- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
valakky
aktív tag
van valakinek ötlete, hogyan tudnám esetleg a wan forgalmi adatokat (havi letöltés/feltöltés mennyisége) ddwrt alól padavan alá migrálni? bár most momentán nem emlékszem, hogy padavan alatt is van-e csak ilyen mentési/visszaállítási lehetőség (traffdata.bak)
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
zsolt320i
senior tag
válasz Intruder2k5 #602 üzenetére
thx az fw-ért.
egyelőre nagyon tetszik! -
MODERÁTOR
-
zsolt320i
senior tag
válasz Intruder2k5 #604 üzenetére
a midnight commander mire használhatom?
-
MODERÁTOR
válasz zsolt320i #605 üzenetére
Az egy kétpanales filekezelő, mint anno DOS-ban volt a Norton Commander, látod vele a router teljes filerendszerét. Alapesetben nincs rá szükséged, de néha előfordulhat, hogy pl. a torrent kliensből valami ok miatt nem tudsz letörölni file-.okat, vagy van aki szereti direktben szerkeszteni a konfigfile-okat a routeren és nem a webes felületet használni, ezekre jól jöhet, ha mégsem parancssorban kell másolni, áthelyezni, editálni, stb.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt320i
senior tag
válasz Intruder2k5 #606 üzenetére
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz MrPeekaboo #571 üzenetére
Az adatlapon még a V1-es verzió volt fent, viszont én már V2-t kaptam, így a hack-kelés elmarad, amit egyébként is csak végső megoldásként tettem volna meg.
-
AcCEsS
senior tag
válasz Intruder2k5 #606 üzenetére
A Xiaomi 3G routerhez általad készített firmware verziók között mi a difi? Látom teljesen eltérő méretűek az image-fájlok. 11-10, 11-18, 11-23?
u.i.: Ja, most olvastam, hogy az utolsóban (23?) benne van az MC?
[ Szerkesztve ]
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
MODERÁTOR
-
őstag
válasz Intruder2k5 #611 üzenetére
Hogyan teszed bele az fw-be a plusz programokat(mc, curl, nano, stb)? Készítenél egy leírást?
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
MODERÁTOR
-
őstag
válasz vargalex #609 üzenetére
Tesztelem a Prometheus Arch változatát.
A help2man hiánya miatt elakadt a toolchain buildelés, nem érzékelte a script hogy nem volt felrakva, felraktam, újraindítottam a toolchain buildelést.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
vargalex
félisten
-
őstag
válasz vargalex #609 üzenetére
Az NFS-t és a PARTED-et kikommenteltem a build konfigból, így lefordul az fw. Ha benne hagyom az NFS-t akkor nem fordul a libpcap-ra hivatkozva.
Jó lenne ha Freize gondolna az egyre növekvő Arch Linuxosok táborára, és elkészítené a script Arch változatát, akár a te segítségeddel.
[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
MODERÁTOR
válasz attilav2 #612 üzenetére
Na szóval... Először is kell egy háttértár, nem nagy, megteszi egy bármilyen pendrive. Rákötöd a routerre, megformázod ext3 vagy ext4 rendszerűre, és mountolod az /opt mappa alá, majd telepítesz rá egy tetszőleges optware vagy entware rendszert.
1. Ebből van többféle is, van jó régi optware, amihez sajnos nincs még install script se, ott manuálisan kell telepíteni a csomagkezelőt. Ezt esetleg akkor használd, ha nagyon helyhiányban vagy, ez kisebb csomagokból áll, cserébe nagyon régi.
cd /tmp
wget http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/ipkg-opt_0.99.163-10_mipsel.ipk
wget http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/uclibc-opt_0.9.28-13_mipsel.ipk
tar -xvzf /tmp/ipkg-opt_0.99.163-10_mipsel.ipk
cd ..
tar -xvzf /tmp/data.tar.gz
cd /tmp
rm control.tar.gz data.tar.gz debian-binary ipkg-opt_0.99.163-10_mipsel.ipk
tar -xvzf /tmp/uclibc-opt_0.9.28-13_mipsel.ipk
cd ..
tar -xvzf /tmp/data.tar.gz
ipkg update
ipkg -force-reinstall install ipkg-opt uclibc-opt2. Aztán van valamivel újabb entware, én ezt szeretem, ez az arany középút. Itt már van install script, így könnyebb a telepítése is.
cd /opt
wget http://entware.wl500g.info/binaries/entware/installer/entware_install.sh
chmod +x /opt/entware_install.sh
/opt/entware_install.sh3. És végül van entware-ng is, de ebben már elég "nagyok" a csomagok, ezért nem ideális erre a célra, végülis amire itt kell, jó az 5 éves Midnight Commander, vagy az 5 éves nano is.
Ha kész az alap telepítés, akkor feltelepíted amit akarsz pluszban. Pl.
opkg update
opkg install nano
opkg install mcstb... Ha minden megvan, akkor manuálisan neki szoktam állni kigyomlálni azokat a file-okat, amire nincsen már szükség, hogy beférjen a firmware-be. Ilyen pl. a csomagkezelő (opkg) állományai, akár help file-ok, log-ok, függően attól, hogy mennyi helyet kell szorítani. A Midnight Commander-es fw-m telepített entware rendszere valami 23MB körül volt, ezt sikerült "letisztítani" 12MB-ra, ami már befért az fw-be, mert oda ugyebár tömörítve kerül be.
Ha kész, akkor lehúzod a pendrive-ot a routerről, átdugod a gépre, elindítod az fw buildelést, és a legvégén amikor megáll és kéri a root jelszót, akkor bemásolod a /romfs mappába ahogy van. Ott már látni fogod készen a firmware mappaszerkezetét, belépsz az /opt-ba, és másold a pendrive tartalmát. Utána beírod a root jelszót, és készülhet is az fw. Ilyenkor már csak másodpercek szoktak hátra lenni belőle... Az biztos, hogy semmi sem fog elsőre sikerülni, ha nagyobb dolgokat akarsz belepréselni, akkor rengeteget el lehet játszani vele, hogy mit lehet még törölni belőle. Ráadásul ASUS esetén a 16MB flash-el ez hatványozottan igaz.
De sok sikert hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Intruder2k5 #618 üzenetére
Sajnos nekem nem kér root jelszót a buildelés végén debian buster alatt, de még arch alatt sem, hanem elkészül az image. Korábbi postban írtad hogy a scipt valamelyik részébe egy pause-ot iktatsz be, ezt hanyadik sor után rakod be? Ha jól gondolom a fw egybegyúrása előtt kellene beiktatni egy pause-ot.
-
MODERÁTOR
válasz attilav2 #620 üzenetére
Nekem is csak a Linaro repo-ból fordítva van ez a megállás, a dm38-as sajnos egy szuszra letolta az egészet. Próbálkoztam ugyan a megállítással, de az sem volt sikeres, mert ahogy írtam is itt, utána még beletörölt az /opt mappába is. Azóta nem foglalkoztam vele, így sajnos nem tudom pontosan melyik scriptbe és hova kellene tenni a megállítást.
-
AcCEsS
senior tag
válasz Intruder2k5 #611 üzenetére
Köszönöm, lehetett volna annyi eszem, hogy belenézek a zip-be...
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
Starchm
őstag
Hali!
Vowifihez szeretném padavanon bekapcsolni az IPsec passthrough-t, viszont nem találom sehol. Lehetséges, hogy nem lehet bekapcsolni vagy én lennék vak?
Köszi előre is a választ! -
Gyurka6
őstag
válasz szaboi6512 #599 üzenetére
Hali!
A restoraintool(?)-t csak regisztráció után lehet megszerezni? (57u)Gyurka
-
vargalex
félisten
-
MODERÁTOR
Ebben van két verzió is, nem kell telepíteni csak futtatni.
-
Gyurka6
őstag
-
Gyurka6
őstag
Hali!
Szeretném az 57u-n lecserélni padvan-ra, az ajánlott 3 prg-t letöltöttem, azonban a feltöltés 7-23% között megáll. wi7 és egy asus eee pc(cske) az elérhető most. V.mi észrevétel javaslat?
Mind a 3-al sikertelen.
Olvastam, hogy winscp-putty párossal meg lehet(ne) oldani, de egyik sem csatlakozik hozzá.Gyurka
-
Gyurka6
őstag
válasz woodworm #639 üzenetére
Másoltam a beírásokat, azért lehetett hiba, az első sorra, ezt kapom:
--2019-12-12 22:29:01-- https://dimez.ru/padavan-ng/current/asus/RT-AC1200GU_3.4.3.9L-100.trx
Resolving dimez.ru... 81.177.34.188
Connecting to dimez.ru|81.177.34.188|:443... connected.
OpenSSL: error:14094410:SSL routines:ssl3_read_bytes:sslv3 alert handshake failure
Unable to establish SSL connection.Második routerként van beállítva
[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
Gyurka6
őstag
válasz woodworm #641 üzenetére
Köszi a segítséget, még egyszer kicsomagolom, a parancsok megegyeznek, a kicsomagolt név is azonos, ha nem kevertem el.
Meg újra indítom ez a putty képernyő:
admin@(none):/tmp# ls
RT-AC1200GU_3.4.3.9L-100.trx ppp
avahi redirect_rules
detect_wrong.log resolv.conf
dhcp6c resolv.dnsmasq
etc settings
filter.default share
filter_ipv6.default syslog.log
filter_rules syslog.log-1
home udhcpc
miniupnpc.log udhcpc0.expires
mnt var
nat_rules webs_upgrade.log
nat_rules_eth3_eth3 wpa_cli
notify zcip
admin@(none):/tmp# mtd-write -i RT-AC1200GU_3.4.3.9L-100.trx -d linux && rebootGyurka
-
gumimaci1235
tag
válasz Intruder2k5 #580 üzenetére
A v2-es információs paneljén 1 magos proci van.
Lehetséges hogy a v2-be gyengébb hardver van? -
klrt
tag
Üdv!
Intruder2k5 megoldotta, hogy működjön az "ipdns.hu". Nálam sajnos csak pár napig működik. Aztán távolról nem érek el semmit. A routert(Asus RT-AC57U) újraindítom és megint működik, mintha mi sem történt volna. Eddig másik routeremvolt openwrtvel ott nem volt ilyen problémám.
Hogy lehet megoldani, hogy ne keljen újraindítgatni a routert? -
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest