Hirdetés

 • hallador

  PH! addikt

  Én egy picit örülök ennek, legalább stabilabb lesz a helyzete a második legnépszerűbb közösségi Linux szerver platformnak. Szerem a CentOS-t, de a Debian-t is.

  [ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

 • Vladi

  PH! nagyúr

  Nah ez a cikk elkerülte a figyelmem. Napi régészként most reagálok csak. :DDD

  Mi az, hogy üzletága lesz? Nem lesz itt üzletág. Van a Red Hat. Csinál egy disztrót. Annak minden forrását kiadja. namost ebből bárki csinálhat binárist. Centos megcsinálta.

  Most ezzel nem olvasztotta be, csak felkarolta. Ad alá vasat, meg fizeti a villanyszámlát és ami a lényeg, fizeti a fő fejlesztőket.

  "A cégek azt ígérik, "
  nem ,nem. A centos továbbra sem cég. Ez előtt se volt, ez után se lett.

  "Az odáig rendben van, hogy a Red Hat és a CentOS azonos alapokon és licencekkel dolgozik, de ha van eltérő modellje a nyílt forrású szoftverfejlesztésnek, akkor azt épp ez a két szereplő képviseli. "

  Hogy megértsük ezt, a gondolkodásunkban is paradigmaváltásra van szüksége. A Katedrális és bazárt javaslom elolvasni. Ne az eltérést lássuk ebben a dologban. Nincs itt egymással szemben állás semmise. Egyszerűen együttműködés van. A Red Hat egy multinacionális nagyvállallat. A centos meg egy fejlesztő csapat. most ettől ők még vígan együttműködnek.

  De egyébként ennyi idő távlatából csak pozitívuma lett a dolognak. Pár hét különbséggel jött a 7 mindkettőből. :)

  Jani másszál fel! Maradj a kompon!