Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Piftuka

veterán

válasz Jenne #16027 üzenetére

"Ez a gyanúsan nagyon is olcsó ár azért óvatosságra int (eredeti gyári szetthez képest harmad ár!) Emagos cucc és külső forgalmazók :(( ."

Erre hadd reagáljak a teljesség kedvéért! Nem tudom, figyelitek-e mostanában a forint dollárhoz, vagy euróhoz viszonyított értékét, de siralmas a helyzet!

Akár csak a néhány héttel ezelőtti árakhoz képest is egy rakás termék drágább itthon 10-20%-kal, mint korábban. Adott termék külföldi áraihoz képest pedig sokkal nagyobb arányú különbségek vannak.

Nem borotva, hanem más termék... de ami a gyártó által ajánlott áron is 480 dollár, tőlünk nyugatra 480 dollár, a távol-keleten 480 dollár; azaz ~187.000 forint (a jelenlegi árfolyamon).

Az egyetlen hazai hivatalos importőrnél és forgalmazónál viszont 370.000 forintba kerül jelenleg. Kiszámoltam, és a fenti külföldi forrásokból rendelve is ~310.000 forintra jön ki a termék ára.

Minél többen vannak a disztribútor láncban, annál drágább lesz az import termék, mire végül nálunk valamelyik áruház polcára kerül. A jelenlegi árfolyamok mellett pedig még szembetűnőbb a különbség.

Szóval abban alapvetően semmi gyanús nincsen, hogy egy francia boltban, euróból átszámolva, akciós áron ~8-9 ezer forint az a Philips körkés csomag, amit itthon 22-25 ezer forintért ad a hazai márkabolt is.

Az már inkább adhat gyanúra okot, hogy egy a profilját illetően - egyébként valóban az EMAG-nál feltüntetett címen bejelentett - "föld és ingatlan bérbeadása" - tevékenységi körbe tartozó francia vállakozás adja el.
    (De egyébként még ez sem feltétlenül "kamu", vagy átverés, mert meglepődnétek, hogy bizonyos termékeket milyen tevékenységi körökkel cégjegyzékbe vett vállalkozások értékesítenek.)

És nem tudom, mennyiben releváns, de van személyes tapasztalatom az EMAG-ról, mint külföldi vállalkozásoknak is helyet biztosító online piactérről vásárlással kapcsolatban is.

Néhány éve egy svájci gyártó, saját boltjából vásároltam az EMAG-on keresztül egyet a gyártó kávégépeiből.
    A fizetés, a szállítás zökkenőmentes, pontos volt. A számlát, garancialevelet megkaptam, és a termék is kifogástalan, minőségi.

Nyilván jobb, ha az ember óvatos, csak szerettem volna bemutatni az érem másik (pozitív) oldalát is.

(És őszintén szólva, én pont a román tulajdon miatt nem szívesen vásárolok az EMAG-tól, mint forgalmazótól.)

"Aquila non captat muscas."

• MaxxDamage

félisten

LOGOUT blog

válasz Jenne #16027 üzenetére

Szia!

Pontosan erről van szó!
    Én ezért is ha eMAG-tól rendelek, akkor az eMAG és nem kisváros az eMAG-ön (mint bolt/forgalmazó) :(((

◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

Új hozzászólás Aktív témák