Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
igazából majdnem mindegy, hogy mit ugrálnak az emberek, akár te is, mert ha egyszerűen annyit csinálnak, hogy nem engednek fel netre, amíg nem az ő szabályaik szerint játszol, akkor lehetsz felháborodva, sokat nem fog segíteni.
jelenleg nem így van, de elvileg megoldható, ha tényleg ebbe az irányba akarnak evezni. szerencsére azért nem megy olyan egyszerűen. -
Gabcseee
tag
"Szinte minden netes és telefonos adatot tároltatna a brit kormány"
Ezen maximum jót mosolyog az aki egy kicsit többet tud a számítógépekről, mint az átlagLÚZER
Két elég nyomós okot mondok ami miatt ez több, mint nevetséges:
1. az összes internetes forgalom a megfelelő szoftverrel való valós idejű nyomon követése technikailag kivitelezhetetlen újabb két ok miatt:
a, minden adat valós idejű nyomonkövetésére a világ legerősebb szuperszámítógépe sem lenne képes
b, nincs a világon annyi tárhely, még a Google szervertermeiben sem, amennyi csak Anglia egyetlen napi adatforgalmának a tárolására alkalmas lenne2. még ha technikailag megvalósítható is lenne, az összes -titkosítatlanul haladó- adatforgalom valós idejű nyomon követése, akkor sem tudnak mit kezdeni a decentralizált , többszintes elosztású fokhagyma és hagymakódolású anonim titkosítóhálózatokkal , mint az I2P és a TOR
3. harmadik okként azt is megemlítem, hogy mindezen két fenti okot a brit kormány szakértői is nagyon jól tudják, és pontosan ezért meg sem fordult a fejükben az internet valós idejű monitorozása, viszont a köznép , a gójok , nyílt fórumokon és hírportálokon keresztül való megfélemlítésére tett kísérletekkel nem állnak le , és próbálkoznak, mint a kutya, hátha majd megijed sok ember és egyből megy befizetni a h*lyék adóját...
-
Youri
veterán
Nem kell ezekhez kémprogram: [link]
-
-
Gabcseee
tag
válasz
Cyberpunk #40 üzenetére
"...Hát nézd ezt sajnos nem mi döntjük el mit engedünk és mit nem..."
Hát nézd sajnos ÉN döntöm el, hogy milyen szoftvert futtatok a gépemen és nem ők, és a ő szoftverüket nem fogom futtatni a gépemen, 3 elég nyomós ok miatt:
1. a hoszt rendszerem egy saját tuningolású Linux , és erősem kétlem, hogy ezen lefutna az ő szoftverük,
2. van ugyan Windows vendég OS-em, de hülye azért nem vagyok, hogy mindenféle idióta, www.kicsitSeGyanus.kam/kattIde.Exe - ket lefuttassak
3. júzer módban futó guest OS-em van, egyrészt le sem tudok semmit se futtatni, mert roppant egyszerűen nincs is execute jogom a Doksik/letőtés könyvtáramon
így senki szoftvere nem fog tudni lefutni, akármekkora orra is van.., és akármekkora bundestrojan ...
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
válasz
Cyberpunk #40 üzenetére
Pontosan erről beszéltem. Nem tudni mit a hoz a jövő, de az biztos, hogy óriási harcok fognak dúlni az irányításért. Minden tiszteletem azoké akik hisznek még a becsületes, választókat képviselő törvényalkotókban én viszont csak akkor látom őket becsületesnek amikor közeledik a választás és/vagy nyilvánosságra kerülnek a piszkos ügyleteik. Akkor hirtelen fontosak az emberi jogok, az adatvédelem és minden olyan ami az internetező átlagpolgárt érinti. Ha viszont nem derül ki, hogy mi folyik a háttérben akkor gyakorlatilag bármit aláírnak, törvényre emelnek. Alapvetően nem hiszek az összeesküvés elméletekben, itt szimplán csak érdekek vannak és a politikusoknak, a kiadóknak érdekük fűződik az internet szabályozásában mivel most már nagyon sok ember használja.
-
Cyberpunk
félisten
Hát nézd ezt sajnos nem mi döntjük el mit engedünk és mit nem. Ha fent a fejesek döntenek a dologról, meg aztán messzire elér a lobbi keze az már nagyon látszik.
De a lényeg hogy ha hagyjuk, akkor az internet megszűnik a jelenlegi formájában létezni. Nyilván nagyon jó lesz, csak nem nekünk, hogy ha azt nézhetjük amire ott fönt rábólintanak.
Kommunizmusban még megértenék ilyen szabályozást de ma?
Ja csesszünk ki pár millió emberrel mert a kiadók nem képesek haladni a korral, mert azok a sok csúnya pedofilok, gonosz terroristák garázdálkodhatnak a neten szabadon, gyerekek védelme stb..
Nevetséges és hányok. -
-
Narxis
nagyúr
válasz
#95590400 #34 üzenetére
Valószínűleg nem érted miről beszéltem. Engem nem érdekel, hogy papíron mi van és mi áll a törvényekben meg hogy mit csinálnának ha ez vagy az lenne. Én csak az ő abszolút paranoián alapuló gondolatmenetét fűztem tovább, sajnos ismerem a fickót más fórumokról is. Amúgy meg honnan tudjuk, hogy azok akik a "tápláléklánc" legtetején állnak minden törvényt betartanak? Honnan tudjuk, hogy mi zajlik a színfalak mögött? Vakon bízhatunk a demokráciában, a parlamentben, a törvényhozásban és a független igazságszolgáltatásban? Én ezeket a kérdéseket nem akarom eldönteni majd az idő eldönti, hogy mi lesz. Egyet viszont biztosan tudok, amióta a többség számára elérhető az internet, azóta felkeltette minden kormány és politikus figyelmét, hogy ezt hogyan tudnák hasznosítani, változás az biztos lesz e téren. A németeknél már használtak is kémprogramokat megfigyelésre, ki tudja mire vetemedtek még ők vagy más országok.
-
törölt tag
maradjunk annyiban, az eu és az országok külön-külön is valszeg kitiltaná ezeket a cuccokat a jelenlegi szabályozásban, ha az mindenféle magánszervezeteknek vagy állami szerveknek jelentgetne bármilyen személyes adatról, netes forgalomról, számítógépen található adatállományról. teljesen mindegy h a felhasználó ebbe beleegyezik-e vagy sem.
a szimpla állami adatkezelést, az egyébként is hozzáférhető adatokról ebbe nem igazán érdemes belekeverni, mert köze nincs hozzá.
nagyon kevés fogalmad van arról, mi áll az efi mögöt.[ Szerkesztve ]
-
Gabcseee
tag
"- utána hibás vagy semmilyen működés..."
nekem is eszembe jutott erről egy dolog így hirtelen:
az a gyártó aki ilyenekkel próbálkozik az hamar éhen fog dö... halni mert az emberek olyan terméket fognak vásárolni amiben nincsen ilyen patkányság, és nyílt architektúrájú. ENNYI.
-
Narxis
nagyúr
Annyi "botrány" lenne, hogy facebookon alakulna egy "Le a megfigyelő chipekkel" csoport. A diákigazolványokat már elkezdték lecserélni olyanra ami tartalmazza a tanuló minden adatát, jegyektől kezdve a hiányzásokon át minden és nem ez ellen tiltakoztak a szülők, sőt nem is tiltakoztak csak morogtak, hogy 700Ft-tal drágább lett az igénylés. Senkit sem érdekel, hogy megfigyelik mindaddig amíg kára nem származik belőle. Csak egy szűk réteg követi nyomon ezeket a híreket és ők sem gyújtják a parlamentet a politikusokra csak fórumokon és facebookon mérgelődnek.
-
Gabcseee
tag
és vajon ki nem tojik kötél vastagot ezeknek az ACTAkukacoknak a pofájába ???
-
Gabcseee
tag
...aha, és akkor bilibe lógott a fejed és felébredtél...
Intel/AMD Procikon sem nagyon tudom ezt elképzelni, pedig azok ún. zárt architektúrájú chipek... ARM meg eleve nyílt... szerinted mennyi idő alatt derülne erre a turpisságra fény, hogy ott figyel egy oda nem illő chip az alaplapon, és mennyi időbe telne az róla leforrasztani, két laza csuklómozdulattal , még pistike is megcsinálja pillanatforrasztóval meg nulla mikroelektronikai tudással....
milyen botrány lobbanna ki egyből, ha egy olyan áramkört talál egy szaki ami oda nem illik.. az összes chipet zúzdába küldenék egyből a fejeseket meg betolnák a dutyiba hogy rájuk rohadna a műanyag lakat, vag esetleg a nép haragja találná meg őket aztán véletlenül balesetet szenvednének mert megtalálja őket egy távcsöves pista és a jelentésbe meg beírnák, hogy menekülés közben hátulról megmérgezte magát...
vagy "véletlenül" legurult a lépcsőn...
-
törölt tag
igen, a személyes adatokkal kapcsolatos adatkezelési elveket, jogszabályokat meg leszarjuk. ugyanis a jelenlegi szabályozásban az eu-n belül ebben a formában ez elképzelhetetlen. amit leírtál, annak a célja elsősorban a win jogtisztaságának ellenőrzése lesz.
ez meg az origón van.
[link][ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
-
Gabcseee
tag
válasz
Cyberpunk #14 üzenetére
"Vagy kötelező kémprogram telepítése a gépre ami rendszeresen jelent a jogvédőknek a tevékenységedről"
Ennél nevetségesebb ötletet még nem hallottam, te ezt komolyan gondolod?
Ezer sebből vérzik , csak a teljesség igénye nélkül így hirterlen:- telepítem ugyan én a kötelező
kémszoftverüket, igen, egy virtuális gépbe amibe egy bit nem sok de annyi adatforgalom nem lessz nemhogy kalóz de legális se...
- a fenti ok miatt egyáltalán eszükbe se jut bevezetni ekkora címeres ökörséget, illetve, ugyanitt:
- el tudod képzeli milyen tüntetések lennének, ha a személyi számítógépekre kötelező lenne kémprogramot telepíteni??
-
Gabcseee
tag
válasz
Cyberpunk #14 üzenetére
"Ha kirívóan magas akkor jön a dádá."
Dádá??
Akkor átmegyek másik szolgáltatóhoz? Olyanhoz ahol nincs adatforgalmi megkötés. Ennyi. Illetve ugyanehhez: a havi adatforgalmi limitem határáig azt csinálok amit akarok, és ha nem tudják (márpedig nem tudják, és ezért is forgolódnak mint csiga a melegplatnin) KONKRÉTAN BIZONYÍTANI hogy illegális az az adatforgalom amit továbbítok, akkor elmehetnek nyugodtan a gyanújukkal együtt abba a tele@&#{!szott jó édes ....ba ODA...
-
Cyberpunk
félisten
Erre is van módszer akkor nézik az adatforgalmadat. Ha kirívóan magas akkor jön a dádá. Mert böngészéssel meg emailezéssel bizonyára nem jön össze havi xyGB.
Vagy kötelező kémprogram telepítése a gépre ami rendszeresen jelent a jogvédőknek a tevékenységedről. Ezt nem is hangoztatom inkább.
[ Szerkesztve ]
-
Gabcseee
tag
Én inkább úgy emlékszem, hogy pont azt vezettük le hogy maga az ACTA az értelmetlen pontosan addig, amíg nem tudnak 128 bites AES-sel pszeudorandom bithalmazzá kódolt adatforgalmak mögé benézni.
[ Szerkesztve ]
-
Mi minden sz@rt aláírunk.
-
MageRG
addikt
Már az előző ACTA-s topic második kommentje is a társadalmi egyeztetést hiányolja.
Ennek fényében tök mindegy mi van az ACTA-ban.
Bár a társadalmi egyeztetés, hatástanulmányok mellőzése mostanában trendi, mert az olyan unortodox. -
anulu
félisten
jó lenne, ha az ACTAtologatók a marhaságukkal együtt eltűnnének végre a balfenéken!
aláírták és mindenkinek kuss!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it Az ACTA széleskörű társadalmi egyeztetését szorgalmazza az IVSZ, mivel szerintük az az iparági innovációt is hátráltathatja az egyezmény ratifikálása.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest