Hirdetés

2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bambano


bambano
(Jómunkásember)

ezzel csak kisebb mértékben az a bajom, hogy veretes ökörség az egész.
nem fogják tudni megmérni, hogy adott országban mennyi haszon keletkezik.

a nagyobb probléma az, hogy ezzel az eu egyik alapeszméjét, az áruk és szolgáltatások szabad áramlását szúrják tökön.

szóval az eu-s eszme legnagyobb ellensége az eu?

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#2) dabadab válasza bambano (#1) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"ezzel az eu egyik alapeszméjét, az áruk és szolgáltatások szabad áramlását szúrják tökön."

Egészen pontosan hogy?
Az se akadályozza a szabad áramlást, hogy a vevő országában kell ÁFA-t fizetni, akkor a társasági adónál ugyanez miért akadályozná?

DRM is theft

(#3) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Amíg az egész világra nincs ilyen törvény az EU-nak inkább csak kárt okoz.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#4) Stanley-B. válasza gabor7th (#3) üzenetére


Stanley-B.
(őstag)

reméljük, hogy brexit csak a kezdet volt.

(#5) Tombi


Tombi
(őstag)

lesz olyan cég, aki offsore nélkül inkább kivonul az adott országból, de jó lenne ha mind meglépné :)

megszűnne szinte minden ;]

(#6) szoftos válasza gabor7th (#3) üzenetére


szoftos
(újonc)

ez akkor lenne igaz, ha nem interneten arult cikkekrol beszelnenk, hanem fizikai javakrol. utobbi eseteben ugyanis a kettosen adoztatott ceg egyszeruen kivonul a piacrol az adott orszagban, es a helyet valami helyi konkurrencia veszi at jo esetben. rosszban semmi.

a facebook, vagy google vagy amazon/ebay stb nem tud 'kivonulni', mivel ok informaciot arulnak tobbnyire, ami az interneten globalis.

a kerdes inkabb az, hogy az EU hogyan tervezi megmerni fent nevezett informacio erteket.

a fizikai cikkeket arulo vallalkozasok eseteben pedig biztosra vehetitek, hogy a legvegen a vasarlo fogja ezeket a felmerult plusz adokat megfizetni, mint ahogyan a kartyadijak EUs betiltasa is ebben vegzodik/vegzodott.

(#7) Fred23 válasza gabor7th (#3) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Ebben van valami, de talán nem lesznek hatalmas átcsoportosítások, és összességében pozitívan jön ki belőle az EU. Azt nem értem, hogyan jött ki a kezdeti 780 millió euró, miért pont ennyi? Miért nem 750, 500, 250, 100, stb.?

[ Szerkesztve ]

(#8) Jim Tonic


Jim Tonic
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

10 éve meg kellett volna oldani. De inkább 25.

(#4) Stanley-B.: Hogy miért, azt magad sem tudod, de most divat a hülyeség.

[ Szerkesztve ]

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#9) dajkopali válasza Fred23 (#7) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

egyrészt köszi, mert elgépeltem: 750 a helyes, javítottam :R
de egyébként meg szinte biztos, hogy az amerikaiakra szabták, azt nézték meg, hogy a Google stb. mennyit termel az EU-ban

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#10) Z_A_P válasza dajkopali (#9) üzenetére


Z_A_P
(őstag)

38 igen, 11 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett fogadták el

Lehet tudni hogy ki hogy szavazott?

OK

(#11) Solten válasza Stanley-B. (#4) üzenetére


Solten
(őstag)

"Az EU bezárja az offshore-kiskaput"

Emiatt van Brexit... :)

Mas: Luxemburgnak meg Ciprusnak se lesz tul jo... :D

Saor Alba

(#12) dajkopali válasza Z_A_P (#10) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

ezt utólag közzé szokták tenni, bár mindig pár nap csúszással, és a bizottsági jegyzőkönyveket nem könnyű elérni a honlapon - de egyébként nyilvános adat

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#13) dajkopali válasza Z_A_P (#10) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

[link]

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#14) dabadab válasza gabor7th (#3) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Amíg az egész világra nincs ilyen törvény az EU-nak inkább csak kárt okoz."

Az egész csak és kizárólag az EU-n belüli kereskedelmre és szolgáltatásokra vonatkozik, szóval ilyen szempontból ez nem érdekes.

DRM is theft

(#15) bambano válasza dabadab (#2) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

a vállalat működéséhez szükséges "adminisztratív" feltételekre szerintem úgy kell tekinteni, mint egy szolgáltatásra. ha a célország szabályai szerint adóznak, akkor teljesen mindegy, hogy hol van bejegyezve a cég, székhely szempontjából minden ország egyenlő lesz.

vagyis megszűnik egy kényszer, ami az eu tagállamokat saját hatékonyságuk növekedésére kényszerítené, nem lesz ok visszafogni a költségvetési szabadrablást.

nem szakszerűen fogalmazva a könnyebb érthetőség kedvéért: hónap végén veszek áfát, meg veszek társasági szolgáltatásokat. nekem, mint vállalat, ennyi látszik belőle. bizonyos szolgáltatásokért (cégjegyzés, stb.) fizetek az államnak. tehát ezen adminisztratív szolgáltatásokat ugyanolyan szolgáltatásnak kell tekinteni, mint pl. a mobilt: több cég előállítja, vevő dönt, szabad piac szabályoz. államok nyújtanak cégjegyzés szolgáltatást, cég dönt, oda megy, ahol a kondíciók jobbak.

vagyis oda ment, eddig. ha viszont ugyanazok lesznek a kondíciók, akkor az pont ugyanaz, mint az árkartell, annak minden károsító hatásával egyetemben.

"Az se akadályozza a szabad áramlást, hogy a vevő országában kell ÁFA-t fizetni,": de, szerintem akadályozza. ha mondjuk a magyar áfa 27%, mert ennyi kell a költségvetés bevételi oldalának feltöltéséhez, mondjuk az ír áfa meg 8% (példa kedvéért, nem tudom a konkrét számokat), az azt jelenti, hogy az ír állam hatékonyabban nyújtja azokat a szolgáltatásokat, amiket a magyar, és amiért áfát fizetek. tehát ha sokan vesznek ír cuccot, akkor a magyar államnak hatékonyabbá kell válnia, hogy csökkenthesse az áfát, hogy a versenyképességét visszaállítsa. ha ezt a hatékonyságnövelési kényszert mesterséges szabályozással megszünteted, akkor nem lesz értelme jobb államot csinálni.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#16) schawo


schawo
(Jómunkásember)

Gyakorlatilag egy kinyilatkoztatás, miszerint ha az állampolgárunknak terméket, szolgáltatást adsz el, akkor bárki vagy, nálunk adóalanynak fogunk tekinteni, és adót kérünk tőled az állampolgárunk forgalma után. Hahaha.

Kíváncsi vagyok, hogy az Aliexpress Gearbest és társai mikor kívánnak Magyarországon adózni. :D

A vicces az lesz, mikor a forgalmi limit nulla lesz. Akkor egy ravalpindi cég ha elad egy kulcstartót Magyarországra, akkor társasági adót kell(ene) fizetnie nálunk is. (?)

[ Szerkesztve ]

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#17) bambano válasza dabadab (#14) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

az eu párszor már jó alaposan tökön lőtte magát. például kitalálták, hogy az eu-n belül a csirkék tartását javítani kell, ilyen-olyan kényelmi intézkedésekkel. ettől az eu-s csirke előállítási költsége jelentősen nőtt.

miközben ezzel párhuzamosan nem volt annyi esze az eu-nak, hogy ugyanezt elvárja az eu import csirkéktől, így például a brazilok nem növelték a költségeiket csirke-luxushotelekkel, le is tarolták az eu-s piacot, mint a szél.

tehát mielőtt kimondjuk, hogy mire van vagy nincs hatással az intézkedés, alaposan meg kell vizsgálni a hatásokat, amiket ezen konkrét esetben én most nem tettem meg.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#18) dabadab válasza bambano (#15) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Ez remek elemzés, kár, hogy a valóság nem úgy működik, hanem úgy, hogy Írország irreálisan alacsony adóval rabolta le a társasági adókat (nesze neked, rablógazdálkodás). Vagy ugyanez az ÁFA-nál: az Amazon a digitális javaknál csak Luxemburgban adózott (2015-ig, amikor ott is változott az előírás), miközben Luxemburg infrastruktúráját meg egyebét egyáltalán nem használta, azokban az országokban, ahol meg igénybe vette ezeket az állam által fenntartott dolgokat, nem fizetett ÁFA-t.

Az államok által nyújtott szolgáltatásról meg elsősorban a polgárai mondanak véleményt, első körben a választásoknál, második körben meg a határátkelőknél.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#19) dabadab válasza schawo (#16) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

A szabályzás nyilván csak az EU-s cégekre fog vonatkozni, az ÁFA tekintetében meg eddig is ez volt, szóval alapvetően sok újdonság nincs benne, ami kihívás, az annak a megállapítása, hogy egy cég hasznából melyik országban mennyi keletkezett.

"A vicces az lesz, mikor a forgalmi limit nulla lesz"

Valószínűtlen, ÁFA esetén is van limit (országonként változó, de a 35000 - 100000 EUR tartományban vannak, szóval a kicsi cégeknél ez nem gond).

DRM is theft

(#20) Z_A_P válasza dajkopali (#13) üzenetére


Z_A_P
(őstag)

Hat en nezem, de itt nem latom, csak hogy "Voting time" meg "End of Vote"

OK

(#21) bambano válasza dabadab (#18) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

"Az államok által nyújtott szolgáltatásról meg elsősorban a polgárai mondanak véleményt, első körben a választásoknál, második körben meg a határátkelőknél.": ez tökéletes megállapítás, ezért van az, hogy annyian Szlovákiába viszik a cégüket, meg szlovák rendszámos autóval akarnak közlekedni.

egyébként meg te is véleményt mondasz az állami szolgáltatásokról tranzitíve akkor, amikor külföldi webshopból vásárolod meg ugyanazt, amit esetleg itthon is megkapnál, csak drágábban. külföldi állam olcsóbb -> kereskedőnek kevesebb ballasztja van -> olcsóbban tud árulni -> te azt választod.

vegyük észre, hogyha elnyomod a benned kifejlődött kötözködő hajlamot, akkor ugyanarról beszélünk. mindketten ugyanazokat az eseményeket láttuk a világban, én tovább mentem és megpróbáltam összegezni a tapasztalatokat.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#22) Tigerclaw


Tigerclaw
(PH! nagyúr)

Remélem hogy mindenféle tevékenységre, kereskedelemre vonatkozni fog ez, viszont nem értem, hogy miért csak egy bizonyos összeg felett és miért kell a 7 éves türelmi idő. Persze lehet hogy ezzel akarnak az EU-s kisebb vállalkozásoknak adni pár évet felzárkózni.

Kivonulni nem lenne értelme, mert egyrészt komolyan hiányoznának az EU-s bevételek a kasszából, másrészt lehetőséget adnak ez a kényszer az EU-s konkurencia felnövésére. A megszerzett piacokat senki sem dobja el, főleg ha várhatóan az EU-t követik mások is. Az Off-shore adóbevétel-kiesés az USA-t is legalább annyira zavarja, mint az EU-s országokat. Hiába vannak ott a legnagyobb, leggazdagabb cégek, ha ott se nem adóznak és se nem teremtenek munkahelyet. Ázsiában termelnek és egy adóparadicsomban adóznak... az USA-ban élők meg ebből nem profitálnak semmit. Persze Trump alatt nem várható el logikus lépés, de utána biztos megtörténik.

Ráadásul az Ázsiai cégek óriási konkurenciát jelentenek az USA belieknek. Ha kivonul mondjuk az Apple, Dell, HP, stb. átveszik a helyüket mások.

Nem tudom, hogy azzal tudnak-e majd kezdeni bármit is, amikor több cégen keresztűl folyik a pénz és nyereség papíron csak ott keletkezik, ami egy adóparadicsomban van bejegyezve. Ha pl. már eleve drágán adja el az iPhone-t az EU-s leánycégégének az Apple, ott nem keletkezik majd nyereség. Max. megkövetelhetnek valami minimális bevételarányos adót. Lehet hogy nyereségadó helyett a termék árára kell majd tenniük valamilyen új adót, vagy megemelni az ÁFA mértékét.

Valahogy harmonizálni kellene globálisan az adókat, adónemeket, hogy semmilyen előny ne származzon az ilyen trükközésekből.

A Brexit eddig csak óriási károkat okozott Nagy Britanniának és várhatóan még nagyobbat fog később. Korábban sem voltak nyerő oldalon az Off-shore-t tekintve és a kilépés után sem lesznek ott.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#23) schawo válasza dabadab (#19) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

A szabályzás nyilván csak az EU-s cégekre fog vonatkozni

Szóval célszerű lesz EU-n kívüli cégként üzemelteteni online szolgaltatást is.

ÁFA esetén is van limit

Ott van, de a cikk szerint:
A javaslat szerint kezdetben azokra a nagyvállalatokra alkalmaznák a kötelezettségeket, melyek összevont éves forgalma meghaladja a 750 millió eurót, de a távlati tervek szerint hét év alatt ezt a határt nullára kellene csökkenteni, vagyis minden vállalkozásra érvényes lenne.

Bonyolult helyzet ám ez.

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#24) Bici válasza dabadab (#19) üzenetére


Bici
(PH! félisten)

Mibol gondolod, hogy csak az EU-s cegekre vonatkozik?
Nem az lenne a logikus, hogy a nagy USA cegek adozzanak az EU-ban az itt keletkezett jovedelem utan?

(#25) YASKATIR válasza schawo (#16) üzenetére


YASKATIR
(senior tag)

A gearbest-nek a legjobb tudomasom szerint vannak europai raktarai (spanyolorszagban) es amit onnan rendelsz az valamivel dragabb, viszont nincs vam, azaz adozik. Vagyis amikor rendeltem a Vernee telefont, akkor volt ott HK1, HK2 meg ES

[ Szerkesztve ]

(#26) schawo válasza YASKATIR (#25) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Fú, hát nem, egy tömény, primitív áfacsalás, amit ott művelnek. :DDD Nem írom most le a folyamatot, de sem áfát, sem egyéb adókat nem fizetnek.

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#27) bambano válasza Bici (#24) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

"Mibol gondolod, hogy csak az EU-s cegekre vonatkozik?": mert hogy hajtod végre nem eu-s cégen, akik fölött nincs joghatóságod?

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#28) Eugene Roe válasza bambano (#15) üzenetére


Eugene Roe
(senior tag)

Durva túlzás és valótlanság az ír hasonlat.

Van a tyúk vagy tojás vita, te pedig eldöntöd, hogy tyúk, és punktum. A svédek is autisták az újraelosztásban az elméleted szerint, sőt gyakorlatilag mindenki más is, de furcsamód az usa-val egy nyelvet beszélő, ahhoz földrajzilag közeli, a keleti part északi részén összetartó közösséget alkotó, és komolyabb belpol. dilemmáktól mentes nemzet, az egy valódi helikopter. Micsoda véletlen!

#21 nem az áfát és állami terheket spórolja külföldi webshopból (kivéve ha átcsúszik a vámon), hanem arra törekszik, hogy ne 10 kereskedőn menjen át a termék 2,5% haszonnal, hanem csak 1-2-3-on. Kis túlzással nem mindegy, hogy magyar viszonylatban 5 db Audi Q7-est kell megfinnanszíroznod, vagy csak kettőt...

[ Szerkesztve ]

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#29) bambano válasza Eugene Roe (#28) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

szerintem a következő 36 órában már ne vezess autót, pláne ne köszönj személyesen Zachernek :P

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#30) Eugene Roe válasza bambano (#29) üzenetére


Eugene Roe
(senior tag)

Tökéletes mintája vagy a magyar közéleti vitakultúrának :)

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#31) YASKATIR válasza schawo (#26) üzenetére


YASKATIR
(senior tag)

Ennyire en nem merultem bele, csak lattam, hogy EU-n belulrol is lehet rendelni (ha EU-ban laksz) par napos szallitasi idovel

(#32) emelhu válasza bambano (#27) üzenetére


emelhu
(tag)

"hogy hajtod végre nem eu-s cégen, akik fölött nincs joghatóságod?"

Azért ha bármi "áthalad" a felségterületeden, akkor vannak eszközeid.

Ha nem tartja be a törvényt, akkor a "bitjeit" kitilthatják (vagyis fizikailag akadályozzák az interneten keresztüli tevékenységében) vagy a neki utalt pénzeket megcsapolhatják az országok, bevallás hiányában a becsűlt adóösszeget lefoglalják a cégnek menő átutalásból.

Egy államnak az internet korában is hatalmas lehetőségei vannak!

(#33) schawo válasza bambano (#27) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Még nincs joghatóságod, de ha kiterjeszted rá, akkor lesz. Papíron legalábbis, a papír szinte mindent elbír. A kérdés utána a végrehajtás lesz. Nem ez lenne az elsővégrehajthatatlan jogszabály a világtörténelemben.

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#34) bambano válasza emelhu (#32) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

"Azért ha bármi "áthalad" a felségterületeden, akkor vannak eszközeid.": ha jól tudom, paypalos fizetésnél nem fog kiderülni, hogy kinek megy a zseton.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#35) hcl


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Most függetlenül attól, hogy baromság-e, ezt pofáztam mióta : Nem sírni kell a kereskedelem új módjai miatt, hanem alkalmazkodni a változó világhoz. Végre lesznek lépések.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#36) GeorgeV válasza hcl (#35) üzenetére


GeorgeV
(fanatikus tag)

Ebből TE egy fillért sem fogsz látni. Érdemes tépni a szádat miatta.

(#37) hcl válasza GeorgeV (#36) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

És, csak arról lehet véleményem, amiből pénzem van...?
Amúgy a gúgli adójából eddig sem láttam semmit.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#38) Jim Tonic válasza GeorgeV (#36) üzenetére


Jim Tonic
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tapló vagy-e?

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#39) GeorgeV válasza Jim Tonic (#38) üzenetére


GeorgeV
(fanatikus tag)

Jaj gyerekek annyira műveletlenek vagytok.
Nyivákoltok itt össze-vissza a tudás meg nincs meg mögötte.

Tehát úgy működik a dolog, hogy a Google MINDEN adót és járulékot levon és befizet az adott ország részére, ezután a utalt NETTÓ összeget a könyvelőnk BRUTTÓNAK tekinti, és újra megadózzuk az egészet.

Szóval: [link]

Ebből kiemelve a 3.4 pont:

"3.4. Az Európai Gazdasági Térségben és az itt ismertetett bizonyos országokban/területeken a Google határozza meg, hogy az adott Termék adóköteles-e, és ha igen, a felhasználóknak eladott Termékekre vonatkozó adót a Google, a Fizetésfeldolgozó vagy a Jogosult szolgáltató egyenlíti-e ki, és utalja az érintett adóhatóság számára. Előfordulhat, hogy a Google frissíti azokat az országokat/területeket, ahol az Ön értesítése mellett meghatározza és átutalja az Adókat. Az összes többi országban/területen Ön felelős annak megállapításáért, hogy a Termék adóköteles-e, valamint hogy mi a beszedésre kerülő Adó alkalmazandó mértéke, illetve Ön felelős az Adók megfelelő adóhatóságnak történő átutalásáért. Az eladott Termékek eladási árából levonásra kerül minden Adó, és a fennmaradó összeg (az eladási árnak adott esetben a Tranzakciós díjjal és az adókkal csökkentett összege) átutalásra kerül az Ön számára. Ha a Google szedi be és utalja át az Adókat a vonatkozó országokban/területeken, akkor Ön és a Google elfogadja, hogy Ön forrást biztosít a Google számára az adózás céljából, Önnek pedig kötelessége eleget tenni az ilyen további összeg miatt keletkező adózási kötelezettségeknek. Ha az alkalmazandó (helyi) jogszabály valamilyen adó (a továbbiakban: „Forrásadó”) levonását írja elő a Google, a Fizetésfeldolgozó, vagy pedig a Jogosult szolgáltató számára az általuk folyósított vagy kapott kifizetésből, a Google szintén levonja az eladási árból az ezzel a Forrásadóval megegyező összeget. A Forrásadók közé tartozik például – a teljesség igénye nélkül – a határokon átívelő kifizetésekre kirótt forrásadó vagy a távközlési adó."

(#40) Jim Tonic válasza GeorgeV (#39) üzenetére


Jim Tonic
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Gondolom, úgy érzed, hogy sikeresen felvetted a beszélgetés fonalát. Ennek ellenére tökéletesen más témáról beszélsz. Mindemellett az adózáshoz láthatóan nem sokat értesz.
Mindennek ellenére magas lóról, erősen problémás helyesírással osztod az észt.

Ma már ne igyál többet.

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#41) Z_A_P válasza dajkopali (#12) üzenetére


Z_A_P
(őstag)

Hat en nezem a linket amit adtal, par nap el is telt, de nem latom sehol ki hogy szavazott :(

OK

(#42) dajkopali válasza Z_A_P (#41) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

elvileg ott kéne lennie... - de fel vagyok iratkozva a sajtólistára, ha küldenek értesítést erről, linkelem
(de az is lehet, hogy én tévedek - bár kétlem -: a parlamenti szavazásoknál mindig publikálják a részletes adatokat, de lehet, hogy a bizottsági szavazásoknál nem, vagy valahol eldugva)

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#43) GeorgeV válasza Jim Tonic (#40) üzenetére


GeorgeV
(fanatikus tag)

"erősen problémás helyesírással"

?

[ Szerkesztve ]

(#44) Kékes525


Kékes525
(PH! félisten)

Akkor most annyi az offshore lovagoknak? :(

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#45) GeorgeV válasza Kékes525 (#44) üzenetére


GeorgeV
(fanatikus tag)

Szerintem amíg Németországban a bankokban egy erre szakosodott ügyintézőnél lehet hivatalosan offshore ügyeket intézni és offshore számlát nyitni, addig nem hinném, hogy komoly változások lennének.

Szerintem még vannak és lesznek offshore lovagok: [link]

Azt írják, hogy ez legális dolog:

"Egy offshore cég az illegális? Egy offshore cég alapítása, működtetése természetesen nem illegális. Mindazonáltal sok országban illegális az, ha eltitkolják az offshore befektetéseket. Egy offshore illetékességet egyszerűen úgy kell értelmezni, mint bármely másik külföldi céget, csak bizonyos plusz előnyökkel."

[ Szerkesztve ]

(#46) schawo válasza GeorgeV (#45) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Például a kecskeméti merci gyár is egy offshore üzlet.

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#47) Kékes525 válasza schawo (#46) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

Ilyen értelemben az összes magyarországi külföldi tulajdonosú gyárak, üzemek azok. A kedvező adózás és az olcsó munkaerő miatt jöttek ide.

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#48) schawo válasza Kékes525 (#47) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

bingó

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#49) Kékes525 válasza schawo (#48) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

Ezt önmagában szerintem nem offshore. Az igazi offshore, az elítélendő offshore az, ha egy cég anélkül van bejelentve egy országba, a kicsi adózás miatt, hogy lenne termelési üzeme, gyára az adott országban. Kizárólag csak az adózás előnyeit használja ki. A magyarországi külföldi gyárak, üzemek, embereket foglalkoztatnak és tudást is hoznak az országba, tehát az adózáson kívül más hasznuk is van.

[ Szerkesztve ]

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#50) dabadab válasza schawo (#46) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Például a kecskeméti merci gyár is egy offshore üzlet."

Nem az, mitől lenne az?
Egyébként a "gyár" név az már önmagában jelzi, hogy nem offshore-ozásról van szó, mert annak tulajdonképpen a lényegéhez tartozik az, hogy valós tevékenységet nem végző cégekről van szó.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.