Új hozzászólás Aktív témák
-
thiclyoon
aktív tag
A céget a profit érdekli (akár hosszú-, akár rövidtávon, persze ez kiegészül néhány aprósággal, de a fő szempont ez), és ahogy látjuk, egyik nagyobb céget sem kell félteni ilyen szempontból - az almát meg főként nem. Szokták mondani, hogy az ember a pénztárcájával szavaz, szerintem ez itt is így van. Ha van egy adott embertömeg, akinek valóban fontos a privacy, akkor egy idő után az az általad leírt viselkedést ha más nem is, akkor a piac fogja büntetni. Viszont ott a másik oldal: felhasználóként mit tegyek, ha kell egy gép a munkámhoz? Ahogy írtam, a linux az open source-sága miatt, és a közösségi támogatás miatt nálam kiesik (ha az opensouce nem kizáró ok, én akkor sem szeretnék munka közben arra várni, hogy valaki majd egyszer megjavít egy drivert), windows meg sokak szerint (és én is osztom ezt a véleményt) nem való munkára (akár olyan banális okok miatt, ahogy a frissítéseket menedzseli, de a szoftverek sem a legjobbak úgy nagy általánosságban). Marad az alma, ami munka szempontjából kiváló választás eddigi tapasztalataim szerint. Mondom ezt sokévnyi windowsos élet után. Az még egy másik nagyon fontos szempont, hogy a jelenlegi munkámat csak almás gépen tudom végezni..
-
törölt tag
"Van megoldas, becsuletesnek kellene lennie a cegeknek, nem pedig jatszani a feher barany szerepet, hogy ok aztan nem, mikozben egy rohadek mindegyik sutyiban."
Ez akkor fog csak megtörténni, ha a becsületes hozzáállás nem jelent versenyhátrányt. Jelenleg a cégek jobban járnak, ha lopják az adatokat és egy-egy lebukás után tűzoltanak, mintha tisztességesen járnak el, mert ha a konkurencia szabadon lophat, akkor nem lövöd lábon magad azzal, ha Te nem.
Tehát első sorban állami szabályozás szinten lehetne kezelni az ilyen ügyeket, de az meg a lobbik (értsd: intézményesített korrupció) miatt sosem valósul meg, vagy csak előregyártott kiskapukkal.[ Szerkesztve ]
-
Jakuu
őstag
válasz thiclyoon #15 üzenetére
"más megoldást nem látok hirtelen"
Van megoldas, becsuletesnek kellene lennie a cegeknek, nem pedig jatszani a feher barany szerepet, hogy ok aztan nem, mikozben egy rohadek mindegyik sutyiban.
Mar csak az a kerdes, hogy ilyenkor miert nincs az amerikai kormanyzatnak nagy pofaja es tiltas ? Persze mert rajuk nem ervenyesek azok a szabalyok mint masokra. Talan eloszor a kettos mercet kellene elfelejteni.[ Szerkesztve ]
-
thiclyoon
aktív tag
A #7-esre reagáltam, abban nem volt - a #9-esben viszont valóban megtaláltam.
Én nem tudom ki ez a Jeffrey Paul de elhiszem neked hogy érti a dolgát. Amit írtál, arra azonban csak azt írta mindenféle valós alátámasztás nélkül (lehet a kisbetűs részt átsiklottam), hogy "These requests go to a third-party CDN run by another company, Akamai." - persze kár ezen lovagolni, elhiszem, hogy valóban így történt. Azóta viszont - ezt is ő írja - "they’re deleting their IP logs, encrypting their shit, and letting you turn it off." Akinek nem tetszik a apple policy-ja (persze, kinek tetszene? de ha nincs jobb, nem fogok magamnak írni egy os-t), szerintem nyugodtan választhat más eszközt. Vagy az appokat csak offline indítsa el. Vagy nem tudom, más megoldást nem látok hirtelen. Mondjuk pont a napokban nézelődtem open source témában (gondoltam hátha tanulok valamit, ha már a munkámhoz kötődik), azok alapján én inkább messze kerülök minden open source nagyobb projektet szóval a linux kiesik, a win alapból off (kinek ilyen, kinek olyan szempontból, én munkára biztos nem fognám be, játszani viszont kiváló). Visszatérve az eredeti témához: nehogy bárki azt gondolja, hogy androidon jobb a helyzet. Hiába open source, ha mindenki azt rak bele, amit akar. Az appokról nem is beszélve, az apple storejába legalább valami minimális lécet meg kell ugrani - a google azt hiszem idén fog szigorítani végre valamit, meglátjuk mekkora sikerrel.Illetve remélem, hogy akkor a Steam is és minden hasonló hely kapni fogja az ívet, mert ugye ők is leszednek egy adagot - 2018-ig 30% volt, azóta 10M dollárig 30%, utána csökken valamennyit. Ezzel szemben a Google konstans 30%-ot vesz le tudtommal, az Apple meg a Fortnite vita után módosította, hogy (talán) 1M dollár alatt csak 15%-ot. Ezek közül bárhogy nézem, az Apple-é a "legszolidárisabb."
[ Szerkesztve ]
-
GreenGoblin
őstag
válasz tordaitibi #10 üzenetére
Egyre jobban limitálva van az ember ha fontos neki a privacy az az igazság. De még van alternatíva és mindig is lesz.
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
Syl
nagyúr
válasz tordaitibi #10 üzenetére
Azzal nincs bajom, ha a rendszer a telepített alkalmazásokat online leellenőrzi, hogy eredetiek-e vagy pistike edition férgekkel zsúfoltak. Sőt, Win is művelhetne ilyet.
A gondom azzal van, hogy ehhez az ellenőrzéshez a gép egyedi azonosítóját, az IP-címét, a fizikai lokációját is elküldi a kitudjakié szerverre. Ráadásul titkosítatlanul!
És a gennyesség a dologban, hogy régen ezt a jelentgető kommunikációt külső tűzfal programmal lehetett tiltani. Az ősszel megjelent Big Sur-ban már nem lehet. A rendszer kikapcsolhatatlanul és letilthatatlanul végzi a jelentgetést.
És hogy ki voltak borulva a népek a Win10 megjelenésekor a telemetria miatt...Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
veterán
Hát ez qurvajó cikk.
Én már öreg is vagyok, meg butulok. De krdem, ezekre miért vn szükség, miért kell mindenkinek mindenki után kémkedni?
Az biztos ha a Google letiltja a rootolt készülékeket, meg a custom romokat, akkor veszek egy butatelefont. És nem azért mert annyira volna titkolni meg takargatnivalóm, hanem elvi síkon én akkor befejeztem az okoseszköz használatát.
Desktopon úgyérzem a Windowsom megfelelően le van csendesítve, bár nem tudom Redmond is elkövetett-e vagy el fog hasonlókat.
Amúgy is pár éve erősen foglalkozok Linuxszal, akkor marad az.
Almáshoz nem volt közöm, se mobil, se desktop vonalon még, nem vonzott sosem.
Talán az extrém zártsága miatt sem.
Az is némi elgondolkodásra ad okot hogy böngészőbe gyakorlatilag a Firefox maradt, minden Chrome, már az Edge is beállt a sorba.
Számomra érdekes "fejlődés". -
Syl
nagyúr
válasz bLaCkDoGoNe #8 üzenetére
Ez az eredeti post: [link]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszönöm.
A leírt dolgok néhol valóban mutatnak némi átfedést a hsz-ed tartalmával, de én nem érzem a drámát.[ Szerkesztve ]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Syl
nagyúr
válasz bLaCkDoGoNe #6 üzenetére
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
Syl
nagyúr
válasz tordaitibi #3 üzenetére
Az alma elhiteti a világgal, ő a privacy mintaképe, közben meg ugyanakkora adatharács, mint a kugli meg cukibácsi.
A telefonon be lehet állítani ezt a ne kövess valamit, de attól még az alma a saját appjai alapján minden szempillantásunkat figyeli és logolja. Kikapcsolhatatlanul.
Az ősszel borult a bili, hogy a desktop os minden mozdulatáról (minden elindított alkalmazás egyedi azonosítója plusz a számítógép több paramétere) adatot küld egy 3rd party cég szerverére, titkosítatlan csatornán!Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
veterán
Maximálisan én is.
Droidon még valahogy meg is eszi az ember, bár engem borzasztóan irritál hogy a saját telefonomat vagy rootolni kell, és így elvész egy vagon funkció, vagy együtt kell élni a tudattal hogy a tárgy amit megvettem okosabb és makacsabb nálam.
Legalább azt a rohadt Play Services függést felejtenék el, egy iránytű app se indul már el enélkül.
Almásom sose volt de ott gondolom ugyanez van csak 2 zsák pénzzel többért.
Windowson legalább, ha van egy Pro liszensz vagy 30 nap alatt van idő beállítgatni a Wint, és szerencsére a rendszergazdai powershell azért még kezes. És ezen most nem a totális észnélküli kiherélést értem hanem egy ésszerű, az adott konfigra szabott gyomlálást.
(2 hete húztam fel egy W10-et egy abszolút netmentes célgép vezérlőre, mindent ki tudtam belőle szedni ami soha nem kell, vihargyors célszerszám lett belőle)
De ezek a mobileszközök számomra undorítóak, az app és rendszerszintű reklámok és adatgyűjtések miatt is.
Akiket ez zavar, lehetne egy opció a telefonboltba, adok érte 5 ronggyal többet és legyen pre-root, adok érte 10ronggyal többet és reklámmentes legyen.
De maradjanak meg a funkciók, egy határon túl így se lehessen szétcseszni de legalább érezzem hogy valamennyire én uralom és nem fordítva.
A szőke plázacica úgyse tudja mi is ez, akinek meg van rá igénye az megvehetné a lelki nyugalmát valamelyest. -
Z_A_P
addikt
az árbevétel megosztására azért van szükség, hogy biztonsági intézkedéseket tehessenek, és megvédhessék a fogyasztókat a káros appoktól és bűnözői gyakorlatoktól.
OK
-
GreenGoblin
őstag
Támogatom
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
Új hozzászólás Aktív témák
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple notebookok
- Politika
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Diablo IV
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Google Pixel topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G513RM G513RM Gamer Laptop RTX 3060, Rysen 7 DDR5 16GB
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/256 FHD IPS SURE VIEW
- 1TB Western Digital SN850X M.2 PCIex4 SSD (WDS100T2X0E) ÚJ!!! 36 hónap garancia
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- AMD Ryzen 7 5700X OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest