Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
nem az volt a start. itt arról ment a vita, hogy azt állították egy nyugati politikusról, hogy azt mondta: vannak no-go zónák, majd amikor a két politikus összefutott (akiről állította a másik), akkor szemtől szembe cáfolta.
erre írtam be a saját véleményemet (csak nem ennyire részletesen kifejtve), miszerint a politikusok politikai okokból beszélnek (értsd: az is hazudhat, amelyik szerint van no-go, meg az is, amelyik szerint nincs), és számomra annyit sem ér a szavuk, mint az intel szóvivőé. hogy politikus hazudik, erre hoztam példának, hogy egyszer azt állítják, hogy nincs migráns által elkövetett zaklatás, egyszer meg azt, hogy a migránsok által elkövetett zaklatások miatt védett zónát hoznak létre.
itt jössz te: erre belekeverted azt, hogy mintha bárki is nyilatkozott volna arról, hogy helyes-e a nőket zaklatni vagy nem és ki mit mondott erről. na ez a mellébeszélés, mert ebben a subthreadben nem az volt a kérdés, hogy a nők szemszögéből mit mondunk a zaklatásokról, hanem az hogy tudunk-e példát mondani arra, hogy politikus politikai céloktól vezérelve hazudik.
örülök, hogy segíthettem az értelmezésben.
más: egyébként volt cikk az indexen arról is, hogy muzulmán "önkéntes rendőrök" be akarják vezetni a sarija szerinti ítélkezést németország egyes területein is. embereket zaklattak, akik az európai normák szerint teljesen normálisan viselkedtek, de nem feleltek meg a sarijának. Ha ezt keresztülviszik, mint ahogy más nyugati országokban már keresztülvitték, akkor azokat nyugodtan lehet no-go zónáknak nevezni.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
az ugye megvan, hogy az, hogy két politikus állítja, hogy nincs no-go zóna, az kb. kevesebbet ér, mint az intel szava bios frissítés ügyben?
merugye a bevándorlók is mind áldott jó gyerekek, de azért biztos, ami tutti, berlinben külön biztonságos zónákat csináltak a nőknek szilveszterkor...
-
bambano
titán
válasz Kékes525 #373 üzenetére
neked egyébként megvan az, hogy mi az univerzális meg az egzisztenciális kvantor?
Te jöttél az elején azzal, hogy minden portálon tüntessék fel a hírek forrását.
Az univerzális kvantort használtad, vagyis a *MINDEN*-t. Tehát annak bizonyítására, hogy amit írsz, tévedés, elegendő egyetlen darab ellenpéldát hoznom, amit megtettem.következmény: amit írtál, hogy minden portálon legyen forrásmegjelölés, nem kivitelezhető.
"Te pedig úgy csinálsz, azzal amikor elutasítod a forrásmegjelölést,": súlyos tévedésben vagy. Én nem utasítom el, hanem törvényre hivatkoztam, amelyik megtiltja. Ezt egyébként te is alátámasztottad.
-
bambano
titán
"Ha önálló cikkről van szó, amely az újságíró ok-nyomozó tevékenysége által jött létre, akkor maga az újságíró a cikk forrása.": senkit nem érdekel a cikk forrása. másrészt meg kizártnak tartom, hogy a szenzációhajhász firkászok letagadnák azt a cikket, amitől a saját hírnevük emelkedését remélik.
ami számít, az a cikkben szereplő információk forrása. Az oknyomozó tevékenység tipikusan az a tevékenység, ahol mástól szerzett információk alapján írnak cikket, tesznek állításokat. Az a fajta újságírás, ahol oknyomozás nélkül, be nem szerzett állításokra (falusiasan: hasraütésre) alapozva írnak cikket, az a bulvár, amit most hagyjunk.
Engedélyt csak akkor kell kérni, ha egy bizonyosnál nagyobb terjedelemben idézi a másik cikkét.
-
bambano
titán
válasz Kékes525 #365 üzenetére
"Te sem gondolod komolyan, hogy ilyenre gondoltam?": jesszus...
miből feltételezed, hogy én azt hittem rólad, hogy ilyenre gondoltam, mikor világosan látszik, hogy nem erre gondoltál, és próbállak meggyőzni, hogy gondolj erre? ha azt hittem volna, hogy erre gondolsz, nem győzködlek."az ilyen beszélgetésből származó információkat csak forrásmegjelölés nélkül lehet közölni. ": vagyis arról van szó, amit írtam.
"Tehát az oknyomozásnál sem áll fenn az, amit írtál.": oké, ha te képes vagy két, egymás utáni mondatban megcáfolni saját magad, akkor a továbbiakban beraklak abba a skatulyába, amibe egyes németek vannak (Alzheimer és társai).
-
bambano
titán
válasz Kékes525 #359 üzenetére
Az újságírónak joga van megóvni a forrása névtelenségét. még bíróságon sem kötelezhető, hogy kiadja a forrását.
tehát te olyanra akarod kötelezni az újságírót, amire még a bíróság sem kötelezheti. ugye nem gondolod, hogy ezt hagyni fogják?
szerk: de úgy látom, hogy ezt a tévedést már erőltetted a #110-ben, amire a #118-ban már egyszer elmagyaráztam neked, hogy tévedésben vagy.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Kékes525 #350 üzenetére
"2. A hivatkozott híreknél, hivatkozott adatoknál az eredeti forrást pontosan (linkelhetően) meg kell mutatni": szerinted egy topicon belül hányszor kellene leírni, hogy ez az elvárás nem törvényes ahhoz, hogy megértsd?
-
bambano
titán
válasz Kékes525 #314 üzenetére
"Pontosan így értem": felfogtam, hogy te úgy értetted, csak nem értek vele egyet.
az súlyos tévedés, hogy a demokrácia csak liberális lehet.(#315) hajbel: a grammatikanáci hisztizik bennem. az, hogy kiírta, csak sorozatokban fordul elő, amikor megunnak egy szereplőt és úgy alakítják a forgatókönyvet, hogy eltűnik. lásd: ír ige hosszú í-vel.
az a cselekmény, amikor embereket megölnek, azt rövid i-vel írják, tehát ha ezt akartad írni, akkor az kiirt ige.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
"Kiírtunk 9-20 millió embert világszerte": miből?
(#311) Kékes525 "illiberális demokrácia = diktatúra": téves álláspont, amely azt feltételezi, hogy demokrácia csak liberális lehet, ha megfosztom a liberális jelzőtől, akkor az már nem demokrácia.
-
bambano
titán
válasz arnyekxxx #285 üzenetére
kérdés, hogy a google főnöke, aki orosz, mennyire érzi át a helyi demokrácia szellemét
meg kérdés az is, hogy a hiedelmekkel ellentétben valójában mennyire demokratikus az az ország, ahol folyton exportálják a demokráciát, csak nem jó eszközzel. meg ahol annak demokrati, akinek több pénze van jobb ügyvédre, akinek meg nincs, annak kus.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
nem.
a facebook a demokraták szekerét tolta, cenzúrázott és rosszul rangsorolt hírekkel.
az egy másik tészta, hogy közben platformot biztosított a trolloknak is, de az nem az ő elhatározásuk, cselekvési szándékuk szerint volt.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz mbalint987 #269 üzenetére
Nem kell tartanod semmitől. Ezt azért mondom, mert az én értelmezésem szerint tartani vagy félni attól kell, ami nem biztos, esetleg bekövetkezik vagy nem. Mivel ezügyben konkrét információt szerezhetsz a napilapokból, így nincs bizonytalansági tényező a dologban, tuttira mehetsz. lásd momentum főnök apja.
"A tanáraim nem merik bírálni a tantervet, mert meg lett nekik mondva, hogy kívül tágasabb.": ezt egyébként nem értem. azt értem, hogy a fenntartó szándéka szerint kívül tágasabb a bírálóknak, csak a mostanában megnövő munkaerőhiány egyre inkább azt mondja, hogy ha mindenkinek kívül tágasabb, akkor belül meg be lesz zárva, mert nem lesz, aki dolgozzon.
-
bambano
titán
egyik oldalról pár hírportál írt pár rosszat hc-ről.
másik oldalról a facebook kompletten a demokraták szekerét tolta.
szép, egyenlő küzdelem, pláne, ha még lejáratás miatt a hc-s híreket le is tiltják..."Ha minden politikusról megírnák azt, ami igaz, de negatív, akkor végképp túlzsúfolttá válnának a börtönök": ne álmodozz nyitott szemmel vagy ne fórumozz csukottal úgy érzem, a túlzsúfolt börtönök problémáját meg lehetne oldani a stadionokkal...
-
bambano
titán
"Ennyire negatív véleményed csak a lejáratókampányok hatására alakulhatott ki (neked és az emberek többségének) róla": köszönöm, hogy megmondtad, hogy mitől van ilyen véleményem. nagy szükségem volt rá.
ja nem. ez megint egy olyan dolog, hogy te akarsz ítélkezni helyettem és nem érdekel, hogy nekem van-e saját véleményem.
aki értő olvasással olvasta az előző hsz-emet, az megértette, hogy már akkor rossz véleményem volt róla, amikor még bill volt a góré, és ez nagyon sokkal előbb volt, mint ahogy elkezdték "lejáratni". eleve, miért nevezzük lejáratásnak azt, ha valakiről igazat mondanak, mégha negatív is az?
kirúgta a férjét a félrelépésekért? nem. ezt felhánytorgatni milyen információt hordoz róla, amikor kongresszusi meghallgatástól kezdve újsághírek garmadáig az egész világ élő egyenesben tárgyalta a clinton család perpatvarát?
használt illegális levelezőszervert? használt. de ő nem egy senki volt, ahogy te is meghivatkoztad, hanem "z USA egyik legfontosabb tisztségét töltötte be Secretary of State-ként" csinálta az adatbiztonsági ámokfutását, erről is volt sok hír. ezt felhozni lejáratás?
hát nem az, ezek mára objektív tények lettek, amikre alapozva nekem jogom van leszólni őt, akármennyire is nem tetszik a liberális demokratáknak. és fogadd el tényként: képes vagyok önálló értékítéletet hozni vele kapcsolatban (is), nem kell, hogy lejárassák mások (amit egyébként már nem lehet megtenni).
ja, meg itt volt hisztizni a mormon egyház miatt, amivel nem kicsit lépte túl a hatáskörét. ha ezt egy valamivel kisebb állam embere teszi meg, kivágják, hogy végigcsúszik a ferihegyi betonon. [link]
egyébként igazad van, ő tényleg nem a sátán. a sátán egy jópofa faszi, filmsorozatot is csináltak róla
-
bambano
titán
a vonatkozó klasszikus vicc, aminek sajnos túl nagy része igaz:
Bill Clinton meg Hillary nagy nehezen kap pár nap szabadságot, elmennek a hegyekbe pihenni.
Odafelé beállnak a limóval tankolni egy benzinkútra. Kijön a kutas, Hillary felkiállt, kiugrik, puszi jobbról, puszi balról, hogy vagy mint vagy stb. Bill csendben laposan néz.
Végeznek, mennek tovább, Billt nem hagyja nyugodni.
- Hillary, ki volt ez a fickó a benzinkúton?
- az első, gimnáziumi szerelmem.
- látod, ha őt választod, most benzinkutasné lehetnél ebben a porfészekben.
- ha őt választottam volna, most ő lenne az elnök.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
nekem már régen nem kedvencem hitlery, de mindegy.
anno kedves férje végigment a fehérház komplett nőnemű gárdáján (a többire nincs megnyugtató bizonyíték ). egy úrinő ezért a kedves férjet azonnal kihajította volna a francba. de klintonné végiggondolta magában, hogyha kidobja billt, akkor ő többet a hatalom környékére se mehet, nemhogy försztlédi, second lédi se lesz belőle. ezért a hatalmat választotta, és benyelt mindent, nem úgy, mint m.l.
utána jöttek a hírek, hogy volt kis privát dugi levelezőszerver a sufniban. ami önmagában gáz, de még nagyobb gáz a körülötte kialakult krónikus és kóros hazudozás. ez a liba akar elnök lenni, nagy piros gombbal? ha megkapná a táskát, minden hónap végén lebombáznának egy kisebb afrikai országot, ahol nem feltűnő...
harmadik: lassan hivatalosan is elismerik már, hogy a demokrata elnökjelölti versenyből nem túl liberális, nem túl demokratikus módon tolták ki az ellenfeleket. ez megint csak a hatalommániájának a következménye. ennyire görcsösen ragaszkodni hozzá célszerűtlen.
fentiek nem kis mértékben járultak hozzá ahhoz, ami ott van, meg hogy most Hair Force One-nak hívják az elnöki különgépet.
szeretném leszögezni, hogy az ebben a hsz-ben található mocsok beszólások nem általánosítandók a normális nőkre. de h.c. esetén tartom őket.
-
bambano
titán
válasz laposonly11 #201 üzenetére
"Ha úgy értelmezzük a liberalizmust amit ma képvisel és ahogy te azt reprezentálod, akkor a kettő kizárja magát!": örülök, hogy végre megértetted.
"Ha nincs statisztikai tény, és tény sem létezik az eltorzult elméd számára,": olvasás terén kihívásokkal küzdők számára leírom újra: nem írtam olyat, hogy tény nem létezik. statisztikai tény nem létezik.
"Most nem akarom ezt a némlet tudományos cikket előkotorni a netről, de ha van egy halvániy lelkiismeret benned, akkor magad is megkeresheted!": mert neked nincs lelkiismereted, hogy elvárod, hogy más dolgozzon helyetted? nem vagy te pap véletlenül?
"Mondjuk legalább a tízparnacsolat 10 pontja megy, vagy azt is tudományos cikkel kell alátámasztanom": a tízparancsolat hogy is áll szerzői jog szempontjából? felment az öreg a hegyre, ott máig nem ismert körülmények között (vagy az oxigénhiánytól, vagy simán beszpídezett) látomása lett, majd leírt 12 parancsolatot, amiből jó zsidó módjára kettőt rögtön lealkudott, majd lehozta és ez lett rögtön a nagy vallás megalapozása?
amíg nem tudod bizonyítani, hogy az isten élt, addig a 10 parancsolat sem isteni érték, hanem max. emberi. mondjuk annak elég hitvány, mert a 10-ből nagyjából hat parancsolathoz egyáltalán nem kell egyház, simán, saját iq-ból is fel tudom fogni, hogy ne öljek meg ne lopjak. A maradék meg az egyházi hatalom konzerválásának az eszköze. Például ilyen remekbe szabott önellentmondás: "Ne borulj le nekik és ne engedd, hogy szolgálatukra kényszeríttess" (forrás: [link]). Ezt önmagára miért is nem kell alkalmazni?
"Ja a baloldali bulvárhírekre gondolsz, már mondtam hogy tényeket kellene olvasni, nem baromságokat és akkor talán leesne hogy a vallásgyakorló pap, szerzetes az ugye gyakorolja az önmegtartóztatást": vakhitedben összekevered az egyházi elvárást meg annak a való életbeli megvalósulását. szó sincs arról, hogy minden pap gyakorolná az önmegtartóztatást. kezdjük rögtön a miseborral...
"Hollandiában pl. már állatokkal is lehet, nesze neked liberalizmus!": helyesen: németeknél. hoppá, a németeket is dicsőítetted, és most puffneki.
a magam részéről félbeszakítom ezt az eredménnyel nem kecsegtető subthreadet.
-
bambano
titán
válasz laposonly11 #193 üzenetére
"de nem értelek melyik oldalon állsz": néhány hint:
- azon az oldalon biztosan nem, ahol meghülyített emberek önként a nyakukba húzzák egy erőszakszervezet hatalmát
- alapvetően a józan ész oldalán állnék
- alapvetően liberálisnak gondolom magam
- biztos vagyok benne, hogy ez nem liberalizmus. legalábbis az én felfogásom szerint nem eléggé az."a legutóbbi német statisztikai tények alapján": nincsen olyan, hogy statisztikai tény. nincs német statisztikai tény sem, következésképp legutóbbi sincs belőle. ez csak egy lózung tőled. hint: ahhoz, hogy egyáltalán felmerülhessen, hogy komolyan vegyük, linkelned kellene a hivatkozást.
"Pont hogy a liberális Brüsszel és társai": ismétlem: brüsszel nem liberális. brüsszel álliberális lobbicsapatok focipályája.
"Pont a liberális kapitalizmus okozta, okozza a nagyvállalatok ellenőrizhetetlen burjánzását,": a kapitalizmus eleve nem lehet liberális. a kapitalizmus jelenlegi alapdogmája a növekedés minden határon túl. hogy lehetne liberális valami, ami a másik kárára dolgozik?
az örök isteni értékeket meg nem lehet támadni, amíg nincsenek prezentálva.
egyébként érdekes, hogy pont te miért is színes zászlózol, mikor a korábban idézett felmérés szerint az egyházi emberek között felülreprezentáltak a melegek?
másrészt a kiinduló mondatoddal van még mindig bajom, azt írtad, elistentelenedett a világ. ebből azt a burkolt állítást lehet kiolvasni, hogy valaha volt vagy még most is van isten. ezen premisszának, hogy itteni szlenget használjak, ezen root certnek a bizonyításával még mindig adós vagy te is, meg az egyház is kétezer éve. szóval?
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Aliszalámi #189 üzenetére
milyen objektív indok indokolhatja, hogy a szent péter bazilikát nem a hatalmuk növelésének eszközeként tartod számon?
kérdés, hogy az írásbeliséget maguk számára fenntartva ápolták, vagy mindenki számára nyitottan? hint: tudománymonopóliumra törekedtek.
-
bambano
titán
válasz Aliszalámi #169 üzenetére
rendben, beleraktalak abba a skatulyába, akinek a hozzászólásait többet nem olvasom kajálás közben, teli szájjal.
ugyanis a karfiolkrém levest mocskos nagy meló letakarítani a monitorról is, meg a tapétáról is.de hogy egyszerűbb legyen a moderátorok élete, ha véletlenül moderálni akarnak, ide írom a többi hsz-ről is a véleményem:
- az egyházi szervezetek nem támogatnak senkit egyházi vagyonból. ők adományokat gyűjtenek és osztanak szét újra, vagyis civil vagyonból támogatnak.
- az egyháznak, ha nem lett volna kétezer évig terrorszervezet, egy fillér vagyona sem lenne. azt ugyanis átvert emberektől vették el. lásd pl. tized.
- már korábban is felmerült az egyházi személyek bűnössége. nagyon nem egy-két püspökről van szó, az indexen volt hír a nagy ausztrál vizsgálatról, ahol nagyságrendekkel rosszabb arány jött ki: az egyházi személyek 7 százalékát vádolták meg bizonyítékok alapján.
(Kenyában még rosszabb lehet az arány, tekintve, hogy milyen gyorsan futnak az atlétáik... )
- az én felfogásom szerint ami most zajlik, az nem liberalizmus, az sima álliberális tőkésdiktatúra.
- az egyház soha semmi mást nem csinált, csak a hatalmát védte és növelte.
- a sok lehetséges rendszer közül szerintem a liberális demokrácia a legjobb. majd ha egyszer lesz belőle megvalósított példány, ellenőrizzük.
- a magam részéről nem is tudom, létezik-e egyáltalán gömbölyű bolygó. a Föld nem az, nem is kerek.
- jaja, a heliocentrikus világképet Kopernikusz bizonyította be az egyháznak, akik sürgető kapkodással 460 év alatt el is fogadták...[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz laposonly11 #161 üzenetére
tehát a kommunizmus, a liberalizmus meg a homeopátia álideológia, az istenhit meg nem?
szerintem meg egyszerűen a hülyeség uralkodik el, illetve kiemelten az informálatlanság. most például konkrétan olyannal gyanúsítod brüsszelt, aminek az ellenkezője igaz.
-
bambano
titán
válasz UnknownNoob #123 üzenetére
tévedés, a magyar nyelv azért ennyire egyforma, tehát nincs olyan, hogy te az egyiket ide teszed, más meg oda. sajnos azt látom, hogy egyre kevesebben beszélnek magyarul.
a mondatnak az volt az értelme, hogy ha a nagyon udvarias és pc humorba egyre több kemény állítást teszünk, akkor az durvulni fog, és átlépheti a határt, ami a humor és a becsületsértés/személyiségi jogok megsértése, stb. között van. tehát egyetlen helyes megfogalmazás létezhet, amit írtam.
most ne menjünk bele mélyebben abba a ténybe, hogy a hozzászólónak ez a sokadik nyelvi és nyelvhelyességi tévedése volt itt.
-
bambano
titán
válasz Aliszalámi #112 üzenetére
"A társadalomtudományokban sajnos nem mindenki tudja, hogy az "ég kék".": ezen rágódjanak a társadalomtudósok, nem az én problémám.
én matematikus beállítottságú vagyok, nekem a 2+2 az mindig 4.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz Kékes525 #110 üzenetére
"1. Hírt csak a forrás pontos megjelölésével lehessen közölni.": ami nagyjából minden újságírással foglalkozó szabálynak, etikai normának ellentmond.
jelenleg azért tudnak cikket írni (főleg az oknyomozó újságírók), mert a forrás titokban tartása jogi védelmet kap. ha ez megszűnik, akkor még recepteket se fognak közölni, nemhogy komoly hírt.
-
bambano
titán
válasz Aliszalámi #115 üzenetére
"Hol kezdőik a humor és hol ér véget a gyűlöletkeltés?": ebben a szövegkörnyezetben ezt a mondatot úgy írják helyesen, hogy hol végződik a humor és hol kezdődik a gyűlöletkeltés.
-
bambano
titán
válasz Aliszalámi #106 üzenetére
fordítva ülsz a lovon, ráadásul lehet, hogy duplán...
ha te azt mondod, hogy az ég zöld, és leállnak veled vitatkozni, akkor senki nem azon fog vitatkozni, hogy az ég zöld-e, mert mindenki tudja, hogy kék. veled vitatkoznak, hogy miért nem érted meg az objektív tényeket. tehát nem a tényt akarják helyesbíteni, mert tény, hanem azt, amit te hiszel róla. ha a tényt akarod vitatni, akkor kiesel a társadalomból, egyedül maradsz, és aki ezen vitatkozik veled, az megpróbál téged visszaintegrálni.
ha te azt mondod, hogy az ég szerinted zöld, akkor meg rádhagyják, mert mindenkinek joga van idiótának lenni.
a safe space nevű álliberális idiotizmus nálunk egyelőre nem menő, úgyhogy itt hiába mennél vele bíróságra, gyorsan rádöbbentenének, hogy a bíróság sem safe space. remélem, ez így is marad. amerika más tészta, de amerikában túlsúlyba került kétféle embercsoport: az idióta, meg a gátlástalan mocsok ügyvéd, aki ebből hasznot húz.
-
bambano
titán
a btk a morál és az etika következménye. lehet állítani, hogy az ok és az okozat keverése tévedés, de, szerintem, ebben a szövegkörnyezetben helyes volt.
de, a pedofília tiltása is a szólásszabadság korlátozása, ha nagyon szó szerint vesszük a dolgokat. a szólásszabadság korlátozható a társadalmi érdekeknek megfelelően, csak optimális esetben nagyon kevés és nagyon kis korlátja van. például a hollandoknál alakulhatott pedofil párt és nem tiltották be őket, okosabban intézték.
-
bambano
titán
"A pedofil tartalmakat a büntetőjogi vonatkozásai miatt cenzúrázzák,nem azért mert esztétikai,morális,etikai vetületeket sért": mert szerinted a btk-ba nem azért került bele, mert morális, etikai vetületeket sért?
a többi hsz-hez: több hozzászólótól is olvasok itt olyan véleményt, hogy ezt kellene csinálni meg azt kellene csinálni, stb. például hogy fel kellene tüntetni az átvett híreknél a szerzőt.
szerintem meg nem kellene azoknak vitatkozni ilyenekről, akik nem tudják, hogy amit szerintük kellene, arra rég van törvény és nem "szerintük kellene" (feltételes mód), hanem most is kötelező.
-
bambano
titán
válasz Aliszalámi #78 üzenetére
"ha valamit úgy közölnek, hogy az egy tény, akkor azzal lehet vitatkozni, ha meg valaki úgy kezd egy elemzés, hogy szerintem/meglátásom/véleményem stb, akkor azzal meg nem.": fordítva ülsz a lovon.
ha valami tény (úgy értem: valóban tény, nem csak ócska mellébeszélés), akkor azzal pont nem lehet vitatkozni. ha meg valami vélemény, akkor azzal lehet és szabad is.
például ha azt mondom, hogy a folytatod szó l-y, nem sima j, az egy tény. ezzel leállhatsz vitatkozni, max. megbuktat a gimis magyartanárod.
-
bambano
titán
egyébként meg nem kell hazug híreket közölni ahhoz, hogy manipulálják a közvéleményt.
politikamentesen, csak a példa kedvéért: amikor az operatőrcsaj felrúgta a menekültet, arról volt több, különböző ember által különböző szögből felvett felvétel is. Volt olyan példány, ahol az látszott, hogy úgy felrúgta, mint Kovács3 a felcsúti arénában a csatárt. Volt olyan is, ahol az látszott hogy méterekre kerülte el és a fickó saját lábában esett el. Meg volt olyan is, ahol azt látod, hogy szembe rohan veled a tömeg, és akár te is nyugodtan lerosálhatod a vádlidat, mert elég félelmetesen néz ki.Vagy a másik példa: a világban az ment le, hogy a magyar rendőrök a vasúti síneken vernek egy menekültet. ami előtte lezajlott, hogy ugyanez a menekült a feleségét a vonat elé akarta lökni, a rendőrök pedig nem verik a menekültet, hanem le akarják fogni, hogy ne verje tovább a feleségét, az már nem ment le külföldön.
ezzel a két példával még véletlenül sem akarok politikai szálat behozni, csak mutatni szeretném, hogy a nagyon durva és nyilvánvaló hazugságok mellett/helyett sokkal finomabban is lehet manipulálni a közvéleményt. elég, ha másképp vágod meg ugyanazt az anyagot, vagy elég, ha a te operatőröd máshol áll, stb.
fentiek alapján a tisztességes cenzúra valószínűleg nem lehetséges, már ha egyáltalán létezhet cenzúrából tisztességes.
-
bambano
titán
jaja, amerika meg első kiegészítés, ami annyira véd mindenkit, hogy nemrég volt botrány, hogy a csökött gugli kirúgta a dolgozóját, mert kérdezni mert.
mi is lett a tavalyi év it buktája külföldön az itcafe szavazása szerint?Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
az alapvető probléma az álhírekkel kapcsolatban egyszerű közgazdasági okból fakad: addig lesz álhír, amíg van álhír fogyasztó.
úgyhogy a francia elnök az pont az a személy, aki az ilyen pótcselekvések helyett igazi cselekvést is tehetne: oldja meg, hogy ne legyen annyi elhülyült internetező. fektessen az oktatásba, felvilágosításba, hogy kevesebb ember nyelje be kritikátlanul azt, amit a neten lát.
az nettó baromság, hogy majd attól fog megszűnni az álhír, hogy odaírják, honnan van. ez eddig se érdekelte az álhír fogyasztókat, ezután se fogja.
elismerem, olyan probléma, ahol a valódi megoldást nagyságrendekkel nehezebb megtenni, mint a pótcselekvéseket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- ASUS routerek
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro - Silver 100% Akku - Használt, karcmentes állapotban - 3 hó gari
- iking.hu - Sony Sepia 1 VI - Khaki Green - Karcmentes, kipróbált állapotban - 3 hónap garanciával
- iking.hu Samsung Galaxy Z Fold 6 - Navy Blue - Használt, megkímélt állapotban - 2027. 09. 24.-ig gar
- LG 34UC79G-B Monitor eladó!! 2560x1080 Freesync IPS 144Hz
- iPad Air 4 (2020, WIFI, 64 GB)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest