-
IT café
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
dolon75
senior tag
válasz
Degeczi #37797 üzenetére
igen, kb. én is így vélem.
Abban bízom, hogy amikor találkozik a két földelés, és jön a szikra, még nincs "közben" érzékeny elektronika,és a földelések teszik a dolguk.szerintem az nem elfogadható egy konzumer eszköznél, hogy
nézzem megtudjam, hogy földelt, a konnektor is az, meg ilyesmik.
Ha nem lenne ez a tudatlanság a tervezeskor figyelembe véve, a szerviz tele lenne egy hét alatt... -
dolon75
senior tag
Értem, amit mondotok, de a vasalóban nincs semmilyen elektronika (legalábbis az egyszerűekben), amely fel lenne készítve a hot plug-ra.
A HDMI szabványban pedig benne van, így aki ilyen készüléket gyárt, annak meg kell felelnie ezeknek a kritériumoknak, különben nem kapja meg a plecsnit.
És nem tartom valószínűnek, hogy a szabvány megkülönbözteti a csatlakoztatást annak sebessége szempontjából.
-
-
dolon75
senior tag
válasz
blakey #37778 üzenetére
pl a tv-m, philips 806, ki sem kapcsol, amikor megnyomom a gombot, csak aludni megy.
ha hot plugged, akkor nem okozhat gondot.
nem azt mondom, hogy most cibaljuk ki/be percenként, de egy átlag felhasználás során nem szabad gondnak adódnia.szerk.
a hot plug pont azt csinálja, hogy nem megy jel, ha a megfelelő vonalon nincs kapcsolat.
Így a levegőben lévő kábelen nincs jelfolyam. -
dolon75
senior tag
nem.
azt tudom elképzelni, hogy egy SOS, kb alig tesztelt frissítést nem akarnak kikuldeni mindenkinek.
Ezért, amikor a TV felnez, hogy na itt vagyok én, van frissítés? akkor a küldött azonosító alapján szurnek, legalábbis az elején.Aztán, amikor nincs gebasz, akkor mehet mindenkinek.
-
dolon75
senior tag
ALZA-tól vettem, az alzás ügyyfélszolgálat megadta a tp vison magyarország telefonszámát, ahol érdemes érdeklődni:
nulla hat egy hét nulla nulla nyolcvanegy ötvenegyFelhívtam, tudnak a hang hibáról, az én készülékemnél (55OLED806) nem javasolják a visszaállítást.
Viszont elkérték a készülék gyári számát, mert közvetlenül erre fogják majd küldeni a frissítést.
Aki hasonló cipőben jár, érdemes talán felhívni, és megadni.
Azt javasolta még, hogy normál televízió csatornát nézve a ZENE mód segíthet, amúgy viszont csak külső hangszóró a megoldás a javításig.
-
dolon75
senior tag
Kifutottam a szerkesztési időből.
Az utolsó, még jó firmware: TPM211EA_R.101.000.178.222
a rossz (már ha nem HW hiba van): TPM211EA_R.101.001.003.232 -
dolon75
senior tag
válasz
bnorci71 #36677 üzenetére
A mi 806osunkra azt írják, hogy 2023.01.05-én jött ki firmware:
Támogatás a következőhöz: OLED 4K UHD OLED Android TV 55OLED806/12 | PhilipsA TV firmware update logjában azt látom, hogy tegnap (01.07) 6:15 körül frissült.
A hibát délután vettük észre.Csinált már valamelyikőtök firmware downgrade-et?
Megjelent a TV firmware update logjában új sorban az újratelepített firmware?szerk. @bnorci71:
Az a baj, hogy nincs mit kiemelni. Úgy képzeld el, mintha van egy kétutas erősítőd, és csak a mélysugárzó kap jelet. -
-
dolon75
senior tag
Sziasztok!
Van egy 6 hónapos Philips OLED 806-om.
Tegnap este minden rendben volt, kikapcs.
Most délután bekapcsolom, és a hangja olyan, hogy csak mélyek vannak, semmi magas, az emberi beszédből is csak a mélyek jönnek, nem érthető semmi.TV csatorna, Netflix, youtube esetén egyaránt.
Factory reset ,TV Reinstall megvolt, nem javította meg,
Most áramtalanítottam megint (volt az is , fél percre már), de ebben nem hiszek.
Ja, bluetooth-on jól kimegy hang, csak a saját hangszórójával van baj.
Ötlet, esetleg més is járt már így?
Kit érdemes hívni itthon, akitől lehet is kérdezni, mielőtt elviszem javíttatni?
szerk: megtaláltam az összefoglalóban, milyen sorrendben hívjam őket?Köszönöm!
-
dolon75
senior tag
nekem az is jó lenne, ha nem lenne egy lapos valami az egész, és a "korzor" gombok lejjebb lennének.
vacak az egész.kár érte, mert a 806-tal képileg és minden más miatt nagyon elegrdettek vagyunk, kivéve a tavkapcsot.
-
dolon75
senior tag
sziasztok!
egy 806os OLED távirányító háttérvilágítasának hosszát lehet valahogy állítani?
túl rövid, mire megtalalom amit keresek rajta, kialszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Microsoft Excel topic
- Politikai mémek
- Okos Otthon / Smart Home
- Bemutatta a Vivo az Y29s 5G-t
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Próba
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- További aktív témák...