Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- OpenMediaVault
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Microsoft Excel topic
- Milyen program, ami...?
- Project Trident - Void Linux
- Disney+
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Corleone33 #24 üzenetére
Szerintem az kivétel.
1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239
-
Corleone33
senior tag
nah akkor ezzel se fogok többet g2a-n vásárolni ha ilyenekre már nem nyújtanak vásárolói védelmet.
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
L3zl13
nagyúr
válasz Stauffenberg #21 üzenetére
Nemrég olvastam egy listát a leggyakoribb chargeback okokról, és hogy valójában mi áll mögöttük.
A leggyakoribb valós ok az, hogy a vásárló megbánja a vásárlást, és valamilyen ürüggyel visszakéri a pénzt.
A lemez ritkaságok olyan réteg területnek tűnik amit viszonylag kis számú, de a témával komolyan foglalkozó ember vásárol. Úgy gondolom az ilyenekre kevésbé jellemző az, hogy meggondolnák magukat.Aki hülye, haljon meg!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz maj-viktor #20 üzenetére
Az egyik kollégám lemez ritkaságokat árul Ebayen már vagy 12 éve, elég sok eladáson túl van már, de kevesebb a refunddal csalni próbáló, mint azok, akik a webshopunkban puszta szórakozásból az elállás jogával élnek. Kiviszik a drága műszaki cikket, aztán visszahozzák, törvény szerint pedig vissza kell adnunk neki az árát (az még hagyján, de utána csak értékcsökkentve adható el újra, ez bukás). De ezekből sincs sok az összes eladáshoz viszonyítva.
-
maj-viktor
őstag
ebay topik!?
http://prohardver.hu/tema/ebay_tapasztalatok/friss.html
(én nem árulok ebay-en, szal nem tudom, de olvastam eleget elég "rémtörténetet"...)[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
-
Ciccuka
veterán
válasz maj-viktor #17 üzenetére
Melyik topic-ra gondolsz pontosan?
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
maj-viktor
őstag
Aham.. az érem másik oldalát is látnod kéne... milyen apró-cseprő ügyekért követelnek full refundot ez emberek, csak nézz be az ebay eladós topikba! (mennyi csaló vásárló van, nem csak eladó, aki kihasználja a "lehetőséget és bizalmat, így visszaélhet")
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
azbest
félisten
ez így nem pontos: a vevő és az eladó is szerződést köt a paypallal.
Épp abból idéztél te is.
-
Ciccuka
veterán
Mostanában előfordulnak olyanok is, amikor nyilvánvaló/egyértelmű esetek esetén sem fizetnek vissza a vásárlónak/károsultnak.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
xmaas
őstag
válasz Stauffenberg #12 üzenetére
Ad is fel mert kicsit nem vagy tisztaban azzal mit is csinal vagy valal maga a Paypal , nem kot senkivel semmi szerzodest egyszeru intezmeny amin keresztul A pontbol B pontba jutattsz el penzeket ,ez Ebaynek a szolgaltatasa volt amig nem valtak szet .
Isten igazabol annyival jobb mint sima fizetes hogy mondjuk nem potyogod be a hitelkartya adataidat vagy szamladdal kapcsolatos infodat direktben valami ismeretlen honlapon ahol vagy visszaelnek veluk vagy sem hanem a Paypalon keresztul megy az utalas es ok nem adjak ki a TE adataidat senkinek .
Az hogy bizonyos dolgokra/esetekben ok valaltak visszafizetesi garanciat ha esetleg csaloba botlottal vagy valami nemvolt rendben a cummodal az egy teljesen masik teszta es szerintem nem varhato hogy ezt be is tartsak olyan szolgaltatasok/dolgok eseteben ahol nincs maganak a cegnek jogi hataskore/lehetosege hogy felelosegre vonja a csalokat .
Ha te gondolod hogy a sima banki szolgaltatas mennyire jobb ahol majd megmondjak a pofadba tisztan hogy igy jartal maskor figyelj oda kinek utalgatsz penzt anelkul hogy szart se probaljanak csinalni akkor egeszsegedre..
"1.1 PayPal is Only a Payment Service Provider. PayPal helps you make payments to and accept payments from third parties. PayPal is an independent contractor for all purposes, and is not your agent or trustee. PayPal does not have control of, or liability for, the products or services that are paid for with the PayPal Services. We do not guarantee the identity of any User or ensure that a buyer or a Seller will complete a transaction.".
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Stauffenberg #5 üzenetére
" A PayPal pénzügyi szolgáltatást nyújt és ők kötnek szerződést az eladókkal, így az Ő felelősségük, hogy az Ő rendszerükön ne garázdálkodjanak csalók."
Azért ne feledjük már el azt a tényt, hogy te is szerződést kötsz a paypallal.
Valamint a crowdfounded szolgáltatóval is szerződést kötsz. De a konkrét terméknél is elfogadod a feltételeket.
szerk: szóval amit te csalásnak gondolsz, az valószínűleg le van fedve a fenti szerződésekben.Kockázati befektetésre fizetsz be és elvárod, hogy a paypal viselje az általad vállalt kockázatot. Ez olyan, mitha szerencsejátékért paypal fizetés után a paypaltól kérnéd vissza a pénzedet, mondván becsaptak és nem nyertél.
A bank vagy a kártyatársaság sem fog mindenért kárpótolni. A normál csalás vagy visszaélés az egy dolog, de a kimondottan lutrira nem vállal senki garanciát.
[ Szerkesztve ]
-
xmaas
őstag
+1
Amugy egyszeru jozan esz vannak esetek ahol nemtudnak biztositani "vedohalot" mert nemtudjak felelosegre vonni/illetve eljarni a "csalo" ellen meg akkor se ha bevonjak a hatosagokat a buliba.
Nem fogjak ok zsebbol potolni az eltunt penzeket csak azert mert sok felhasznalo felelotlenul kuldozget penzeket osszevissza vagy rosszindulatu es vissza akar elni a rendszerrel.
Nagyon is ertheto hogy nemfogjak neked visszaadni a penzedet mert te nagy okos "diler" vagy azt veszitel penzeket online kazinokba meg mindenfele jatekokban, illetve annyi eszed nincs hogy kitudjad szurni amikor tul szep dolgokat igernek tamogatasert csereben -
félisten
válasz Stauffenberg #8 üzenetére
A te szemszögedből 100%-ig érthető a dolog, ezt nem is vitatom, én is elégedetlen lennék, ha használnék kickstarter-t, vagy közöm lenne bármely államhoz és a PP nem védne meg.
Csak én már nem tudok az ilyen lépéseken meglepődni, mert sokszor voltam szem- és fültanúja hasonló döntéseknek.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
L3zl13
nagyúr
A Paypal a Kickstarterrel van szerződésben, nem magukkal a startuppokkal. Ugyanúgy ahogy a bank sem felelhet azért amiért te az ő rendszerén keresztül csalónak utalsz pénzt, a Paypal sem felelhet azért amiért valaki túl hülye, hogy felfogja üres ígérgetésekre utalgat pénzt a Crowfunding oldalakon és biznyony jó esély van rá, hogy ráfázik.
Aki hülye, haljon meg!
-
Stauffenberg
nagyúr
Persze, érthető, hogy kijött nekik a matek, nem is ezt vitattam. Én egy ügyfél vagyok, akinek ez nem tetszik. Hangot adtam neki. Tudom jól, hogy ezzel súlyos kisebbségben vagyok.
De ha folytatják, akkor meg egy pillanat alatt törlöm magam és kérek a bankomtól egy webkártyát. Nagyjából ugyanott vagyok vele, legfeljebb a bank (illetve a kártya kibocsátója) rugalmatlanabbul kezeli a pénzem visszafordítását, de az legalább nem kötekedik azon, hogy mit vásároltam, mert rohadtul semmi köze hozzá. Ő kötött szerződést a csalóval, az Ő felelőssége kártalanítani engem. A PayPal-el ellentétben erre őket törvény is kötelezi.
-
Ptech
addikt
Az alternatíva hogy a PP bukik a becsődölt KS projekteken. MIért bukna egy olyan projekten a PP, amikor a vásárló felelőssége megítélni, hogy mennyire kockázatos az adott projekt.
Az összes crowdfunding oldalon egy ígéretet veszel, ezt maguk az oldalak is leírják. Ha valakinek tennie kellene hogy ne csődöljön be ennyi projekt, azok a crowdfunding oldalalak, mert ők a platformjai az egésznek. -
félisten
Szerintem nem csak úgy a levegőbe változtatták meg ezt, hanem kiszámolták, hogy nekik X összegbe kerül a kickstarter és a kormány ügyeiből származó macera, és Y összeget buknak az így elpártoló júzerek miatt, és gondolom az jött ki, hogy X < Y, vagyis meglépik a dolgot.
Nem az ügyfél elégedettsége számít, hanem annak eredménye, a nyereség."A gyenge akaratú fogyasztókkal lehet bármit megtenni, de ezt ne fogjuk a kapitalizmus természetére."
Gondolom, a számításaik szerint elenyésző számú a nem gyengeakaratú júzerek száma.
A mi (multi) cégünknél is ez megy, minden le van sz*rva, csak a részvényárfolyam számít. Minden más csak eszköz a pénz szerzéshez.
Undorító, de sajna ez van.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
"mert a törvények nem kötelezik őket a védelemre."
Nem beszéltem törvényi kötelezettségről. Egyszerű fogyasztói igényt fogalmaztam meg, mégpedig azt, hogy nekem PayPal ügyfélként nem elfogadható, hogy kedvük szerint elvegyék az olyan tranzakciók védelmét, ami nekik kezd kicsit terhes lenni. Egyik felsorolt szolgáltatást sem tervezem igénybe venni, de az elv zavar, ki tudja mi lesz a következő amit a védett körből kiraknak.
"A kapitalizmusban a nagyvonalúság csak addig műxik, amíg üzleti érdek társul mellé."
Az ügyfél megelégedés is egy üzleti érdek. Ha én deaktiválom a PayPal fiókom és kérek a bankomtól egy webkártyát, az nekik nem jó, nekem meg nagyjából tökmindegy. A gyenge akaratú fogyasztókkal lehet bármit megtenni, de ezt ne fogjuk a kapitalizmus természetére.
(#2) L3zl13: "Nem ők engednek ezzel zöld utat a csalásnak, hanem maguk a crowfounding platformok."
Nyilván kell a védelem a crowdfunding platformok üzemeltetőinek részéről is, de ez nem így megy. A PayPal pénzügyi szolgáltatást nyújt és ők kötnek szerződést az eladókkal, így az Ő felelősségük, hogy az Ő rendszerükön ne garázdálkodjanak csalók.
Ha én holnap bejegyzek egy crowdfunding céget, összedobok egy weboldalt, beleírom az ÁSZF-be, hogy védeni foglak a csalóktól és feltöltöm kamu projektekkel (vagy csak engedek ilyet megjelenni a jutalékok reményében), akkor majd jól dörzsölöm a tenyerem, mikor a PayPal-hez mész a pénzed után futni. A PayPal széttárja a karját, hogy menj a rendőrségre. De a pénzedet már több offshore cégen keresztül elküldtem Panamába. A rendőrség meg letartóztatja a cég ügyvezetőjét, aki egy Bivajbasznádalsón élő lecsúszott alkoholista, aki akkor is részeg volt, mikor a cégem legnagyobb strómanja lett néhány elé dugott papír aláírásával.
Igen... ez biztosan jobb lesz neked, mintha a PayPal védené a tranzakciót.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Stauffenberg #1 üzenetére
Valószínű túl sok/túl nehezen lenyomozható csaló volt a kickstarteren, így feladták. Hogy jogilag kötelesek-e pepecselni a KS-es csalókkal, attól függ, hogy mi ál a KS-PP szerződésében. Ha nincs erre kitétel, akkor a KS-nél pattog a labda, hogy kezelje a csalókat.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
félisten
Nyilván azért tehetik meg, hogy szűkítik a kört, mert a törvények nem kötelezik őket a védelemre.
Így jogilag nem támadhatóak.
A kapitalizmusban a nagyvonalúság csak addig műxik, amíg üzleti érdek társul mellé.[ Szerkesztve ]
-
L3zl13
nagyúr
A Paypal egy 3rd party. Semmiféle kötelezettsége nincs, hogy bevállaljon olyan kötelezettségeket ami nem fér bele a kalkulált kockázatba. Nem ők engednek ezzel zöld utat a csalásnak, hanem maguk a crowfounding platformok.
Aki hülye, haljon meg!
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem egészen világos, hogy miért érdemelnek kevesebb védelmet ezek a típusú tranzakciók, mint bármi más.
Oké, még a kormányzatit valamennyire megértem. De a másik két típusú tranzakció esetében az a sejtésem, hogy megunták a sértődöttségből pénzt visszahívók miatti felesleges munkát. De erre nem az a megoldás, hogy az erre épülő csalásoknak mostantól teljesen zöld utat engednek. Jobban sarcolnak az illetéken meg a váltási árfolyamon, mint bármelyik bank vagy kártyakibocsátó, igenis férjen bele, hogy eljárnak minden ügyben.
Ha nem azt kapod egy Kickstarter projekt támogatójaként, mint amire számítottál, vagy az online Black Jackben nem a kedved szerint jönnek a lapok, akkor így jártál. De ha egy szervezett csalás áldozata vagy, akkor legyen ott a védelem. Pont.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest