Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
Nekem sajnos mond. Volt Cyrix procis gépem, istenem, hogy utáltam... persze akkor nem mertem magamnak bevallani. Csak később, mikor már lecseréltem, pontosabban kaptam újat.
#1: "Akkoriban még kellett érteni a géphez, a programok és operációs rendszerek nem néztek mentálisan visszamaradott csimpánznak."
Ez pontosan így van. Kicsit kellet érteni annak a géphez, aki valóban használni akarta. És ez nagyon jó volt így, mert rendesen megtanultad az alapokat a gyakorlatban. És akkor még nem volt internet meg google, megy wikipedia, mennyi problémát kellett megoldani magunktól. Jobb esetben volt egy haverod/ismerősöd aki már belefutott a problémába és tudta a megoldást.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
szacsee
nagyúr
+1
Vidéken élek, '98-ban 64Mb ram kb 28000Ft volt, mint a Voodoo3-as kártya (vagy 128Mb már nem tudom ).
Bebattyogok a boltba, látom az eladó formáz egy gépet közben kérdem:
-64Mb-os 133Mhz-es SD ram van Önöknél?
-Igen van.
-Mennyibe kerül?
-28000Ft.
-Ok kell megvenném.
-Fél órát várni kellene, mert formáz mert így gyorsabban végez..
- ??? és Új?
- Igen, de épp teszt alatt van
- Ok, kösz, viszlát!Vöröshajnal MGTSZ-be hívták a PC szakit, hogy valami gond van a géppel nem olvassa be a floppy-t.
Szaki kimegy, gép P1 MMX procival (anno nagy sztár volt), nézi a gépet 486-osba 5,25-ös floppy meghajtó volt, P1-be 3,5"-os meghajtó került. Floppy-k meg maradtak a régi gépből, titkárnő hölgy eccerüség elvén gondolta ha oda bedugja, akkor mennie köll... és bedugta, igaz félbehajtva az 5,25"-os hajlékony lemezt.
No off vége.
Kösz a cikket, jó volt nosztalgiázni kicsit.[ Szerkesztve ]
-
Drótszamár
őstag
Jaj cyrix. Hánynom kell, ha rá gondolok
PR200-as procim volt, ami asszem 166 mhz környékén dübörgött, és hozta egy kb egy 133-os proci teljesítményét.
A random fagyások és kékhalálok is megvoltak. Emlékszem, csináltam screenshotot a gépről, amikor reggel 7-kor még az elő netkapcsolat fogadott, és nem a lefagyott gép. /reggel 7-ig volt 150 Ft a net, utána bontani kellett a kapcsolatot/
Minden nyűg megszünt, amikor lecseréltem egy intel 233 MMX procira.
De ez már inkább a 90-es évek vége, vagy a 2000-es évek eleje volt.
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Azért az XMS / EMS memória-hegesztésnek is megvolt a maga bája. Ha sikerült, megbecsülted az eredményt. :>
Cyrix: Nagy ganéság volt, de occsó irodai gépekbe elment (azokba is szánták).
Nekem is 80 MB-os volt az első vinyóm. Egy Conner darab. Viszont a floppyzásnak is megvolt a feeling-je. Valahogy bensőségesebb volt a kapcsolat ember és a gépe között.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Hardcore café
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Assetto Corsa
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...