Aktív témák
-
pmonitor
aktív tag
A másik topikban van egy téma, ami ott "off topic". Ezért itt reflektálok rá. Ott én ezt írtam:
De pl az önkiszolgáló kasszák esetén sem értem, hogy miért nem jutott senkinek az eszébe az, hogy legkésőbb a nyugta nyomtatása előtt árucikkenként összesítenék a darabszámot. Csak ezzel mennyi papírt meg lehetne takarítani országosan? Hozzáteszem, hogy ezt nem csak az önkiszolgáló kasszákra, hanem a hagyományos pénztárakra is lehetne alkalmazni. Összefutottam olyan pénztárossal is, aki 14 darab táblás csokit egyesével csippantott le(úgy, hogy én 2 x 7 - es sorba készítettem elő neki). Na, aaz ilyeneket is kiszűrhetné a program. Azért nem mind1, hogy 14 sorba nyomtatja ki a gép, vagy max. 2 sorban.
Erre elég részletes választ kaptam "off topic-ban". Többé-kevésbé valóban elfogadhatónak tűnő magyarázattal. 1-2 megjegyzésem lenne ezekkel kapcsolatban.
1.
A válaszadó azt írta, hogy ennek nagyon 1szerű oka van. Mégpedig a pénztárgép és taxaméter rendelet. Erre csak azt tudom mondani, hogy: tessék mondani, ezt a rendeletet nem a műszaki szakikkal egyeztetve alkották?2.
A válaszadó a következőt is írta:nyomtatót, vevőkijelzőt az adóügyi egység vezérli, nem kötheted direktben a számítógépre, pláne nem vezérelheted a saját fejed szerint.
És tessék mondani, az az adóügyi egység miért olyan buta, hogy nem tudja a darabszám szerint nyilvántartott árucikkeket cikkenként összegezni? Ehhez ugyebár nem a saját fejem szerint kellene vezérelni.Szóval lehet itt komolynak tűnő érveket felhozni. De az a helyzet, hogy a rendeleteket, adóügyi vezérlőegységeket is emberek alkotják. Olyan rendeletek, vezérlőegységek vannak, amit egyes emberek létrehoznak...
[ Szerkesztve ]
http://www.bferi.hu/download.php ; http://bferi.hu/egyeb.php
Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- QMK/VIA-as, vezeték nélküli Epomaker klaviatúra jött fémházzal
- trek81 károsultjai
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- AMD AM4 komplett gép eladó.
- ÚJ !! MacBook Pro Retina 16" M3 Pro 12CPU / 18GPU / 18GB / 512 SSD / Magyar
- Apple iPhone 14 Plus 128gb - Makulátlan, Apple garancia, Akku 100%, akár beszámítással
- HP ZBook Fury 17 G7, 17,3" FHD IPS, I7-10750H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, T1000 4GB VGA, WIN 10/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest