- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vismajor01
addikt
válasz zsiga68 #64401 üzenetére
Hh nem érted? Messze van a router a dolgozomtol, viszont van csővezetes a padlásrol mindegyik szobába. Adja magát h padláson keresztül viszem a kábelt...
Igen, nekem is ez volt az aggalyom h a szigetelés fölött helyezkedne el, ahol télen annyi fok van mint kint meg nyáron is
Ok tehát akkor cat6 padlasra fel, ott keresztül és dolgozoba le
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Jelenleg a nappaliba van lehuzva az uvegszal, ott van a router is.
Innen szeretném elvinni a netet egy cat6 kábellel a dolgozoba.
Hogy lenne a jó,
Egy cat6 a routerbol a padlásra, azon keresztül majd le a dolgozoba,
Felvinni a routert a padlásra és egy kábelt le a nappaliba egyet a dolgozoba
Felvinni egy switchet a padlásra és onnan levinni a dolgozoba?
Köszi
-
Vismajor01
addikt
válasz Marci112233 #64358 üzenetére
Elvileg megoldható lenne, új ház, csövekben vannak lehúzva a vezetékek.
Anno a kivitelező azt mondta ezt a szolgáltató intézi, aztán amikor meg itt volt a szolgáltató akkor mondta h felejtsem el.
Coax be van vezetve minden szobába.
De egyelőre nem fogom tudni ezt megoldani, moca se jó mert a coax kivezetés átellenben van a géphez képest, a powerline viszont jó lenne mert itt a konnektor mellettem. És mivel zsírúj ház zsírúj hálózattal azt gondoltam h működhet.
-
Vismajor01
addikt
válasz Marci112233 #64356 üzenetére
Igen, csak azt olvastam hogy Wifi6 főleg Wifi6E már teljesen jó gamingre.
Alapból onnan indult a dilemma, hogy ITX AM4 AX lap kb nem létezik.
Ez a powerline adapter akkor jobb megoldásnak igérkezik?
-
Vismajor01
addikt
A telefonom otthoni wifire csatlakozva Wifi6 szimbólumot ir, akkor Wifi6-os routerem van ugye?
1. Vegyek AX-es alaplapot és wifi6on menjen a gép (gaming is)
2. Vegyek akármilyen lapot, és vegyek ilyen aljazatba dugható internet-csatlakozót v mi a fenétEl vagyok veszve kicsit
-
Vismajor01
addikt
válasz mobilizmo #55412 üzenetére
Megoldották .Igazából én voltam hülye, erre a TV-re és oprendszerre van appjuk, azt letöltöttem és mostmár működik. Szóval sajna valszeg a TV-ddel van a gond, de mivel nekem Samsung van igy ezt nem tudom megerősiteni.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Nyitottam neki saját topikot, de ide irányitottak, hátha ti tudtok segiteni,
,
Van itt valakinek tapasztalata Eurosport playerrel?
Chromeban megnyitva feldobja a "Stream to TV" opciót, de mikor rányomok csak ennyit ir:
És nem csatlakozik. Mig jutyub igy irja:
És simán csatlakozik.
Megpróbáltam telefonon->böngészőből és appból egyaránt, de fel sem dobja a lehetőséget, hogy streamelje a TV-re...
Vaj mit csinálok rosszul?
-
Vismajor01
addikt
nna, hát nem az volt a baj, pedig elég szarul nézett ki a kábel.
digi előfizu, random 800as, sőt, 4500as (!!!!) ping. Üfsz mondja, hogy kb 20 percenkét újra inditom a routert? Mert h ő azt látja, hogy 20 percenként kapcsolódom le és fel az internetre. Hát, nem...
1 hétig ment a levelezés a Digivel miután az én oldalamról mindent kizártam. Végül csak azért jöttek ki ma délután, mert reggel 2 mbit/s volt a letöltésem, a 90 mbit helyett. Vicc, hogy mielőtt megjöttek volna fél órával már jó volt, aztán megint rossz, csináltam nekik screenshotot dátummal mindennel, nehogy pont jó legyen amikor itt vannak.
Nah megjöttek, mondták h kitörölhetem a seggem a screenshottal, ha most jó akkor ők itt sincsenek... De hálégnek szar volt, ezért felmentek a Xedikre átdugni a hozzám vezető kábelt egy másik portba. Akkor már jó volt az
internetletöltési sebesség. Rámértem, megint jött a 800as ping 1 mérésből. Mondom de srácok ez szar, megint szakadozik. Ja, magas a ping? Az nincs benne az ÁSZF-ben, azt ők nem javitják, igy jártam, kapjam be. A letöltési sebességet garantálják, pinget nem. És elmentek a fenébe.Off, hogy én azonnal felmondtam az albérletet, becuccoltam a kocsiba és átköltöztem barátnőmhöz.. Nehogymá' ne tudjak gémelni sör mellé' !
-
Vismajor01
addikt
Rossz, megtort kabel okozhat magas pinget?
-
Vismajor01
addikt
válasz Gubek-Einste #49962 üzenetére
Vmi TP-link, albérlet, szerintem amit adott a Digi. De router kiiktatásával sem szűnik meg a probléma (ellenben pain in the ass mert fél órát elszarkodok vele mire kapcsolatot tudok létesiteni error 720 meg error 813 alatt temetve)
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
A probléma: Lag spikeokt, ping spikeok
Digi előfizetés, routeren van oszva a net wifin, pc-re és tv-re kábelen.
Mind wifin, mind pc-n és a tv-n jelenkezik a probléma. Ha a routert ki iktatom, és a számitógépbe dugom a netet, a probléma akkor is fenn áll.
Szolgáltatót hivjam? 1 héttel ezelőtt kezdődött, azelőtt nem volt semmi gond.
-
Vismajor01
addikt
válasz mobilizmo #24855 üzenetére
Hát nekem ennél meglehetőst nagyobbak az igényeim, 80 megás netnél ne 3 mb-al akarjon letölteni nekem, és online játékban se legyen ping változás hiába töltök le 8 mb/seccel.
Szóval vegyünk másik routert? Láttam a két linkelt darabot, azokkal meglehet csinálni, hogy menjen a torrent és mondjuk a diablo 3 egyidőben?
Mert remélem tiszta volt, hogy nem a sávszélesség kevés, hisz mondjuk megy a torrent 0 seed 1 film és mondjuk szarul seedelik és csak fél mega/sec. Tehát van még 9,5 valós letöltési sebesség másra, tehát sávszélesség akad bőven mégse akar működni ezen programok összesége(chrome pl hibátlanul fut oldalak milliszekundumok alatt betöltődnek)És pl diablo3ban sem az van, hogy 900as ping és szaggat, hanem különböző bugok és anomáliák jelennek meg: Nem tudok chatelni, kifagy a játék, nem tudok nevet változtatni meg hasonló vicces dolgok
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok!
Nekem otthoni hálózattal lenne problémám. Igazából szög egyszerű, a modemból bele megy a net a rotuerbe a routerből a gépekbe+wifi és mindenholvan net, hurrá.
De sajna van 1-2 program amik nem tudom mit csinálnak, de ha megy a torrent teljesen meghülyülnek. Egyes póker programok, diablo 3, más játékok. 80 megás a net, 10 megával tudok letölteni, mondjuk megy a torrent 1 filmet töltök le 100 kb/secel akkor már meghal az egész.
Próbáltam én má' portforwardolni meg qosolni meg tudomisén, de semmit sem változtatott a dolgon.Van ötletek mi lehet ez? Baromi idegesítő megmondom őszintén.
A router egy d-link dir-500 ha jól emlékszem vagy 600 (nem otthon vagyok)Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Vismajor01
addikt
válasz Medve_papa #24844 üzenetére
Már hogyne lenne legális, ha valaki bütyköli az internetet a koliban az max házirend ellenes, nem illegális, lol.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok!
Egy olyan fícsört szeretnék kihasználni a routeremben, amit mások a problémám megoldására javasoltak. Kezdem a problémámmal, hogyha eleve rossz irányba utasítottak, már most tudjatok szólni.
80 megás internetem van, ezt egy DIR-600as router osztja 3 gépre szét +wifi. Diablo 3 játékkal elég gyakran játszom, egyetem+barátnő mellett maradó szabadidőmet ezzel szeretném elütni. Viszont egy olyan problémám van, hogyha a hálózaton(bármelyik gépen, vagy eszközön ami wifin kapcsolódik) _bárhol_ torrentet futtatnak, teljesen meghal. A játékbeli bugok megjelenéséről nem írnék beszámolót, lényeg: játszhatatlan lesz. Amint a torrentet kikapcsolom, minden helyreáll. Egyszerű lenne a megoldás, hogy nem torrentezek amikor diablozni akarok, de mint mondottam, hogy más gépeken futtatott torrent is előidézi a problémát, ez nem járható út. Abba pedig belefáradtam, hogy akárhányszor bugokkal találkozom játék közbe körbe kell futnom a családomon, hogy KI MERÉSZEL LETÖLTENI?! Másik, ha streamet nézek online(twitch tv és tsai) akkor elég durva mikrolagokkal operál a játék, körülbelül minden 3. másodpercre mozdul 1 másodpercet a kari. (de más bugok ilyenkor nincsenek)Először portforwardot javasoltak, ezt meg is tettem akkurátusan, nulla sikerrel, ezekután ki lettem okosítva, hogy a portforward abszolút nem erre való, ha tudja a routerem a QoS rendszert, ott kell ilyesmivel bizgentyűzni. Nos, jelentem, _elvileg_ tudja a routerem a QoS rendszert(meg az oprendszerem is-win7) de a portos egyértelműséggel szemben itt fogalmam sincs, hogy mit hol állítsak be neki, hogyha én elkezdem futtatni a torrentet az összes sávszélességet boostolja ide, és müködjön rendesen.
Ha bármi kérdésetek van/nem világos, szóljatok, és tisztázom amennyire képességeimből telik. Őszintén remélem, hogy tudtok nekem segíteni.
előre is köszi,
VismajorSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Epic Games
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Honda topik
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Wii U
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest