Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomMusic
őstag
válasz tordaitibi #8 üzenetére
Bár ma már egyre nehezebb, de "kövesd a pénz útját".
Érdekek vannak, és azok kiszolgálói. A kiszolgálók vagy pénz ellenében, vagy ideológiai alapokon működnek.
De sajnos ez is tévútra tud vezetni, sőt.
Én kezdek úgy tekinteni a hírekre, mint valamiféle vallásra. Hit kérdése lesz lassan az egész. Nincsenek tények a dezinformáció miatt, csak hogy miben hiszel.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
őstag
válasz tordaitibi #8 üzenetére
Sokszor nem az a cél, hogy elhidd a hamis híreket.
Megalkotóinak elég, ha kételkedsz az igazságban.
Régi orosz trükk. -
tordaitibi
veterán
Ezt néha, amikor valami ordenáré baromságnak kinéző témát olvasok, meg is csinálom.
De amikor az ember szörfözget a neten és percenként zúdul rá a néha egészen hihetően tálalt dezinformáció, ember legyen a talpán aki eligazodik.
És ezt amit írtál 1000-ből huszan se csinálják meg.
Hanem hisznek a médiának nevezett szennyáradatnak.
És valahol meg is értem.
Ezeket kéne valahol cenzúrázni de erre se mód se lehetőség, valamint pl. a jobboldalt ki cenzúrázza, a jobboldal...? Életképtelen.[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz tordaitibi #6 üzenetére
Ezt úgy lehet kivédeni, hogy utánanézel a hírközlőnek. Ha az egy sűrűn laposföldes-híreket publikáló, vagy gagyi eszközöket tálaló valami, akkor nagyobb az esély rá hogy valótlant állít, míg ha pl láthatóan valós hibákat kritizáló,nyilforráskódu programokat forszírozó valami, akkor inkább lehet jinni, hogy valós amit mond.
Már egy dolog a forrásmegjelőlés megléte nemléte, és hogy milyen szintű az a forrás: Értelmesebb, pl tudományos szaklap publikációját címkéző valami, vagy csak n+1 hasonló oldalról másoló valami.
Inkább 10 oldalt nézz meg, majd menj 10 környező cikket, vagy 10 szint mélyre, megnézve a forrásokat, mint hogy 10* (egyéb helyen) nézd meg ugyanarról a hírről ugyanazt a véleményt!// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
tordaitibi
veterán
Csak hangosan gondolkodok, talán nem is tartozik a témához csak pl. itt 4 hsz-ba 3 vélemény van.
Bármilyen hír vagy tudósítás ha megjelenik, akkor záros határidőn belül megjelenik az ellenkezője is.
Most nem a Face stílusú álhírgyárosokra és nem a clickbait oldalakra gondolok hanem az átlag, egyszerű ember szemében hitelesnek tűnő portálokra is.
Vagyis ha 100 cikk azt állítja hogy igen de, 100 meg az ellenkezőjét hogy dehogyis, akkor ebben eligazodni hogy lehet?
Én nem tartom magam a kőbutának, se pengeeszűnek. Talán hajszállal átlag felett de lehet ez se igaz csak önáltatás.
És nagyon nem tudom eldönteni, több perces netes kutakodással sem egy adott hírről hogy igaz vagy nem. Mindegy hogy Elon Musk, a politika, egy félig szakmainak látszó hír, a Covid vagy a mostani ukrajnai háború.
Néhány perc alatt egymásnak homlokegyenest ellenkező indoklásokra lehet rátalálni. És más ezt a 2 percet se szánja rá.
Akkor most kinek lehet hinni, mi alapján döntsön az átlag olvasó? -
bambano
titán
azt, hogy nem törték fel, a régi tulajok mondták, vagy az újak a régiek nevében?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ledgeri
nagyúr
A cikk elolvasása után a fenti, 2db hsz-ben látható módon is félrecsúsznak ám a dolgok
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
t72killer
titán
Valakinek fáj, hogy vannak.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest