Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Windows 11
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Microsoft Excel topic
- Total Commander
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
válasz Donki Hóte #41 üzenetére
Elméletileg működhet, de kétlem hogy tudnák pontosan a holdkőzet hőteljesítményét. Valamint nincs talajvíz ami elvezetné a hőt a hűtőcsövek közeléből, úgyhogy valószínűleg nagyon nagy csőhálózatra volna szükség.
Aki hülye, haljon meg!
-
L3zl13
nagyúr
válasz Alteran-IT #38 üzenetére
Nem tudom mikor mondtam, hogy abszolút vákuum lenne az űrben.
Teljesen fölöslegesen kevered ide a kvantummechanikát, mert mérésekel egyértelműen kimutatható, hogy azon a nyomáson ami az űrben található, a konvekció mértéke elhanyagolható a hősugárzással leadott hőhöz képest.Ami pedig a Napba kilövés illeti, természetesen lehet úgy megtervezni egy kilövési pályát, hogy az a Nap körüli keringési sebességet csökkentse. De a Föld keringési sebességéből adódó kezdősebesség elég nagy ahhoz, hogy többszörösen annyi energia kelljen a nullára csökkentéséhez és a test Napba pottyantásához, mint pl ahhoz, hogy ugyanazt a terhet a Marsra juttassuk.
És ebben a felvetésben, aminek az volt a lényege, hogy hogyan lehetne gyorsan, megszabadulni a nukleáris hulladéktól, az sem igazán opció, hogy pár milliárd év múlva, mikor a Nap felduzzad, majdcsak elnyeli.
Azt mondjuk nem értem mitől növekedne a Nap gravitációja attól, hogy vörös óriássá duzzad.Aki hülye, haljon meg!
-
L3zl13
nagyúr
válasz Alteran-IT #31 üzenetére
Nincs abszolút vákuum az űrben sem, főleg az atmoszférával rendelkező égitestek körül, de a molekulasűrűség olyan alacsony, hogy a konvekcióval leadott hő kb. elhanyagolható.
A vákuum energiatárolása alatt meg nem tudom mit értesz.
Aki hülye, haljon meg!
-
L3zl13
nagyúr
válasz Donki Hóte #8 üzenetére
Az plusz 150 csak aközvetlenül napsütötte felületeken jelentkezik. Árnyékban még a napos oldalon is hideg lesz. Ha a sarkok közelébe telepítik a bázist, hogy az ottani vízjeget fel tudják használni, akkor az egyben azt is jelenti, hogy lesz olyan hely amelyik folyamatosan árnyékban van.
@10: Legésszerűbb a kezdeti épületeket előre odaküldeni és ha lehet robotokkal összeszereltetni. Ha később már stabil kolónia épült ki akkor a továbbiakban persze szükség lesz a helyben előállított gyártásra a fenntartáshoz és további terjeszkedéshez.
Aki hülye, haljon meg!
-
L3zl13
nagyúr
"Szakértők szerint a Holdon használt energiaforrások földi problémái még nagyobbak"
Ez a fél mondat mit jelent? Vagy csak szerintem nincs semmi értelme?
Aki hülye, haljon meg!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- World of Tanks - MMO
- Elemlámpa, zseblámpa
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest