- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet!
Az infrastruktúra:
Szolgáltatói router (UPC/vodafone/ONE CH7465VF) bridge módban.
Router: ASUS RT-AC65P
Router WAN portja összekötve a szolgáltatói router-rel, ahogy kell (auto ip). Régóta ugyanazzal a kábellel, de fél éve változott a kábel, mert az internet hibák miatt sokszor kellett ki- és bekapcsolni a szolgáltatói routert, és ehhez kényelmesebb volt a szekrény tetejéről egy elérhetőbb polcra helyezni és egy ehhez egy hosszabb kábelt használni. Minden kábel CAT 5e, max. 2 méter.
A megszakadások nem múltak el, de egy nap a ki- és bekapcsolás sem segített, az ASUS router azt mutatta, hogy a WAN kapcsolat disconnected. Ez nem a "nincs bedugva a kábel" üzenet, arra is van külön, és nem is az, hogy nem kap ip-t (dhcp), erre is külön üzenet van, ez szerintem arra utalt, hogy nem kap választ a szolgáltatói router-től. A szolgáltató router két másik eszköznek is tud ilyenkor ip címet és elérést adni, ki is próbáltam, a bekötött notebook megkapta a külső ip-t és netet is.
Próbáltam a szolgáltatói routerben cserélgetni a kábelek bekötési helyét, a helyzet nem változott.
Ekkor levettem az ASUS router-t is a szekrényről, hogy kipróbáljam azt a kábelt is, azzal a notebook kapott ip-t. Az ASUS router elég poros volt, így leporszívóztam, majd kipróbáltam újra a kapcsolatot a másik kábellel, és működött. Majd a régi kábellel is kipróbáltam, és azóta azzal működik hibátlanul. Azóta szakadás sem volt, legalábbis olyan nem, amit észleltünk, olyan pedig biztosan nem, ami miatt újra kellett volna indítani a szolgáltatói routert.
Két ok lehet: az eredeti kábel kontaktja nem volt tökéletes az ASUS router-ben, ez okozhat ilyen jellegű hibát, tehát, hogy a kábelt magát érzékeli, de disconnected az állapot?
A másik ok a porosodás, ez, illetve az emiatt bekövetkező túlmelegedés okozhatta ezt?
Kell készülnöm arra, hogy ez az ASUS router meghibásodása, vagy annak első jele volt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bevásárolná magát az Intel Foundry-ba a TSMC
- PlayStation 5
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- The First Berserker: Khazan
- Politika
- Ukrajnai háború
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Autós topik
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Eladó használt M2 Mac Mini - 8gb ram, 256 Gb ssd
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Turtle Beach Recon 70 /// Új // Számla+Garancia
- Eladó Apple Mini 6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest