A PayPal szűkíti a vásárlásvédelem hatókörét

A jövőben már nem védik azokat, akik a Kickstarteren vásárolnak vagy a kormánnyal üzletelnek.

A PayPal hamarosan, június 25-én módosítja a felhasználási feltételeit, és a változások között szerepel, hogy bizonyos típusú tranzakcióknál nem biztosítják tovább a vásárlásvédelmet (Purchase Protection).

A legfontosabb újdonság, hogy kiveszik a vásárlásvédelem köréből a közösségi finanszírozásban (crowdfunding, pl. a Kickstarter vagy az Indiegogo platformján) készült és forgalmazott termékeket, illetve azokat a tranzakciókat, amikor valaki kormányzati hivatalnak fizet vagy utal, valamint a játékokkal és a szerencsejátékokkal (beleértve a nyereményjátékokat is) kapcsolatos utalásokat.

A vásárlásvédelem a PayPal egyik legnépszerűbb, kockázatmérséklő szolgáltatása. Ennek feltétele, hogy a PayPal igen komolyan ellenőrzi a rendszerbe belépő eladókat, forgalmazókat, ezzel igyekszik a maga számára is csökkenteni a kockázatokat, illetve védeni a vásárlókat is, hogy minél alacsonyabb szintre vigyék le a csalások számát. De így is megtörténhet, hogy valami rosszul sül el, pl. a forgalmazó tönkremegy nem szállít, nem azt szállítja, amit megrendeltek stb., és erre szolgál biztosításként a vásárlásvédelem. Ez egy több lépcsős folyamat: ha vita alakul ki a vásárló és a vevő között, akkor a PayPal közvetít. Ha ez sikertelen, akkor a PayPal megbízza a helyi hatóságokat, hogy vizsgálják ki az ügyet. Ha itt az derül ki, hogy az eladó a hibás, akkor a PayPal visszatéríti a teljes vételárat, illetve a postai költségeket is.

Azóta történt

Előzmények