Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Egyelőre elakadtam. Az autókig még el se jutottam. A pályánál vagyok elakadva most jelenleg. Méretben a 30cm-es lapokat venném, és a 48db-os alap szett mellé a 63db-os szetten gondolkoztam. Viszont érdekes módon a gyártó oldalán sehol se találtam olyan képeket amin ebből a kettőből vannak pályák csinálva.
A gyártótól meg lett kérdezve és ott meg azt mondták hogy böngésszünk interneten.
Ha rámegyek a 63db-os expansion szettre (Japánban 62db-os) akkor olyan képet dob ki amin a 63db-os szett a 96db-os alap szetthez van használva, de ugye az meg már nem kapható. Nekem olyan kellene amin a 63db-os szett van összerakva a 48db-os szettel. Ilyen nincs.Persze nyilván tudom a fantáziámra van bízva, de a gyártó oldalán az instrukcióknál megtaláltam a 96db-os szett leírását, és ott 4 féle pálya összerakási lehetőség is van. Akkor miért nem tudnak ilyet csinálni a többihez is.
Na mindegy, szóval még böngészek aztán meglátom mi legyen a pályával kapcsolatban.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Tudod hogy min gondolkoztam még ami kb ugyanaz mint a kyosho-nak, csak sajnos nem teljesen sima általában? Tatami szőnyeg. Ha idáig esetleg nem kerestél rá akkor írd be google-be és látni fogod mennyire fasza cucc. Egyelőre még nem tudok dönteni hogy mi legyen, keresgélek kutatok. Nyilván egy Tatami plusz mondjuk egy gumi csík körbe jó oldalfalnak, de ez a Kyosho a videókon elég jól néz ki. Csak az árát nagyon erősen emészteni kell.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz ANDROID??? #6230 üzenetére
Közben néztem és a Kyoso-nak van nagyon frankó puzzle módon összerakható hab pályája.
Ebből: Mini-Z GrandPrix Circuit 30 Short(48pcs) 87032
Illetve ebből: Mini-Z GrandPrix Circuit 30 expansion 87031-01
Egy ilyen pályát össze lehet rakni. Igaz hogy maga a pálya 200k környéke, és ha jól számolom akkor egy 4.5x3.3m-es pályát lehetne építeni ami igen csak durva lenne. Külön helyiség kellene neki, viszont nagyon jól néz ki, azt meg kell hagyni.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz ANDROID??? #6228 üzenetére
Néztem ezt is, ez egy sima szőnyeg. De én épített pályára gondoltam. Youtube-on egy csomó helyen Turbo Racing néven szerepelnek az épített pályák. Mint pl itt is.
[link]
Gondolom Turbo Racing néven fut a gyártónak a szőnyege, aztán azért is jönnek ki erre keresve szőnyegek.
Itt van még pár vidi.
TURBO RACING 1/76 FUN RACE
Hobby Porter Turbo Racing 1:76 Scale RC on the InfiniTrax 1080 Beast Modular Racetrack System
Big Infinitrax with Bridge - Turbo Racing MiniiPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
YT-on láttam egy csomó videót olyan kis 1/76 környéki kis autókról amikkel bent versenyeznek a szobába 3d nyomtatott, vagy úgy vásárolt pályákon. A kérdésem az lenne hogy van olyan oldal ahol ilyen pályát lehetne vásárolni? Mert elkezdtem keresgélni de nem nagyon akadtam ilyesmire. Infinitrax cégre találtam rá de ott nincs webshop sem.
Turbo Racing néven futnak ezek a pályák. A kis autók beszerzése nem gond annyira, inkább a pálya a húzósabb mert egyelőre nincs olyan cég ahol egybe mindent meg lehetne venni.Köszönöm!
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Etetőhajó készítésével kapcsolatban tudnátok segíteni? Honnan lehetne csónaktestet venni, milyen motor kell, táv, aksi stb? Van esetleg olyan bel vagy külföldi fórum ahol van részletes leírás hogy miből mit érdemes megvenni?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Akarok rendelni HobbyKing EU raktárból autóba pár akksit. A kérdésem az lenne, hogy van aki mostanában szeretne EU raktárból rendelni? Csak azért mert így akkor el lehetne felezni a szállítási költséget.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
100-150? Szerintem akkor gyorsan mondj le erről. Ez milliós nagyságrendű beruházás. 1kg súly nem kevés.. Engedélyek is kellenek is hozzá, illetve 5-10km nem kis táv, főleg ha lakott terület felett akarsz ilyet tervezni, akkor ez felejtős.
Amúgy ez a DJI S1000 kategória.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz jozsi252 #1219 üzenetére
Közbe megnéztem a Modellfutár oldalán a Traxxas 1:16 E-Revo RTR-t, és ott NiMH aksi van írva. Szóval akkor ez lehetett a gond hogy nem LiPo volt benne, hanem az akkupack NiMH aksikkból állt össze. Így nem kell csodálkozni hogy elfüstölt, mivel a szabi benne nem LiPo-ra van tervezve.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz enginev3.0 #1218 üzenetére
Az okés, csak azt nem értem hogy mi az a 7.2V. Mert ugye elvileg a lipo aksik névleges cellánkénti feszültsége 3.7V. Szóval csak azt nem értem hogy gyárilag milyen aksi lehetett benne. Mert LiPo esetén 7.4V lenne feltüntetve. Nem lehet hogy 6 cellás NiMH aksiból volt összerakva az akkupack? Mert az viszont 7.2V-nak felel meg.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz enginev3.0 #1210 üzenetére
"1200mah 7.2 v helyett 2200mah, 7.4 v" Ezt nem teljesen értem. Leírnád hogy eddig milyen aksit használtál, és most milyet vásároltál?
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz enginev3.0 #1206 üzenetére
Több ismerősöm is már rendelt tőlük, és minden rendben volt. Nagyon korrektek, és nem utolsó sorban jók az árak is. Szóval rendelj nyugodtan.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz sesshou #1179 üzenetére
Szia
Én HobbyKing-ről szoktam, ott van a legnagyobb választék, illetve nem utolsó sorban a legjobb árak is. Úgy vélem hogy HK-n is megtalálod a neked való dolgokat. A lényeg hogy a Holland raktárból kell rendelni, és úgy itt van pár nap alatt. Én legutóbb akksikat meg lipo safe bag-et, meg pár kis kacatot rendeltem, GLS-el jött, és itt volt 4 nap alatt. Ja és a szállítás 11.35$ volt ha jól emlékszek.
Turnigy meg Zippy akksik jók nagyon. Én Phantomba használok Turnigy-t meg gyárit is, és ugyanannyit tudok vele repülni. Minimum 25C-s akksit vegyél, ez olyan 10 EUR környéke ha 2.2Ah veszel. Ahogy közeledünk egyre jobban karácsony fele, úgy fog nőni a szállítási idő. Szóval most ezért is érdemes HK Holland raktárból rendelni cuccokat.
Hogyha megadsz egy pontos árat hogy meddig lehet elmenni, akkor többet tudunk mondani hogy miből mit vegyél.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Rendeltem egy DJI Phantomot, ami elvileg jövő héten jön meg. Maradt pár megválaszolatlan kérdés ezzel kapcsolatban.
- Ha nem talál elég műholdat, hanem mondjuk csak 5-6 műholdat, akkor az a repülésre mennyire lesz veszélyes? Itt nem arra értem hogy vissza jön-e fail safe esetén, mert nyilván akkor kell neki a 7 műhold, hanem ha csak szimplán irányítom, akkor csinálhat hülyeséget a Phantom?
- A home pointot alapból rögzíti GPS módba a Phantom ha talál min 7 műholdat? Vagy valamit meg kell nyomni hozzá? Akár az egyik joy-t egyik irányba, vagy bármi ilyesmi?
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Kültéren V911 nagyon izgága tud lenni ( könnyű nagyon ), és nem csak ezért nem vennék ilyet, hanem mert sima kefés motorral van. Ami x start után cserére fog szorulni, illetve annyira azért azt sem díjazza ha egymás után sok startot csinálsz vele ( melegszik ).
Én ha a helizést most kezdeném el, akkor 100% hogy egy Brushlesses V912-őt vennék. Annak már azért súlya is van, a motor is sokkal tovább bírja mint egy kefésnek, és nem is melegszik úgy fel a motor mint egy szénkefés.Más:
HobbyKing-en még aug utolsó napján rendeltem egy Turnigy 9X távirányítót, de keservesen lassúan ért ide, pedig a gyorsabb ( AIR Parcel ) szállítást választottam. Vámon is fennakadt, de elvileg hétfő - szerda között már itt lesz. Végül nem veszek bele lipo akksit, hanem maradok az eneloop ceruza akkuknál. Kezdő repcsisnek szerintetek érdemes ezt felokosítani telemetriára? Vagy először tanuljam meg a repülőn a dolgokat, aztán utána jöhet a telemetria?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz DigitXT #1107 üzenetére
Köszi a segítséget mindenkinek!
Maradok inkább az eneloop-nál, mivel ez nagyon keveset merül, illetve mondhatni hogy a legjobb AA akksi. Valamint pl a kapacitása nagy részét 1.2V fölött adja le, ami azt jelenti hogy még akkor is 9.6V-nál járok. Ez meg 9 alatt kezd csipogni. IPC-1L töltőm van, szóval azzal tudom normálisan tölteni/kisütni őket.
Peaceliker Igen tudom, olvastam erről hogy sokan így vágták haza ezt a távot.. Fordítva dugták rá a lipo akksit, aztán a fordított polaritás miatt kampec lett.. Drága mulatságnak mondható.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Hozzájutok hamarosan egy Turnigy 9x távirányítóhoz. Repülőhöz lenne használva, és az lenne a kérdésem hogy vannak itthon ceruza eneloop akkuim. Szerintetek tökéletesen meg fog feleni a távirányítóba ( 8db kell bele ) ez a jó minőségű akksi, vagy inkább Alkálit vegyek bele? Ti mivel szoktátok üzemeltetni a távirányítókat?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Vicc hogy ezért megbírságolták.. katt
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz MaTpr0F #1078 üzenetére
Szerintem ha leírod ide hogy mit szeretnél, akkor nagyobb esély van rá hogy fognak tudni segítséget adni. Elég sok kérdés van.. FPV gép kell, vagy csak szimplán rögzíteni szeretnéd a repülést, nem akarod továbbítani a videójelet közvetlenül akkor mivel akarod megoldani a rögzítést? Saját gép vagy beépített legyen.. stb..
Szóval ha leírsz mindent hogy mire gondoltál akkor talán fognak is tudni segíteni. Amúgy érdemesebb egy komplett gépet venni, és utána azt pedig tuningolni ha szeretnéd. Pl egy DJI Phantom FC 40. Nyilván árba elég húzós, de ha quadrokopterről és filmezésről van szó, akkor DJI. Csak egy példát mondtam arra az esetre, ha kicsit magasabb a kereted. Számos lehetőség van még.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz Peaceliker #1071 üzenetére
Köszi
Ez a HobbyKing elég jó árakon dolgozik. FBL100 is néztem, 21 500-ra jön ki, viszont a 922 meg itthon olyan 35-40k környékén van. FP100 7000 ft HK-n, viszont itthon meg olyan 12k körül lehet megkapni a 911-et.
Hogyha ugyanaz a FP100 akkor inkább egy olyat rendelek, minthogy itthonról dupla áron vegyem meg a 911-et ( postával együtt ).
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
A WLtoys V911 meg a HobbyKing FP100 mondhatni 1:1-be ugyanaz?
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Köszönöm segítségeteket
Kicsit elbizonytalanodtam most a vásárlásban. Sima kefès helikről sok negatívot olvasok. Főleg a melegedéssel kapcsolatban. Meg hogy 50 startot bír ki kb egy motor, max 5-6 percet érdemes repülni mert nagyon felmelegszik a motor, akksi is pl.
Melyik az a Brushless motoros elektromos heli amit érdemes megvenni egy kezdőnek?
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy mint teljesen kezdő, első alkalommal érdemes venni egy WLtoys V912 helit? Megtanulni kisebb nagyobb fogásokat, mikor hol hogy lehet repülni, stb.. Ha igen, akkor hol érdemes megvenni Magyarországon? Itt a fő kérdés hogy melyik az a bolt ahol aránylag jó áron hozzá lehet jutni?
Köszönöm
Illetve majd elfelejtettem megkérdezni. Alkatrészeket már nyugodtabban rendelek pl Aliexpressről, ha veszek egy ilyen V912-őt, akkor melyek azok az alkatrészek amik egy idő után elhasználódnak, és mindenképp érdemes betárazni belőlük?
- szervó
- motor
- akksiÉn erre a háromra gondoltam, van olyan amit még érdemes rendelni?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy V911-es kis helikoptert hol tudok itthon olcsón venni? Vagy van olyan webshop kint ahonnan érdemes megrendelni, esetleg ebay? Lényeg hogy megkapjam az árut, ne vágjanak át. Amúgy ez a kis heli mennyire tartós? Értem ezalatt hogyha nem éri erősebb behatás, értem ezalatt pl egy erősebb landolást, akkor a fogaskerek nem nyíródnak el hamar?
Illetve akksit tudok hozzá venni amivel tovább bírja, vagy a kis súlya miatt, nagyobb akksit nem nagyon tudok hozzá venni mint a gyári?
Köszönöm
Illetve telefonhoz van nekem egy külső akksim, ami egy 7800mAh-es kapacitású telep. 5V 1A -t ad le a kimenetén. Elvileg ha a kábelezést megoldom, akkor ezzel a külső akksival fel tudom tölteni a kis 100-150mAh-es akksikat, abba a dock-ba ami jár a helihez?
Attól félek csak hogy 1A-es árammal gyorsan kinyírom ezeket a kis 130-150mAh-es akksikat, de mondom azért rákérdek, hogy ti mit ajánlanátok.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest