Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
MasterMark #54146 üzenetére
Azt írták, nem jó torrentezésre. Bár a felét sem értettem a sok segítségnek!
Azért a gigabites routertől nem ezt vártam.
Port? Hát én azt nem is figyeltem. Majd holnap reggel újra akkor!
Hol kell nézni azt a portot?
Meg a kábeleket sem értem.
A routerig jön valami, onnan ugye wifi.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! SMBv1 (valószinű) hálozati elérhetőséggel van gondom. A szolgáltatásokban be van állitva, hálózat magánra van állitva felderítés be vn kapcsolva és az a gondom, hogy nem tudom elérni a Dune médialejátszomat (a rá csatlakoztatott Hdd-t). Az érdekesség hogy a lejátszóból beírva a gépem adatait a Pc megosztásomat viszont látja és eléri.
-
MasterMark
titán
válasz
tibcsiworld #54144 üzenetére
Ezért szóltak előre, hogy a router erre nem lesz jó.
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
tibcsiworld #54140 üzenetére
nah adtam a xarnak egy pofont. A tv simán játsza a filmeket a hdd-ről, viszont laptopról a másolás hálózati meghajtóra 600kB/sec.
asszem marad az ide dugom, oda dugom verzió!
azért köszi még egyszer!
-
DjKoxi
senior tag
válasz
MasterMark #54142 üzenetére
Villogást nem láttam sem a tv-n sem a routeren. A kábel cross kötéssel van szerelve.
A naracom hálózatszerelői azt mondták, hogy a Samsung tv-vel ez szinte mindennapos probléma. Ne kísérletezzek, mert úgysem lesz jó.
Nekem ez nem elfogadható, ha a tv látja routert, sőt lát még legalább 5 másik routert a lakótömbben akkor illene működnie.
A router alatt a naracom csatlakozó egységét értem. -
DjKoxi
senior tag
válasz
MasterMark #54137 üzenetére
Azt írta ki a tv, hogy nincs bedugva kábel. Még egy lehetőséget nem próbáltam ki. A tv használatijában az van írva, hogy CAT7 kábelt igényel, és én CAT5E kábelt dugtam bele.
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
MasterMark #54139 üzenetére
ez lett a végső megoldás!
\\192.168.100.1\usb1_sda1
köszi a segítséget.
-
MasterMark
titán
válasz
tibcsiworld #54138 üzenetére
Meghajtónak ugyanezt beírva tudod felvenni, hálózati helynek is.
Vagy a Gyors elérésnél rányomsz, hogy Aktuális mappa kitűzése.
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
MasterMark #54136 üzenetére
igazad van. hát én marha a böngészőbe írtam, amikor írtad, hogy intéző!
szóval látom, de nem tudom rögzíteni, tehát eltűnik, ha kixelem az intézőt. meghajtónak továbbra sem tudom csatlakoztatni sajna.
-
MasterMark
titán
válasz
tibcsiworld #54134 üzenetére
-
DjKoxi
senior tag
Üdv!
Lehet rossz helyen kérdezek, de ezt találtam legjobban a témához illőnek.
Az internetet és a tv adást a naracom szolgáltatja optikai kábelen. Ez az optikai kábel bemegy egy router szerű 2 antennás eszközbe aminek van sok LAN kimenete, meg f csatlakozós koax kimenete.
A gondom a következő : Samsung q60 r tv nem tud csatlakozni wifin/kábelen ehhez a routerhez. Bármelyik telefon, laptop gond nélkül csatlakozik a jelszó megadása után. Ha telefonnal megosztom a netet akkor csatlakozik a tv, tehát a TV wifi rendszere működik.
Csatlakozás előtt látja a tv a naracom routerét, de hiába adom meg az eszköz nevét és a jelszót a tv sikertelen csatlakozást ír. A szerelők azt mondták ez ilyen, nem szereti a Samsung tv-ket csatlakoztassak egy wifi routert és úgy használjam a tv-t. Kábellel sem tudok csatlakozni, valószínű, hogy nem oszt IP-t a tv-nek. Miért nem? A naracom routerének menüjéhez nincs hozzáférésem.
Nincs erre valamilyen megoldás? Feleslegesen nem szeretnék még egy routert üzemeltetni. A naracomos egység wifi része teljesen elfogadható hatótávban és sebességben is.Lehetséges, hogy a Samsung tv-k MAC címe tiltva lenne a naracom routerében?
Köszönöm szépen a segítséget!
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
MasterMark #54133 üzenetére
hát nekem ez sehogy nem megy. minden verziót kipróbáltam. még az alatta levő hitelesítőst is, ott megadva a router admin/jelszót.
\\mnt\usb1_sda1
sem megy. ezt írja a router.szerk.:
ahova:
hálózat jobb katt, hálózati meghajtó csatlakoztatása\\192.168.100.1
erre gyakorlatilag a router kezelőfelülete jön be böngészőben. -
MasterMark
titán
válasz
tibcsiworld #54132 üzenetére
Azért mert nem jól írtad be... Vagy nem jó helyre
\\192.168.100.1
Backslash kell azaz balra per vagyis Alt Gr + Q.
Ezt a windows intézőbe kell beírni felülre.Hálózati meghajtó csatlakoztatásnál is így kell megadnod.
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
MasterMark #54131 üzenetére
http://192.168.100.1:8200/
ugrik be néha, és ott néha a fent említett pár sor.
de ezen kívül semmi.
szerk.:
hogy tudom csatolni hálózati meghajtónak?
szerk.:
meg van. vacakolok vele. -
MasterMark
titán
válasz
tibcsiworld #54130 üzenetére
Nem biztos hogy magától meg fog jelenni, felülre be kell irni ebben a formában a rotuer IP-jét:
\\192.168.0.1
De csatolhatod is hálózati meghajtónak, felveheted kedvencekhez, csatolhatod hálózati helynek is.
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
MasterMark #54129 üzenetére
A hálózati helyeknél nincs a hdd.
egy ftp is tökéletes lenne már!
-
MasterMark
titán
válasz
tibcsiworld #54128 üzenetére
Otthoni csoport egy hülyeség és felejtős, már nem is kéne hogy benne legyen a legfrissebb Windows-ban.
Mit jelent nálad az hogy nem látod?
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #54020 üzenetére
Ezt már végigcsináltam, de a laptop nem látja a routeren levő hdd-t. Pedig betettem az usbnél a file sharing és a media servert is! (a router látja természetesen)
Néha látja a media servert, de csak a böngészőben nyitott egy pár sort:
MiniDLNA status
Audio files: 0
Video files: 671
Image files: 745 perc elteltével már ezt sem látja a hálózatokban.
Ezen kívül csináltam egy otthoni csoportot, amibe nem tudom, hogy kell beletenni a routeren levő hdd-t!
Asszem "messziről indulok"!
TGWH:
az előzőek fényében amit írsz, nekem kínai.
(Raspberry , linux, ... nekem win 8.1 van)A tv-t bekapcsolva eleve nem látom a dnla menüpontot! Viszont a media servert igen! Azon keresztül mennek a routeren levő hddn levő filmek. Igaz, az állományokra nem dob kezdőképet, és a fél óránkénti "jelenetváltás" sincs így. (közvetlenül a tv-re kapcsolva volt) Illetve sokkal lassabb a reagálása! (wifi)
Tehát lényegében a tv látja a routeren beállított media servert, de a laptop még sajna nem!
Win 8.1
hogyan tovább?
-
BaLee
addikt
Köszi a tippet mindkettőtöknek. Igazából a NAS és a PC kábelét cserélgettem a routeren de tényleg ha egyik kábel rossz akkor ugyanúgy lassú a másolás. Kicserélem holnap mindkét kábelt egy másikra!
-
BaLee
addikt
Van egy őskövület Asrock E3G3 alaplapom, amin van egy gigabites ethernet csatlakozó, pár hónapja csak gyenge 100mbit sebességgel működik (8mb/sec körül másol). Mehet így tönkre, hogy már nem tudja a maximumot? Próbáltam törölni, driverével együtt, majd újratelepíteni, kerestem hozzá újabb drivert a realtek oldaláról de a helyzet változatlan. A beállításainál hiába teszem át gigabitre auto helyett, változatlan a helyzet. Amúgy egy Realtek PCIe GBE controllerről van szó.
Van még bármi ötlet amit megpróbálhatok vagy vegyek egy USB-s vagy egy PCI-e hálókártyát?
-
Norby-007
tag
válasz
Gubek-Einste #54087 üzenetére
Esetleg valami ötlet?
Köszi. -
TGWH
őstag
válasz
tibcsiworld #54109 üzenetére
A lényege, hogy a megosztott tartalmat szabványosítja. Vannak tartalmak és lejátszók. Elvileg ha kompatibilis, akkor működik minden. Na és itt lehetnek gondok, nem csak linuxon, windows-on is.
-
martin66
senior tag
válasz
Gubek-Einste #54083 üzenetére
Más ötlet
-
Casseius
tag
válasz
Gubek-Einste #54117 üzenetére
Köszi, de pont az a lényeg h ne csak "hellyel közzel" jó állapotot kapjak, hanem olyat amilyennek lennie kell
-
-
válasz
Flowtation #54090 üzenetére
Az ip beállítások alatt mit értesz pontosan, mit nézzek meg?
Milyen tartományra van állítva. -
martin66
senior tag
válasz
Gubek-Einste #54083 üzenetére
Nem segített.
-
spe88
senior tag
válasz
MasterMark #54113 üzenetére
akkor az lesz a ludas, én mindig ott checkeltem és régen mindig zöldet mutatott, amikor sikerült beállítani. Hogy checkoljam akkor? utorrentben régen volt ilyen funkció, qbittorrentben nincsen (tudtommal).
netstat parancs sem hajítja ki az 55555-öt amúgy csináltam neki külön szabályt előbb
-
spe88
senior tag
válasz
MasterMark #54111 üzenetére
de előbb úgy próbáltuk, hogy ki be és úgy sem ment. Amúgy a yougetsignal.com-on tesztelem
-
spe88
senior tag
válasz
MasterMark #54108 üzenetére
Bocsánat, hogy így szétoffolom a topikot, de szerintem már közel járunk.
És köszönöm a sok segítséget.Itt tartunk most, amit változtattam a Comodoban. Viszont még mindig zárva van.
Így gondoltad?Még arra gondoltam, hogy talán a Windows Defender, de hát csak nem, mert azt tiltottam.
-
spe88
senior tag
válasz
MasterMark #54106 üzenetére
így próbáltam.
-
spe88
senior tag
válasz
MasterMark #54103 üzenetére
értem, legalábbis azt hiszem. Köszönöm.
De akkor ha jól értelmezem, most a routerben annyit kéne tennem hogy a LAN IP-t átírom a routerem által az én gépemre kiosztott belső IP-re. Hiszen a tűzfalon átengedtem a képek tanúsága szerint is a portot, illetve a torrentkliensben is beállítottam a portot. Ennek ellenére még mindig zárva.
Mit csinálok rosszul?
-
Casseius
tag
Sziasztok,
1000mb-s előfizum van IPTV-vel és egy Kaon CG3000-es routerrel dobott meg a Telekom, mivel minőségibb, stabilabb, gyorsabb wifi volna a cél vettem egy Xiaomi Redmi AX6 routert, hogy csak az ossza a wifit.
Kaon LAN portjából húztam egy UTP kábelt a Redmi wan portjába és kikapcsoltam a wifit a telekomos routeren.
Ez a legoptimálisabb megoldás? Illetve ha nem mit kell tennem?
Elég új nekem ez a hálozati dolog úgyhogy noob-ként kezeljetek
Előre is köszönöm a segítséget! -
MasterMark
titán
Nem egészen. És a torrent klienseddel lehet nem is fog működni ha a külső és belső port eltérő.
A port forward úgy működik, hogy egy külső (publikus, WAN) portot rendelsz egy belső (privát, LAN) IP-PORT párhoz.
Ebből látszik, hogy egy külső port csak egy belső ip-port párhoz lehet rendelve.Ha a torrent kliensnél eltérő a külső port, arról a program nem fog tudni, mert azon a porton fog próbálkozni ami be van neki írva. Így valószínűleg nem menne eltérő porttal.
DHCP reservation kell statikus IP a klienseknek, és mindegyiknek külön nyits portot amit megadsz a torrent kliensben is A külső belső port legyen ugyanaz, és az megadva a torrentben is.
Tűzfalon a cél az az ahova neked beérkezik, a forrás meg ahonnan küldik. Azaz a forrás port bármi lehet, mert nem fogod tudni, hogy valaki más honnan küldi, a cél port pedig az amit a torrent kliensben használsz. (Amennyiben bejövő szabályről beszélünk ugye.)
Essejó: Az lenne, ha létezne multiuser-es torrentkliens. De én olyat még nem láttam.
-
spe88
senior tag
válasz
MasterMark #54100 üzenetére
Tehát akkor ha van 3 kliens, akkor annak kell 1 belső port nyitva, illetve 3 külső, illetve le kell foglalnom az adott MAC-címhez egy statikus IP-t a router kezelőfelületén, és akkor csak azt osztja ki az adott gépnek. Jól értem?
Még akkor olyan kérdésem van, hogy
1. a router kezelőfelületén a LAN port az számít belsőnek, ugye? Arra beállítom minden kliensre ugyanazt a portot és akkor a WAN-ra meg kiosztok 3 különbözőt.
2. Vírusírtóban a cél port és forrás port melyik melyik? Cél a külső, tehát WAN?Ezek még kuszák nekem kicsit.
Köszi
-
Essejó
veterán
válasz
MasterMark #54100 üzenetére
Viszont megoldás a problémára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest