Új hozzászólás Aktív témák
-
ferensz
senior tag
A "HealthVault platformjában jelenleg márt több mint 300 alkalmazás van jelen"
-
julius666
addikt
egy nagyrakat under-the-hood optimalizáció amit javascriptből még tán elméletben sem lehet kihozni...
Mint pl.?
ezentúl ugye ottvan a kódfuttatás sebesség ami a kettő között egy laza 10-50x -es szorzót is képes akár produkálni
Ezek a számok azért nem kicsit túlzások
Nem hiszem hogy 10×-nél nagyobb különbség lenne, természetesen egy jófajta motort (pl. V8 legfrissebb, de úgy tűnik az MS srácok is végre megemberelték magukat és egész jót dobtak össze az IE10 alá).és hát végül de nem utolsó sorban a nagybetűs produktivitás... amit silverlight-ban egy pár sorból vagy legalábbis egy szép áttekinthető és relative rövid kódból megoldassz, ugyanazt javascriptben megvalósítani... a legtöbb esetben vértizzadsz érte
Attól függ. A DOM API pl. valóban nem az igazi, de vannak rá jó library-k amik nagyon kényelmes és nagyon tömör API-t nyújtanak helyette (pl. jQuery). Ezek többnyire a böngészők f*sságait is elrejtik. Magának a javascriptnek viszont nagyon nagy a kifejező ereje már megbocsáss, az más kérdés hogy tudni is kell benne programozni, egészen más a mentalitása mint egy Java-nak vagy C#-nak. Aki úgy próbál meg benne ügyködni, annak valóban fájdalmas lesz.
nemtudom javascriptből meg HTML5 -ből meg lehet e oldani smoothstreaming-es vagy drm-es adást lejátszó videólejátszót
A smoothstreaming-et nem tudom, azt el tudom simán képzelni hogy lehetséges javascriptből akár, a DRM-es adást nem hiszem, utána kéne járni a spec.-ban, de nagyon valószínűnek tartom hogy nem. Mondjuk én még DRM-es streaming-gel szerintem nem is találkoztam, nem tudom mekkora rá az igény gyakorlatban, meg a felhasználók mennyire szeretik.
Most több napig nem leszek netközelben így nem tudok majd válaszolni.
-
oO7
őstag
válasz
julius666 #16 üzenetére
"amire weben használni szokták" vs "HTML5+javascript mint szoftveres platform"
de... alapvetően azért az SL-nél van egy nagyrakat under-the-hood optimalizáció amit javascriptből még tán elméletben sem lehet kihozni... ezentúl ugye ottvan a kódfuttatás sebesség ami a kettő között egy laza 10-50x -es szorzót is képes akár produkálni, ami azért már egyáltalán nem az elhanyagolható kategória... és hát végül de nem utolsó sorban a nagybetűs produktivitás... amit silverlight-ban egy pár sorból vagy legalábbis egy szép áttekinthető és relative rövid kódból megoldassz, ugyanazt javascriptben megvalósítani... a legtöbb esetben vértizzadsz érte
azért szerepeljen egy konkrét példa is... nemtudom javascriptből meg HTML5 -ből meg lehet e oldani smoothstreaming-es vagy drm-es adást lejátszó videólejátszót (szerintem nem annyira)...
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
válasz
attila9988 #11 üzenetére
Annyit azért érdemes megjegyezni, hogy a Microsoft elsődleges célja ezzel nem pont ugyanaz mint a google -é, még ha ettől ugyanolyan veszélyes is.
Még jó hogy itt vagy nekünk te, aki ismeri a multicégek hátsó szándékait, nem is tudom mi lenne velünk nélküled.
Microsoft -nak ez csak addig lesz fontos, amíg kiöli a kuglit, vagy erősen csökkenti annak részesedését.
Nem igazán látom a saját házi szabványok háttérbe szorítása és a Google kiölése közötti kapcsolatot.
Ez nem csak a Google bulija amúgy hanem mindenki másé is, az MS még elbohóckodhatott volna a Silverlight erőltetésével pár évet, de eddig se használta jóformán senki rajtuk kívül, hát ha végre lesz egy vele szinte mindenben egyenértékű, de cégektől független alternatíva.
-
attila9988
őstag
-
attila9988
őstag
Akinek az nem tetszett - pl én - annak ez sem fog. Annyit azért érdemes megjegyezni, hogy a Microsoft elsődleges célja ezzel nem pont ugyanaz mint a google -é, még ha ettől ugyanolyan veszélyes is. Itt most leginkább arról van szó, hogy ki akarják csinálni a kuglit.
Mi pedig élvezettel nézhetjük, ahogy a két legproblémásabb multi marcangolja egymást... -
lgb
tag
Na igen, a "hivok" elvakultsaga mindig vicces. Nekem errol az jut eszembe, amikor felvetettek anno, hogy az Apple hasznalhatna powerpc helyett intel CPU-kat. Hany felhabordott apple hivo kommentalta ezt, hogy "ez milyen baromsag", "ilyen sose lesz", "az intel x86 es rokonai a leggagyibb CPU-k a vilagon", "na addig hasznalok apple hw-t amig ez be nem kovetkezik" stb stb, aztan mi lett a vege
Kivancsi lennek ezen emberek velemenyere _most_
Irom ezt attol fuggetlenul, hogy imho egy "clean design" elvileg szebb/jobb mint egy hosszu evtizedek ota "kompatbilisnek kell maradni vele" ISA tenyleg nem egy szep latvany ...
-
röviden: igen, kattintáscsalógató
bővebben: mert így ebben a formában azt állítja a cím, hogy fogják a google felhasználói adatbázisát és migrálják a MS felhasználó adatbázisába
(persze mivel nem 1-1 ilyen adatbázis létezik ezért lehet sejteni, hogy csak valamilyen speciális ügyfélkörre lehet gondolni, de ehhez azért némi háttértudás szükséges)
arról nem is beszélve, hogy -ha jól értem a cikket- a MS nem vesz át automatikusan semmit, csak jelezte, hogy szívesen vár mindenkit, könnyű a hozzájuk való áttérés
a cím olyan érzést kelt, mintha két hatalmas ("vérgonosz") világcég a felhasználóinak az adataival úgy dobálózna, mint egy piros, pöttyös labdával
[ Szerkesztve ]
-
oO7
őstag
azért az erős túlzás, hogy nagyon loholnának a G nyakán... kb egyszerre 2006-2007 fele kezdte el mindkettő fejleszteni a saját kis egészségügyi szolgáltatását...
az meg, hogy a Win8-at a ChromeOS (gondolom arra gondolsz) ihlette volna... elég érdekes gondolat(#5) julius666: a HTML5 + JavaScript mint szoftveres platform még mindig elég nagy hülyeségnek hangzik... majd még meglátjuk, hogy mi fog kisülni ebből az egészből egy kicsit hosszabb távon
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Nem baj, moonmanék szemében fokozatosan "dekriminalizálódik" majd ez a világ is. A HTML5+javascript mint szoftveres platform máris hirtelen kevésbé hülyeség
. Win8-as hírnél linkeltem még valami februári hírből egy hozzászólásomat amiben megjósoltam hogy ez lesz és utána kaptam válaszként egy alapos "fejmosást" hogy hogyan jövök az ő baszogatásához meg hogy ezt az egészet sürgősen verjem ki a fejemből. Hát így váljon valóra minden jóslatom.
-
julius666
addikt
Hú hogy sikítoztak az ms-fan arcok (is) anno a netfasiszta elnyomó Google-en hogy már az egészségügyi adatainkat is akarja, mi lesz itt, tiszta 1984. Szerencsére most már jó kezekbe került minden és világ újra megmenekült, hála a redmondi pandúroknak.
-
hát nem azért -minden tiszteletem Palié egyébként- de ez a cím egy új mélypont az itcafé történetében
Új hozzászólás Aktív témák
it A Google által feladott területen a nagy versenytárs igyekszik a felhasználókat magához csábítani.