszont azt gondolom, tervezettebb kockázatot vállalt "mindenki", hiszen jogi személyiségek, ahol pénzügyes kezelte nyilván ( ) a pénzt.
-
arty
veterán
válasz viharhozo #121 üzenetére
Itthon putribank volt és látszólag itt csak ez számít (sber 500 vs otp 20000 mrd ft itthoni mérlegfőősszeggel, 2020-ban - gyors kereséssel)
Ez mondjuk felveti a kérdést, hogy mit ér egy KBC a K&H mögött? Ill. mit ér a többi itthoni bank mögötti Európai "anyabank"? Sajnos nem értem, hogy szabadon elengedhető-e egy leánybank keze ilyen helyzetben.
-
arty
veterán
Finghámozás. Tökéletesen biztonságban van, ha 4 millióm van.
Ha 40 millióm van, akkor abból 38 millióm tökéletes biztonságban van.
Kriptóban pedig mindkét esetben 0 ft van biztonságban
[ Szerkesztve ]
-
Maelephant
aktív tag
-
paatrick
őstag
Én még ott járok hogy februárban az MNB nem adta meg az engedélyt, a Raiffeisen meg felmondta a magyar számlához való hozzáférést, ami áprilistól lép életbe.
Ettől még a Revolut ugyanúgy fog működni mint eddig, csak más külföldi számlaszámmal.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
dabadab
titán
-
arty
veterán
Pontosan erre a tényre hívja fel az EU a figyelmet: más szabályok vonatkoznak egy bankra és mások egy kriptoizére. Nyilván szabályok mindkettőre vannak, de az egyik eredményeképpen a pénzed biztonságban van az egyikben, míg a másikban más szabályok szerint..... nincs.
Ez ennyire egyszerű, fogalmam sincs miről is írkálunk itt már 100+ hozzászólást
-
L4mie
veterán
ehhez akkor hogy jön, hogy több kritpotőzsde kft-nek meg kell felelnie és certifikált pénzügyi szolgáltatónak kell lennie xyz országban, hogy működhessen.
No offense, nem értek hozzá, csak agyalok.
Úgy tudom pl. a binance meg a coinbase rendelkezik ilyenekkel, kérdéses, hogy ilyenkor ha bedől akkor van-e biztosítása hasonlókra, vonatkozik-e ez a nem adott országban lévő ügyfelekre, ha utóbbi nem akkor a pl. revolut nem azonos kockázatú ezekkel?De ott van pl. a cryptopia esete, amiben folyamatban van a kártérítés...rohadt lassan de folyamatban, van ez a régi híres nem jut eszembe a neve, azt hiszem japán kriptotőzsde ami 2014-5-6 ban dőlt be és mai napig folyik a kártérítés pedig jó sok kriptót "megtaláltak" a készletükből. de gondolom itt is mint mindenhol nem random bélát fogják kártéríteni hanem cégeket vállalatokat.
mondom ezt úgy, hogy nem vagyok tisztában a töréntekkel, csak morzsákat hallottam.[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
arty
veterán
De nem arról van szó, hogy mint fizetőeszköz válik semmivé - az valóban mindennel megtörténhet.
Arról van szó, hogy a pénzed ott az OTP-ben. Ha az OTP bedől, a pénzed 100k EUR-ig visszakapod alapesetben.
Ha a pénzed a cryptotőzsde kft-nél van bitcoinban ÉS a cryptotőzsde kft bedől - ugrott mindened, SEMMIT nem kapsz vissza alapesetben.
Tehát nem mindegy, hogy bankban van-e hagyományos pénzben a megtakarításod VAGY káefténél, kriptóban.
---
#102 Peat;)
"Mondjuk az tény hogy a 100 000 euró már kezd kevés lenni magánszemélyek esetében is.
A cégeknél meg ilyen esetben szerintem illene segítő kezet nyújtani az államnak, nem csak az önkormányzatoknak."Több megtakarításod van, tartsd több helyen, tartsd nagyobb/drágább/külföldibb bankban.
FIZESS a biztonságért.Cégnél ugyanez: tényleg én fizessem meg, mert felelőtlen volt a himihumi kft pénzügyi vezetője, akinek ez a munkája?!?! Nekem megfizette a cég a nyereséget, amit évek óta azon szedett össze, hogy olcsóbb (de kockázatosabb) bankban tartotta a pénzét? Neked fizetett elmult években ez a megmentendő cég?
Miért nem alkalmazott abból a pénzből inkább jobb pénzügyi vezetőt? Az miért nem volt opció? Miért én kártalanítsam, aki "mindenét" egy ilyen putri bankban tartotta?[ Szerkesztve ]
-
IgnisFatuus
aktív tag
Ezért idéztem pontosan a cikket, hogy "elveszítheted" így feltételes módban mindegyikre igaz.....
Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
Levwi
aktív tag
Igen volatilis a piac, mert még kicsi, de kriptóknál a 10 százalék mozgás teljesen normális. Fiat pénznél meg bluechip papiroknál már a világ végével egyenlő. De a fiat pénzek és bluechipek árfolyama nem is fog pár hónap alatt 2-3 vagy akár tízszeres árfolyam növekedés produkálni. De itt nem is ez volt a lényeg hanem a kárpótlás, ami egyáltalán nem működik másképpen a fiat pénzeknél vagy a részvényeknél, mint a kriptóknál. A magas áremelkedések miatt ami a forint romlásából ered, nem veszem észre, hogy bármilyen kárpótlást kapnának az állampolgárok. Arra akartam kilyukadni, hogy mindenféle befektetés kockázatos, mert ami nem az azzal nem lehet nyereséget termelni. És ugye a legfőbb szabály befektetésnél, hogy csak annyi pénzt kockáztass aminek elvesztése nem vág földhöz.
Xiaomi 14
-
Peat;)
veterán
A szankciók nem olyan mértékben érintették mint azt a média sugallja, nem volt feketelistán a bedőléskor. A szankciók keltette fogyasztói pánik az osztrákoknál és cseheknél viszont 1-1 nap alatt kapitulálta az ottani egységeket. A magyar egység sokmindenről nem tehetett, utas volt a rendszerben, csak a média meg kriptohívő kommentelők kreálják úgy hogy újabb questor meg nhb story.
Mondjuk az tény hogy a 100 000 euró már kezd kevés lenni magánszemélyek esetében is.
A cégeknél meg ilyen esetben szerintem illene segítő kezet nyújtani az államnak, nem csak az önkormányzatoknak.Egyébként egy átlagos kriptohuszár lehet sosem tanult semmi pénzügyet, nem csoda hogy a fejükben a bank csak egy pénzmegörző szervezet, ami bármikor paffra mehet. Fogalmuk sincs a szabályozásokról, adatszolgáltatoskról, könyvvizsgálói és mnb auditokról, srep rátákről és sorolhatnám. Hülyék ehhez, én meg a kirptohóz de nem is szakértek, nem értem a létét de ez van, kimaradok belőle.
[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
A rubelnek ehhez egy háború kellett, világszintű szankciókkal, a coinoknak elég erre egy átlagos hét is. Illetve rubelben attól még ugyanúgy tudsz vásárolni országon belül, függetlenül attól hogy a többi valutához képest mennyit ér épp. Coinnal ezt nem csinálod meg.
A 400-as euró 10%-al volt magasabb mint előtte a 365-ös szint, és 1 napig volt a közelében.
Dehát ezek csak tények, nem számítanak.
"Ugyanez a kriptovaluta is"[ Szerkesztve ]
-
Levwi
aktív tag
Csak egy felvetés, ha bármelyik valuta, forint, euro dollár értéke nullára esik azért ki fizet kártalanítást? Vagy ha tőzsdén valamelyik cég csődbe megy ki kárpótol? Elárulom. Senki. Ugyanez a kriptovaluta is. Nem a coin-okat veszted el csak nulla lesz az értéke. Minden kockázatos, még a fiat pénz is, lásd rubel, felére esett az árfolyama, magyarul fele annyit ér a pénze akinek rubelje volt/van. Ki kárpótolja őket? Senki. Az euro mikor 400 forint volt ki kapott kártérítést, mert kevesebbet ért a forintja? A kártérítés csak a valuta elvesztésére van az érték csökkenésére nincs.
Xiaomi 14
-
KROK640
nagyúr
Ebben is igazad van. Nagyon remélem, hogy nem a mi pénzünkből lesznek kártalanítva, de már sokkal régebben másik topicban írtam, hogy sajnos benne van a pakliban, pont a devizahiteleseket hoztam fel példának én is.
Egyébként unom már, hogy akárhányszor a cripto hátrányairól esik szó, mindig jön valaki aki "mer' az igazi bankok is..." meg "mer' a tőzsde is" ... Azt kéne már felfogni, hogy attól mert valami más rossz dolog, attól ez az egész cripto dolog nem lesz jó. Ugyanaz marad, egy jó nagy környezet szennyező piramisjáték, amin még az is veszít aki nem száll be (VGA árak, és ez csak egy dolog a sok mindenkinek jutó negatívumból).
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Épp azt néztem, hogy én már csütörtök este tudtam, hogy baj lesz, mert mondták a szankciókat, meg ki is lehetett találni, ha valaki követte a híreket.
Zoltán haverom mégis hétfőn teljes megdöbbenéssel tapasztalata, hogy megjött a fizuja de nem tudja levenni. Aztán meg csodálkozott mikor mondtam neki, hogy miért.
Ha tudom, hogy nem triviális, legalább pénteken szóltam volna neki.Az önkormányzatnak meg szintén csak gratulálni fogok, és gondolom majd a mi adónkból az állam meg kisegíti...
-
KROK640
nagyúr
Bizony nem befeketetés. Mondjuk nem is lenne létszükséglet, ha nem lennének az emberek mesterségesen rákényzerítve. (pl csak számlára kapják a fizetést)
A számlafentartási díj miatt persze folyamatos a money drain, így nemhogy kamatot nem kapsz a pénzedre, még folyamatosan csökken is.Már hogyne tudnál? Az a titka, hogy időnként ki kell borogatni a zsákokból, vasvillával átforgatni a pénzkötegeket, nehogy összepenészedjenek. Az új dollár szerencsére nem hajlamos erre.
-
KROK640
nagyúr
Persze, hogy nincsennek. Jönnek a megtévesztrő reklámok, meg azt sulykolják az emberekbe, hogy na most itt van a munkanélküli megazdagodás esélye ... és megvan az a réteg aki ebbe szépen belesétál és beleteszi a pénzét.
Ahogy szoktam mondani :
Az emberek egy része érti a criptót... a többieknek meg van...Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
LK
addikt
Jól összegezted. Amikor végigolvasom egy ilyen hírhez tartozó hozzászólásokat, rájövök hogy az emberiség egyre gyorsuló ütemben közeledik a végzete felé. Az emberi önzőség erősebb mint a túlélőképesség. A lényeg, hogy: Ne nézz fel!
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
Dr. Akula
félisten
válasz Andreaspasco #81 üzenetére
Ott sincs a legjobb helyen, de azért nem rakom fel a piros 12-esre, bitcionra. A Sberbank után legalább valaki vállalt kártérítést, bitcoinra ki fizet?
-
arty
veterán
valami oka csak volt, h a cryptocom juzerek szívtak.... ha szorvanyosan hackeltek volna juzereket, hír se lett volna róla (hiszen az folyamatosan történik)
#67 kilua dehogynem. csak az emberek nem tanulnak.
#72 zalyy kanadaban az eu elvette a pénzt a kamionosoktól? :D összevissza beszélsz.
nyilvan lehetnek allamcsődök es akkor a pénzed leves, de az párnacihaban is leves. mas esetekben az oba megvédi a pénzed.ha nem vagy orosz megszálló terrorista. de ugye nem vagy? na, akkor nyugivan, hátradőlhetsz :D
[ Szerkesztve ]
-
veterán
"A kripto piacon az se lehet pontosan tudni mi lesz a jövő héten, tehát a kártyavetés szintű lufieregetés teljesen felesleges."
Dehogy is. Egy jókor, jó helyről elengedett tweet (mondjuk Austin, Texas) érdemben befolyásol(hat)ja egy kriptobullshit árfolyamát.
Aztán minél többet nyomják meg a csengőt, annál hangosabban szól, és azonnal indul a spekuláció, a birkák meg mennek a csengettyűket hordozó vezérürü után, miközben verik a tamtamot, hogy ők mennyire profik, és beavatottak, és mindenki hülye...
Én nem bánnám, ha mindegyik bebukna. Bár mondjuk a tőzsdén is egyre inkább ez megy. Mindenki 0 munkával akar milliárdos lenni, lehetőleg napok alatt, csak ettől meg nem fog működni a rendszer, és ezzel lábonrúghatja a valódi munkával és gondolkodással megtermelt valódi pénzrendszert is.[ Szerkesztve ]
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Dr. Akula
félisten
Veszítsék csak el nyugodtan. Aztán legyen videokártya féláron. Annyi kell csak, hogy ne lehessen rendes pénzre (vagy árura) váltani. Onnantól csak annyit ér, mint Quakeben a frag. Kína már beszűntette, az USA is rajta van az ügyön, a maradék meg majd igazodik. Az áramfogyasztásnak se tesz jót, egy csomó áramot feleslegesen kell megtermelni miattuk, és megy a füst az erőműből a levegőbe. Csak a nyerészkedők kaszálnak, ők meg minek. A pénz az elvégzett munka ellenértéke. Itt nincs mit ellentételezni. Persze bele lehet magyarázni (és sokminden másban is jogosan hiányolható), de akkor sincs.
-
sityak
tag
válasz Andreaspasco #30 üzenetére
ettől még ha a crypto.com bedől, akkor szopó van
ez csak erre vonatkozik
- Unauthorised withdrawals of digital assets from users’ Crypto Wallet
- Unauthorised withdrawals of fiat currencies from users’ Fiat Wallet
mindenesetre kedves gesztus tőlük, hogy van ilyen is, de gondolom a legutóbbi fiaskó miatt kellett ezt is bevállalni.http://legipanorama.hu
-
tag
"Az intelligens emberek szerint a bankokban is elveszheti a pénzét az ember."
Na pont az EU meg a bankok mondják meg, hogy náluk jó helyen van a pénzed amikor akármikor lezárhatják, befagyaszthatják, elvehetik a pénzed, mert "terrorpista" vagy. (Kanadai kamionos adományozós eset)
Vagy véletlenül sem fog elértéktelenedni és wc papírrá vállni ha beesik a gazdaság ami már mindenhol látható... -
BE4GLE
aktív tag
Csak nekem tűnik furcsának, hogy a hírben egyszerre hívjuk befektetőknek és fogyasztóknak a kriptovaluták birtokosait? A fogyasztó mióta szinonimája a befektetőnek. És itt ők milyen értelemben fogyasztók?
Redmi Note 9 Pro
-
paatrick
őstag
Pont fordítva tapasztalom
Csapból is az folyik hogy milyen könnyű ezzel pénzt keresni. Egy ideig ugyanezt tapasztaltam a bináris tőzsde akármikkel is. Mekkora biznisz, milyen könnyű stb.
Persze általában pont azok hirdetik ezeket az igéket akik "tippmmixből akarok megélni" életfelfogásban vannak, és még semmit nem fektettek be életükben. Csak látják hogy na ez a coin felment 5x, hát ennyi. Látod vetted volna már 5x pénzed lenne.Kedvencem még mikor elkezdik elemezni a grafikont valami youtube videó alapján. Ja ez most egy zsiráf alakzatnak néz ki akkor ez azt jelenti hogy jól fel fog menni mert a zsiráf alakzatban jó hosszú a nyaka a zsiráfnak, aztán 2 hónap múlva mikor mégse ment fel akkor már ja persze azért nem ment fel mert nem is zsiráf hanem rinocérosz alakzat lett belőle
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
kilua
senior tag
Szerintem a questor/baumag stb idején senki sem mondta azt hogy az rossz befektetés, ezért kapták be azt annyian, a devizahiteleknél kifejezetten pozitív volt a hangulat, míg a kriptonál a csapból is az folyik hogy veszélyes lehet, kifejezetten negatív a hangulat, épp ezért szerintem az átlag ember jobban tisztában van a veszélyeivel, hogy egy random shitcoin simán lehet nulla közeli árfolyamon, míg a bitcoin/ethereum talán nem de ez csak magánvélemény.
Mondjuk én azt csinálom hogy nem értek hozzá, ezért van pénzem infláció követő állampapírban, forint és euró vegyesen, részvény és ingatlan alapban a banknál vegyesen ahogy érzem alapon, és csak egy random ötlet volt a bitcoin 2016ban ami nagyon bejött, de mégegyszer mondom nem értek jobban hozzá annál mint hogy diverzifikalni kell a befektetéseket, és ha az egyiknél bukom a pénzt a másik behozza.
Épp ezért amikor egy baumaghoz hasonló csalónál buktam 2005 körül akkor csak egy kis része veszett el a pénzemnek, mert nem láttam a veszélyét de szerencsére már akkor is diverzifikáltam, míg a kriptonál jobban lehet látni mik a veszélyei, különben aki minden pénzét egy helyen tartja az úgy járt.
[ Szerkesztve ]
-
Maelephant
aktív tag
Az MNB elsőként bankszünnapot rendelt el, majd sorban limitálta, megtiltotta a kifizetéseket, felügyeleti biztost rendelt ki, aki - feltételezem - a piacon végzett soron kívüli megkereséssel megpróbálhatott vevőt találni a bankra, hogy állományátruházás révén menthető legyen a betétállomány, de épeszű más bank ennek a tőkeigényét teljesíteni nem akarta, így mindenhonnan elutasító választ kapott, ezután nem volt más hátra, mint visszavonni a tevékenységi engedélyt és végelszámolásba tolni a bankot.
Március 1-2-nél megtalálod a témában hozott döntéseket (azok rendelkező részét):
[link] -
RasztaCsubi
csendes tag
crypto.com biztosításnál azért olvassátok el az apróbetűs részeket, pl.:
"Account Protection Programme - Available Countries
The Account Protection Programme is available in the following countries:
1. Australia
2. Singapore
3. Spain
4. Italy" -
Neberu
csendes tag
A cikk nem a fizikailag létező bankokról szólt, ne keverjétek bele. (Teljesen átmentek a hozzászólások "A ki hol bankol és miért?" vitaműsorba.. Ennyi erővel a "nemszeretem a hideg húslevest" kommentek is jönni fognak..)
Pedig csak azt monták: Ha kriptóba fektetsz, ne sírj utána ha elúszott a pénzed !
Jó lenne, ha a kripto lufi kipukkadása után nem közpénzből szeretnének kárpótlást kérni a kriptobefektetők!
(Senki sem kötelezte Őket a befektetésre! Utána meg jön a rinya, hogy valaki segítse már ki Őket, nem maradt egy vasuk se..
Lásd: devizahitelesek se tudtak olvasni, meg "árfolyamingadozás" szót értelmezni... Csak a nagy haszon reményében aláírni minden papírt elolvasás nélkül, azután meg sírni.. Félő hogy itt is ez lesz egyszer, jön a Nagy sírás.. )Az emberiség megérett a kipusztulásra..
-
=Mentor=
őstag
Tény hogy észnél kell lenni, mert vannak csaló projectek, az is evidens hogy minél nagyobb kitöréssel kecsegtet egy kripto valuta annál nagyobbat lehet vele bukni is....Követek jópár youtube kripto csatornát, most pl az egyik 500 ezres BTC árfolyamot jósol. Pont úgy ahogy 2021 végére egyesek 150K-t jósoltak, aztán lement 30K környékére. A kripto piacon az se lehet pontosan tudni mi lesz a jövő héten, tehát a kártyavetés szintű lufieregetés teljesen felesleges.
Másfelől viszont az inflációt nézve még mindig százszor jobb befektetés mint a kötvények, vagy a bankba tárolt pénz ami minden nappal kevesebbet ér.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
most akkor a crypto.com-ot törték fel, vagy a felhasználók coptak be a bigtitmilf.com-on egy virnyákot, és a nagylelkű coinkincstárnokok ezt kártalanították?
mert az elég 1értelmű, hogy egy mainstream bank saját it-problémájából nekem egész addig 0.0Ft károm van, amíg csődbe nem mennek.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
paatrick
őstag
"Amúgy a 30 millió $ neked kevés pénzt?
Szerintem ez még banki szektorban is hatalmas összeg."Ez átlagembernek sok, pénzpiacon semmi.
Google szerint 1 nap 260 000+ ezer bitcoin cserél gazdát. Ez mostani árfolyamon 10 milliárd dollár naponta.
Elvileg most napi 900-at bányásznak, az 36 millió dollár naponta.A normál tőzsdét meg ne is vegyük ide az nagyon sokszorosa ezeknek a számoknak.
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Ja sehogy, csak úgy láttam, hogy a crypto.com feltörésére írtad, hogy kitalált, de látom az a második részére vonatkozott. De azért én kíváncsi lennék ha felhívnád a bankot, hogy feltörték a számládat és azt olyan helyre utalták el ahonnét esetleg már fel is vették a pénzt mit csinálnának veled.
Egy OTP lehet kárpótolna, mert nekik belefér, meg jó reklám. Egy helyi takarék vagy egy kisebb bank meg biztos elhajtana aztán próbálkozhatnál ügyvéddel.Amúgy a 30 millió $ neked kevés pénzt?
Szerintem ez még banki szektorban is hatalmas összeg. -
paatrick
őstag
válasz #72042496 #52 üzenetére
Igazad van akkor gyorsabban lepörgött a dolog. Mondjuk az is olyan faramuci nekem hogy az MNB keresett vevőt a Sberbankra az "eltelt napokban" bármennyit is jelent ez, de nem talált ezért zárta be március elsején.
Felsejlik a Quaestor vagy Budacash volt (?), amikor a bedőlés előtt 1 nappal még pár milliárdot kiutaltak az állami cégek belőle.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Egyébként február 24-én tört ki a háború, és csak március 1-én zárták be a Sberbankot.
És kb. vagy még aznap, vagy másnap pénteken már rebesgették a szankciókat. De legkésőbb hétfőn még mindig le tudta reagálni az, aki kicsit is átlátta, mi várható vagy aggódott a pénze miatt.
Az említett önkormányzatnál úgy látszik nem volt egyetlen éles kés sem a fiókban. (mondjuk ők lassabban is mozdulnak mint egy átlagember).
Oké, hogy ez vis maior, de azért elég felelőtlen dolog volt így kezelni/elveszni hagyni a pénzt. (mert azért egy része biztosan nem jön vissza). -
-
arty
veterán
valszeg ez még pont belefért nekik
egyszeri 30M vs. hosszútávú bizalom a cégben....Kíváncsi lennék, vajon alma-alma összevetést is ki tudnál-e találni vagy ragaszkodsz a crypto.com feltörése és a felhasználó gépének feltörése közé vont párhuzamhoz
Egyébként nem publikus, de számtalan esetben fizettek bankok ügyfeleket ért károk esetén, ha látszott, hogy az ügyfél egyébként mindent megtett a probléma elkerülésére (pl túl szofisztikált phising támadás, kamu-webshop, stb). Ezek minden esetben egyedi elbírálás alá esnek (van banki ismerős, aki konkrétan ilyen panaszkezelésen dolgozott, el se hinnéd az átlag-ügyfél mennyire OSTOBA, azokon pedig nem lehet segíteni, mert egy bank se jótékonysági intézmény)
#49 paatrick ami számomra felfoghatatlanul büdös a történetben: bár kivenni már nem lehetett pénzt a bankból, a beérkező utalásokat még befogadták 1-2 napig(?). ezt hogy???
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
"Az átlagok alatt nem tudom, hogy mire gondolsz, mivel az ekkora cégek nyilván nem az átlagot képviselik, hanem a kivételek."
Erre:
"Annyi tudható, hogy 146,8 milliárd forint az Országos Betétbiztosítási Alap kártalanítási kötelezettsége, ebből
- 84,9 milliárd forint 53 876 magánszemélynek (átlagosan 1,58 millió forint)
- 61,9 milliárd forint pedig 11 143 cégnek jár vissza (átlagosan 5,56 millió forint)."Ebben vannak 38 millióig ugye. Ezen felül meg a végelszámolás után jön vissza pénz.
Egyébként február 24-én tört ki a háború, és csak március 1-én zárták be a Sberbankot. Azért ebben az 1 hétben lehetett izgulni hogy mi lesz. Szerintem sokan kivonták a pénzüket.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Crypto.com oldalt épp 1-2 hónapja hackelték meg, összesen kb. 30 milló $-nyi kriptopénzt nyúltak le különböző felhasználóktól összesen, mindenkit kárpótoltak
Erre a kárpótlásra semmi sem kötelezte őket és csak azért tudták meglépni, mert viszonylag kevés pénzt nyúltak le tőlük.
Kíváncsi lennék egy kisebb bank mennyire foglalkozna veled, ha valaki feltörné a gépedet és elutalgatná magának a pénzedet? Segítek: kb. semennyire.Nem hiszem, hogy valid érveléstechnikai lenne az, hogy kitalálsz valamit és azt tényként adod elő.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
BaLee
addikt
Crypto.com oldalt épp 1-2 hónapja hackelték meg, összesen kb. 30 milló $-nyi kriptopénzt nyúltak le különböző felhasználóktól összesen, mindenkit kárpótoltak. Azóta hoztak pár új biztonsági intézkedést.
Kíváncsi lennék egy kisebb bank mennyire foglalkozna veled, ha valaki feltörné a gépedet és elutalgatná magának a pénzedet? Segítek: kb. semennyire.
-
arty
veterán
borzalom vajon mennyit spórolt egy-egy ekkora entitás, h itt bankolt? pár tízezret? esetleg akár havi százezret/százezreket?!
továbbra sem értem, hogy meri valaki többszörösen a biztosítási összeg feletti pénzeket ilyen kis bankokban tartani? de ahogy mondtam: utólag könnyen vagyok okos, tényleg nem rugdalni akarom a károsultakat, remélem az eszközökből azért valamennyire jut kárpótlás (elvégre az önkormányzat pénze az az ÉN pénzem is )
#30 Andreaspasco ez kvázi "lopás" elleni biztosítás, ha jól látom:
"Unauthorised withdrawals of digital assets from users’
Crypto Wallet Unauthorised withdrawals of fiat currencies from users’ Fiat Wallet"ill. ennek van bármilyen törvényi háttere? van bármilyen alap, ahova el van különítve minden ügyfél számára ez az összeg? vagy netán egy hangzatos kamu, ami mögött annyi van, hogy "becsszó visszaadjuk" ? (oké, h 1-1 ember visszakapná az elbukott pénzét, de mivan, amikor maga a crypto.com dől be, tőlük visznek el nagyobb összeget, stb?)
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Igen és azoknak nem csak 1 helyen van számlájuk
Hát, de. Egyébként macerás (és költséges) is lenne napi szinten két vagy több számla között utalgatni a pénzeket meg rávenni az ügyfeleket, hogy egyszer ide, másszor meg oda utalják a pénzt.
Az átlagok alatt nem tudom, hogy mire gondolsz, mivel az ekkora cégek nyilván nem az átlagot képviselik, hanem a kivételek.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
paatrick
őstag
Igen és azoknak nem csak 1 helyen van számlájuk, pont az esetleges bankleállás, technikai szünet stb miatt. Mert ahol ennyi pénz a napi forgás, ott bevett gyakorlat hogy a számlákat az utolsó napra fizetik ki.
De én az elmúlt hetekben még mindig csak ilyen gondolatkísérletként hallottam ezt a valakinek a cégének bennragadt sok százmilliójaÉs a fentebb írt átlagok se indokolják hogy milliárdos cégek ragadtak most benn.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Ha cégvezető vagy és százmilliókat tárolsz sima számlán akkor érdemes elgondolkozni hogy valamit rosszul csinálsz.
Azért ne nyomjuk fullba a kretént, az simán lehet a napi működéshez szükséges összeg is egy pár milliárd forgalmú cégnél (pl. egy építőanyagkereskedésnél).DRM is theft
-
t72killer
titán
A sperbanknak mi köze az osztrákokhoz ?
"PJSC Sberbank (Сбербанк, initially a contraction of Russian: сберегательный банк) is a Russian majority state-owned banking and financial services company headquartered in Moscow. ", wiki
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
-
paatrick
őstag
És mennyi ilyen céges ügyfél lehet? Nem sok ha az átlagot nézed.
Magánszemélyek átlag 1,5 millát kapnak vissza, cégek meg 5,5-et.Ha cégvezető vagy és százmilliókat tárolsz sima számlán akkor érdemes elgondolkozni hogy valamit rosszul csinálsz. De magánszemélyként is.
Ahogy bármilyen állampapírt, kötvényt, részvényt akármit veszel a bankon keresztül máris nem a bankban van a pénz. És az az akármi a nevedre kerül és ilyenkor nem vész el.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Andreaspasco
tag
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
osztrákot akartál mondani.
Szovjet lesz az Az ilyen szempontból sokat nem számít, hogy nem közvetlen az orosz anyabanké, hanem az osztrák leányáé volt a magyar kirendeltség.
egyébként volt valami valós indoka annak, hogy minek kellett a bankot pikkpakk bedönteni?
Nem döntötte be senki, egyszerűen működésképtelenné vált a szankciók miatt. Persze, a szabályokat áthágva lehetett volna hagyni még egy kicsit működni, de annak csak az lett volna az eredménye, hogy valamivel később dől be és sokkal több pénz tűnik el.
Azt se akkor mondják, hogy "dől a fa", amikor már agyoncsapott valakit.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
A Questor (Buda-Cash stb.) pont ugyanez volt mint a Sberbank
A Questornál ráadásul azzal súlyosbított volt a helyzet, hogy nem volt tagja a betétbiztosítási alapnak, ami nyilvános infó volt, csak az üzletkötőik nem reklámozták. De nyilván az, aki akkor ezt nem vette észre, az most majd a kriptók kockázataival tökéletesen tisztában leszDRM is theft
-
dabadab
titán
mert a bankszektor hogy megvédi a pénzünket mi? Kérdezz meg egy sberbankos ügyfelet, akinek a céges számlán volt 6-800millió, úszott az egész és most talán kap 100ezer EUR (~38milliónyi) kompenzációt...
Az ügyfelek 90+%-a meg megkapja a teljes pénzét, illetve a többiek is kapnak még, ahogy jönnek be a pénzek.
Most akkor ezt hasonlítsd össze azzal, amikor coin árfolyama nullára esik vagy amikor kipakolnak egy kriptotőzsdét, hogy ott mit kapnak a károsultak (segítek: a hím lovaknak van olyanja).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
MikiLóS
tag
Sokáig én is úgy láttam, hogy ha nem lesz több hülye akkor annyi vagy a hatóságok vetnek neki véget a Bitcoin -ak ma már a napnál is világosabb, hogy a Bitcoin soha nem fog bedőlni 0 -ra, mert már akkora.
Amíg kapitalizmus van addig 1.000%, hogy velünk lesz a Bitcoin, hamarabb fog a barbár ereklye az: Arany teljesen értékét veszteni mint a Bitcoin.
Legrosszabb esetben majd szépen átnevezik aztán fut más néven, de a "Bitcoin" örök.Szar példa:
Hiába akar az emberiség 99% egészségesebb lenni, szebb, okosabb, híresebb ettől függetlenül ott az McDonald's, Burger King, KFC, Coca Cola,... na így kell elképzelni a Bitcoint is... már akkora érdek van mögötte, benne....[ Szerkesztve ]
-
Andreaspasco
tag
Terra station, Terra UST évi 19,5% !!!
Ja, a másik meg, hogy most szavaztak az EP-ben a POW-rol és mellette voksoltak.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
"ez alapján a kriptoeszközökbe befektető fogyasztók azt kockáztatják, hogy minden pénzüket elveszíthetik, továbbá csalások, átverések áldozatai is lehetnek.": ezen feltételek szerint a kripto mennyiben tér el a többi tőzsdei terméktől?
"Az EU szerint minden pénzüket elveszíthetik a kriptobefektetők": Bambanő szerint meg nincs ezzel semmi baj.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
arty
veterán
Egyrészt hányingerem van a relativizálásodtól.
Mert igen, a bankrendszer MEGVÉDI a betéteseit, 100k euróig.Kérdezd meg a sberbankos ügyfelek 99.9%-át, hogy milyen jó érzés volt, hogy nem bukták el a pénzüket.
Azon cégeket, akik meg ilyen banknál tároltak 6-800 milliót, sajnálom és utólag nyilván könnyen mondom: elég felelőtlenek voltak (pláne hallottam, h volt akinek CSAK ott volt számlája....).#6 BaLee persze, ahogyan a devizahitelesek is képben voltak és ahogyan mondjuk a baumagosok vagy pl a questorosok is, legutóbb
#17 jerry311 miért ne lenne befektetés a kamatot fizető bankbetét? (hogy jó-e az persze lehet kérdés )
[ Szerkesztve ]
-
A Questor (Buda-Cash stb.) pont ugyanez volt mint a Sberbank: relatíve kis cégek, persze ott nem háború kellett, hanem szándékos sumákolás, amúgy a Questorról kb. 3 évvel előre megírta a kiszámoló hogy minden nyilvánosan elérhető adat alapján (amit senki nem nézett meg csak toltabe a pénzt) baj lesz belőle. De akkor hozzuk már fel a brókermarcsikát is, nem?
Postabank 30 éve volt (ott is többek közt nettó sumákolás ment a háttérben). Azóta talán a Széchenyi bank volt amire még emlékszek, meg 1-2 takarékszövetkezet aztán jónapot.
Devizahitelnél ha "megvédték" volna a zemberek pénzét (mármint úgy ahogy sokan gondolják hogy meg kellett volna), akkor most valóban lehetne dobálózni a tömeges bankcsődökkel, mert tuti az lett volna.
De nem jótékonysági intézmények a bankok, még ha szemét dolog is volt beleterelni az embereket a konstrukcióba, de ha azt mondják az ügyfélnek, hogy most megéri kútba ugorni, akkor valószínűleg 90% kútba ugrik szó nélkül, és meg se kérdezi, hogy "miért" vagy hogy "van-e más lehetőség?"... mert nagyjából ez volt a szitu. Ez nem a bankok hibája. (ahogy nem a tőkeáttétes és derivatív termékek, nem a forex meg nem a kripto hibája a sok fogalmatlan hülye, csak ne mondjuk már hogy mindenki tisztában van vele hogy mit csinál, és azt se hogy nincs nagyságrendi különbség a bankrendszer és a kripto világa között)
Amúgy én most a K&H reklámjánál is felkaptam a fejem (megy a tv-ben hogy vásárolj rendszeresen KH fenntartható fejlődés alapokat), főleg amikor megnéztem a honlapon és ők is hozzák a "ha 2019-ben betetted volna a pénzed most ennyi lenne" bullshitet....
(#15) Veron Nem is az orosz Sberbankot végelszámolják hanem a Sberbank Magyarország Zrt-t... Az viszont magyar szinten is sufni.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
BiP
nagyúr
válasz IgnisFatuus #13 üzenetére
Ez így nem feltétlenül igaz.
Nem véletlenül vannak bankgaranciák. (lásd Sberbankos bedőlés 100e EUR-ig azonnali+felszámolás után ami jut)
Míg a kripto mögött semmi ilyen nincs.
Csak erre a különbségre hívták fel a figyelmet, mert sokan nincsenek ezzel tisztában, csak felülnek az azonnali meggazdagodás ígéretének.[ Szerkesztve ]
-
IgnisFatuus
aktív tag
Klikk vadászat...hangulatkeltés....minden befektetésre le lehet írni, hogy elveszítheted a pénzed, ha nem veszíthetnéd el akkor mindenki befektetne...
-
t72killer
titán
Most akkor ledumálják az árfolyamot és bevásárolnak?
-
BiP
nagyúr
Háááát, azért elég necces egy számlán ennyit tartani.
És aki meg a háború első napján (vagy a szankciók belengetésekor) nem menekítette ki első nap a pénzét, de legkésőbb még pénteken, az meg lassú és felelőtlen is volt.Amúgy meg első körben megkap belőle 38M-t, és majd a felszámolás után kap(hat) vissza még valamennyit.
Előre tudható, hogy az OBA meddig kárpótol. Ezt figyelmen kívül hagyni és 20x annyi pénzt parkoltatni egy necces banknál, és ottfelejteni, háááááát. -
L4mie
veterán
Questor
Postabank
Devizahitel válságnál is megvédték a pénzét az embereknek...ja nem...mi volt a magyarázat, hogy a lakosság pénzügyileg tudatlan ezért lehetett rávenni ilyen kockázatos hitelre.Amúgy a kriptot is sározzuk picit...iszonyat sok a csaló, mlm stb., kb mint a vadnyugat, vagy aranyláz..... pont ma jött szembe [link] jesszusmariska....aki ilyenbe fektet az megérdemli.
[ Szerkesztve ]
-
"Szerintem ezzel mindenki tisztában van aki kriptobefektető..."
Mai senki nem hiszi el rovatunk Vagy arra a néhány %-ra gondolsz "kriptobefektető" alatt, aki tudja is hogy mit csinál és mibe teszi a pénzét? (igen, a hagyományos befektetési piacon se lehet sokkal nagyobb az arány, nem azt mondom)
#2ubbconfig "mert a bankszektor hogy megvédi a pénzünket mi?" remélem csak bitcoinban veszed a zsömlét a boltban, és nincs bankkártyád, bankszámlád.
Azt nem érzi a pfejjbankrendszer-kommentelők egyike sem, hogy konkrétan egy EU határán dúló invázió kellett egy (amúgy kis)bank csődjéhez? Igen, megvédik a pénzünket, ha mégsem, akkor ott már nagyobb problémák miatt kell aggódni amúgy is (mint most pl.).
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
BaLee
addikt
Szerintem ezzel mindenki tisztában van aki kriptobefektető...
De ha épp nem az elvesztés miatt retteg az ember akkor egy USD alapú stable coinnal épp 15%-al van előrébb ha 290 körüli árfolyamon vette mint most és még évi 8-10%-ot is könnyen kaphat rá...
-
jerry311
nagyúr
Azt nem mondtak, hogy mashol nem veszhet el az ugyfel osszes penze.
-
ubbconfig
aktív tag
mert a bankszektor hogy megvédi a pénzünket mi? Kérdezz meg egy sberbankos ügyfelet, akinek a céges számlán volt 6-800millió, úszott az egész és most talán kap 100ezer EUR (~38milliónyi) kompenzációt...
-
L4mie
veterán
"...banki és biztosítási hatóságai...."
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Synology NAS
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Politika
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest