Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1nG HuNp
őstag
hali, gózgatok most a 2 évnyi nodeozas után és kicsit gondolkodóba estem..
ugy go-ban a gorutinessal tudunk több "szálon", paralell kódot futtatni, a nodeban meg a promiseokkal..
Egyik nyelvben sem lehet már elindított gorutinet vagy promiset kívülről cancellelni, azaz ha elindítod az adott fvnyt (rutine, promise..) akkor ő a belső logikája szerint végig fog futni akár mi van.
van olyan nyelv/megoldás ahol az így hívott paralell függvények cancellelhetőek? úgy értve cancellelhetőek hogy jár a futása során az 56. sor kiértékelésénél, kívülről jön a cancel és fogja és bezár
illetve ha nincs, akkor miért nem baj ez hogy nincs? nekem most adatbázis olvasás történik paralell (dynamodb, ne menjunk bele) a lényeg az hogy küldök x kérést, x gorutine, és a http kérést handlelő fvt blokkolom amíg az összes gorutine nem jött vissza válasszal vagy amint 1 darab is hibával tér vissza. na ez mind fasza és jó, de megjön 1 error és a többi x-1 darab gorutine ugyan úgy lefut.
mint mondtam db olvasás tehát teljesen idempotens, kárt nem fognak tenni a lefutó gorutinek.. csak itt kezdtem el gondolkodni ugye nodeban ez a promise.all, ott is mint utánaolvastam (eddig sosem kellett lol..), úgyan úgy lefut az összes többi promise.
viszont mi van nem idempotens dolgokkal? adabázisoknál ugye erre vannak a tranzakciók, meg valami még dereng Gajdos úr órájáról is, szóval hogy adatbázisoknál is hasonlóan lefut a beérkező tranzakció összes eleme, csak ott azzal van kiküszöbölve a hiba után is lefutó szálak/fvnyek problémája, hogy rollbackelődik az egész a tranzakció előtti állapotra nem?
fú bocsi ha szerte szét van a komment, azért remélem átment a lényeg
[ Szerkesztve ]
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- eBay
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Le Mans Ultimate
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- További aktív témák...
- Keychron K10 Pro Wireless Mechanical Keybord - Swappable RGB Backlight - Red Switch - Black - US
- Fujifilm X100VI fekete
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest