Hirdetés
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Mikrotik routerek
- Disney+
Új hozzászólás Aktív témák
-
cd334
tag
válasz jozsi252 #6239 üzenetére
Találtam LEGO pályát is:
https://youtu.be/CsZvPdK_4wEEzzel lehet egyszerűbb a dolog.
-
tvamos
nagyúr
válasz jozsi252 #6237 üzenetére
Ilyen van, a Flying Tigerban vettem:
1-et sajnos ki kellett dobnom, mert a ragasztoszalag felszedte rola ezt a parafa boritast. Pedig az kell, mert a gumi/szivacs kerek azon nagyon jol tapad.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
cd334
tag
válasz jozsi252 #6227 üzenetére
Én is nézegettem ezeket, de igazából nem tudom melyik típusú autót vegyem. Te melyik mellett döntöttél?
Én ezeket néztem ki magamnak: Turbo racing C73, Turbo Racing C81, Diatone Q33 fpv verzió.
Az Q33 fpv nekem azért lenne érdekes, mert amúgy is repülök FPV drónokkal(whoopokkal). De Q33 távja nem a legjobb a turbo racinghez képest.
Igazából a C81 és a Q33 között ingadozom, mert mindkettő jobban bírja a terepet. Versenyezni egyenlőre nincs szándékomban inkább a for fun miatt érdekel ez az egész.Akinek van ilyen ne tartsa magába a véleményét.
Köszi! -
Peaceliker
addikt
válasz jozsi252 #1220 üzenetére
ez így egy az egyben baromság. már bocsi
a szabályzók elbírják a lipót (töltve 4.2 V cellánként), egy töltött nimh pakk is 8v körül van. A lipos szabi annyiban más, hogy a cut off (lekapcsolási) fesz alacsonyabb és ezzel megöli a LIPO akkut.
A szabik 4 dologtól halnak meg:
túl magas fesz (de nem pár tized, hanem 2s helyett 3s)
fordított polaritás (van hogy az akkura fordítva forrasztják a kábelt, ezért első használat előtt rá kell mérni)
túlterhelés (túl erős mocit kötsz rá)
csak úgy, mert peches vagyszerk:
ebben a szabiban gyárilag van is lipo védelem
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
-
jozsi252
veterán
válasz jozsi252 #1219 üzenetére
Közbe megnéztem a Modellfutár oldalán a Traxxas 1:16 E-Revo RTR-t, és ott NiMH aksi van írva. Szóval akkor ez lehetett a gond hogy nem LiPo volt benne, hanem az akkupack NiMH aksikkból állt össze. Így nem kell csodálkozni hogy elfüstölt, mivel a szabi benne nem LiPo-ra van tervezve.
iPhone 16 Pro Max
-
-
-
sesshou
senior tag
válasz jozsi252 #1185 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Pontos ár nincs de havonta olyan 5-7 ezret tudok rászánni ezért csak naaaagyon lassan lesz megépítve.
Amit most vettem meg az a keret és majd így haladok szépen lassan. persze ha úgy alakul néha nagyobb befektetésekkel. ebből kifolyólag akár 100 ezerig is el tudok menni csak úgy sokkal lassab lessz . -
veterán
válasz jozsi252 #1100 üzenetére
azért nem vicc, mert egyre több meggondolatlan ember juthat hozzá pl a phantomhoz, és elég sok köztük ember életet veszélyeztetve repked vele fel és alá rendezvények, tömegek felett. Biztos hogy marha pipa lennél Te is ha a gyereked fejére egy ilyen esne, mert ő úgy gondolta, hogy az első RC boltban megvásárolt Phantommal való 10 perces repülés után Ő már úgy gondolja, hogy profi RC pilóta.
-
DigitXT
nagyúr
válasz jozsi252 #1105 üzenetére
Nekem 8 ceruzaakku van benne. Tökéletesen működött.
Persze mióta lemerült, ráfér egy újratöltés, de hosszabb
távon biztosan olcsóbb töltögetni, mint elemeket venni.
(Sőt, nagyobb fogyasztású gépekbe, pl. fényképezőgép
egy jó akku még tovább is bírja, mint a ceruzaelemek...)
Távirányítónál gondolom a fesz miatt kérded: 8x1.5=9V
8x1.2=7.6V Ha neadjisten nem szereti a "kevés" feszt.
(Rádiós óránál volt olyan, hogy akkuról nem sokat ment,
noha a fogyasztása kevés, de fesz az kellett volna neki.) -
MaTpr0F
senior tag
válasz jozsi252 #1080 üzenetére
Nos, alpin munkákat csinálok és azért kellene egy ilyen gép. Ugye mondjuk amikor egy 10 emeletes tetején vagy oldalán van a hiba amit meg kéne nézni akkor jó lenne ha nem kéne felmásznom a tetejére és visszaereszkedni 2-3 emeletet hanem ezzel felrepülök és megnézem. Nem kell rá videórögzítési apparátus, (talán majd később bírjon el egy gopro-t esetleg).
Lényeg, hogy FPV rendszer legyen rajta (Fat shark renszer nekem tetszik), annyi erő legyen benne, hogy egy közepes szelet még kibírjon, és legalább 1 km-es hatótávolsággal rendelkezzen. Nem fontos, hogy burkolatos váza legyen. Irányítást majd megtanulom ezzel, óvatosan otthon, azért most még egy külön gépet nem veszek.
Teljesen a 0-ról indulok szóval távirányító is kell majd. Lipo aksikkal képben vagyok, azokról nem kell felhomályosítani.Szóval ez az elképzelés. Hobbyking-ről rendelnék, szóval onnan ajánljatok cuccokat.
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz jozsi252 #1027 üzenetére
V930 sztem.
De en akkor mar v977et vennek. Van benne egy 6g mode, amiben igyekszik 4ch(90fokos swash ) modra viselkedni, azaz megprobalja szintben tartani magat. De atkapcsolhato 3d be es akkor "ugy" viselkedik, mint egy nagy, 6ch heli.Ehhez javasolt rendelni:
Folapat, fofogas (tan fbl 70el kompatibilis ), farokcso, farokmotor, swash, servo.Jah igen, ezeknek a szervoja erzekeny …de linealis szervoval meg a v922 van, az meg csak 6ch modot tud …
De en tovabbra is azt mondom, hogy 911, annak eleg sokat bir a motorja es par ft egy masik.
Ha bejon feljebb lepsz, ha nem jon be (igen nagy esely van erre is ), akkor kis tanulo penz volt, mert nem draga."Oh my Goa'uld!"
-
.mf
veterán
válasz jozsi252 #1022 üzenetére
Ha nem sietsz, akkor szerintem legolcsóbban bejáratott helyről innen (banggood) kapod; Hobby kinget is érdemes lehet megnézni.
Szerintem mindenképp érdemes előbb egy kisebb, olcsóbb, strapabíróbb gépen tanulni -- ha az lezuhan vagy nekimegy valaminek és törik (kezdőként lesz ilyen), akkor még jóval kisebb a kár.
Pár akkut eleve érdemes rendelni vele. Egyetlen akkuval mindössze pár percet tudsz csak repülni.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Laca1212
őstag
válasz jozsi252 #888 üzenetére
Én innen rendeltem. 12k postával együtt. Korrekt volt az eladó meg minden, 3 hét alatt megjött ajánlott csomagként a címemre. És ez gyári dobozos cucc, nem hungarocellbe újracsomagolt, már ha ez lényeg Neked.
(#889) Peaceliker:
Linkelnél Nekem egy 5-6 dolcsis PRO kittet banggood-ról? Én nem találom.[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz jozsi252 #888 üzenetére
Banggod.com pl, itthon 14k körül kaphatod meg, van, aki megrendeli és eladja vmennyi felárral, az is megérheti, nem kell várni 3-4-sok hetet és tuti működik (bár nem jellemző rájuk, hogy bajuk legyen). Vám+áfá val sem lesz sokkal olcsóbb, forint is gyenge.
Az a lényeg, hogy ha ütközni fogsz húzd le a gázkart és akkor kb 99%, hogy nem lesz baja, persze bmi történhet, de jól bírja a kiképzést.
De ha profi vagy (ha most kezded, törni zúzni fogod, nem aggódj ), akkor jól bírja, 80-100 startokat emlegetnek motoronként. Farokmotor szokott megfáradni (kintről 500ft kb). Mire főmotor elfárad addigra pinion meg főfogas is odalesz, de nem nagy pénz.
Ha sokáig akarod használni, akkor nem árt tarcsiban: kutyacsont készlet, hiller, fő és farokmotor, főtengely...szal mindenből még 1 (egy pro kit 5-6 dolcsi).
Sztem PRO változatot rendelj de legalább v2 eset.
150 es aksi ugyan annyit bír, 200 as 5-6 perc helyett bír 10-11 et (de teljesen nem érdemes lemeríteni, mert akkor csökken az élettartama). Jah 200 as askival kicsit lassabban emelkedik, mert 4-5 (nem pontos a mérlegem) gramm helyett 6-7...Ha van még kérdés ne tartsd magadba!
Üdv
Igen, tudod azzal tölteni, berhálni sem kell, mert a töltője USB csatis, csak bedugod és csókolom.
Aksit lemerítés után 10 percet illik pihentetni, utána tölteni, töltés után szintén pihentetni repülés előtt.[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Home server / házi szerver építése
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Kés topik
- Hegesztés topic