- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Manjaro Linux
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Hamarosan kiderül, hogy a Trump-kormány szétdarabolja-e a Metát
- Milyen NAS-t vegyek?
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Synology NAS
-
IT café
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
jooker82 #5419 üzenetére
Elsősorban nem az ebaynek kell írni, hanem a Paypal-nek a megfelelő felületen, ahhoz hogy visszakapd a pénzed. [link]
Kezdőként, zéró angol tudással, meg úgy általában, ha ez az egész netes fizetés/bankkártya téma kínai neked, akkor kisebb pár dolláros termékekkel kellene elkezdeni az ismerkedést a rendszerrel, vagy messziről elkerülni az egészet.
-
csab2
veterán
válasz
jooker82 #4778 üzenetére
Nézd, azt nem tudom, hogy a PayPal mennyire megbízható, habár mindenütt azt olvasom, hogy az. Én nem is PayPal-tól tartok, hanem azoktól az eladóktól/boltoktól, akiktől vásárolok. Én azelőtt - amíg nem volt netes bankkártyám - azt csináltam, hogy csak annyit utaltam át a PayPal számlámra, amennyi éppen kellett. Most meg már van netes kártyám, tehát a PayPal-on is az van beregelve.
-
csab2
veterán
válasz
jooker82 #4776 üzenetére
No, akkor itt válaszolok.
Szóval nem bonyolult az internetes kártya. Az Erstesről tudok regélni mert nekem olyanom van.
Szóval ezt a Visa Virtuon (Virtuális) kártyát sima folyószámla mellé lehet kérni. Csak netes vásárlásokra használható, tehát még pénzt sem lehet vele automatából kivenni.
A kártya limitét lehet állítani, ami alapból 1 Ft. Tehát ha valaki pénzt akar leszedni a kártyáról - ne adj isten jogtalanul - akkor csak 1 Ft-ot tud levenni. Többszöri próbálkozás után a bank szól, hogy valami gáz van, valaki próbálkozik (nálam ilyen még nem volt.
Vásárlás előtt telebankon keresztül meg kell emelni a limitet ami azt hiszem minimum 1000 forint lehet (ez nem biztos), a max meg szerintem a számlán rendelkezésre álló összeg.
Ezt a limitet max 48 óráig lehet megadni, utána visszaáll 1 Ft-ra. A tranzakciók számát is lehet módosítani, ami alapból 5db.
Egy példán illusztrálva: neten venni akarsz valamit 10 usa dollárért. Telebankon megadsz limitnek 2 000 forintot (célszerű picit ráhagyni a váltásból adódó eltérések miatt), 48 órás limittel, 5db tranzakcióval. Ebben az esetben 48 óráig 5 tranzakciót enged a bank, de max 2000 ft-ig. Tehát ha (normál esetben) először levonják a 2000 forintot, utána már semmit sem tudnak levonni, mert betelt a limit, tehát nem 5x2000 forintot lehet levonni a számládról.
Szerintem ez tök biztonságos. Az lenne még jó, ha nem kellene hívogatni a telebankot, hanem netbankon is lehetne módosítani a limitet.
Ja, és a kártya éves díja csak 600 forint, ami elég korrekt szerintem.
Ezt csak példának írtam, a többi banknál is hasonlóan működik a dolog szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Lexus, Toyota topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- HP Elitedesk 800 G5 és G6 mini PC i5 9500 v. i5 10500// 16GB Ram // 256GB NVMe számla + gari több db
- Dell Precision 3440 és 3450 Core i7 10700 vagy 11700 // 32GB Ram // 512GB NVMe számla + gari több db
- iPhone 11 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 81%/p4208
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4207
- Dell Alienware X16 Gaming laptop! 16" QHD / i9-13900HX / RTX4080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- HÚSVÉTI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest