Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe.36
addikt
Marad a viber....
A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
antikomcsi
veterán
'89 óta várom, hogy jobb legyen, de nem. És már itt a kis virtuális világomba, ami amúgy sem olcsó, még itt is belém rúgnak. Nem az számít, hogy 2 Ft, 5Ft, 10Ft, 1Ft, hanem az, hogy megteszik.
Egyszerűen teljesen jogtalannak, és igazságtalannak érzem, és szomorú vagyok a dolgok miatt, amiket megtesznek velünk.
-
Argos
őstag
válasz hackeeeee #25 üzenetére
Bizonyos feltételek teljesülése és vállalása mellett, igen.
Az pedig, hogy bezárnak, az igen, pletyka. Abból a szempontból, hogy nem bezárnak, hanem az anyagmegmaradás törvénye alapján, nem vésznek el, csak átalakulnak...Nem mondok cégnevet, de a lakóhelyem közelében van egy nemzetközi multi.
Na, mármost x ideje lejárt ez az adómentesség kedvezménye.
Mit csinált? Nem ám, hogy beállt szépen rendesen adózni, neem.
Papíron alapított egy új fiktív céget, ami így újra jogosulttá vált az adómentességre. És szépen az új cégen keresztül vették fel a megrendeléseket, intézték a papírmunkát. Majd kvázi kiadták alvállalkozásba, bérgyártásba az eredeti, valós üzemmel rendelkező saját cégnek a melót.
Röhögni -vagy sírni fogsz-, de mindezt full törvényesen!(ráadásul! Hasraütés, nem valódi, csak az érthetőség kedvéért, eredeti cégnév: X-System új, fiktív: X-System2. Ilyen szintű volt az "átnevezés")
Persze nyilvánvaló volt a dolog, de senki nem kötött bele, hisz nem érdeke egy embernek sem, hogy egy meglehetősen sok embert foglalkoztató cég szedje a sátorfáját és áttelepüljön egy másik Kelet-Európai országba, ahol kapnának is azonnal a lehetőségen.
Nah, de bocs a hosszú off-ért.
El is pályázok ezektől a cikkektől, mert csak felhúzom magam, még jobban.
Nem is kifejezetten ezen az új törvényen, -mert ez legalább tényleg egységesen fog mindenkire vonatkozni-, hanem azon, hogy mi jöhet, mi fog még jönni....elmúlik...
-
blueMerle
veterán
Az EU-ban tillos egy ugyanazon dolgot kétszer megadóztatni. Pont. Ilyen egyszerű a törvény. Nem kibúvó a más adó-elnevezés. Olyan irdatlanul ordas nagy büntetést fog ezért kapni MO, hogy abból kiláballni lesz művészet. Én komolyan mondom hogy ezt már nézni is fáj, hogy minden hónapban belétek rúgnak
[ Szerkesztve ]
-
Idiofil
aktív tag
Amíg a net-et nem piszkálják, tessék átállni a Viber-re...
"Those who want respect, give respect"
-
Mt5
tag
államcsőd
A világ nem jó fele halad, vagy csak én nem értem???
-
imikee
tag
ez azért nagyon durva! lassan megmérik mennyi levegőt fogyasztok 1 nap és kiszámlázzák mint humán környezetvédelmi adót. bexarás. akkor eldobom a telefont is... mi lenne ha 1 hónapig nem telefonálna és nem netezne senki?
...
-
Mt5
tag
jó is lenne, mert talán az árszabás kicsit emberibb lenne
A világ nem jó fele halad, vagy csak én nem értem???
-
zoli62
addikt
Csodálkoznék, hogy ha ez versenyt generálna a telekom szekrorban, ahogy az egyik szakértő nyilatkozta. Ha igen, a Telenort rég felvásárolnák.
-
Dave1984
őstag
válasz banhammer #26 üzenetére
És a flottások ingyen beszélgetése?Persze ez sem teljesen ingyenes,mert a flottán belüli ingyen beszélgetésnek is van külön havidíja!
Ezt úgy képzeljem el,h. amit eddig ingyen beszéltem el kb havi 600perc az innentől +1200ft lesz?
Mobili-vezetékes internetre vajon mit terveznek?
10 megánként +2ft??!Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
banhammer
veterán
Lehet itt reménykedni, hogy lenyelik, de nem fogják lenyelni.
Szépen ráhányják a felhasználókra.
Tessék már felfogni, hogy kapitalizmus van, a szolgáltatóknak nem érdekük, hogy a zsebükből húzzák ki a pénzt.Az is lehet, hogy a percdíjakkal fognak variálni.
Egy kicsi nekem, egy kicsi neked, de így is, úgy is mi fogunk jól járni.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Argos
őstag
válasz hackeeeee #18 üzenetére
Igen, az...
Bár, ha belegondolok, nem lenne nekem azzal feltétlen bajom, hogy egy magyar állami cégnek fizessek, -pláne kedvezőbb feltételekkel - ahelyett, hogy a külföldi multik zsebét tömöm...
De, ezt az EU gazdasági versenyhivatala nem fogja engedni. Lévén az Uniós törvényhozás egyik "alapelve", hogy a multikat nem bántjuk...
mod.:
Ezt másik topicban olvastam épp. Nos, igen ebben is van valami...(#19) Barthezz2 :
Bezony'... Ha, a telefonálás nem is lesz luxus-adóköteles, de az extra szolgáltatások, mint az MMS, internetezés, avagy az ezekre képes készülékek tuti, hogy valamilyen úton még pluszba meg lesznek sarcolva.
Jön majd a wifi-adó, blútúsz-adó... sőt, érintős telefonokon, mérni fogják, hogy havonta hány métert simogattad és utána 'kilóméter-viteldíjat' számolnak fel.[ Szerkesztve ]
...elmúlik...
-
veterán
ha jól tudom, 2 forint már nem létezik, 2-től lefele kerekítünk. tehát...
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Várjátok még ki, ez csak a megkezdett hívásokról és küldött üzenetekről szól. Amilyen ******* képesek és a kövi módosítás a fogadott tételekre is ki fog hatni. Nem akar valamelyik civil szervezet tüntetést szervezni?
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
x_o_n
veterán
az unióra hivatkoznak..tiszta vicc,hiszen ott nincs ilyen,és eleve olcsóbb...nem bveszélve hogy többet keresnek és a számlák ,költségek is kedvezöbbek..
azért a telefonszámlán akkor 2x huznak bört.. 1x csekk adó 1x percadó.. -
Dave1984
őstag
Kérem szépen
Hofi Tiszta Őrültek háza(1984)
És azóta mégrosszabb.
Ehhez már nem tudok többet hozzáfűzni!Illetve 1 kérdésem van!
Tudtommal a havidíj percdíj,internet után jelenleg is fizetünk állam felé adót!
Nos jogilag hogy állja meg a helyét,h. egy termékért az állam 2 szer szed be adót?!
Valaki jogász végzettségű ember megmagyarázhatná nekem,h.ez hogy lehet törvényes??Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
Argos
őstag
válasz hackeeeee #14 üzenetére
Nem fogja átvállalni egyik szolgáltató se.
Majd az új állami szolgáltató kijön egy olyan olcsó csomaggal, amire senki nem fog tudni rátromfolni és pont. (jah, hogy ezt majd az EU megvétózza, az más...)Ugyan nem havi, de éves átlag a cikkből:
"...KSH adatai szerint tavaly összesen 17,86 milliárd percet telefonáltak a magyar fogyasztók..." x2 = ezt nem nyelik le......elmúlik...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát nem tudom.. Pl. más szolgáltatóknál Telekom/T-home "örülnek?" annak, hogy lényegében a sárgacsekk költségeit amennyire lehet, levették a saját "vállukról".. Erre bevállalnának egy újabb kiadást?
Meg belegondolsz, 1 óra beszélgetésnél ez 120Ft, havi szinten nem tudom, hogy hány órát beszélgetnek az emberek országszerte, összesen, de kétlem, hogy keveset.. Összességében szerintem ez elég nagy költség lenne a szolgáltatókra nézve..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
MODERÁTOR
Amúgy csak egy érdekes kérdés.. Eleve kivetik minden csomagokba foglalt perc/sms után, vagyis ha valaki nem használja el, akkor gyakorlatilag a semmit is leadózza? Vagy majd szépen számolják azt is a szolgáltatók, hogy ki mennyit használt fel, és számláznak külön azok után is 2-2 Ft-ot?
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
krystman
őstag
Ezt azért nem mondanám ennyire biztosra. Várjuk meg a végét.
-
FlekkeN
aktív tag
Fizetni mindenképpen kell csak nem tudni kinek. Lehet a szolgáltató azt majd átvállalja tőled.
80hun: 60 másodperc = 1 perc nincs itt semmi érdekes.Gondolom lejelentik a szolgáltatók ki mennyi percet telefonált és akkor az alapján fizetsz. Az, hogy másodperc vagy perc alapú a szolgáltatásod nem érdekli őket.
[ Szerkesztve ]
-
szirtesp
tag
És akit 0 ft-ért hívok az után is kell fizetni?
-
80hun
addikt
Hi
Na és mi lessz a másodperc alapú szolgáltatásokkal, mikor minden megkezdett percet emlegetnek.
Kiváncsi leszek -
MODERÁTOR
Akkor most a mobiltelefonos net sem lesz sarcolva?
Mondjuk így is vicces, hogy az 5k-s előfizetésem(matrix2) ha igaz 300ft-al drágul, ha pedig túlforgalmazok, az így is drága 34Ft helyett 36-ért hívok majd vagy küldök sms-t.
Ha kitalálják még a netadót is, akkor meg további forintokkal emelkedik. Nagyon jó..
(#3) jozsi252: Elvileg 600Ft-al fog emelkedni. 200 perc után 400Ft, a 100 sms után meg 200Ft..
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
jozsi252
veterán
Hát marhajó... ikon 200 5600 ft nekem. Ezis már határ nekem. Mivel kihasználom az ingyenes 100 sms-t meg 200 percet illetve az 1 gigás netet, laza 1-2k-val megfog növekedni a számlám. Kössz mindent........
És akkor mivan azzal akinek a legmagasabb csomagja van? nyilván azért mert sokat beszél akkor a 15-20k-s havidíj felmegy 20-25-re??
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Ringman
nagyúr
én már a "legolcsóbb" tarifák mostani árazásától is padlót fogtam
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
krystman
őstag
Hát ez gyönyörű lesz. Kíváncsi lennék, hogy az Internet miként alakul majd, ha a telefonnál így lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
- EK-Quantum Kinetic FLT 360 D5 PWM D-RGB - Plexi tökéletes állapotban eladó
- Logitech g pro x2 lightspeed wireless headset
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest