Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomi5244
őstag
válasz #33253120 #52 üzenetére
Érdemes a helyi önkormányzattal beszélni, hogy ők mit tudnak a dologról. Mert ha már vannak tervek és kivitelező is, akkor könnyebb érdeklődni, hogy hol tart a dolog. Én személy szerint nagyon elégedett vagyok a kommunikációval, mert akárhányszor érdeklődtem mindig segítőkészek voltak. - Mármint a kivitelező.
-
törölt tag
Felénk Debrecentől 17km-re gyakorlatilag semmi sincs.
Se kábel tv, se vezetékes telefon, internet is csak vezeték nélküli. Amiből én rálátás hiányában ki kell maradjak.
Viszont tudom, hogy már megvannak a tervek, és elvben megvan a kivitelező is. Már csak az kell, hogy mi következzünk.Én várom.
-
tomi5244
őstag
Na tegnap megtörtént a munkaterület átadás, időjárás függvénye ugyan, de még idei évre ígéretet kaptunk, hogy megépül az új rendszer (19km gerinc légkábel).
-
mbalint987
aktív tag
Valóban erről nem volt szó, de tulajdonképpen a végfelhasználóknak mindegy is, nekik a normális Internet a lényeg, és az, hogy ne keljen mindent felverni a kábelfektetésért. Sokszor egy fejlesztéskor az áramszolgáltatók képzik az (egyik) legnagyobb akadályt, és erre akartak valami megoldást találni. Azt, hogy ez sikerült-e a kormányzatnak, arról inkább te tudsz nyilatkozni.
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
enginev3.0
félisten
Tok jó hogy tavaly még elérhető volt nálunk a 120mbit, most még azt írja hogy a cimemen nem elérhető, így marad az 50mbit jó dragan
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
bambano
titán
válasz mbalint987 #37 üzenetére
"De sehogy sem sikerült megtalálnom a cikket, ami erről szól...": azért nem leled, mert erről nem volt szó.
azt olvashattad, hogy a kormány az engedélyeztetési eljárásokat akarja felgyorsítani, hogy időben végrehajtható legyen a fejlesztés. kábeltv-s szövetségi megbeszélésekre hívtak meg kormánytisztviselőket, is, eléggé úgy tűnt, hogy ezt a gyorsítást komolyan fogják gondolni.egy oszlop száz rugó körüli összeg, van belőle 25 méterenként egy. ez önmagában akkora vagyon, hogy ha ezt elveszik az áramszolgáltatótól, abból világháború lesz. emellett az engedélyes nyomvonalterv a másik komoly vagyonelem.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
ez pontatlan, nincs olyan, hogy egy oszlop ne felelne meg a szabványosítási *eljárásnak*. ha már oszlop, megfelel.
az eon-nak az a mániája, hogy minden oszlopa az akkori szabványnak felel meg, amikor utoljára hozzányúltak. amikor valaki hozzá akar nyúlni, akkor elvárják, hogy előtte az oszlopot az aktuális szabvány szerint újítsa fel az, aki hozzá akar nyúlni (ami egyébként nettó mocsokság).
tehát olyan van, hogy az oszlop nem felel meg a szabványnak, akkor szabványosítási eljárásnak vetik alá, magyarul felújítják.
-
Dezsike
tag
Vannak jó feltöltési sebességgel rendelkező csomagok, csak az nem az a kategória amire te előfizetsz. Abban a kategóriában a 10/10-es net 13 rugónál kezdődik. Cserébe stabil, 2 év alatt egyszer ment el és nem hasal el, ha folyamatosan feltöltesz (egy "mindenes", web-, dns-, és levelezőszerver van rákötve, éjszakánként távolra backupol).
-
tomi5244
őstag
válasz mbalint987 #37 üzenetére
Szerintem Te erre gondoltál. De itt is van kibúvója az áramszolgáltatónak. Ha nem felel mge a szabványosítási eljárásnak egy adott oszlop akkor nem engedi át az oszlopot a kérdéses fejlesztésnek.
-
mbalint987
aktív tag
Esküszöm, anno az Indexen olvastam, hogy a kormány azzal akarja az Internetfejlesztéseket fellendíteni, hogy lehetővé teszi az önkormányzatnak, hogy a településen fekvő villanyoszlopok felett rendelkezzen. De sehogy sem sikerült megtalálnom a cikket, ami erről szól...
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
félisten
-
tomi5244
őstag
válasz mbalint987 #24 üzenetére
Semmi ilyesmiről nem tudok, pedig az önkormányzatnál dolgozom De a három nagy áramszolgáltató közül az eon a legnehezebben megkörnyékezhető. Nem beszélve a területgazdákat, van ahol pikk pakk lerendezhető egy fejlesztés.
Lényeg, hogy ha nehezen is de beindult valami.
Hozzá kell tenni, hogy a 4G-s mobil netes lefedettség az új frekvencia kiosztások óta (legalábbis nálunk) példaértékű stabilitással és sebességgel üzemel. 30/10-es netem van a telefonon. Itthon, melóhelyen, kint, bent, bárhol, bármikor jól tudok netezni.
-
Quadgame94
őstag
Hú de jó hogy ennyu háttartásban lesz. Viszont az árak amiket elkérnek te jó Isten. 9600 Forintot fizettem 10 Mbps netért plusz tv (20 HD csatorna) és még vezetékes telefon is volt bár nem használtuk csak így igye teipla kedvezmény. Most a 200 megás netért meg ugyan annyi csatornáért a diginél 6 ezret és 1 éves huseggel. A UPC is drága...mikor Hollandiába laktam egy ismeretlen holland cégtnél 30 eurót fizettem. ugyan ugy 200 megáért...bár ott sokkal tobbet keres az ember es nem érdekli.
-
PistiSan
addikt
válasz #65388800 #32 üzenetére
Tiszafüreden a múlt héten kezdtek el kábelt húzni a villany vezeték oszlopán, kb 1,5 méterre a vezeték alatt, gyanús volt számomra hogy optika lehet, meg is kérdeztem az egyik munkást hogy mit húznak ha nem titok, azt mondta optikai kábelt az internethez.
Szomszéd kis településen lakom, itt még semmi nyoma ilyen munkának, max 10/0.5mbs ADSL a legnagyobb csomag, feltöltés közben meg használhatatlan lassú a net, nem ritkán 1000 feletti pinggel, nekem a feltöltés hiányzik nagyon, ha egyszer lesz gyors net itt is, ki fogok próbálni a videó hívás funkcióit, jelenleg a hanghoz van csak elég kapacitása. Meg persze vége vissza tudom majd osztani a közösségének normális időn belül a linux disztribúciókat.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz mbalint987 #24 üzenetére
"Az áramszolgáltatónak (tudtommal) január 1-jétől már semmi köze sincs a villanyoszlopokhoz, mert azok az önkormányzatokhoz kerültek át.": az elég nagy meglepetés lenne, ha egy ekkora vagyont képviselő vagyonelem csak úgy "átkerülne" az önkormányzatokhoz.
-
mbalint987
aktív tag
Az áramszolgáltatónak (tudtommal) január 1-jétől már semmi köze sincs a villanyoszlopokhoz, mert azok az önkormányzatokhoz kerültek át. Valószínűleg ezért indult be ebben az évben a fejlesztés.
-
törölt tag
Tavaly ilyenkor azt írták, hogy a településünkön 2015 december 31-ig elkészül az optika. 2016 szeptember van és sehol semmi. Most megnéztem április 13-án írtam alá megint a szar netre amivel annyi bajom van mint a fene. 20 megás csomagom van. Eleinte 18 megával jött, de a hálózat már nem bírja ezért visszaesett 12 Mbps-ra. VDSL-es hálózat van.
Erre a vidanet örömmel értesített 1 hete, hogy elékszült a kábeles hálózat fejlesztésével és elérhető nálunk a 150Mbps-os csomag.
-
tomi5244
őstag
Nálunk, Fejér megye, 4 ezer fős település. Már másfél éve húzódik a fejlesztés az áramszolgáltató nem akarta beadni a derekát (az ő oszlopain menne a kábel.). Nyáron még igen kilátástalan volt a helyzet, de végül a héten jött a levél, hogy szeptember 30.-án munkaterület átadás lesz Egyelőre a település egyik felét engedik csak, de az októberi oszlopcseréket követően merem remélni, hogy mehetnek tovább. Szóval, ha nehezen is de valami elindult.
Sokan nem gondolnak bele, hogy nem mindig csak a pénz az akadály, csak egész egyszerűen befolyásos, tűzhöz közeli embereknek nem érdeke ez az egész.
Amúgy nálunk 19km (lég) gerincvezetéket kell kiépíteni, szerintetek ez kb meddig fog tartani?
-
bambano
titán
-
Dave1984
őstag
válasz Soulfly842 #11 üzenetére
Szekszárd 'paneldzsungel'
Max 10mbit. Csak 2008 óta ígérik hozzám az optikat.Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
zoli62
addikt
Kistérségi falvakba megy az optika az állami és uniós pénzekből, városokba pedig Nyíregyháza kivételével nem, hátrányos helyzetben vannak, mert VDSL sem épül.
-
mbalint987
aktív tag
válasz Soulfly842 #13 üzenetére
Nekem is 50 Mbites Internetem van xDSL alapon, és nagyon elégedett vagyok vele, az sem lenne baj, ha ezt a technológiát fejlesztenék.
-
Soulfly842
addikt
válasz mbalint987 #12 üzenetére
Idén júniusig már kb 300-400E háztartásban volt fejlesztés és bizony bundle VDSL-en elszalad az 50b/s is. Tömegesen váltanak végre fentebb az emberek és bizony akadnak olyan területek is, ahol 1Mb/s helyett már ötvenes meg...
-
mbalint987
aktív tag
Kíváncsian várom, hogy ennyi pénzből mit tudnak összehozni. Láttam a pályázati kiírást, elvileg xDSL alapon is lehet fejleszteni, ennek van valami realitása, vagy csak GPON és esetleg HFC?
-
Soulfly842
addikt
Nem. Hallottál már a Digitális Magyarország programról? Nem az a célja, hogy újabb versenyeket generáljon a paneldzsungelekben, ahol már egyébként is nagy nagy a verseny, s többszöri a lefedettség (meddő, okafogyott beruházásokat folytatva), hanem az, hogy 2018-ra, EU-s törekvések előtt két évvel minden magyar háztartásba minimum 30Mb/s internet legyen elérhető. Ahelyett, hogy sokan kárognak, örülni kellene, hogy a lemaradottabb területeken is történik végre valami, s hogy nem kis pénzt bele invesztálva súlyos összegeket fordítanak ezekre a 'helyszínekre' is.
-
Béééla
őstag
És így vándorolnak a magyar EU-s pénzek "magyar" (valójában Deutsche Telekom) zsebébe.
Bélabá
-
hemaka
nagyúr
Aha, szoval zoldmezos teruleteket kabeleznek be unios penzbol, hogy aztan 10k-ert adjak a 10megas netet, good job.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
bambano
titán
egyébként hagy kérdezzem már meg, hányszor kell még elpofázni, hogy nem 30 megáról szól a pályázat???
-
devast
addikt
"Ezek a háztartások ún. fehér területeken fekszenek, ahol eddig még egyik szolgáltató sem volt jelen vezetékes internetszolgáltatással, vagy nem biztosított a legalább 30 Mbps sebességű vezetékes internet elérhetősége."
Szebben fogalmazva a szolgáltatók felosztják maguk közt a piacot. Nehogy véletlenül verseny legyen ám... Nálunk megyeszékhely, külváros belváros határa, telekom legkomolyabb internet ajánlata 10mbit-es adsl... Így a kábelszolgáltató annyit kér a szolgáltatásért amennyit nem szégyenl.
-
bambano
titán
száradna le a kezük...
-
Barcode_Rec
tag
Elérhetnének már azzal a kábellel végre a 12. kerületbe is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest