- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soderes
senior tag
Csak az beszél így, akinél helyekben áll a pénz. Gondolom te megteheted, hogy egy laptop akksiért 20-22 K fizetsz itthon. Én addig 5-6 K megveszem az elvtársaktól.
Lehet hogy nem fogja addig húzni, de ami a garancia, hogy a tied lesz tartósabb. Semmi.
Mert mind a kettő Kínába készült.Fillérb*szás? Lehet.
De én töredékéből megveszem, amit te és még utána egy f*sza étterembe egy három fogásos vacsorára beülök másod magammal ugyanannyiból. Te meg éhen maradsz.
Ez a különbség. -
strandkorlát
csendes tag
A legutolsó rendelésem pl. egy bringásmez ami itthon 21-24k+postaköltség áron megy, Kínából meg megvettem full ugyanazt 7k-ért...Úgyhogy én továbbra is büszke leszek magamra hogy harmad annyiból megvettem ugyanazt! Még ha rossz is lenne, egyből szétszakadna (ami nem történt meg, azóta is használom) és újat kellene venni akkor is még olcsóbban jövök ki és nem kell vívnom az itthoni webshopokkal akiknek az első dolga mindig a vevőre kenni, hogy ő a hibás.
Az eddigi több száz rendeléseim közül hárommal volt probléma, mindegyiknél vagy pár napon belül visszakaptam az árát vagy küldtek újat, próbálja meg valaki ugyanezt egy random hazai webshoppal elérni... -
fatpingvin
addikt
na ez az.
egyrészt lehet ríni hogy jajj vámot kell fizetni a felesleges kis szarjaimra, viszont a másik fele meg az hogy így erős az incentive hogy amit mondjuk Európán belülről ois meg tudnál szerezni azt megrendeled kínából mert onnan olcsóbb a posta, ami agyrém.
magam részéről én ezt azért kombinálnám azzal hogy az EU-n belüli transzport vevőre terhelt költségeit is valahogy csökkenteni kéne, ugyanis nonszensz hogy pl használt számítógépalkatrészeknél (100€ nagyságrend) kínából ingyenes vagy tényleg jelképes összegű postaköltség van, ha ugyanezt pl a franciáktól akarom ugyanennyiért megrendelni akkor a postaköltség is már súlyos tízezrek. -
rengeteg 1-2-10-20$ szart itthon egyszerűen nem kapni, vagy ha igen, akkor az ireálisan nagy befektetéssel jár (megkeresni hogy hol, és onnan megrendelni) főleg mert az itthoni szállítások a GLS és a többi 3 betűs árazása miatt eleve +1790-tól indulnak (postaköltség).
szóval nagyon jól hangzik az elméleted, de a világkereskedelem nem úgy működik, ahogy azt gondolod, és nincsenek arra mutató jelek, hogy valaha is elindulánk a globalizációból a lokalizáció felé.
(értem hova akarsz kilyukadni, de a mérethatékonyságot mint fogalmat úgy tűnik kifelejted a számításodból)
Új hozzászólás Aktív témák
it Csütörtökön lép életbe az új uniós áfaszabályozás – közölte a Magyar Posta Zrt. az MTI-vel.
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Villanyszerelés
- Futás, futópályák
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Projektor topic
- Külpolitika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest