Új hozzászólás Aktív témák
-
aizen92
addikt
válasz quailstorm #85 üzenetére
ez a startisback nagyon jó kis cucc. eddig más volt nekem fent. le is cseréltem. köszi
(#88) Jim Tonic: azt aláírom, hogy tényleg egy fos. nagyon nem jön be és használhatatlan számomra.
[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
válasz quailstorm #307 üzenetére
A 2013 meg... nee, az egy merénylet.
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz quailstorm #309 üzenetére
Át kell tolni szürke-fehér sémába, akkor már nem folyik ki a szemed tőle...
Jó meg az offisz ikszpé volt, ha már MS, mert nem volt annyira teletolva minden sallanggal, de már pl. tudta HTML-ből másolni a képeket a szöveggel, meg rendes ikonsor volt benne. Na jó, a 2003 is oké.
Oprendszerből a Win2000 kinézete nekem bőven elég volt. Az XP külsejét sosem szoktam meg, de azt szerencsére nem is néztem olyan sokáig.[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz quailstorm #313 üzenetére
A Foxit Readerben ki lehet kapcsolni. Bár amióta nem Windowst használok szerencsére nem érint.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz quailstorm #313 üzenetére
Meg a Nitro PDF-ben is visszaköszön a ribbon. Meg még jópár szoftverben, ahogy írtad is. Szerencsére ez speciel pont nem a UX-rontó újítások közé tartozik (számomra, és ezek szerint számodra sem).
"Na ez a problémám. Gyűlölöm a kevés színes, világos flat vackot."
Ezt elfogadom, és az ilyen egyszínűen szürke, dizájntalan szarokat én sem szeretem, de speciel a 2013-mal olyan nagyon nem tudom, mi a baj, készítettem belőle egy screenshotot:Itt szerencsére az ikonok nem lettek ilyen élettelen szürke szarok, a fejlécben lévő pici minta változtatható, tulajdonképpen túl sok zavaró tényező nincs szerintem a felületen.
De hát ízlések és pofonok különböznek.===
(#318) hcl :
Értem, nekem teljesen más tapasztalataim vannak. Az én gépemen mondjuk SSD van, de sok más gépen is használtam, ahol meg HDD van, sosem tekergőzött több másodpercig homokórázva, ráadásul egymagos régi fos processzorral rendelkező gépen (pl. anyámé ilyen) is használtam, nem tapasztaltam ott sem sebességbeli gondokat. Egygépes tapasztalat esetén nem szoktam általánosító véleményt alkotni, de így már úgy éreztem, megalapozott lehet a vélemény.
Ettől még elfogadom, hogy nálatok nem jött be, mondom, van ez így.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
virkir
veterán
válasz quailstorm #444 üzenetére
Nézzük pontonként.
Ki kényszerít.
Azok a brand gyártók, legyen desktop vagy laptop aki ezzel szállítják a gépeiket. A júzer meg választhat, hogy levarezol egy hetet vagy szerencsés esetben van neki dobozos régről, de akkor is ott a plusz költség a telepítésre ha nem vérpisti vagy nincs a családban.
Tanulni kell.
Nem kéne.
Használni kéne egyszerűen, értelemszerűen, megszokottan.
Na ezen három pontból egyik sincs meg akár egy 7-8 váltásnál.
Miért annyira nehéz felfogni, hogy az átlag nem tanulni ül le a gép elé hanem pusztán használni azt, elvégezni az adott feladatát?
felraksz rá egy StartIsBacket
Nyilván átlagjózsi meg tucatmari azzal fog foglalkozni a fészbúk helyett, hogy testrefaragja a rendszert, hogy használni is tudja.
Hát ja az álmaitokban.
Mindenki elvárja a Microsofttól, hogy tökéletes legyen az új felület, mikor teljesen átalakítanak mindent...
Ki a lóbráner kérte őket az érintős felületre optimalizált UI ráhúzását a desktopra?
Mert biztos, hogy nem a felhasználói bázis. Már az első nyilvános tesztverzióknál is rengeteg kritikát kaptak, hogy nagyon nem lesz így jó de azért bepróbálkoztak a szembehugyozással.
Aztán most megy a szerecsenmosdatás, mikor a szél az összest az arcukba fújta.Vsz abból indult ki, h felvetődött olyan kósza ötlet / igény, h mi lenne, ha az emberek a telefonjukon, tableten megkedvelt OS-hez hasonlót tudnának PC-n is használni, by King Unique
Ezen meg hangosan felröhögtem.
Totálisan bemutatja a fordítva üljük meg a lovat esetét, fokozva azzal, hogy még has felől is.
Mit kedveltek meg az emberek a telefonjukon, meg a tableten?
A nulla részesedéshez konvergáló wp-n ami csak azért annyi mert a nokia odatette magát és kihozott egy lowprice telefont? Vagy tableten ami jóformán nincs is?
Aztán még csodálkoznak, hogy a táj szépségei helyett egy méretes szerszám himbálódzik az orruk előtt.[ Szerkesztve ]
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
válasz quailstorm #444 üzenetére
Ha kijön egy új, fizetős OS, az azért nem árt, ha logikusabb, minden tekintetben jobb, mint a régi. Akkor is,ha átalakul - lehet azt értelmesen is csinálni. A winnyócnál nem nagyon sikerült. A Unitynél se nagyon, de az legalább nem egyedüli dolog az adott OS-re.
Annyiban van igazad, hogy a legtöbb user nem akar még véletlenül sem gondolkodni, ez engem is zavar. Ellenben az sem baj, ha egy új felülethez nem úgy kell kitúrni mindent, hanem intuitív - ha már ezzel reklámozzák (gyakorlatilag az összeset manapság).
Nyilván nincs olyan, hogy "éncsakhasználniakaromnemértenihozzá" - ez egy marketingbullshit, de azért egy 0 IQ-jú emberformájú majom sem fog mindent tudni kezelni.@emvy : Nekem is kellenének ilyen felhasználók Bár a legtöbb problema megoldása amúgy is csak annyi, hogy elolvassuk ami a képernyőn van, de erre sokan képtelenek
-
virkir
veterán
válasz quailstorm #447 üzenetére
A számodra nulla értékű felhasználok a MS részére meg a fizetőképes tömeg.
Namost akkor kit is kéne kiszolgálniuk?
Fel kéne már fogni, ahogy egy TV távirányítóhoz sem kell elektromérnöknek lenni úgy egy operációs rendszer használatához sem kéne informatikusnak tanulni.
Érdekes módon ez működik OSX-en, a legtöbb normális linugzon. Sőt megkockáztatom az android felülete is közelebb áll a megszokott windows-hoz mint a nyolcé.
A Win8 jobb HW kezeléséért, meg sebességért
Ezt azért alátámaszthatnád konkrét példákkal mert ebben a topikban leginkább a hardverinkompatibilitás jött fel ellenérvként szakértőktől.
És... nem érdekel a 30%-al gyorsabb boot meg a 10%-os játék sebesség növekedés mert ezek kb a tudjuk mi füst kategória."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
KraX
őstag
válasz quailstorm #451 üzenetére
Nalam pont az ellenkezoje tortent. Tetszett a win8 amig nem talaltam szemben magam az update problemaval. Segond, kezdjuk elolrol. Felraktam masodjara is. Ment minden rendben aztan megint lehalt egy frissites hatasara. Ok akkor nekifutas harmadszor is, hatha user error. Utoljara egy auto update hatasara black screen. Ha usererror is volt, akkor sincs se kedvem se energiam meg otthon is ilyennel kinlodni -> vissza win7. Azota (negyed eve) semmi gond. Csak mukodik. Annyira marginalis elonyoket nyujtana a w8 hogy nem kiserletezek tobbet. Jatszogatni mar se kedvem se idom, csak hasznalnam a gepet neha, szivas nelkuk. Nyilvan ha elkezdenek foglalkozni vele, akkor valoszinu ki tudnam sakkozni, hogy mi okozhatja a hibat... de nincs energiam ra.
[ Szerkesztve ]
For the God Emperor!
-
erdoke
titán
A privát laptopomon 23 hónapja, a cégesen 11 hónapja megy a Win 7 install, egyik se lassult be. Persze mindkettő SSD-n.
Ellenben az öcsém Series 9 Samsungjára felpakolt (fizetős! 8, majd ingyenes) 8.1 frissítés szinte tönkrevágta a rendszert. A touchpad fordítva működik, az IE rendszeresen kilépeget, bizonyos hardvereket nem kezel normálisan, stb. Mindezt egy Ivy Bridge Ultrabookon, nem Dzsunka Computer által összegereblyézett filléres desktopon. Újrahúzta az egészet, ami itt Win 7 recovery + Win 8-8.1 update-et jelent, ugyanaz. A Samsung, aki a honlapján bőszen reklámozza a 8.1-et, csak széttárja a kezét, és azt mondja, hogy vissza kell menni 7-re vagy 8-ra. Gratulálok.A legjobb aláírás a héten
-
Khm, nekem a céges tapasztalat az, hogy a 8 jobban belassul mint a 7. Persze SSD-vel nem biztos, hogy feltűnik...
Az a baj, hogy ilyen sztorik bármelyik winnyózzal vannak, és ez így természetes? Mert azért elég drága, hbákat ingyen kapok más oprendszerrel is... Max. nem ilyen durvákat. Ráadásul windózra van minden, mindig, mindenki támogatja, aztán mégis ilyen.
@Sk8erPeter : Azért az elég epic, ha egy ilyen szintű egyszerű cucc, mint egy floppy nem működik egy csodaoprendszer alatt...
Touchpad : Neeeeeee
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz quailstorm #455 üzenetére
"Ubuntu. Kiderült hogy a leginstabilabb hányás ami csak létezik. "
Az instabilitás nálad milyen formában jelentkezett?"Amivel volt bajom az a floppy, de valamelyik update óta jó az is. Úgyhogy mázlista vagyok ilyen szempontból."
2014-ben komolyan érdekel valakit a floppy működése?(#456) erdoke:
"A touchpad fordítva működik"
Ezzel a problémával én is találkoztam Windows 8-on, rettentő ostoba megoldása van, itt leírtam, lásd a hsz. végét: [link]. Vicces, de ez tényleg működött.Sk8erPeter
-
válasz quailstorm #460 üzenetére
Jobb helyeken van generic driver az OS-ben.
". A kernel frissítésnél csak terminált kapok dolgot már megszoktam "
Az érdekes, mert nekem meg az nem volt eddig. Illetve egyszer, amikor az Nvidia kihozta azt a csodadrivert, ami miatt azóta sincs Nvidia-X-settings. Mondjuk a terminált akkor is én idéztem elő, mert elkezdtem túrni az X konfigot[ Szerkesztve ]
-
KraX
őstag
válasz quailstorm #455 üzenetére
Vilagos, de annyit azert hozza tennek a teljesseg kedveert, hogy az egyseg sugaru usert a legkevesbe sem fogja erdekelni, hogy kinek a hibaja ha omlik a rendszere, csak azt fogja belole erzekelni, hogy a winX mar megint osszeomlott (meg ha az valojaban egy 3rd party program, drv hibaja okozta is). De a user csupan hasznalni szeretne a rendszert, melyebb hozzaertes es idoveszteseg nelkul. Termeszetesen a hozzanemertes merteken lehet vitatkozni egy pc eseteben, de a tapasztalat azt mutatja, hogy sokan vannak akik egyaltalan nem ertenek a pc lelkivilagahoz de van valamilyen pecejuk amit szeretnenek hasznalni.
For the God Emperor!
-
válasz quailstorm #463 üzenetére
Hát nálam ilyen még nem volt az utóbbi pár évben. Frissült a kernel : volt kép. Frissült a driver : volt kép utána. Most az egyszer tolta el valsószínű az nVidia. Van még 2-3 Ubis gép a környéken, azok még stabilabbak - igaz, azok kövületek, semmi egzotikus cucc nincs bennük.
Az mondjuk igaz, hogy a 12-től kezdve az Ubi LTS-ek is egyre instabilabb, de hát Linux nem egyenlő Ubuntu, illetve nálam íg mr majdnem annyi gond van vele, mint egy Windózzal. Nem mellesleg itt általában a Pidgin és a Rawtherapee dőlnek, valószínű ezért a programok a sárosak, nem az OS - az úgy alapból hibátlanul megy.
@King Unique : Nem találják, tapasztalat. Foalmuk nincs egyeseknek, miért tudom, hogy hogy kik ők, mielőtt bemutatnak egymásnak... Ember, public a profilod, tolja a 'book az arcomba
[ Szerkesztve ]
-
válasz quailstorm #470 üzenetére
Mondom, nekem 12.04-gyel ilyen nincs. Feltettem egyszer a drivert a jockey-ból, és megy.
8600-as és 9600-as nV kártyám volt és van... nyolcakárhányas Ubi óta nem volt ilyen baja, hogy elment a driver...
Skype pl. nálam problémamentes, éppen csak nem nagyon használom@King Unique : Ne folytassuk, nincs az a hülyeség, amit ne tudnának überelni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz quailstorm #556 üzenetére
De az átlaguser, akinek öreg gépe van, netezni akar, meg sőnyegszerkeszteni, ABEV-et futtatni...
XP SP3 ehhez minimum 1Gb RAM... Win7 dettó.Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz quailstorm #559 üzenetére
Mert? Fentebb írtam anyám gépét, de nemrég még barátnőméknál i volt otthon AthlonXP. Nem windózzal frankón mennek.
(Asszony azt a gépet pl. heti 2x ha használta, ha otthon volt...)Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz quailstorm #563 üzenetére
Arról, hogy van egy rakás ember öreg géppel, aki nem kíván egy új oprendszer miatt új gépet venni. Csak azért, mert az XP-nek lejár a támogatása. Ő csak arra akarja használni a vasat, amire eddig is.
[ Szerkesztve ]
-
vanye
senior tag
válasz quailstorm #559 üzenetére
Az, hogy egy gép 2006-os, még nem jelenti, hogy a Win8 ne futna rajta. Az én X60-as notimon pl. vígan elnyargal a 8.1 is - nemhogy a hetes! Sőt a nyolcas még fürgébben is teszi a dolgát.
Stern des Südens!
-
julius666
addikt
válasz quailstorm #556 üzenetére
photoshopra, videovágásra(720p youtube minőség)
Ez "átlagfelhasználók hétköznapi műveletei" lista akar lenni? Remélem viccelsz... -
zsbacsi
csendes tag
válasz quailstorm #619 üzenetére
Köszi! Holnap megpróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.