- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
"mennyire elítélendő dolog egy sima Ethernet Y splittert rakni a TV és IPTV SetTopBox illetve a fali aljzat közé? Mindkét eszköz 100Mbps-t támogat max így nem veszítek sebességet,"
Ha megérted, hogy az érpárok pont-pont összekötetéseket hoznak létre és maguk az erek nem ágaztathatók el, akkor az alábbi ábra szerint egy 8 eres kábelen átvihető, kettő darab 4 eres (100 Mbit-es), egymástől független kapcsolat.
"a fő switchem gigabites."
A fenti ábra szerint a két switch-en felhasznált port 100 Mbit-es üzemmodban fog működni mindenképp.
"Nem szívesen raknék egy aktív switchet a TV mellé"
Ha gigabites kapcsolatokat szeretnél biztosítani, akkor nincs más megoldás, mint a switch.
-
MasterMark
titán
Nem létezik Ethernet splitter, nem lehet passzívan szétosztani egy Ethernet jelet.
Amit látsz, az arra való, hogy egy kábelre, két kábel jelét teszi rá úgy, hogy 2 érpárt az egyik használ 2 másikat a másik. De ilyenkor mindkét végére kell ez az átalakítás.
Ethernet az pont-pont kapcsolat, aktív eszköz kell ha el akarod osztani.
-
-
adam3
aktív tag
Sziasztok,
mennyire elítélendő dolog egy sima Ethernet Y splittert rakni a TV és IPTV SetTopBox illetve a fali aljzat közé? Mindkét eszköz 100Mbps-t támogat max így nem veszítek sebességet, a fő switchem gigabites. Nem szívesen raknék egy aktív switchet a TV mellé, hogy az STB és TV is a hálózaton legyen, de talán ez a passzív splitter jobb mintha WiFin lógna a TV és rajta a Plex.
Köszönöm,
Ádám -
krealon
veterán
válasz
NoNick #56593 üzenetére
"Adott egy Redmi AX6 router és egy jó messze lévő gép egy TP-Link Archer 6E PCI kártyával.
Mivel tudnék stabilabb netet varázsolni"Ez a kártya (TP-Link Archer T6E) is az általános PCI(e) - wifi betegségben szenved.
A számítógép fém háza kiválóan árnyékolja (és visszaveri) a rádióhullámokat, így csak akkor lehet értékelhető átvitelt elérni ezzel a kártyával, ha az antennák kikerülnek a gép mögül, messzebre a fém részektől és a faltól.
-
NoNick
tag
Sziasztok!
Adott egy Redmi AX6 router és egy jó messze lévő gép egy TP-Link Archer 6E PCI kártyával.
Mivel tudnék stabilabb netet varázsolni, az 500/300-as netből lesz 100/100, mire átverekszi magát a falakon, az is néha akadozik. Sajnos kábelezés egyenlőre nem opció.:(
Egyébként a router jó, mindenhol hasít a net, de nyilván a stabilan home office-ra használt gépen nem.
- Jobb wifi kártya, mondjuk egy ax képes, kivezetett antennával
- Powerline adapter, erre kéne tipp is, mert csak képen láttam ilyet. -
Essejó
veterán
válasz
Tothgera30 #56587 üzenetére
Ja, hogy neked lesz Telekom IPTV-d? Van egy rossz hírem, kell a boxhoz lankábel, Wifivel nem megy.
-
dkess
őstag
válasz
Tothgera30 #56587 üzenetére
Ez mit jelent a kivitelező általi "nem lehet"? Én már véstem sajátkezűleg panelben, téglában áramot, UTP, koax, hangfalkábelt, kapucsengőt meg "toronyórát lánccal" pedig nem szakmám. Csak úgy kíváncsi lennék rá, hogy szakmai szempontból mire gondolhatott a költő, hogy "nem lehet"? Gyémántberakásos az egész kecó?
Akkor mi a francot "vitelezett ki", ha csak azt nem csinálta meg amivel megbízták ... Lehet abban a pillanatban lett volna másik "kivitelező" ...
Akkor szerintem próbáld meg először egy routerrel meg WiFi -vel. A router szobájában ami csak lehet legyen kábelvégen, hogy az se terheljen WiFi -re. Abba a kis lakásba, ha nincs csilliárd WiFi kliens meg különösebben vérmes igények, akkor akár elég lehet powerline nélkül is ...
-
válasz
hellsing71 #56571 üzenetére
Szabvány támogatási szinten igen, illetve belső hálózaton is kihasználható a jobb wifi képesség.
-
Pontosan. Mondjuk a cica okos, és hamar tanul, így nem piszkálná. Felújítás előtt úgy volt, de mivel a kivitelező így adta át (hogy nem lehet), így már nincs mit tenni. Tulajdonképpen 200-300mbps elég, csak stabil legyen. Másrészt a fő router elég erős, ha nagyon akarom lefedi a lakást, csak jobb biztosra menni.
Doky586: Sajnos már nincs idő és türelem faragni.
-
jerry311
nagyúr
válasz
hellsing71 #56571 üzenetére
Otthonra nincs. Nagy klienssűrűségű helyre (100+ férőhelyes termek) van.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Bigemperor #56580 üzenetére
Igen, úgy tűnik, hogy hiába állította a hölgy, nem került mégsem feloldásra a korlátozás, holott kifejezetten erről volt szó, még a szériaszámot is nézte, meg sem fordult a fejemben, hogy mégsem sikerült. Most tesztelem még a routert, de eddig egészen jónak tűnik. Megnézzük mennyire lesz stabil és ezután döntök róla. Nem bánnék kicsivel magasabb rátákat, de ez már egészen jó -le/fel 60Mbps/20Mbps- (az előbb átjavította a korrektor és hibásan írtam MBps-t)
Köszönöm minden hozzászóló segítségét. -
Reggie0
félisten
válasz
Bigemperor #56576 üzenetére
A masodlagos sim kartyat kiprobaltad a telodban, hogy megfelelo sebessegu-e?
-
mezis
félisten
válasz
A router ugyanazon a csatornán nyomja a WiFi-t mint amikor a teló nyomta?
-
dkess
őstag
válasz
Mármint a multisim -et próbáltad telóról osztani és az volt jó?
Biztos, hogy Telekom Gigaerős Net+ -ed van (és nem a '+' nélküli)? A Telekom Gigaerős Net+ -hoz elméletileg nem is tudsz csökkentett sávszélességű multisim -et igényelni - lehet ezért nem látod a web -en.
Ugyanakkor ez a 1/1 Mbps egészen véletlenül pont egy csökkentett sávszélességű multisim -nek a korlátja. Ez nem router hibának tűnik. Próbáld ki esetleg másik eszközben is és amennyiben ugyanezt tapasztalod, akkor jelentsd le hibának ...
-
cellpeti
nagyúr
válasz
MasterMark #56562 üzenetére
tudom, és működik is szépen
-
woodworm
veterán
válasz
Bigemperor #56570 üzenetére
-
Reggie0
félisten
válasz
Bigemperor #56573 üzenetére
Lehet azert szar a neted, mert learnyekolja valami.
-
válasz
Bigemperor #56568 üzenetére
És kint az utcán is próbáltad?
(Vagy csak a pincelakás hátsó szobájában?) -
hellsing71
tag
Üdv, lenne egy kicsit teoretikus kérdésem. Van bármi értelme megvenni egy wifi6-os (802.11ax) access pointot, ami elvileg max. 4.8Gbps-t tud, de a router felé 1G-s Ethernet portja van? Az internet előfizetés egyenlőre szintén 1G-s, de még fejlődhet. Az Ubiquity UniFi 6 Próról van szó.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
woodworm #56569 üzenetére
Én manuálisan semmit nem állítottam, nem is tudom, hogyan lehetséges a szolgáltató fiókjában. A szolgáltatónál kértem, hogy korlátozás nélküli legyen (le és feltöltés is) a net és gigaerős korlátlan netről van szó. Ezeket elmondtam ott helyben, valószínűleg kénytelen leszek bemenni és rákérdezni.
-
woodworm
veterán
válasz
Bigemperor #56568 üzenetére
Ez tényleg kevés!
A telekom fiókban be van állítva a sim sebessége? -
Bigemperor
senior tag
válasz
woodworm #56567 üzenetére
Konkrétan az, hogy a Telekom Gigaerős Net+ csomaghoz multisim-et kértem és a második sim kártyát routerben használva osztanám meg a netet. A probléma az, hogy számomra értékelhetetlen le- és feltöltési sebességet ad az említett router, ilyen max 1-2 MBps körül mindkettő, ez változó, de már tartalom fogyasztás közben is nagyon egyszerűen érzékelhető. Na most szeretnék olyan eszközt, amiben ezt használva, normális netem van. Megjegyzem, a mobilnetre váltás részben azért történt, mert hiába Pécs belvárosában vagyok, a nagyon max amit a Telekom vezetékesen tudott 30-50 MBps körül van, egyetlen másik vezetékes szolgáltató van, na annak még gyatrább a hálózata. Nem baj, ha a vezetékesnél sokkal többet nem tud, de jó lenne megközelíteni.
-
woodworm
veterán
válasz
Bigemperor #56566 üzenetére
Pontosan mi a panaszod? Mert a kevés, az kevés.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Bigemperor #56535 üzenetére
Kipróbáltam egy új tp-link (TL-MR100) készüléket, de rettenetes az általa közvetített le és feltöltési sebesség, holott a specifikációk jók. Felteszem valami kompatibilitás gond lehet a Telekom sim-kártyával, vagy ilyesmi. Esetleg nincs valaki aki megoszt második sim kártyás telekom netet valamilyen eszközzel, szeretnék egy használható, stabil cuccot, de nem tudom, merre induljak.
-
válasz
Tothgera30 #56563 üzenetére
-
dkess
őstag
válasz
Tothgera30 #56563 üzenetére
És persze el ne felejtsük a legfontosabbat - "szobacica kompatibilis" megoldásnak kell lennie ...
Namost ugye még a felújítás előtt volt írva Neked, hogy legyen UTP kábelezés a két szoba között. Egyfelől a Telekom IPTV miatt - másfelől, hogy valódi full-duplex gigabit (avagy 2.5/5/10 Gbps akár később) kapcsolat legyen a szobák között.
Most, hogy ez nem így lett gyakorlatilag minden "pótcselekvés" lesz csak. Valamint értelemszerűen drágábban is, mint egy pár méter UTP kábel ára. Egyébként aránylag fájdalommentesen lehetne a lakás alsó részén (bejárati ajtó oldali rész) elmenni UTP -vel felül. Persze kellene javítás, de ez van.
Gigabit -es hálózatot nem fogsz átvinni Powerline -al (az AV1000/AV1300 -sok egy fázis esetén gyakorlatban olyan 2-300 Mbps lesz) - sem WiFi -vel. Még MoCA 2.5 -el átmenne a gigabit, de amennyire jól feltételezem koax sincs a környéken ...
-
válasz
Doky586 #56559 üzenetére
Kizárt dolog, mert hálószoba és nappali között kellene áthúzni, de közötte van egy folyosó, és egy konyha/étkező. Másrészt nemrég volt felújítva, és egy hónapja festve, nem akarok nagy rumlit. Ennél kisebb fizikai munkával gigabites hálózatot nehezen tudnék átvinni kedvezőbben.
Találtam egy alaprajzot, nem pont ilyen az elrendezés, de a lényeg azért világos. Továbbá nagyjából bejelöltem az adott szobában található internetre csatlakozó eszközöket, amik esélyesen kábelen lesznek a hálózaton.
-
válasz
Tothgera30 #56558 üzenetére
Egy jó ütvefúró csodákra képes. Mi a gond..?
-
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Meg lett a nyomtató megosztás, de csak kábelen. A második eszközt ezek alapján állítottam be. De csak kábelen tud nyomtatni. Én ugye meg wifin szeretném használni
-
válasz
Tothgera30 #56555 üzenetére
Nem. Henem egy UTP kábel lenne a legrövidebb.
-
Sziasztok.
Két átellenes szoba között lakásban legrövidebb út egy powerline adapter lenne? Van ennek valamiféle hátránya egy frissen kábelezett lakásban?
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Ha a Cat6A S/FTP kábel és a Cat7A S/FTP kábel közel egy árban van, akkor érdemes az utóbbit választani? Házba, rack szekrényhez.
-
Essejó
veterán
válasz
jerry311 #56550 üzenetére
Félre értesz, én tudom mit jelent. És azt is tudom miért írtam azt amit, de lehet cáfolni érvekkel ha tudod. Ugyanakkor a legpontossbb sebesdég mérés a speedtest-cli -vel lehetséges parancssorból, ennek a leg kissebb az eröforrás igénye, ezért pontosabb mint a többi.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest