- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
senior tag
+1 igen
Archlinux a rednszerem, már 7éve és örömmel - használom és ezt nem a winxxx ellenében mondom.
A win 10 tudom jó rendszer és örülök hogy neked tetszik.
A CF kártyát ismeren,mert nekem is van 4GB CF-IDE44/2.0mm ADAPTER V.HO DMA/Panel LED/4 assemble holes,ami egy 1200-es amigába beépithető és jól müködik a BOOT és minden.
A PCMCIA ADAPTER-el szintén minden jól müködik.
Az UAE alatt,mint írtam a HDD/CF szitén müködik.
Azt gondolom te is tudod ezeket és részletekbe ezért nem is mennék bele,mert egy regény lenne - leírni.
Itt egy link: https://www.daniel-boehmer.de/thinkpad-cf/
Űdv: István
[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
winhate
őstag
Charlie t kerdezd o sysop. Megvan a mailja?
Tobbiek jot irnak lerohadt a gep. Gondolom ha jon haza akkor ranez2 oraja irta:
".Az egyik régi szerverem július végén leállt. A rendszer 2009 IIRC óta 24/7-ben futott, így még mindig adok neki egy passzust.
Aztán nemrég Magyarországon voltam, és egy barátomnak köszönhetően, aki egy kicsit fiatalabb csereboxot adományozott, tudtam pótolni. A tönkrementet - egy HP ProLiant ML110 Gen5 - magammal hoztam Németországba. Tünetek: fekete képernyő, nincs hangjelzés, ventilátorok maximális fordulatszámon futnak.
Első vizsgálat: Két nagy TH sapka kidudorodik és nagyon felforrósodik, még akkor is, ha a CPU ventilátor fújja őket."
[ Szerkesztve ]
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
winhate
őstag
Parancsolj:
Ezen kivul elkezdtem szinten demopackot csinalni meg tavaly 1200 + fastram gepre. Kb 112mb nal tart a project. Ido hiany miatt megallt.
Van egy masik jpv tol is 68k ra es morphos re is.
A 68k az inkabb 060 aga pack ha jol emlexek 700mb korul van es full automata scriptes.http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
Gyok2
senior tag
Köszi mindkettőtöknek, a 2. megvan, ez volt az
bitmad: Nem ez, bár a fordításból következne, sokkal egyszerűbb volt, pár perc egy kör, csak a rárepülés, és bombadobás, aztán az pattog-pattog-pattog, ha jókor, talált, ha nem, akkor előtte-utána robban, és kör vége
[ Szerkesztve ]
Tiszta Windows rendes ház
-
winhate
őstag
"Valszeg, mert megint betalalta valami webcrawler bot az oldalt, amit meg nem tiltottam a picsaba. Foleg ha a wikit megtalalja, az faj, a forum meg a news az altalaban minimalis problema.
Es persze ez is csak azert problema, mer' oldschool HDD-n van az egesz, raid 0-ban, szoval ha elfogy a ram a billio bot request miatt, akkor semmi cache nincs es hat az nem gyors. Egyszer oda jutok, hogy megfixeljem..."
Ezt irta a forumban.
-
CirrMee
addikt
Na ezt nem teljesen értem - úgy tudtam, a 8730/8371 Agnus nem kapcsolható, azért kell a csere. A tutorial meg (amennyire összelegóztam a hiányos angol tudásommal) rögtön azzal csap a lecsóba, hogy 8372A -t mutat leragasztva - amit megfelelő kick esetén feleslegesnek is érzek, lévén (régről úgy rémlik) early setup -ból kapcsolható.
Mindenesetre akkor TF530 kilőve a Rev6 miatt...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
Elvileg neki lehet eladó TF530-as kártyája, egyet tőle vettem még régen, Amiga-hoz még C64-hez gyárt kiegészítőket.
A Fast RAM bővítőt azért nem írtam, mert ezt a hirdetést néztem ki én is (plusz legalább 1db órás 0.5Mb trapdoor cuccost).
Lenne viszont rögtön egy kérdés ehhez: a TF530 ha jól láttam csak 2Mb fedélzeti tárat kapott, nekem viszont a 4-8Mb tartományban lenne igényem. Ez esetben a TF530 felejtős...?Annyi, hogy a rev.5 alaplappal az 1mb chip ram nem fog menni rendesen a 8371-es Agnus miatt, ahhoz 8372-es kell.
Perpill 8370 van a Rev5 vason, de 8371 van betervezve. Igen, tudom, ennek a konfignak max 0.5Mb Chip RAM lesz a max, de éppen ezért marad meg "origi" gépnek. Hozzá való a billentyűzet, 1.2 Kick ROM van benne, stb.
Apropó: jól tudom, NTSC->PAL átfabrikáláshoz elég csak az Agnus / oszcillátor csere?A rev.6-ban már annak kell lennie.
8372A van abban a vasban nálam. Ha nem lenne horror összeg a 2Mb méretet támogató példány, akkor azt játszanám meg (alaplap feltöltés, plusz 1Mb trapdoor).
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
Az megvan, hogy mi is a PiStorm, de pont az tetszik benne, amiért a WinUAE nem - a Pi+A500 videókon nem látok olyan "anomáliákat", amiket a WinUAE nem tud rendesen kezelni, és ott kvázi hibázik (saccra Agnus féle az emulációs hibák nagy része). Tetszik az a sor plusz dolog is, amit a CPU emu mellé kapunk (RTG, hang, hdf, LAN, választható CPU emu és Kick verziók). A megkötéseit, hátulütőit nem ismerem még eléggé, részben ezért sem mertem bevállalni.
A1200 mellé én sem gondolkodnék turbó A500 -on, de A1200 már nincs a háznál, a hőskorszak végén eladtam - pedig toronyba volt már zárva, plusz 'fészfájvezerkettőharmincpernégy volt egy combosabb memcsi modullal (mekkora öröm volt, amikor sikerült átlépni vele a 10Mips eredményt a Sysinfo alatt).
A500 van most kettő (inkább másfél), azokat sikerült jó áron szerezni, A1200 anyagi okok miatt nem jött még össze, illetve ahogy szállnak el az áraik, nem is reménykedek már abban, hogy lesz nekem. Retró vonalon nálam több vas is van a tűzben (Fiat 126 BIS, Sony hifi torony, stb), azok is igénylik a törődést, meg persze az anyagiakat.
Ez a két A500 vas is vár a recapre (Rev5 és Rev6), egyikben nincs üzemképes meghajtó (mivel kettőből lett egy üzemképes fabrikálva), egyikhez nincs táp, 0.5Mb bővítés, egy modulátor és egér van. Innen jött az az ötlet, hogy a Rev6 megy "tuningra", a Rev5 meg megmarad gyári (lásd: 0.5Mb Chip + 0.5Mb trapdoor Fast) állapotában. Ide is kell majd egy Agnus+kvarc csere, mert perpill a dolgok állása szerint valami angol billentyűs NTSC konfig került a kezembe. Rev6 meg ugrik majd 1Mb Chip RAM -ra, a többi tervezetet meg leírtam.Perpill a pucolás van meg, mert úgy néztek ki, mint ha belehánytak volna. Illetve a Rev6 számára kellett üzemképes billentyűt szerezni, mert jó sem volt, de legalább nem is a gyárival kaptam. Jött egy "kityrákotty" GoTek meghajtó, amit segítséggel is alig bírtam valamiféle elfogadhatónak nevezhető működésre bírni. Plusz van egy külső FDD, azzal meg használható lemezt gyártottam, hogy a belső FDD javítás teszteléséhez legyen alapanyag. Tévével szórakoztam még sokáig, mert a modulátoros képtől leginkább a hányinger kerülget, az első scart csatis tévéről meg utólag derült ki, hogy az sz*r, és nem a gép/kábel. Egy szemétre vágott Orion LCD tévét sikerült végül befogni, miután (némi javítást követően) visszapofoztam az élők sorába.
Szóval a terv valahol az, hogy a régi A500+ gépemre hajazó valamit akarok összehozni, aminek volt HDD kontrollere, plusz 3.0kick, némi (4*1Mb) "Real" Fast RAM. Mondjuk a 2Mb Chip RAM szerintem nem lesz meg, mert ha jól láttam, akkor az ehhez kellő Agnus kicsit húzós árban van. Viszont nagyon szerettem benne, hogy nem kellett annyit szórakozni a floppy lemezekkel, csak a kontroller ne lett volna olyan bugos (bizonyos HDD méret felett hajlamosabb volt egyre több hibát okozni írásnál).
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
Ezen gondolkodtam én is (másik végleten a PiStormmal), csak ide68k -t és kick romot nem tudom, honnan érdemes beszerezni. Lemez i/o részről milyen tempóra képes?
Plipboxon gondolkodtam még
-
winhate
őstag
Nincs mit. Nagyon jo a forum csak ajanlani tudom.
Raadasul van lehetoseged amiga s stuffok beszerzesere is.
Privatban irj ha erdekel.Eszméletlen stuff:
infinitymusicplayer[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla