Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi74
őstag
Na dél óta van netünk. Hipp hipp hurrá. 57 órás kimaradás. Volt már szerintetek másik internetszolgáltató, ami ilyet megcsinált?
-
tusi74
őstag
A 42. net nélküli órába léptünk. És kilátás sincs, mikor lesz net. ''Dolgoznak'' az elhárításon. Kíváncsi leszek a kártalanításra. Már este az ügyfélszolgálatos automatikusan mondta, hogy hétfőtől az ügyfélszolgálati irodában nintézhető.
Szerintetek mi a francot csinálhattak, hogy volt egy viszonylag jól működő rendszer, valamit akartak fejleszteni, és 41 óra alatt nem tudták helyreállítani a már működő szolgáltatást? -
tusi74
őstag
Csak úgy hasítok modemmel. Még jó, hogy előrelátóan feltöltötten a Neophone egyenlegemet 1000 Ft-tal, és milyen jó, hogy nem dobtam ki a modememet.
-
tusi74
őstag
De hogy mi a lof@sz lehet? Kaptunk egy mailt. hogy 18-án 00-03-ig lesz FEJLESZTÉS!!!
Azóta NINCS NET, addig volt. A hülyének is megérte ez a FEJLESZTÉS. Tegnap hívom őket este 8 felé, közlik, hogy miért nincs netem, hát már megcsinálták. Mondom, érdekes, mert nekem nincs. Biztos helyi hiba lehet nálam. Végighívtam az összes ismerőst, bementem a melóhelyre. Sehol nincs net. Már reggel úgy mondta a csaj, hogy dolgoznak a problémán. És még a csaj az ingerült. Akkor mit szóljak én, aki minden hónapban 10.000-et perkál ezért a szarért. -
tusi74
őstag
Dunaharasztin több, mint 24 órája nincs net, de őket ez nem különösebben zavarja, mert az általuk vállalt 72 órában benne vannak. Most is modemmel nyomulok. Kezd nagyon elegem lenni.
-
Lortech
addikt
Mrgnéztem, tehát a router címe 192.168.1.1.
A kliens gépeket állítsátok automatikus ip címre, ekkor elvileg a router ki fogja osztani DHCP-vel a megfelelő ip címeket, beállításokat. Ha nem menne, akkor 192.168.1.2-192.168.1.3 stb címeket állítsatok be. Ezután a böngésző címsorába írjátok be a router címét, 192.168.1.1-et, ekkor megjelenik egy login képernyő, ha minden igaz, alapértelmezésben pedig nincs jelszó a kézikönyv szerint, usernevet sem ír.
Ott valamelyik menüpont alatt wan type-nak cable modemet kell beállítani, majd wan setting/cable modemnél be kell írni a mac address-t, amire a kábelnet előfizetés regisztrálva lett. Elvileg mást nem kell állítani ahhoz, hogy működjön a net.Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
Ez teljesen router függő. Belépsz a routerbe (ez megy? a böngészőbe beírod a címet : 192.168.1.1-et vagy a manuálban megtalálható címet, ha más), aztán valahol meg fogod ezt a menüpontot találni. Most lépek itthonról, de ha megírod a router típusát, akkor este ránézek, vagy más is segít talán.
Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
A modemból jövő utp-t miért az 1-es aljzatba dugtad? Vagy nem jól értem? 1-4 aljzat között gyak. switchként működik, a netet a wanba kell dugni. Ha ezzel megvagy, a routert be kell állítani, főleg a WAN MAC addresst be kell lőni, azt a MAC címet amire regisztrálták a netet.
-
vamzi
senior tag
Up!
Senki semmit??? -
vamzi
senior tag
Sziasztok!Megint én vagyok
De most nem az én netemmel van a baj.Az egyik haveromnak nem tudunk netet varázsolni a gépére.
Van 1 internet előfizetés,1 router(mert 2 gépre kell a net) és a 2 gép winxp sp2-vel.
Na már most.He mind ezeket összedugdosom, nincs net.A router vibrál(a modemből jövő utp csatlakozás az 1es aljzatban, és az egyik gép kábele a 2es aljzatban).A 100M azt egyfolytában ég és a WAN villog egyfolytában, de csak annál a két csatinál.És semmivel nem tudok netet varázsolni a gépbe.Szóval segítsetek!!!!
Előre is köszi. -
Lortech
addikt
Ennek okának kiderítéséhez jó mélyre kéne ásni.. A netosztás alacsonyabb, service szinten működik, és valószínűnek tartom, hogy a hálókártya rendben veszi az adatokat, és rendben tudja is továbbítani a másik gépnek, az 1-es gépnél pedig csak egy magasabb, alkalmazás szinten történik valami gubanc.
Közben ránéztem az aláírásodra, és ugye nforce4 chipset lévén egyből beugrott az nv firewall. Gondolom az integrált hálókártyát használod. Ha a helyedben lennék, csinálnék egy új telepítést, és a chipsetdrivert nem tenném fel, a hálókártyát ekkor nem ismeri fel ugyebár. Manuálisan feletelepíteném az illesztőprogramját csak a hálókártyának, és úgy próbálnám. Ha van jelenleg valamennyire működő telepítésed, akkor pedig előszöris kikapcsolnám az nvidia firewallt, és az XP-set is, ha ez sem hoz javulást, akkor megpróbálnám uninstallálni a chipsetdrivert firewallal együtt, majd az előbb leírtak szerint manuálisan felrakni csak a hálókártya drivert. Szerintem itt kéne keresni a problémát, és továbbra is tartom, hogy érdemes lenne megpróbálni egy másik hálókártyával az 1-es gépben.
[Szerkesztve]Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
Velem is előfordult, hogy ment más MAC-en is, a szerelőből nem tudtam kiszedni, hogy is van ez. Csak bólogatott, amikor mondtam, de nem mondta el. Talán ha nincs megfelelő MAC, akkor modem alapján azonosít be. Passz.
Én mindenképpen áttenném az 1-es gépbe a kettes gép hálókártyáját, ha nem integrált, vagy kipróbálnám az 1-es gépet egy másikkal, mert látszólag a nettel minden rendben van, csak az 1-es géppel nem fér össze valamilyen oknál fogva. És ez az ok első ránézésre a hálókártya.Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
A legfontosabbat nem írtad pl. USB-n keresztül megy a net, vagy hálókártyán keresztül?
Mert ha usb-n, akkor a modem gyakorlatilag usb-s hálókártyaként üzemel, és ekkor az ő MAC addressére regisztrálják a netedet. Ez a mac address nyilván ugyanaz marad, ha átrakod másik gépre a modemet, akkor is, és így mehet ott is a net állítgatás nélkül. Ha viszont a hálókártyára regelték a netet az első gépre, akkor átdugva egy másik gép hálókártyájára, az első gép mac addressének átírása nélkül elvileg nincs net, mert nem egyezik meg a két gép mac-e. Szóval ebből úgy tűnik nekem, hogy usb-n van nálad, de nem feltétlenül. Szóval először ezt tisztázzuk.Thank you to god for making me an atheist
-
vamzi
senior tag
Nem, nem írtam át egyik gépen se a mac addresst.Meg éppen ez az.Pont azon a gépen nem megy a net amelyikre bekötötték.És leírom az egészet:
Megrendeltük egy pénteken.Hétfőre be is kötötték.Hozta a faszi a cuccot és minden ment olajozottan.Hú de fasza, van már nekem is netem!aztán mikor először akartam lötelteni mondjuk mozillát, vagy javát:Letöltötte mind a 2 programot, de telepítés közben mind a 2 telepítő megáll és corrupted data1.cab hibára hivatkozva megáll a telepítés.Mondom üsse kavics, lehet h csak rosszul töltötte le.Hát letöltöm megint.A hiba ugyon ez.Lehet hogy ahonnan töltöm ott a rosz, úh letöltöttem máshonnan.Ott is ugyon ez a hiba.
Akkor nézegetem a haverok képeit a myvipen.A képeket olyan szarul töltötte le:A képeket minthe feldarabolta bolna átszinezte volna, majd összekavarva egymásmellé tette volna(sajna nincs képem, pedig érdekes jelenség )
Na nem baj, ment a net ezerrel.Aztán a gépembe tudtom nélkül belekerült egy zárlatos vinyó, ami leégette a mobil racket(még szerencse h abban volt)úgyhogy, mivel garis még a gépem, viszavittem a szervízbe.Amíg a szervízben volt, rákötöttem a másik gépemre a netet, h addig is tudjak netezni.Ment, minden hiba nélkül.tök jó!Ha egy programot leszedtem, azt fel is tudtam telepíteni, ha egy képet megnéztem, hibátlanul megtudtam nézni!Mondom akkor csak nem a modemnek van baja!Hát visszakaptam a szervíből a gépem.Raktak bele egy nem túl csinos racket.Kötöm a netet, mindenféle nehézség nélkül rámegy.De ua a hiba.Na fogtam magam: format c:
A wint újra raktam.22 perc alatt fent volt.mikor teljesen elkészült fogtam magam és megnéztem a netet.ment faszául.Csak annyika hibája volt mint eddig(szarok voltak a képek meg a telepítők)Mondom hát ien nincs!
Aztán beugrott, hátha a chipset driverjét kell frissíteni.Leszedtem az nvidia hivatalos oldalárol.felraktam, oszt onnatól kezdve a win nem indúlt, mindig újra bootolt.Gép bekapcs,F8,Csökkentett mód,Rendszer visszaállítása.Meg is oldotta a problémát!Leszedtem az ASUS hivatalos honlapjáról.Azt is feltelepítettem.Azzal ment is.Minden ok, de csak a háló kártyáját telepítettem fel.Aztán a net nem megy(ja azt nem írtam, de driver frissítés előtt sem ment már pár órája azon a gépen a net)Dugom vissza a kisgépembe ott megy a net.Vissza a nagyba, ott meg már nem megy.Csomó mindent megpróbáltam, e hiába.Hát ennyit csináltam vele. -
Lortech
addikt
Azért bővebben leírhatnád, hogy mit is csináltál. Mac addresst átírtad a célgép hálókártyáján? Mert csak azzal a hálókártyával működik, amin bekötéskor beüzemelték a netet. Ilyenkor bediktálják a MAC addresst, és az alapján vagy azonosítva a PR hálózatán.
-
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Az a nagy helyzet,h a gépemre(a neve legyen 1es gép) sehogy sem tudom rávarázsolni a pr-telecomos netemet.Se utp-n se usb-n
A windóz hálózatkezelőt lefuttatom, de semmi
Új címet lekéri mihelyst összedugom, de semmi.Mit csináljak?
Ja 2 gépem van, és a második gépen(a neve legyen 2es gép) megy a net, mindenfajta nehézség nélkül, bedugom-->várok-->megy a net
Ha erről a gépről húzom(1es gép-->2es gép) át a netet a másik gépemre, akkor azon is megy a net szó nélkül,sőt így nem hibázik a net(mert régen az 1es gépen volt a net és olyanokat csinált, h a képeket hibásan töltötte le,meg a telepítőfileokat is)szóval így fasza.
De ez a koncepció nem megoldható a számomra: ---NET---->1es gép------->2es gép
Szóval, help mí!!!
Előre is köszike -
Kokkantas
senior tag
Már megint elérhetetlen külföld.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz szalai56 #262 üzenetére
Meg, tegnap este (vagyis mostmár tegnap előtt) óta megy minden.
Részlet a levelükből:
...Jelen levelünkkel egyidőben megoldódott a 2006.06.25.-26.-án tapasztalható, a külföldi oldalakat érintő probléma, amely a nemzetközi vonal magyarországi csatlakozási pontjának meghibásodásából adódott.
A belföldi oldalak elérésének kimaradását és a levelezésben jelentkező gondokat egy, a teljes hálózaton terjedő vírus, ill. spam féreg okozta, amely más szolgáltatók hálózatát is érintette, valamint megfertőzhette több ügyfelünk gépét is...
Most megint volt néhány kisebb pár perces teljes kimaradás. Mert akkora vihar van/volt, hogy az elképesztő.
-
Kokkantas
senior tag
Felhívtam őket másfél órával ezelőtt, azmondta a telefonos kisasszony, hogy a mai nap folyamán megoldják a problémát.
-
szalai56
senior tag
Úgy látom eldölt a kérdésem. ADSL lessz.
Amiga1200; http://amigos.amiga.hu/szalai56/
-
tusi74
őstag
Ahogy látom, az amcsi oldalak nem mennek. www.yahoo.com, www.zonelabs.com
-
tusi74
őstag
Azért még csak részlegesen jó. Megnézitek, nektek bejön-e a www.eset.com, vagy a www.download.com?
-
Lortech
addikt
Igen értelmes lehetett akkor. Nem megy a külföld, erre kliens oldalon keresi a hibát. Biztos a hálókártyád szelektál a külföldi nem .hu domainekre, fújj külföldi oldal.
A lényeg, hogy tudják, mi történik náluk. Túl problémamentes volt mostanában a kapcsolat, ennyi belefér, feltéve ha hamarjában helyreáll a dolog.
-
tusi74
őstag
Itt Dunaharasztin nem mennek a külföldi oldalak.
-
Nimrod
addikt
válasz szalai56 #236 üzenetére
''Szomszédban'' lakom, Inviteltől van netem jópár éve. Gondom minimális, hibaelhárítással teljesen meg vagyok elégedve, szerencsére ritka. PR-ról szakmai szempontól szinte semmit sem tudok, viszont azt észrevettem, hogy nagy ívben tojnak az ember fejére, kivéve ha megrendelésről van szó.
Lehet, hogy csak itteni átok, mert úgy tudom, hogy ott most új ügyfélszolgálati iroda lesz (vagy a Mű úton az oda tartozna?) és talán kábelezésileg is jobb a helyzet. -
sleve
tag
Jó nagy leállás lehet, hogy így eltüntek innen az emberek.
A tudás hatalom, a tudatlanság áldás.
-
ottek
csendes tag
Tökjó hogy minden vasárnap du-este leállás van, így már nem ér meglepetés, előre lehet kalkulálni Néha még a TV is elmegy, mintha valaki szándékosan széttépkedné a vezetéket
-
ottek
csendes tag
Az *sten rakja szájba ezeket, hogy már 2 hete kb fele a max sebesség mint amire előfizetek...
-
Nimrod
addikt
válasz shabbarulez #225 üzenetére
-
Lortech
addikt
Ugye hogy ugye?
Megnéztem egyébként a kötbéres dolgot, ha három napig (bejelentéstől számítva) nem tudják elhárítani a hibát (ami az ő oldalukon keletkezett), akkor kötelesek minden nap után a havidíjadból napi átlagdíjra levetített összeg 8-szorosát. Nekem már volt ilyen 3 napot meghaladó eset, lehet, hogy kérvényezni fogom. 4-5e ft-ról van szó, de már csak azértis.Thank you to god for making me an atheist
-
Sheol
aktív tag
Na, egy mai történés.
Délelőtt fél 11-kor elment a netem, és most jött vissza.
Beszóltam az ügyfélszolg.-ra.
Túlestünk azon, hogy 5x megkérdezte a nőci, hogy hogyan világítanak a ledek a modemen?
Aztán jött az, hogy Ő úgy látja ott, hogy minden ok a nettel.
Utána kisütötte, hogy biztosan vírusos a gépem. (Ez akkora LoL)
Még mindíg itt tartanak, hogy a vírusokra fogják a hibákat.
Mert ugye a láma user megrémül, hogy hűha, lehet valami modemen ledeket villogtató, netet szétcsesző vírus.
Aztán közölte, hogy sajnos ma nem tud kiküldeni senkit, talán majd holnap.
Lortech, most tényleg kedvem lenne menni anyázni a fórumukra. -
ottek
csendes tag
Viszont újra él a fórum, lehet menni anyázni..aztán majd újra beszüntetik
-
Lortech
addikt
Most negatív csúcsokat döntöget éppen, annyira lassú, hogy hihetetlen. Dns szerver 50% packetloss. És az előbb konstatáltam, hogy új ip-m van, valószínűleg mostmár tényleg dinamikus, de úgy tudom, általában ugyanazt fogod kapni, csakha huzamosabb ideig nem használod a netet, akkor kapsz mást.
-
Lortech
addikt
Sebesség milyen nálatok? A héten alig volt net, most meg 1000kbit felett van a letöltés, 1000-3000 között ingadozik.
-
Nimrod
addikt
Ez egy node, PR-Telecom terület. És ez már évek óta így néz ki.
[link]
Geocities kicsit makacs, ha nem megy az IMG_0503.JPG a nyerő.
[Szerkesztve] -
bigalexander
csendes tag
Üdv
Náluk is a chello féle Mac cim regizés van a neten,?
Vagy ha hálokártyát cserélek hivni kell öket?
Köszi Üdvig -
bigalexander
csendes tag
Üdv
Megkötöttem velük a szerzödést (szigethalom )remélem itt tudnak szolgáltatni.
Kábel tv ugyis kellett volna igy lesz net is kábelen.Bár forumok alapján nem vagyok nyugodt ,de bizakodom.Mobil gprs net röl váltok gondolom az elsö idökben nem fogok
panaszkodni de majd beszámolok okuljanak a leendö ügyfelei.
ui:adsl sajnos kizárva ,nincs vez telefonom és nem is akarok csak a net miatt .
Üdv:big
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz t_ferenc #203 üzenetére
Megvolt miért járkáltak arrafelé, illetve miért volt nálunk is otthon szakadás. Alattyánon egy kedves ''user'' szűrő nélkül lopta a netet. (Felmászott a póznára és bekötötte magának....)
Kiderült egyébként a turpisság..."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Sheol
aktív tag
A jó öreg PR ismét nem bírta elviselni a sok negatív kritikát, ezért törölte az oldalán a fórum bejegyzéseket.
Hát igen, egyszerűbb a juzereket elhallgattatni, mint színvonalas szolgáltatást nyújtani.
Persze valahol érthető, egyik cég se szereti, ha a saját fórumán anyáznak az előfizetők. -
t_ferenc
őstag
én annyit tudok róluk, hogy mostanában a szülővároskámban (Jászapáti) igencsak sűrűn járkálnak, viszont emailre nem válaszolnak, telefonon meg elérhetetlenek. mármint amikor én hívtam őket minden esetben azok voltak.
if you fall seven times, stand up eight
-
aXXon
őstag
pedig a fiber pingjei se olyan hu de nagyon magasak es mostanaban eleg sok a gondom is veluk. marciusban lejar a husegszerzodesem es alternativat keresek. mered ajanlani?
"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla