-
IT café
PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
perge666 #81417 üzenetére
Kinek mi a fillér, én személy szerint egy PS3-ért 30k-nál többet nem adnék ki, persze ez alól kivétel a visszafelé kompatibilis példány, azok minden pénzt megérnek
(3 generációt lehet rajta gond nélkül játszani, főleg a hardveres verzión).
PS3 játékokat meg tényleg aránylag olcsón lehet venni, ezekből most érdemes szerintem feltankolni (nem mintha 1 év múlva hirtelen megugrana az áruk
).
-
vargalex
félisten
-
válasz
perge666 #80895 üzenetére
attól függ mi a cél.... a ps3 szebben skáláz, mint egy tévé, ill a hdmi is élesebb képet ad a komponensnél. cserébe zizisebb lesz (aliasing)...
én az élességet preferálom, sajna a retrotink árai miatt "csak" egy OSSC-n viszem a ps2 képét komponensről/rgb-ről (mikor melyiken). van gagyibb, ali-s hdmi átalakítóm, az kb a tévék bénább megoldásaival egyenértékü.
persze a legeslegjobb egy jó CRT
(csak sajnos kicsik egy mai laposhoz képest)
-
szika87
aktív tag
válasz
perge666 #80884 üzenetére
Igen lehetséges, bár pont ez a jó benne hogy nem kell egy plusz konzolt kirakni a szekrényre (plusz külön hozzávaló kontrollerek, kábelek..stb).
Valamint így kvázi van egy HDMI képes PS2, és nem kell mókolni átalakítókkal és konverterekkel hogy normális képet kapjunk "retro" játszáshoz, modern nagy TV-n.
Pl egy retroTink vagy OSSC konverter plusz 40-80 ezerrel is megdobhatja a kiadást. Oké nyilván ezek pont egy komolyabb kategóriát képviselnek, lehet venni 5-10 ezer forintért is venni átalakítót. De a lényeg hogy míg működik addig sok fejfásától megkímél hogy ezekkel nem kell foglalkozni és egy gépbe van minden -
Guitar14
senior tag
válasz
perge666 #80764 üzenetére
Teljes mértékben megértelek, viszont hadd fejtsem ki az én véleményem:
Én is az eredeti játékok híve vagyok, de pl. egy visszafelé kompatibilis PS3 esetében meg erősen ajánlott a konzoltörés a hűtés átállítása végett és a hőmérséklet monitoring ha azt szeretnénk tovább éljen (és itt ebben az esetben nem a másolt játék a cél). Nekem is volt olvasóhibás PS3 Slim-em hiába volt eredeti játékom ha nem tudtam életre kelteni az olvasót. Bluray drive-ot meg nem lehet csak úgy cserélni mert házasítva van az alaplaphoz. Ezen is segít a törés ha új BD meghajtót kap vagy ha nem cseréljük ki és az eredeti játékot bemásolva használjuk.
Én csak a 6. konzolgenerációnál használom a törést, hogy HDD-ről vagy SD ről játszam a játékokat. Mindegyiknek az olvasója működik de féltem őket mert tudom, hogy egy fejcsere lehet egyszerű de akár rémálom is. Nem beszélve pár ritka játékról, (főleg GC) amiket néha tokból alig merek kiszedni és a karcosakat nem merem polírra elküldeni mert félek rosszabb lesz.
Hiába tört a konzol, minden játék amivel játszok megvan a szekrényben, nem töltöm le (max 1-2 drágább címet egy próba erejéig, hogy vegyem-e meg vagy sem)
Mindegyiket eredeti játékot be lehet másolni a megfelelő olvasóval, én nekem kb. mind így van fent a HDD-n/SD-n kivéve az NFS HP2 mert azon keletkezett egy hólyag és azt le kellett töltenem.
Abban viszont egyetértek, hogy így meg elvész a topik egy nagy része ha csak a géptörésről beszélünk.
Én azt támogatnám, hogy maradjon minden topik így ahogy eddig is volt (a konzoltörés engedélyezése előtt) és ha törésről van szó nyitni egy "Konzolmódosítások és törések" topikot ahol ezekről lehet beszélni konzoltól függetlenül és továbbítani az esetleges kérdéseket oda, majd ott kibeszélni. Abban szívesen segédkeznék én is amihez értek. -
válasz
perge666 #80764 üzenetére
Az oké, hogy veszel lemezes és digitális formában játékokat, de ezeket nem fogod tudni örökké futtatni. Vagyis itt nem feltétlen a warezen van a fő hangsúly, hanem a játékok és a játszhatóság megőrzésén.
A lemez és a lemezolvasó tönkremehet, mint ahogyan ez egy jellemző hiba is. A szerverek és a szolgáltatások pedig idővel lekapcsolnak.
Szóval én bíztatok mindenkit, hogy igenis legyen becsületes, és vásárolja meg a játékokat. De emellett célszerű ezeket le is menteni magunknak, hogy ne az legyen, hogy vennéd elő tíz év múlva a konzolt, aztán semmire sem mész vele. -
Dinomano
őstag
válasz
perge666 #80759 üzenetére
Szerintem annyiban nincs baj ezzel a warez témával, hogy nekem új lendületet adott a PS3 használatban pl. Picit kényszerűségből is keveredtem erre az útra.
Eleve lassan 20 éves konzolról van szó, napi szinten pörgő témázás a PS3-al kapcsolatban szerintem már nem elvárható illetve valószínű.
Én mai napig szeretem a gépet és az X-es ellenfelét is. A next.gen élményt ezek a gépek vezették be (legalábbis nekem :-D ). -
válasz
perge666 #80687 üzenetére
igen, a nem-retro gépeknél para a warez, de az már látszik, hogy ennek a topiknak itt vége
egy hét betegség után sok hsz, örömmel nyitom, erre csak a warez-nyomor....
#80748 perge666
a monopoly plus 360-on annyira törte anno a képet, hogy szvsz "játszhatatlan" volttudom, hogy egy táblás játéknál ez elég abszurd, de konkrétan hányingerkeltő volt nézni, annyira a kép közepén és folyamatosan tört a kép ...
-
-
szika87
aktív tag
válasz
perge666 #80687 üzenetére
Nyilván nem akarjuk szét flamelni a csoportot warezzal. De most pont jól jött a segítség, ami engem illet csak eredeti játékaim vannak, egyedül két dolog miatt tettem fel a HEN-t, az egyik h tudjam szabályozni a hűtést, a másik pedig hogy vinyóra rakjak néhány játékot az eredeti lemezről hogy ne az olvasófeje kopjon.
Igazából megkaptam a segítséget amit köszönök, így én megvagyok ebben a témában mostmár. -
Dinomano
őstag
-
válasz
perge666 #80422 üzenetére
A TLoU szerintem is szépen futott, a GTA inkább akkor volt problémás, amikor nagyobb sebességgel vezetett az ember. Nem is klasszikus szaggatásnak nevezném, hanem inkább csökkentett sebességű futásnak, ami alatt azt értem, hogy lassabban reagált a kontroller inputra. A GTA IV ugyanez.
-
válasz
perge666 #80162 üzenetére
Minimalisan szaggat, teljesen jatszhato. Fagyni egyszer sem fagyott nekem. Tavaly vittem vegig superslimen. Az iranyitas volt olyan, mintha faziskesese lenne, azt szokni kellett. Na meg persze szépnek se mondanam a jatekot ma már
Ennek ellenere en orulok hogy vegignyomtam, jo volt megismerni a sztorit a rdr2 utan.
-
válasz
perge666 #80054 üzenetére
nekem "minden" megvan.... vettem is hétvégén HU storeból egy Ikari III-at (nem kellett volna), US storeból egy Ikari Warriorst (ez jó, árkád verzió, NEHÉZ!)
#80055 tboy93
be van kapcsolva az automatikus update, psn trófea, savegame sync, stb stb. ps3-on így működik, nincs "alvó" mód (szerencsére!)#80059 Wlac
dettó. sajna mióta oled lett a tv, ezt nem tehetem megazt sajna nem szabad áramtalanítani.
tudom, lehetne külön körön a tévé a mindentől....
de ígyis pokoli a kábelrengeteg....
-
válasz
perge666 #80032 üzenetére
nálam a fiammal volt ilyen setup, de mióta van ps4, már be se kapcsolja
tudtam én, hogy ez saját gyűjtemény lesz előbb utóbb, de azt nem gondoltam, hogy ennyivel "előbb"és még a/egy szűk lépcsőn le is kéne hozni a 32"-es, 90+ kilós CRT-t
amikor vittük fel, azon viccelődtünk, hogy ez lefelé csak ablakon kidobva fog jönni .... de kár is lenne érte, meg nem is fér ki az ablakon se -
kreten67
senior tag
válasz
perge666 #80029 üzenetére
A Ps3 reball elég macerás, és gyenge a siker %. Elválalom, dolgozok vele nem keveset, és még a mérget is szippantom magamba, mert a full-face maszkban egy órán át az alaplap felett ülni nagy szívás. Végül ha nem lesz működőképes a gép, akkor pénzt se kérek, pedig nekem költségem is keletkezik a sikertelen javításon. Ezért nem javítom a Ps3 alaplapot.
A Ps4 és Ps5 alaplap jól viseli a reballt, kevesebb a munkaóra, és a pénzt is szívesebben kifizetik ezekre, különösen a Ps4 HEN tört gépekre a Ps5-rő nem is beszélve. -
Guitar14
senior tag
válasz
perge666 #80025 üzenetére
Ja hát én delid-et vállaló szakembert fogok keresni nem PS3 jézuskát aki feltámasztja a halottakat.
De PlayIT Store-on fel van sorolva PS3 alaplap és sárgaled javítása, szerintem egész normális áron.
Amúgy esküszöm tetszik ahogy a FAT kinéz, egyre jobban tetszik ahogy áll a polcon a többi konzollal úgyhogy szeretném megmenteni a bontótól.
-
válasz
perge666 #79984 üzenetére
Idaig nem volt vészes. Ezek a challangek az idegorloek. Amugy maga a jatek nagyon tetszett. Megvan az osszes resz, következőnek a 3.at veszem majd elo, aztan a Ghost of Sparta, Chain of Olympus (ezt a kettőt szerintem szinten platinaig hajtom), aztan Ascension. Utana terv szerint visszaterek a 2018-as GoW-hoz es azt is platinazom. Végül meg johet majd a Ragnarök
Nagyon hardcore arc azert nem vagyok, a nagyon nehéz reszekkel nincs kedvem szenvedni. Meg ezeket sem rogton egymasutanban nyomom majd valószínűleg, az 1. es a 2. resz kozott is eltelt 15 hónap
-
válasz
perge666 #79789 üzenetére
igen
noha a ps1 emuláció azért eléggé oké ps2 és ps3 fronton is...
ps2-re viszont ps2 az ajánlott, ez kétségtelen.#79785 magmakocka
25k necces - de ha szerzel egy ps3at, azt henesíteni te is tudod "ingyen".
viszont a ps2/psp játszást ne ettől a géptől várd.... és akkor nem lesz csalódás
DS4 player2-nek oké, fő kontrollerként nem elég kompatibilis -
válasz
perge666 #79689 üzenetére
8bitdo ad egy progrmot, amivel beleírod a dualshock3-ba a vevő BT címét: [link]
- adaptert ÉS a ds3-at is kösd a pécére (arra figyelj, h a ds3-at olyan miniusb kábellel kösd a pécére, ami nem csak töltésre jó, de a kontrollert is felismeri vele a pc!)
- a programban a PAIR gomb megnyomásával beíródik az adapter BT címe a ds3-ba
- ds3 usb-ről lehúz, PS gomb megnyom és vagy egyből konnektál az adaperhez vagy az adaptert is huzd ki-dugd be, h párosodásra kész állapotban legyenha kész a kapcsolat, elvileg a SELECT + UP gomb álltja a kontrollert XINPUT módra, ami pécén "x360 kompatibilis vezérlőnek" felel meg
-
BlackSoft
addikt
válasz
perge666 #79676 üzenetére
Köszi
Tekintettel arra, hogy kb a vagy sikerül, vagy nem kategória a BGA mivolta miatt, egészen biztosan nem vállalnám el másnak
Még az Intel procikat is úgy csináltam, hogy bár evidens, hogy sajátomhoz hasonló gondossággal csinálom, amit csinálok, és ott sosem volt baj, mindig kikötöttem, hogy benne van a pakliban, hogy megszalad a kezem, eltörik az eszköz, amivel csinálom, vagy szimplán valami nem jön össze és lehet újrakezdeni egy másik darabbal, garancia nincs.
Viszont tudom ajánlani a Wilkinson pengés megoldást, mert ezzel tényleg könnyen ment, és lehet kétoldalt annyira felfelé görbíteni húzás közben, hogy a sarkai ne érjenek le, így kiküszöbölve azt, hogy az éles sarkai bele-bele kapnak a nyákba, karcokat húzva azzal.
-
Dinomano
őstag
válasz
perge666 #79662 üzenetére
Kap még egy esélyt, max. lejjebb viszem az elvárásaim. Sokan írták, hogy befejezetlennek hat a játék, ha jól tudom, game befejezése előtt szállt ki Kojima. Lehet, hogy előbb a Peace Walker kap lehetőséget, a HD kiadással PS3-on. (Anno elkezdtem PSP-n, de zavart az irányítás (PSP egy analóg karos rákfenéje, ugye.)
-
Dinomano
őstag
válasz
perge666 #79660 üzenetére
Anno én is PS2-ön játszottam ki a RE4-et. Nem újrázom, hátha csalódás lenne. (Amúgy biztos...Már 1-2 megoldása akkor sem tetszett.) QTE pl. siralmas volt bent.
MGS PP nekem is pihen. Ground Zeroes nagyon tetszett. Viszont a MGS PP, onnantól hogy kiszabadulsz a kórházból, nem tudott lekötni. Kap még egy esélyt majd, mégiscsak MetalGear... -
válasz
perge666 #79655 üzenetére
nekem van két ilyenem (2 szürke), amit a switchhez vettem alapvetően.... és ds3-al sose használtam
csak ds4/xbox one kontrollerekkel, amiből azt a tapasztalatot vontam le, hogy egy 2 dolláros aliexpresszes BT adó/vevőhöt képest a hatótáv/stabilitás gyengécske sajnos.
nem kapcsol szét az adapter/kontroller, csak enyhe lagot érzékelsz időnként, ami brutálisan zavaró.
DE/ÉS!
fontos tudni, hogy a bt által is(!!!!!!) használt 2.4ghz sáv mindenkinél más szinten terhelt más eszközök által. szerintem nálam/környéken NAGYON terhelt, lévén a wireless billentyűzetem se százas, ahogyan időnként a bt vevőm + ps3-move-navigatio-controller is problémázik...(ellenben a ps3 + ds3 vagy a ps4/5 + ds4/5 SOHA semmiféle problémát nem okoz, de ugyanígy a szintén 2.4ghz-et használó x360/xboxone/xbox series sem csinált soha semmi furát, még akkor se amikor pécén, pécés vevőikkel használtam!)
---
szumma: nesze semmi fogd meg jól
simán bennevan a pakliban, hogy nálad tökéletesen fog működni és az is, hogy ... nem
2 dolog:
- webshopból rendelve 14 napos elállási jogod van, ha mégse válna be
- firmware frissítése előtt SEMMIT ne csinálj az eszközzel, évekkel ezelőttivel érkezik, azóta volt kb 10 javítás, ami a 8bitdo eszközökre rá is fér(t) -
kreten67
senior tag
válasz
perge666 #79650 üzenetére
A CPU-d alatt már régóta repedt a forrasztás, de amikor bekapcsoltad a CPU azonnal melegszik és hőtágul, így kontaktál. Nos mivel huzamosabb ideig nem használtad, a repedt forrasztás közzé oxidált, és az említett módon így már nem képes kontaktálni. Lehetséges hogy korábban már kérdeztem, de melyik Fat verzió a tiéd CEC????
-
perge666
veterán
válasz
perge666 #79587 üzenetére
Halihó.
Most megnéztem a hibajelenséget és ezt produkálja :
Bekapcsolásnál zölden világít a led,kb.2 másodpercen belül ez a zöld led egy pillanatra világosabb színüre vált majd csippan 3-at gyorsan,kikapcsol és villog a piros addig amíg újra meg nem nyomom a bekapcsoló gombot,ekkor folyamatos pirosra vált.
Ez mi lehet?Mert gondolom nem ez a sárga led?
Táphiba lenne?
HDD-t kivettem úgyis ezt csinálja,visszarakás után is. -
Pöttön
őstag
válasz
perge666 #79451 üzenetére
Én csak annyiból részesítem előnyben azt ha eltérő a színük, hogy tutira megtudom őket különböztetni. Amúgy nekem mindegy a színe, bár rózsaszín azért ne legyen.
Bár ennek ellenére 2 feketém van, és most rendeltem hozzá még 2 feketét, meg külön ezt a pixel army man kiadást.#79450NTSC Jani
Köszönöm az infót, a pc-s teszt szerint a két itthonim az eredeti.
Nem árt, ha az ember biztosra tudja, mert ezeknek sajnos már fénykorukban is voltak hamisítványaik.
Most meg aztán pláne,kínai koppintásokkal van tele a piac. -
Pöttön
őstag
válasz
perge666 #79418 üzenetére
Tudom hogy itt tabu téma, azért nem is hangoztatom nagyon.
A lényeg hogy most vettem nem rég a gépet, mákom volt vele mert ez még tutira nem volt berhelve (a sw módosítást leszámítva).
Mert olyan por mennyiség volt benne hogy ihaj + a gari cetlit is én szettem le róla.
Belül se egy törés, karc, hiányzó csavar stb.
Az eladó annyit sumákolt hogy azt mondta hogy a hűtés mód miatt ilyen hangos a gép.
Ami részben igaz is volt, de inkább annak hogy a gyári paszta már full kivolt száradva.
Így újra pasztáztam, és sikeresen delideltem is (úgy hogy nem döglött bele a gép).Az sw mod számomra nem volt szempont mert minden számomra kedves játék meg van eredetiben lemezen. Csak az volt a szempont hogy 80gigás fat gép legyen.
De ha már így alakult nem bánnám ha maradna rajta a mod, mert bejönnek az emu-k nagyon.
Meg hát azért is kellene a nagyobb tárhely, mert valóban van mód a lemezes játékokat feltelepíteni a hdd-ra, így a lemez meghajtó se menne egyhamar tönkre benne.Köszi a tippet majd utána nézek.
-
LumentoFoto
tag
válasz
perge666 #79352 üzenetére
CRT TV-n a legjobb ezeket játszani. Teljesen más élmén, hiszen ezeket a játékokat még a régi TV-khez tervezték, s ezeknél még nincs input lag sem. S a kis felbontás sem zavaró ezeken a régebbi TV-ken.
Mondjuk a PS3 már más tészta, az nem olyan szép CRT TV-vel. Mondjuk azon is lehet PS1 játékokat tolni, s úgy rákötni a CRT-re, csak a PS3 nem támogatja a 240p-s felbontást, ami kellene a PS1-hez, hogy a legjobb képminsőget lehessen kifacsarni belőle. -
LumentoFoto
tag
válasz
perge666 #79346 üzenetére
Huh a GT2-vel sokat nyomom mostanában, igaz PC-n duckstation emulátorral, s jónéhány Gameshark kóddal karöltve. Így fel van oldva a 30 fps korlát, 60 fps-sel teljesen más a játék. Plusz rejtett motorháztető nézet, az ellenfél autó kiválasztása, a pályák kicserélése.
S itt egy kis ízelítő saját videó:
[link] -
LumentoFoto
tag
válasz
perge666 #79344 üzenetére
Mondjuk én nem a Horizon-ra gondoltam, hanem a Motorsport-ra, ezt elfelejtettem leírni.
Ha csak simán Forza-t ír valaki, akkor jogosan a Horizon jut az eszébe róla mindenkinek. Számomra a Horizon az open world megoldásával, meg a komolytalan felépítésével elbújhat, engem nem vonz ez a stílus. A Motorsport számomra érdkesebb, jobban hasonlít a GT-re, persze nem üti meg azt a színvonalat, de legalább közelít.
Persze sokszor az a baj, hogy az autós játékokat a Gt-hez hasoníltom, s így sajnos mindegyik leszerepel nálam. Most nemrég kipróbáltam a Grid 2. részét, s a GT6-hoz képest lepkefing, a képi világa is ocsmány ezzel a sárgás megoldással. Nem is értem, hogy mit gondoltak a fejlesztők, hogy kinek fog tetszeni ez a sárga képvilág? -
-
válasz
perge666 #79332 üzenetére
másfél órája szívok és nekem se megy most
megőrülök.... (a htpc-n scp toolkit van fent, hogy egy navigation kontrollerrel irányítsam a kodi-t, de az régi cucc és állítólag nem ajánlott
)
https://github.com/ViGEm/BthPS3/releases - elvileg ennek kéne fentlennie
és utána ebben meg kellene jelenjen a kontroller: https://github.com/ViGEm/DsHidMini/releases/tag/v2.2.282.0
de sehol semmi, sőt már a windows saját játékvezérlő kezelője sem jelzi ki a ds3-at -
-
blountex
senior tag
válasz
perge666 #79306 üzenetére
Akkor látom képbe vagy a sorozattal.
Az első részt nem is tudom számtalanszor végigvittem mindenféle nehézségen ez így lehetett 7-8 végigjátszás.
A második rész nem jött be annyira azt csupán 2-3x alkalom.
A harmadik rész ismét isten császár lett azt szintén hasonló mint az első rész végigjátszás tekintetében. Legnehezebb fokozaton jó érzés volt teljesíteni szépen csendben lopakodva.
Negyedik résszel vegyesek voltak az érzelmek, talán ez is csak 2-3 végigjátszást kapott.
Az ötödik rész meg fentebb leírtam, azért kíváncsian várom, hogy tetszett, ha nem felejted el, dobj egy PM-et. -
blountex
senior tag
válasz
perge666 #79304 üzenetére
Ha az összes side missiokat is megakarod csinálni + a main missiokat és még egy kicsit gyűjtögetni ezt-azt, akkor lesz vagy 80 órád benne. Én júniusban vittem végig.
Alapvetően nem lett rossz, de sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle + sajnos nem úgy haladt a fejlesztés ahogy kellett volna, túl nagyok voltak az elvárások már az open wordnél. A lineáris játékmenet állt neki igazán jól első négy rész.Grounds Zero-t pedig ajánlom még előtte. Egy órás játék kb, de érdemes végigvinni.
-
LumentoFoto
tag
válasz
perge666 #79289 üzenetére
Gondolom kábeles megoldás nem játszik. Mert azzal egyből működik. Haa kontrollered csatlakoztatva van kábelen keresztül a Win 10 egyből kiírja, hogy eredeti, vagy fake verziód van.
Amelyik játék nem ismeri fel a PS3 kontrollert, arra meg ott van DS4Windows alkalmazás, ami xbox360 kontrollert varázsol belőle. -
-
vm93hun
aktív tag
válasz
perge666 #79266 üzenetére
De én meg nem arra lettem volna kíváncsi, hogy mennyire van felfedezve a térkép, hanem hogy milyen látogathatósági lehetőségek vannak.
De hogy ne csak kötekedjek:
Ideális esetben úgy működne a program, hogy megveszed az elhagyatott repülőteret, ahol vannak a repülőiskolás feladatok. Ha ezek megvannak akkor ugyanitt van még 4 küldetés amit el kell végezni és utána valóban Las Venturas-ba kell menni, pontosabban egy kaszinóba ami itt található és egy sárga ikon jelöli a térképen:
-
vm93hun
aktív tag
válasz
perge666 #79260 üzenetére
Melyik verzió? A PS2 BC-vel (visszafelé kompatibilitással) vagy a PS3-ra készített mobilport?
Enyhe spoiler: nem a sivatagi reptéren ér véget a játék, és van a ténylegesen utolsó küldetés után stáblista
(btw, "End of the line" az utolsó küldetés címe) Sokan belefutottak ugyanebbe a hibába, a trükk az, hogy az összes repülőiskolás feladatot el kell végezni és utána lesznek a további küldetések elérhetőek.
Nekem PS2-es verzin BC-vel nem volt gond a továbbhaladással, utóbbival sosem játszottam... mert minek, ha klasszisokkal jobb az eredeti verzió
-
kreten67
senior tag
válasz
perge666 #79241 üzenetére
Amikor azt a 40gb-os gépet működőképesen elraktad, akkor az már BGA repedt volt, és amiatt, hogy nem használtad a repedés közzé oxidált. Nálam a műhelyben, van bőven hulla alaplapos mindegyik szériából, az SS-ből is. Nemrégiben kaptam valakitől egy CECHG04-est (ezekből van a legtöbb hibás), bontatlan gari-matricásat és gondoltam szétszedem újrapasztázni, de fölösleges volt, mert a paszta ragacsos volt és egy porszem sem volt a gépben. Utólag megbántam, hogy egy bontatlan gépet szétszedtem fölöslegesen, de nem gondoltam volna, hogy azt a régi FAT Ps3 gépet még nem használták semmire. Mindenesetre félreraktam a többi közzé, mert van még vagy 20db működő gps3 gépem lomnak.
-
válasz
perge666 #79241 üzenetére
pech
ellenpélda: LGR az évforduló miatt vett egy bontatlan, közel 20 éves xboxot és pöccre indult.Pedig abban is van haldokló/szériahibás(!) kondenzátor, kőkorszaki HDD, minden adott volt, hogy döglött legyen
Ami azért elég rossz érzés lehet.... méregdrágán veszel egy gyűjtői, őrzött darabot, ráadásul a "munkádhoz" is kell és paff, kuka. És senki nem "hibás", így jártál
-
Guitar14
senior tag
válasz
perge666 #78940 üzenetére
Kb 90% hogy a Yellow Light of Death.
Vagyis: processzorod forrasztása a nagy hőtől megolvadt és elvált az alaplaptól (melegedés okozhatja ami a FAT-nál jellemző illetve a mozgatás de főképp a kettő együtt: meleg kikapcsolt gép egybőli elmozgatása, pakolása) De szerintem hallottál már erről mint Playstation-ös veterán.
Vannak rá maszek megoldások de teljesen szét kell szedni a gépet és vagy jó lesz vagy nem.
Javítása kb 13-15 ropi szervizben ahogy néztem plusz posta ha nem tudod bevinni személyesen. De javítás után meg gépfüggő, hogy meddig fogja bírni. Lehet többé nem lesz gond de az is lehet, hogy fél évre rá újból leolvad. Erre nincs 100%-os fix, sajnos ugyan úgy mint az Xbox 360 Fat-nél ez egy ilyen betegségük. Másik hibalehetőség az táphiba ami kevésbé valószínű és kicsivel olcsóbb. -
Brucehun
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Ps5 Slim új DIGITAL edt. 2027.04.07. gyártói jótállás
- XBOX Series S/X/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- Eladó Nintendo Switch OLED + Kiegészítők és játékokkal Húsvétra tökéletes ajándék!
- 24 hónapos Playstation Plus PREMIUM előfizetés
- PS3 FAT CFW - Telepített játékokkal, 2 kontrollerel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest