2019. január 17., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) GeryFlash


GeryFlash
(PH! addikt)

Nem értem, ha őket érinti ez, akkor a Huawei és a Xiaomi mirét nem adott ki ilyen nyilatkozatot? Persze előbbinek van saját SOC-a, utóbbinak lesz, de ezt ők is meg tudják csinálni vagy maximum megveszik a másik kettőtől... Ez egy ilyen gyenge műhisztinek tűnik elsőre :D

Több mindent, kevesebb semmit!

(#2) Hokunda válasza GeryFlash (#1) üzenetére


Hokunda
(fanatikus tag)

Drága lehet az olyan "műhiszti" amiért már egyszer kifizettek 900 millió dollárt!

A hiszti.

[ Szerkesztve ]

(#3) aelod válasza GeryFlash (#1) üzenetére


aelod
(PH! kedvence)

Egyáltalán nem műhiszti.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium közleményében elmondja, hogy a ZTE 2010 és 2016 között jogellenesen figyelmen kívül hagyta az Irán ellen elrendelt embargót, amerikai hardvereket és szoftvereket szállított nekik távközlési hálózataik fejlesztéséhez. Észak-Korea esetében ugyancsak megszegték a rendelkezést, ahová 283 olyan szállítmányt juttattak el, melyek pl. az embargó hatálya alá eső szervereket és routereket is tartalmaztak. Megállapítják azt is, hogy az öt évvel ezelőtt megindított vizsgálat során a ZTE vezetői sorozatosan hazudtak a hatóságok képviselőinek, és több esetben félrevezették őket.

A huawei és a xiaomi nem vétkes ebben az ügyben. Viszont áldozata a huawei az amerikai picra lépés terén hiszen ők is embargót kaptak.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#4) Duliee válasza GeryFlash (#1) üzenetére


Duliee
(Jómunkásember)

Mélyebben olvass utána a dolgoknak. Nem arról van szó ,hogy valami kínai vagy sem, hanem hogy a ZTE vétkes bizonyos dolgokban.

Ne keverd ide se a Xiaomit, se a Huaweit... Utóbbit már megtépázták amcsiban, előbbi pedig le is tett az "amerikai álomról" amely úgy néz ki inkább egy penészes túrósbatyu.

(#5) UnA válasza Duliee (#4) üzenetére


UnA
(Korrektor)

+1. És most nem a mobilokról van szó, hanem a telefonközpontos és hálózati eszközökről.

(#6) doooo válasza GeryFlash (#1) üzenetére


doooo
(őstag)

SoC-n kívül jóval több dolog van licencelve vagy megvéve amerikai cégektől... Az SoC-t lehet pótolni, van egy Mediatek is a világon, de a többit nem feltétlenül...

(#7) ollie válasza doooo (#6) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

A MediaTek (és amúgy minden kínai) amerikai technológiákat licence-el a SoC-jaiban. Csak hogy a legalapvetőbbet említsem, a processzormagok (ARM) is amerikaiak, melyek az MTK chipekben dübörögnek.

[ Szerkesztve ]

***

(#8) 0P1 válasza GeryFlash (#1) üzenetére


0P1
(fanatikus tag)

Hogy jön ide a Xiaomi és hogy jön ide a saját SoC ? :Y

Tudod te egyáltalán, hogy körülbelül miről szól ez a dolog? Itt a hálózati infrastruktúra piacról van szó, ahol egyedül a Huawei és a ZTE versenyez Kinából (illetve az Ericsson és a Nokia Európából). Nem a kvarcjáték piacról van szó, Xiaomi itt nem játszik :)

(#9) Duliee válasza ollie (#7) üzenetére


Duliee
(Jómunkásember)

Tévedés!

Az ARM nem amerikai. Egész pontosan brit... Amelyet 2016-ban felvásárolt egy Japán befektetőcsoport.

Tehát a Mediatek nem amerikai technológiákat licenszel a SoC-jaiban.

[ Szerkesztve ]

(#10) doooo válasza ollie (#7) üzenetére


doooo
(őstag)

Igen, utólag kapcsoltam, hogy nyilván ők sem kerülhetik meg az ilyesmit... De hát akkor senki sem. Huawei, Samsung, és a többi SoC gyártó is ugyanazokra a licencekre szorul, tehát ismét nem kifogás az, ami az első hsz-ben elhangzott, hogy akiknek van sajátjuk, azok megoldják. Az ARM ellenben angol, ha jól emlékszem.

(#11) 0P1 válasza doooo (#10) üzenetére


0P1
(fanatikus tag)

A SoC -okról folytatott további eszmecserét javaslom off topic-ba tenni, miután a cikkhez semmiben sem kapcsolódnak ezek a hsz-ek.

(#12) fishi


fishi
(tag)

"A nyilvánvalóan elsősorban politikai okokból megindított kereskedelmi háború kimenetele még kétséges. Igaz, hogy látványos eredményeket lehet elérni a ZTE tiltásával, viszont ..."

Hát hogyne, már kétszer fityiszt mutatott a ZTE az USA-nak, harmadjára is biztos el fogják nekik engedni, mert annak olyan jó üzenete van, ugye? :W

[ Szerkesztve ]

Dare2Live (DVD lemezekről): ''elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?'' - perempe: ''Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik...''

(#13) Tigerclaw


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Nincs - nem US gyártmányú - versenyképes alternatíva minden alkatrészre ami egy mai mobiltelefonhoz kell? (vagy már kereskedni sem lehet a ZTE-vel a többi cégnek sem?) Mondjuk a Samsung vagy a MediaTek nem adhat nekik alkatrészt?

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#14) 0P1 válasza Tigerclaw (#13) üzenetére


0P1
(fanatikus tag)

:W :W :W

Hol van itt szó mobiltelefonokról?

(#15) daa-raa válasza Duliee (#9) üzenetére


daa-raa
(Jómunkásember)

Figyelembe véve, hogy hálózati szabadalmokból mennyit birtokol a Qualcomm, erősen megkerülhetetlennek tűnik. A Qualcomm pedig amerikai cég.

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#16) Raymond


Raymond
(PH! félisten)

Nem igazan politikai huzas (vagyis inkabb nem ugy politikai mint ahogy le van irva), evek ota erett ez, a ZTE tojt magasrol a tiltasokra es szallitottak oda ahova nem kellett volna, sokszor eleg kreativan megoldva.

Egyebkent a Qualcomm nem is lenne akkora problema nekik az egeszben mert atallhatnanak az MTK-ra, a legnagyobb gond a telefonok globalis piacra valo szallitasaval a Google Apps elvesztese mert anelkul nincs ertelme oda szallitani.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#17) Maegoss válasza 0P1 (#14) üzenetére


Maegoss
(tag)

Ki mondta, hogy csak a hálózati üzletágról van szó?

(#18) doooo válasza 0P1 (#11) üzenetére


doooo
(őstag)

Te meg egy semmiről szóló hsz-t sem tudsz off-ba rakni... Így aztán sokat ér az egyébként is irreleváns kommentárod.

(#19) osztraksajt


osztraksajt
(őstag)

Pl a DIGI jó ideje nagyobb számban ZTE berendezéseket használ a kertvárosi optikai hálózatoknál, egy kicsit többről szól a cég mint a telefonokról.

(#20) Tigerclaw válasza 0P1 (#14) üzenetére


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Gondolom az Inteltől és a Qualcomm-tól 3G, 4G-s modemeket, kommunikációs chipeket vennének, persze nem feltétlen csak telefonhoz, hanem hálózati elemekhez. Erre írtam, hogy van-e vajon minden komponensre alternatíva az USA-n kívüli gyártók palettáján. Persze a piac elvesztése is nagy érvágás, de attól még vannak más piacok, ahova adhatnak el, ha vannak alternatív beszerzési források.

Amúgy nem ítélem el egyiket sem, mert nincs rálátásom, hogy ebből mi és hogy igaz. Trump egy idióta, de ez a történet még előtte kezdődött szerintem.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#21) Maegoss válasza Tigerclaw (#20) üzenetére


Maegoss
(tag)

Szerintem az Inteltől procikat is vesznek a mobil hálózati elemeikhez (pl.: MSS). Szóval Intel procik nélkül kb. lehúzhatják a rolót.

(#22) ollie válasza Duliee (#9) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Oké, de a lényeg, hogy minden technológia a nyugat kezében van.

***

(#23) 0P1 válasza Maegoss (#17) üzenetére


0P1
(fanatikus tag)

Mert az a legfontosabb terület a számára, ott a világ negyedik legnagyobb beszállitója, készülékpiacon viszont nagyjából kimutathatatlan a részesedésük.

(#24) syn7h37ic


syn7h37ic
(PH! nagyúr)

Abbahagyják a focit? ;] :D [link]

(#25) gusthy


gusthy
(PH! kedvence)

Az a gáz, hogy nehéz így kívülről eldönteni, hogy akkor most sáros-e vagy nem-e sáros az iráni dologban, mivel mi nem vagyunk birtokában az infónak.

(#26) janeszgol válasza 0P1 (#23) üzenetére


janeszgol
(PH! kedvence)

Mindent erint.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#27) adlersson válasza ollie (#7) üzenetére


adlersson
(tag)
LOGOUT blog

A MediaTek nem kínai.

ㄅㄨˋ ㄆㄚˋ ㄇㄢˋ , ㄐㄧㄡˋ ㄆㄚˋ ㄊㄧㄥˊ 。

(#28) 0P1 válasza janeszgol (#26) üzenetére


0P1
(fanatikus tag)

Igen tudom, én csak arról beszéltem, hogy a készülékpiacon való működés felfüggesztése teljesen irreleváns mind a ZTE szempontjából (profit marginjuk 15%-a származik onnan) , mind az iparág szempontjából, mig a hálózati piacon a negyedik legnagyobb szereplő esik ki (a gyakorlatilag négyből), a ZTE pedig anélkül gyakorlatilag megszűnik létezni.

(#29) Maegoss válasza 0P1 (#28) üzenetére


Maegoss
(tag)

Azért azt tegyük hozzá, hogy a ZTE az iszonyatos kínai állami támogatás miatt tudott felkapaszkodni a negyedik helyre (pl. néha konkrétan ingyen adták a termékeiket).

Szóval nem biztos, hogy olyan rossz dolog, ha egy tisztességtelen eszközöket használó versenyző kiesik a piacról.

[ Szerkesztve ]

(#30) 0P1 válasza Maegoss (#29) üzenetére


0P1
(fanatikus tag)

Hát annyira nem kellett felkapaszkodnia, egészen konkréten senkit sem kellett megelőznie, azért lépett a negyedik helyre, mert a felvásárlásoknak köszönhetően kiestek a nála nagyobb szállitók.

1. Alcatel és Lucent összeolvadt.
2. Nokia és Siemens összevonta hálózati érdekeltségeit (Nokia Siemens Network ) . amiből később Siemens eladta részesedését a Nokiának.
3. Motorola hálózati üzletágát megvette a Nokia Siemens
4. Alcatel-Lucentet szőrőstől bőrőstől felvásárolta a Nokia

Igy csak az Ericsson, a Huawei és a Nokia maradt a ZTE előtt :)
A kinai állam egyébként sokkal inkább nyomatja a Huawei-t, mint a ZTE-t az infrastruktúra piacon a nagy állami megrendeléseivel, ZTE egy ideje kegyvesztett lett.

(#31) zolee001


zolee001
(fanatikus tag)

Csak 1 példa, a telenyomor 2010 ota ZTE cucokkal épiitette ki a hipernyet rendszerét ami a mai hirek alapján egész nagy cuminak látszik ha bedöl a szervizelés support dolog.
Mondjuk azt hiszem pár éve az angolok nyilvánitották nemzetbiztonsági kockázatnak a kinai telekom cégeket (hálozati infrastrukturában) és az ericssonnal kötöttek szerzödést.

zolee001

(#32) Komplikato válasza daa-raa (#15) üzenetére


Komplikato
(PH! kedvence)

Motorolának is van pár licence a piacon.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#33) qqcqqc


qqcqqc
(őstag)

A telefonos piacuknak is annyi, mert a tilalom nem csak a hw-ra érvényes, hanem sw is pl Android....

(#34) Komplikato válasza zolee001 (#31) üzenetére


Komplikato
(PH! kedvence)

A szerviz support nem a Budapest, Gyál relációba tartozó Flextronicsnál van? Pont ahogy a fent felsorolt három versenyzőből legalább kettő még?

[ Szerkesztve ]

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#35) hhenry


hhenry
(senior tag)

Még szerencse. :D

"Az autókat japánban gyártják"

(#36) ezmivolt


ezmivolt
(tag)

A Huawei lehet a következő?

(#37) Malachi válasza Komplikato (#34) üzenetére


Malachi
(PH! addikt)

ZTE-s cuccokat használnak a bázisállomásokon, meg a központban, a ZTE emberei telepítik, tartják karban és gond esetén szervizelik az egészet. ha hirtelen kiesne a ZTE (szerintem nem fog) akkor nem tudom mit csinálna a Telenor.

(#38) ripla


ripla
(őstag)

Nesze neked Amerika, megválasztottátok azt az idióta tramplit elnöknek, és szép lassan az egész világ csak szív miatta.

Huawei P20 Lite

(#39) haxiboy


haxiboy
(PH! kedvence)

Őszintén? Akármennyire is zsugorodik a piacuk...megérdemelték...

Csatlakozz az EVE Online közösséghez : http://bit.ly/JoinEVEOnline

(#40) UnA válasza ripla (#38) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Tehát ha a ZTE nem tartotta be az exporttiltásra vonatkozó megállapodást, amit aláírt, akkor ezért is Trump a hibás?

(#41) lezso6 válasza UnA (#40) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Hibásért is Trump a Soros.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#42) Maegoss válasza 0P1 (#23) üzenetére


Maegoss
(tag)

"Mert az a legfontosabb terület a számára, ott a világ negyedik legnagyobb beszállitója, készülékpiacon viszont nagyjából kimutathatatlan a részesedésük."

Az IHS Markit piackutató intézet statisztikái szerint az 1985-ben alapított ZTE tavaly 46,4 millió okostelefont értékesített, és ezzel a hetedik legnagyobbnak számít az Android operációs rendszeren futó készülékek gyártóinak a rangsorában.

(#43) szkaroly


szkaroly
(tag)

Most csak hipotetikusan. ZTE csődbe megy, megveszi mondjunk a Mao Ce Tung Művek, kirugják akiket ki kell (Kínában ez nem hiszem hogy túl nagy probléma). Valami más nevet adnak a termékeknek. Más tulaj, más név, más vezetők. Innentől kezdve mi az akadály hogy visszaálljon az eredeti rend?

(#44) Duliee válasza szkaroly (#43) üzenetére


Duliee
(Jómunkásember)

Mi az akadály? Költői kérdés volt ugye?

(#45) szkaroly válasza Duliee (#44) üzenetére


szkaroly
(tag)

Más tulaj, más név, más vezetők??

(#46) Duliee válasza szkaroly (#45) üzenetére


Duliee
(Jómunkásember)

És szerinted ki fog rendelni tőlük....?

(#47) Ádám16


Ádám16
(őstag)

Addig jár a korsó a kútra...
Iránnal is megy a buli ugyebár. Egyet tudok érteni Trump-pal, az egyezmények azért vannak, hogy betartsák őket. Ha nem megy, "tudjanak rá".

(#48) szkaroly válasza Ádám16 (#47) üzenetére


szkaroly
(tag)

Na persze. :D Mint anno Irán-Nicaragua-Reagan.

(#49) kkf


kkf
(fanatikus tag)

Trump elintézi, hogy mindenkinek Intellel szerelt iPhone-ja legyen a világon, amit tősgyökeres amerikai jómunkásemberek raktak össze. :DDD

"Vigyázzá, mer Vindózt rakok fel rád, aszt összeomlasz!"

(#50) Ádám16 válasza szkaroly (#48) üzenetére


Ádám16
(őstag)

Fú de anno már... :U

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.