- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kompakt vízhűtés
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Androidos tablet topic
- LG LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #9478 üzenetére
Erre szerintem nem jó ötlet regexpet használni (csak ronda), sem stringként vagdosni, mert URL-ek parse-olására nagyon sok nyelv esetén eleve beépített támogatás van (vagy valami nagyon egyszerű és pici library), aminek segítségével tök beszédes módon ki lehet deríteni a hostnevet. Milyen programozási nyelvhez kellene?
-
martonx
veterán
Regexp segítséget kérek. Adottak különböző domain url-ek, mint pl. ilyenek:
www.valami.hu
valami.hu
subdomain.valami.com
www.subdomain.valami.comezekből nekem mindegyik esetben csak a tiszta domain név kell, nem kell a www, nem kell a .com, .hu, nem kell a subdomain. Azaz a fenti példánál maradva csak annyi kellene, hogy legyen a kimenet, hogy valami.
Kóddal persze meg tudom oldani, hogy kivágogatom, megvizsgálom, de gondoltam hátha tud valaki valami fasza kis regexp-et, ami pont ezt tudja, ami nekem kellene? -
sunnysys
tag
válasz
bambano #9472 üzenetére
Köszi szépen!
(#9473) bucsupeti: Neked is köszi!
Akkor úgy tűnik, ezek maradtak végül:
Mérnökinformatikus (a programtervező informatikust elvetettem közben):• Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus
• Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar - Levelező - mérnökinformatikus (Győr)
• Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus
• Debreceni Egyetem Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikusDebrecenen még gondolkodok. Egyrész elég messze van, másrészt ott, ha jól látom, cs-p-sz vannak órák. 2 napra tuti nem tudok elmenni a jelenlegi munkahelyemről. Most teljesen más területen dolgozok, itt nem megoldható, hogy elmenjek tanulni csütörtök-pénteken. Ezért nem fért bele az Óbudai Egyetem esti képzése sem, sajnos.
-
bundli
tag
Sziasztok!
Bash script programozást szeretnék tanulni. Milyen oldalakat ajánlanátok?
Köszi!
-
bucsupeti
senior tag
válasz
sunnysys #9471 üzenetére
Én a Széchenyin végeztem Győrben. Nincsenek rossz vagy igazságtalan emlékeim, pénteken 14:40-től volt tanítás este 19:50-ig, és szombaton reggel 8-tól este 6-ig ha jól emlékszem.
aki foglalkozott a tanulassal az el tudta végezni, aki viszont nem annak nem kegyelmeztek. Nem árt némi prog alapokkal érkezni.
-
bambano
titán
válasz
sunnysys #9471 üzenetére
én progmat szempontjából kihúznám az összes olyan egyetemet, ahol régebben tanítottak valamit, és mivel az nem ment, hozzácsapták az informatikát, hogy ne kelljen bezárni a kart.
miskolc, gödöllő, veszprém, dunaújváros.ha progmatot akarsz tanulni, azt olyan egyetemen érdemes, ahol annak van hagyománya és nem átképzett oktatók tanítják. tehát szerintem nem érdemes pl. bányamérnök-informatikus képzésre jelentkezni.
progmatra marad debrecen, szeged, pécs, elte.
-
sunnysys
tag
válasz
martonx #9459 üzenetére
Köszi szépen!
A Kecskemétet akkor kihúzom.
(#9458) sztanozs
Neked is köszi! Lehet, hogy akkor Miskolc bentmarad a listában. (Bár nincs, a legközelebb. Persze, nem ez a döntő szempont, de azért közben rájöttem, hogy számíthat ez is.)Egyelőre ezek maradtak, aláhúzva, amelyiket már ajánlottá(to)k. A maradékból melyik az, amit nem érdemes bejelölnöm? Ami a végén marad, azokat megjelölöm a felvételiben, a sorrend meg majd alakul. Júliusig egyszer lehet módosítani.
Mérnökinformatikus:
• Dunaújvárosi Egyetem - Levelező - mérnökinformatikus
• Gábor Dénes Főiskola - Távoktatás - mérnökinformatikus (Budapest)
• Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus
• Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus (Veszprém)
• Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus
• Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar - Levelező - mérnökinformatikus (Győr)
• Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikusProgramtervező informatikus:
• Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Kar - Levelező - programtervező informatikus (Eger)
• Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar - Levelező - programtervező informatikus -
K1nG HuNp
őstag
Nekem ez a cord dolog nélkül is tökéletesen fut, eddig ennyi a kódom, fapados, de konzisztensen működik]#n::
Loop {
if (BreakLoop = 1)
exitApp
MouseClick, left, 684, 369
Mouseclick, left, 693, 553
Send, {LShift down}
Send, {A down}
MouseClick, left, 145, 728
Send, {A up}
Send, {A down}
MouseClick, left, 164, 713
Send, {A up}
Send, {A down}
MouseClick, left, 128,716
Send, {A up}
Send, {A down}
MouseClick, left, 105, 711
Send, {A up}
Send, {A down}
Mouseclick, left, 88, 725
Send, {A up}
Send, {LShift up}
Send, {Ctrl down}
Send, {r}
Send, {Ctrl up}
Send, {Ctrl down}
Send, {e}
Send, {Ctrl up}
Send, {Ctrl down}
Send, {u}
Send, {Ctrl up}
MouseCLick, left, 934, 483
Mouseclick, left, 1112, 730
Mouseclick, left, 1112, 730
sleep 30000
}
#m::BreakLoop=1Mostmár csak azt kellene megoldani, hogy ez, a játékkal együtt sandboxban vagy valami hasonloban fusson, tehat tudjam használni mellette a gépet rendesen is.
-
brd
nagyúr
válasz
K1nG HuNp #9465 üzenetére
A zöld alapon fehér H ott az óra mellett? Mert folyamatosan futnia kell, hogy tudja figyelni az eseményeket. Ha duplakattolsz rajta, ott a logban az általad írt parancsok listája?
A MouseClick alapból relatív pozíciót használ, írj elé egy
CoordMode, Mouse
sort, akkor lesz abszolút, pontosabban ezzel adod meg, hogy mihez legyen relatív(így, ahogy írtam, a második paraméter nem kell, mert azt alapból Screen-nek veszi). A #n a Windows gomb+n-t jelenti. Valamint érdemes Return-nel lezárni egy-egy eseményt, mert ha majd több lesz a scriptben, akkor ez fogja elválasztani őket (különben az adott esemény utániakat is végrehajtja, mintha az is bekövetkezett volna), pl. így írd (az első Return utáni rész neked nyilván nem kell, az csak egy példa egy másik eseményfigyelésre):
#n::
Send, {A down}
CoordMode, Mouse
MouseClick, left, 1288, 626
Send, {A up}
Return
$*#a::
Reload
Sleep, 1000
Return -
brd
nagyúr
-
K1nG HuNp
őstag
-
brd
nagyúr
válasz
K1nG HuNp #9460 üzenetére
Írok én is egyet: AutoHotkey. Mondjuk ahhoz, hogy mellette dolgozni tudj, inkább az adott böngészőt kellene megokosítani egy kiegészítővel. De ehhez mélyebb ismeretek szükségesek. Viszont az ilyen, csak klikkelgetős megoldásokhoz lehet használni virtuális gépet.
-
K1nG HuNp
őstag
Sziasztok!
A napom eddigi részét guglizással töltöttem, de rá kellett jönnöm, hogy ilyen dolgokat nem raknak fel ingyen a netre. Egy programot(
)/scriptet szeretnék írni egy játékhoz. Egy teljesen ártalmatlan farm-scriptet. Annyi dolga lenne, hogy 3 helyre kattint és centralizálja az egeret, majd ezt megismétli percenként. Azt is meg szeretném oldani, ha lehetséges, hogy ez csak a megadott programhoz legyen hozzácsatolva, és alt-tabozva tudjam továbbra is használni a gépet, ez viszont már csak egy másodlagos dolog lenne.
Hol kezdhetnék ennek neki?
-
martonx
veterán
válasz
sunnysys #9457 üzenetére
Én Kecsekeméten végeztem levelezős mérnök-informatikusként. Egy rossz viccként jellemezném, bár már akkor is csak a papír miatt csináltam. Bár lehet, hogy a viccesen lazasága csak nekem tűnt olyannak, mert az induló 80 akárhányból a meghirdetett 7 félév alatt 8-unknak sikerült csak leállamvizsgáznia. Mindenesetre én nem merném jó szívvel ajánlani.
-
sunnysys
tag
válasz
martonx #9456 üzenetére
Tényleg a telekocsi! Haza (Zalába) mindig azzal utazok!
(#9454) bambano
Köszi szépen!Elnézést, most kicsit bekevertem, nem tudom, honnan jött az Óbudai Egyetemet, hiszen még a saját listámban sem volt benne... Szóval, ott esti képzés van, amit nem szeretnék, mert nem fogok tudni minden nap meló után bejárni oktatásra. (Valamiért beütött, hogy az Óbudain is van levelező, de nincs, pedig kényelmi szempontból elég előnyös lenne.)
(#9455) sztanozs
Neked is köszi!Szóval, gyakorlatilag bárhova megyek, kéthetente ott kell aludjak. Akkor eddig Szeged, Eger jött szóba, Debrecent elvetem szerintem. Győr és Kecskemét könnyen elérhető. Mennyire ajánlottak képzés szempontjából? Pécs még érdekes lehet, ott végeztem más karon, élnek lent barátaim. Van róla infó/vélemény?
Elég sokat olvasgattam a kapcsolódó fórumokat, és az az általános vélemény, hogy úgysem az egyetemen múlik, hogy milyen szakember leszek, hanem leginkább rajtam. De ha a fentieket sorrendben kellene állítani - a jelentkezésnél úgyis ezt kell majd tennem - mi legyen a sorrend?
Köszi!
-
martonx
veterán
válasz
sztanozs #9455 üzenetére
Csak annyit tennék a témához, hogy szvsz telekocsival ingázni sokkal jobb a városok között, mint busszal/vonattal. Én így járok Szeged - Bp között, és olcsóbb, gyorsabb, tisztább, akár pár perces késést is elnéz stb...
Szóval az legyen az utolsó szempont az iskola kiválasztásakor, hogy milyen a busz/vonat közlekedés arra felé. -
sztanozs
veterán
válasz
bambano #9454 üzenetére
sunnysys (#9453)
Eger busszal nem vészes (~1ó 45p) és elég gyakran jár, Veszprémről nem tudok nyilatkozni.
Miskolc tényleg gáz: vonat + helyi járat; és megaludni sem könnyű az egyetemvárosban.Amúgy a táv/levelező szinte mind P-SZ (vagy Cs-SZ esetlleg P-V), úgyhogy ottalvós.
-
bambano
titán
válasz
sunnysys #9453 üzenetére
akkor menj az óbudai egyetemre.
eger és veszprém közlekedése szerintem ótvar, elérhetőség szempontjából győr, kecskemét, szeged, debrecen a sorrend.
a debreceni levelezőt itt alvásosra tervezik, ha jól látom az órarendet, csütörtök-péntek-szombat napokon van óra. akkor vagy hazamész, vagy itt alszol.
ugyanez óbudain nem tétel. -
sunnysys
tag
válasz
bambano #9452 üzenetére
Köszi! Jogos a kérdés, ez is számíthat. Budapesten élek, tehát a Pest, Győr, Kecskemét, Veszprém, Eger városok talán a legkönnyebben elérhetőek (főleg, mert vonat/busz játszik csak). Óbudai Egyetem lenne a legközelebb, természetesen.
Arról mi a vélemény?
(Amúgy, Szegedet szeretem, vonattal az sem vészes talán.) -
sunnysys
tag
Sziasztok!
Az alábbiak közül melyik felsőoktatási intézményeket ajánlanátok?
A felvi.hu oldal szerint ezek az intézmények indítanak levelező/távoktatás formában BSC képzést mérnökinformatikus, vagy programtervező informatikus szakon. (Amúgy mi a különbség a kettő között?)Mérnökinformatikus:
• Debreceni Egyetem Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus
• Dunaújvárosi Egyetem - Levelező - mérnökinformatikus
• Gábor Dénes Főiskola - Távoktatás - mérnökinformatikus (Budapest)
• Gábor Dénes Főiskola - Távoktatás - mérnökinformatikus (Siófok)
• Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar - Levelező - mérnökinformatikus
• Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus
• Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus (Veszprém)
• Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar - Levelező - mérnökinformatikus
• Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikusProgramtervező informatikus:
• Debreceni Egyetem Informatikai Kar - Levelező - programtervező informatikus
• Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Kar - Levelező - programtervező informatikus
• Nyíregyházi Egyetem - Levelező - programtervező informatikus
• Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar - Levelező - programtervező informatikusKöszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kompakt vízhűtés
- Stellar Blade - Hivatalosan is bejelentették a PC-s kiadás premier dátumát
- Politika
- Hálózati / IP kamera
- Ukrajnai háború
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest