- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Proxmox VE
- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolverine
félisten
Munkaerő eleve nem foglalkozott a Readerrel a hírek szerint a karbantartáson kívül, a fejlesztést rég leállították. A közvetlen használata mellett egyébként rengeteg appot építettek az API-jára, és azok most szívni fognak erősen; vagyis a felhasználószám akár egyre több is lehetett.
Viszont a jelek szerint egyre kevesebben olvasnak úgy, hogy vesznek egy forrást és onnan minden főcímet átlapozva azokat nyitják meg, ami érdekesnek tűnik - és egyre többen úgy, hogy abba néznek bele, amit feldob a Facebook vagy a Twitter a barátok/követett oldalak linkjeiből. Nálam ez semmiképpen sem opció...
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Lenry
félisten
jó, ezt soha egyetlen cégtől sem fogod olvasni, hogy "nem volt rá pénz", ezt ne is várd el, de ha az elmúlt évszázadot nem egy teszkós szatyorban töltötted a Holdon, akkor van annyi élettapasztalatod, hogy ezt ki tudd olvasni a sorok közül.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Sofian
őstag
válasz Ninja Chick. #45 üzenetére
Miért hiszed, hogy azért állították le mert nem érte meg? Semmi köze a megtérüléshez, a Google sohasem így működött... ők mindig is a közvetett bevételekből éltek meg...
-
Ninja Chick.
tag
Miért hiszi minden 3. ember azt, hogy ő okosabb mint a világ egyik legnagyobb cégének a vezetői?
Jó volt? Igen.
Megérte? Nem.Mi a Google? Máltai szeretet szolgálat? Vagy mégis mit hisztek?
-
Wolverine
félisten
A FeedFiend dolgozik az importon, de hirtelen érte a Google Reader bezárása.
szerk: a jelek szerint ez kevés emberes projekt...[ Szerkesztve ]
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Szmeby
tag
Én is használom a readert, ráadásul az igoogle oldalamra is be van húzva. Mindkét szolgáltatást kinyírják idén. Remek.
Egyre inkább fontolgatom, hogy lassan mindenből saját szoftvert kell csinálnom magamnak. Az legalább úgy működik, ahogy elvárom, és nem leszek kitéve szolgáltatók idióta passzióinak. -
szunyika
tag
válasz Wolverine #12 üzenetére
FeedFriend -> mi ez a sötét oldal? sebaj regisztráltam -> aktiválós emailt a "www-data" küldi , sebaj még ettől lehet jó -> NINCS IMPORT lehetőség -> KUKA
TheOldReader -> igen ezt már néztem én is -> pofás -> okos -> gyors -> van IMPORT
sajnos olyan sokan importálnak most benne, hogy limitálták az egyidejű importálások számát -> ügyes! nem hagyják meghalni a rendszert -> megvárom hogy sorra kerüljek, van még idő bőven[ Szerkesztve ]
-
Niquis
aktív tag
Diszlájk! Szerintem is csak messziről nézegették az emberek az RSS-t,vagy úgy sem... pedig, hogy mást ne mondjak, a 9gag 18+ posztjait ezzel simán "el lehet olvasni"
"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."
-
copass
veterán
igen én is erre gondolok, de a netvibes így is hasít!
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Wolverine
félisten
Ez átmeneti a hirtelen megugrott forgalom miatt. De az ingyenes változat amúgy is korlátos; persze a havi 1 dolláros díj tényleg nem sok.
-
Sofian
őstag
Júli 1-ig még lehet nézelődni...
-
copass
veterán
newsblur kuka csak 12 oldalt enged és bűn lassú.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
7
addikt
Engem is fájdalmasan érint, villámgyorsan végig is vettem a lehetséges alternatívákat. Persze kompromisszum nélkül nyilván egyik se jönne össze, de úgy érzem, a netvibes áll legközelebb ahhoz, amire nekem szükségem van. A netvibes reader nézete nagyjából azt tudja, amit a Google Reader is, egyedül néhány feeddel nem boldogult importkor, azokkal manuálisan vacakoltam.
És most már csak egy szolgáltatást használok a Google-nél: a mailt. De ott már van akciótervem arra az eshetőségre, ha valami kicsapná a biztosítékot.
[ Szerkesztve ]
-
Lacci77
tag
Nagyon remélem, hogy nagy lesz a felháborodás és meggondolják magukat.
-
Stauffenberg
nagyúr
Kedves Google:
Csapkodj kaktuszokat a hímtagoddal!
A munkámhoz használom a webes és táblagépes Google Readert, van benne nagyjából 350-400 követett feed. Egyszerűen azért használom, mert a telepített kliensekkel ellentétben a webes felületet mindenhonnan elérem, akárhol is legyen rá szükségem. Igen, biztosan van alternatívája, ki lehet váltani másokkal is, de...
... de ez nem a Feedly!
Táblagépen használom a Feedly-t is, nagyon szép, nagyon gyors, nagyon jó, kivéve egyetlen dolgot: Nem lehet a szájbavágott feedeket időrendben rendezni. Az aznapi híreket is össze vissza dobálja (látja a like-ok számát és eszerint rangsorol, emel ki, stb), de az egyszerűen vicc, hogy lapozok pár oldalt és már 2-3 héttel korábbi híreket mutogat, kihagyva mindent ami a két időpont között volt.
Lehet csak én vagyok a béna és nem találom, de az alkalmazást átkutattam teljesen és sehol sem találtam rá opciót, hogy ne az ő logikája szerint listázza a híreket, hanem szépen időrendben, ahogy azok megjelentek.
A másik meg a Google Currents... Eddig nem értettem, hogy mégis miért nem lehet összelőni a Google Readerrel, hogy benne olvassam az RSS feedeket. De most már értem.
Hát ez igazán lehangoló hír.
-
raggg
senior tag
Sajnos engem is szíven ütött a hír, de még reménykedem, hogy felkínálnak valamilyen alternatívát később.
ragklaatPS
-
zdanee
őstag
Közben megtaláltam. Ez a harmadik, amit megtaláltam és aláírtam, az az érzésem, túlságosan elaprózódik így a támogatói bázis. 20-30000 usert a Google még simán kiröhög, a számok arrafelé hét számjegynél kezdődnek...
[ Szerkesztve ]
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
Lenry
félisten
A Reader a többi Google közösségi platformnál sokkal organikusabban, jórészt a felhasználók visszajelzései, igényei alapján fejlődött, nem pedig top-down módon.
érdekes, hogy ezt milyen különleges dologként kezelik, pedig ennek kellene a normálisnak lennie és nem a "mi kitaláltuk, te meg szokjál hozzá" (a'la csempésWin8 vagy ribbonosOffice vagy timelineosFacebook)
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
vlevi
nagyúr
Természetesen én is aláírom.
Elmennek a tetves ... -ba.
Napi szinten többször is használom. Ha gép előtt vagyok, akkor a webes felületét, a telefonomon és a táblagépemen pedig a gReader nevű alkalmazással.
Rohadjon meg az összes befőttjük, ha ezt bezárják.
Nekem ez olyan lesz, mint amikor néhány éve fizetős lett az extra.hu -
blash
tag
Nem látok webes részt a feedyben. Kiegészíteném azzal az előbbi kérést, hogy a greaderben lévő postokat is tudja importálni. Van több olyan feedem, ami már csak archívum, mert a hozzá tartozó oldal már megszűnt.
Vajon a Picasa meddig marad meg, ezután már nem sok időt jósolok...
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Én próbálkozom ezzel a Feedly-vel, de sajna nem olyan jó és egyszerű, mint a Google Reader. Pont olyan kéne, ami úgy néz ki, és lenne egy ikonja is Chrome-ban, ahol mutatja, hogy mennyi új hír van. Egyelőre nem találtam ilyet. Ami még úgy is nézne ki és kezelhető lenne az a Netvibes, de ez meg pár RSS-t nem is kezel, amit a Reader meg minden további nélkül igen?! Szóval egyelőre nem találtam megfelelő alternatívát.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
zdanee
őstag
Sok rossz hírt olvastam a héten, de ez fájt a legjobban. Az egy dolog, hogy napokba kerül majd az évek alatt összegyűlt struktúrámmal átcihelődni, de van egy csomó régi eszközöm, amit a mai napig használok elsősorban hírolvasásra, amikre már nem fognak új appok kijönni (Nokia N810, N900, P1i), nem is beszélve a conky (és rainmeter) scriptjeimről, amiket most szintén írhatok át. Nyilván értem én, hogy a Google megunta, hogy sok kis cég az ő APIjukon keresztül folytatja a bizniszét anélkül, hogy egy fillért is fizetnének vagy hirdetési bevételeket termelnének, de ez kb olyan lépés (csak sokkal durvább!), mint amikor a Twitter kinyírta a Tweetdecket. Ha az Opera máról holnapra megszüntetné az OperaMini támogatását, annak lenne ilyen hatása, tonnájával lehetne kidobni régi mobilokat, mert hirtelen nem lehetne rajtuk internetezni.
És persze felmerül a kérdés, hogy ilyen hozzáállás mellett érdemes-e Google terméket vásárolni. Mondjuk veszek egy Chromebook Pixelt, de nem hozza a várt eladásokat a Google számára, akkor pár év múlva egyszerűen kukázzák a projectet én meg pislogok a drága retina 3:2-es $1000-os használhatatlan kijelzőm mögül?[ Szerkesztve ]
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
copass
veterán
a feedly egy phos, gúgliríder forevör!
én nem tudok más alternatívát ami böngészőben megy és ennyire kiforott lenne."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Lacci77
tag
Tud valaki ajánlani másik webes rss olvasót, ahova egyszerűen át tudom exportálni a feedeket?
Az sem lenne hátrány ha a mappák is megmaradnának.
Esetleg, amihez van android kliens. -
Sofian
őstag
Legalább a G+-ba építették volna be, vagy valami... Ne csak egyszerűen kinyírják..
[ Szerkesztve ]
-
Blue@X
senior tag
Napi szinten használtam mint itt sokan mások, a legrosszabb az egészben hogy nem ad alternatívát a Google. A Google+ az általam kezelt több tucat forrást nem tudja ilyen rendszerezve megjeleníteni, szerintem ez az első olyan szolgáltatásuk amit ha megszüntetnek, akkor hosszútávon rosszul járnak. Inkább raktak volna bele hirdetést vagy bármi, de úgy érzem az RSS platform még egyáltalán nem halott...
-
N!tRo
tag
Petíció: http://www.change.org/petitions/google-keep-google-reader-running
My Frist Android Logic Game -[ Frame It! ]- keresd az Android Market-en!
-
Kobaljov
senior tag
Gondolom üzletileg nem érte meg a G-nek, csak kiadása volt vele bevétel nélkül (úgy emlékszem még reklámok sincsenek benne) és ők sem jótékonysági szervezet. Én is sokat használom, úgyhogy keresni kell majd másikat.
-
Wolverine
félisten
Az a baj, hogy gyakorlatilag minden hírt ezen keresztül olvasok évek óta. Az alternatívák... nem meggyőzőek.
Az Old Reader és a FeedFiend még csak béta. A Feedly nem támogatja az Operát és az IE-t. A NewsBlur előfizetős korlátlan használatra, és bár a havi 1 dollár nem tétel, jelenleg ennyi szabad pénzem sincs. A Netvibes mást kínál, mint amire nekem szükségem van, bár azt is elő lehet csalni belőle... Az Opera beépített RSS-olvasója az általam követett feedmennyiségnél nem optimális.
Szóval... nem lesz egyszerű.[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
bár én Thunderbirdből RSS-ezek, de mobilon tényleg nem volt jobb RSS olvasó...
(kivéve persze a Harmattan főképernyős olvasóját, de ez elég rétegcucc )szóval elég görény dolog lelőni egy ilyen szolgáltatást. kétlem, hogy ennek a fenntartásába rokkanna bele a Google.
-
franc0
őstag
Mit picsogtok, meghozták az üzleti/stratégiai döntést, pont. Nem tudom röhögjek vagy sírjak a szánalmas facebookos "petíciókon".
A legjobb reader volt? Igen.
Megéri a Google-nek fenntartani? Nem.
Rinya helyett mihamarabb elkezdesz alternatíva után nézni? Igen.
Nem is értem, miért kell kommentelni egy ilyen hírt.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Ez nagyon szomorú, a legjobb reader Sajnos a magunkfajtáknak a legjobb katalógus, amin keresztül nagy mennyiségű infót el lehet érni.
De továbbmegyek, én a páromat is rászoktattam, és ő is ezt használja. -
mazsi1911
aktív tag
A google legnagyobb szegyen huzasa lesz ez!
Tobb millioan toltottek le peldaul (en csak ezt tudom kiemelni mert ezt latom) a Reeder appot iOS/Mac re, 6$ ba kerul es a GReader-el szinkronizal. Egy sima RSS olvaso. Nem is gondol bele a google hogy ezzel ilyenkor hogy kitol tobb millio emberrel. Nem, nem a Google+-ot kapcsoljak le aminek tenyleg SEMMI ertelme nincs, inkabb olyat amit sokan hasznalnak. BARMOK, nem csalodtam a googleben! -
ntomka
nagyúr
Egyszerűen a legjobb RSS olvasó!
Petíció. Bár úgy látom pikk-pakk elérte a kitűzött célt.
ツ Headphones on - World off
-
csabám
addikt
Sajnálatos dolog, hogy nem lesz tovább reader. . .
Feedlyt már próbáltam, de egyáltalán nem jön be„They fuckin' poke each other on Facebook.”
-
cowk
tag
hatalmas csapas! szerintem hozzan hasonloan rengetegen a readerben elnek, megis hogy tudna napi 1500 postot kivaltani a kozossegi media? totalis baromsag.
ettol persze elofordulhat, hogy en, meg masik parezer ember hasznalta csak, es akkor tenyleg nem eri meg fenttartani, de az biztosan bullshit, hogy az rss halott, szntem csak nem tudjak az emberek, hogy hogy kell hasznalni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- nVidia tulajok OFF topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 4
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- ÚJ TRUST GXT929 HELOX vezeztéknélküli gamer egér és TRUST GXT833 THADO TKL gamer billentyűzet!
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.7GHz LGA1151 (BX80684I59600KF) Processzor- Használt
- HP Enterprise SATA3 4TB 7200RPM merevlemez- 100/100
- Keresek Samsung S23 ultrát és Samsung S24 ultrát
- Keresem !!! 14600k/245k i5 procit