- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
válasz
szoke12 #22343 üzenetére
Szerintem ez nem op. probléma. Egyszerű hálózati probléma lehet. Amikor le van terhelve a hálózat meg kéne nézni, hogy az XP-s gépen hogy alakul a hálózati forgalom. Szóval megszakítja a kapcsolatot, vagy a meghajtóról dob le. Wireshark, vagy akár a sima feladatkezelővel is meg lehet nézni. Ingadozik-e mondjuk egy másolási sebesség, ilyesmi. Wifi-n 6 gép elég nagy zavart tud okozni az "éterben".
-
szoke12
őstag
Helló, van egy háló, amiben van 6-7 gép, amik nagy része wifin csatlakozik.
Amelyiken win7 van, gond nélkül látja a szervert. De amelyiken xp, az sokszor ledobja a meghajtót, vagy nem látja egyáltalán. Csak a szervert nem látják, ami egy win7-es gép, a többi hálóban levő megosztást látják.
Mit tudnék csinálni? -
partymaci
aktív tag
Sziasztok!
Wake up on LAN -t szeretném belőni a gépemen, addig eljutottam, hogy helyi hálón leteszteltem másik gépről hogy megkapja e a MagicPack-ot. Minden gond nélkül megkapta, viszont kikapcsolt állapotból nem éled fel a gép.
BIOSTAR TH55EX alaplap legfrissebb biossal (Phoenix). Linksys router DD-WRT-vel (ezen belül sem ébred fel, WOL fül alól).
Dobjatok légyszi pár tippet, mi lehet a gond? -
McSzaby
őstag
Hájas!
Srácok, az USB 2.0-hoz érdemes gigabites USB-s ethernet csatolót venni, vagy nincs értelme kidobni plusz 2e-t erre? USB 2.0-nak mekkora a maximális sebessége?
(Ezt lehet tök rossz helyen kérdezem...)
-
adodaniel
őstag
Erre valaki?
-
Mond
senior tag
válasz
anonymus89 #22334 üzenetére
Ezzel sem jó!
-
Mond
senior tag
válasz
anonymus89 #22332 üzenetére
Sony ericsson wt19i live with walkman.
Újra raktam az xp és azóta nem tudom megosztani! -
Mond
senior tag
Sziasztok!
Hogy tudnám a telefonomról az internetet megosztani Pc-re?
Sajnos a pc nem ismeri így fel! -
szekfizsolt
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de ADSL routerrel (Vigor 2600V) meg tudok osztani kábeles internetet(UPC)? -
anonymus89
addikt
Üdv!
Van egy Árpád apánk korabeli gépecske, ami lassan a sírba fog vinni.
Most az a baja, hogy egy ezeréves routerrel (márkát ne kérdezzetek) nem akarja megosztani a netet winxp alatt.
A router menüjében állandón csak connecting megy de semmilyen ip, dns nem látható.....
Mac clone megtörtént. -
neil_mullen
aktív tag
Sziasztok! Létezik olyan RJ-45 csatlakozó, amihez nem kell krimpelő fogó? Ha igen, hol lehet kapni?
-
-
yrkalla1
csendes tag
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok. Van egy Linksys E300-as routerem, összeraktam, az asztali PC-n van is net, de a routerrel nem tudok wifit adni. A tablet megtalálja, kapcsolódni akar hozzá, beírom a felhasználónevet, jelszavat, kapcsolódni kíván, de nem sikerül, hitelesítési hibával dobja.
Nem nagyon értek a routerekhez, kell még valamit engedélyezni, beállítani? Van valami wifi protected setup a cisco segédprogramon, de nem tudom mit kellene csinálni. Előtte D-link routerem volt (csak tönkrement), azzal csak simán felhasználónév+jelszóval csatlakozott. Van a routeren egy gomb fel-le nyilak, az világít, kábelek a helyükön. Tudnátok segíteni? Hozzá kell rendelni a tabletet vagy a wim7 tűzfal nem engedi?
Köszi a válaszokat előre is -
törölt tag
Üdv.
Valaki segítsen. Hogy tudom csatlakoztatni a laptopot a PC-hez? Pár adatot átszeretnék másolni a laposra, de nem akar összejönni. Összekötöttem ethernet kábellel, hálózati meghajtó csatlakoztatása, stb. de hálózati jelszót kér és bármit beírok nem fogadja el. -
szimla65
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #22321 üzenetére
Köszönöm szépen megnézem amiket írtál és ha sikerül megoldanom akkor segítesz a beállításokban,De lehet ,hogy ez csak pér hét múlva lesz.
-
válasz
szimla65 #22320 üzenetére
A TP-Link-et nem kell lecserélni.
10k alatt be lehet szerezni újonnan megfelelő eszközt de ha ez sok akkor keres használtan a HardverApró-n.
Vezeték nélküli csatlakozás esetén csak a repeater/range extender mód jöhet szóba. Sajnos a meglévő SMC-t nem lehet használni mivel gyárilag nincsen benne ilyen támogatás és 3rd party firmware sincsen hozzá.
A legjobb egy TP-Link 701ND/730RE/743ND/801ND/830RE/843ND/901ND lenne mivel ezekben gyárilag megtalálható a szükséges funkciók. 3rd party firmware-rel sok eszköz alkalmassá tehető repeater/range extender módra. -
szimla65
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #22319 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Ha a TP-Link cserére gondolsz,azt kb 2 éve vettem és most nincs rá lóvém,hogy cseréljem.Az ap-vel kapcsolatban tudnál valamit ajánlani vagy Repeater/Range Extender(mondjuk ezt sem tudom mi az)kapcsolatban.
Igazából nem tudok most sokat költeni a dologra.Valami pénztárca barát dolog volna jó.
Ami nagyon fontos a két eszköz vezeték nélkül csatlakozzon.És az SMC-t ebben a dologban nem tudom használni?
-
válasz
szimla65 #22318 üzenetére
Az antenna cserével nem lesz sokkal jobb, mindkét oldalt erősíteni kellene. A legjobb megoldás egy újabb eszköz beiktatása valahova középre, ez lehet AP vagy Repeater/Range Extender is. A meglévő eszközt csak AP-ként tudod használni de max olyan 20-22 Mbps-et lehet elérni vele, jobb lenne egy újabb, N-es eszköznek a beszerzés, hosszú távon mindenképpen.
-
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.A házban egy TP-Link TL-WR1043ND router adja a wifit(teló,tablet,laptop részére).A probléma az,hogy távolabbi részeken nagyon gyenge a jel,arra gondoltam cserélek antennát a routeren,hogy növeljem a hatótávolságot.
Erről kérnék véleményeket,hogy ezzel a megoldással javulhat-e a hatótávolság?
És olvastam még ,hogy accass pointtal is megoldható ez a probléma.De erről semmit nem tudok.,tudnátok ebben felvilágosítást adni.
Várom a segítő válaszokat.ui:Van még tartalékba egy SMC-WBR14-G2 routerem.
-
krealon
veterán
válasz
tPedro_ #22312 üzenetére
"Jol tudom, hogy a fali kabelekhez masfele vegzodes kell mint a lengo kabelhez (Illetve kapni olyat, mely mindkettohoz hasznalhato) ?"
Masfajta csatlakozo kell a ketfele kabelhez elvileg, mert a Patch kabelben sodrony erek vanak, amibe a csatlakozo tuskei belefurodnak, viszont a Fali kabel erei tomorek, az er es a szigeteles koze szurodik a tuske. Ugy lehet legkonebben felismerni, hogy a patch kabel csatlakozo erintkezoje 2 agu, a fali kabele pedig 3.
Mukodik mindketto a masik fajta kabellel is, de a pach csatlakozo mozgatas hatasara konnyen kontakthibassa valik a fali kabelen.
"Ha jol tudom egyenes bekotesre van szuksegem, viszont azt nem tudom, hogy T-568A vagy T-568B kotest hasznaljak-e."
A legtobb pach-kabelt, amit lattam, a T-568B szerint keszitik, igy spec en is e szerint szoktam.
-
tPedro_
őstag
válasz
Claude Leon #22313 üzenetére
Ennyire alaposan nem vizsgaltam meg a csatlakozokat, csak utanajaras soran olvastam, hogy 2 fele van, melyek nem kompatibilisek egymassal es nem szeretnek rosszat venni.
Koszi a segitseget.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
tPedro_ #22312 üzenetére
A csatlakozók között van némi különbség, a tömörhöz valóban a késeken 3 pöcköt látsz, a középső szögben van a többihez, a sodrotthoz pedig a 2 pöcök 1 síkban fekszik.
Egyenes kábelre az A és B bekötés részedről ízlés kérdése (vannak kialakult szokások ezzel kapcsolatban, de annak a nagyobb strukturákban van jelentősége), csak konzekvensen ragaszkodj az egyik féléhez, ha nem akarsz balesetszerűen krosszkábelt
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Csaladi hazban UTP kabelek lettek behuzva felujitaskor, hogy a foldszinten bejovo netet szetosszam az osszes szobara, meg ahova kell. Mint kiderult, fali kabelek lettek behuzva.
A szobakban fali aljzathoz fognak csatlakozni, a foldszinten pedig egy switchbe lesznek bekotve.Jol tudom, hogy a fali kabelekhez masfele vegzodes kell mint a lengo kabelhez (Illetve kapni olyat, mely mindkettohoz hasznalhato) ?
(Kaptam tanacsot, hogy kulso fali csatlakozokat szereljek fel a switch-nel, de szukos a hely es macerasabb is lenne.)
Ezen kivul lenne kerdesem a bekotesrol is:
Ha jol tudom egyenes bekotesre van szuksegem, viszont azt nem tudom, hogy T-568A vagy T-568B kotest hasznaljak-e.Elore is koszonom.
Udv.
-
krealon
veterán
válasz
stracker06 #22308 üzenetére
"de ez a stick nem WIFI-s. Ha az lenne, akkor látná egy másik notebook/okosteló is. Nem?"
Nem. A legtobb USB-s WiFi stick csak klienskent mukodik, azaz AccessPoint-hoz (AP) kepes csatlakozni.
"Win 7/8 alatt hogy kell csinálni?"
3G/4G USB STICK modem internetelérésének megosztása WIFI-n keresztül, WIN 7 alatt
"Mi az az AP üzemmód?"
Amikor egy WiFi routert AccessPoint-kent hasznaljuk.
Egy WiFi router az altalaban egy vezetekes router, egy 4 (igazabol 5) portos switch es egy AP egybedobozolva. Ha a WAN portot nem hasznalod az ilyen eszkozon, akkor gyakorlatilag egy AP (+switch) funkciojat latja el.
AP mod altalban
A te esetedben az "A" router a szamitogep, ami megosztja a 3G kapcsoaltot a LAN (Ethernet) csatlakozon keresztul. -
stracker06
aktív tag
válasz
krealon #22307 üzenetére
Azért nem vettem új routert, mert csak nyárra, 1 hónapra kell ez a megoldás. Tavaly sikerült megcsinálnom, működött is, igaz akkor más fajta volt a stick, meg a net is más szolgáltatótól jött.
ŐŐŐ, lehet én vagyok hülye, de ez a stick nem WIFI-s. Ha az lenne, akkor látná egy másik notebook/okosteló is. Nem?
Win 7/8 alatt hogy kell csinálni?
Szerk.: Mi az az AP üzemmód?
Még valakinek esetleg ölet?
-
krealon
veterán
válasz
stracker06 #22306 üzenetére
A WiFi stick-es internetmegosztas csak Win7-en egyszeru dolog.
XP-n az adapter reszerol Infrastructure mod (AccessPoint mod) tamogatas kell a WiFi meghajtoprogramtol, kulonben csak Ad-Hoc modban fog elindulni es ahhoz a mobiltelefonok, tabletek nem szoktak csatlakozni.Sokkal egyszerubb lett volna 4k-ert venni egy TL-WR740N-et, es AP uzemmodban hasznalni.
6k-ert pedig TL-MR3220 is van, amibe kozvetlenul dughato 3G stick.http://prohardver.hu/tema/milyen_routert/hsz_27166-27166.html
-
stracker06
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy mobilnetem, amit USB-s stick-kel csatlakoztattam a géphez. A számítógépen Windows XP SP3-van. A mobilnetet szeretném megosztani úgy, hogy a gép lan csatlakozójába bedugok egy WIFI-t, majd a WIFI-t tudom használni más eszközökkel (laptop, telefon).
Ilyen leírás alapján csináltam: [link], de nem lett jó, a WIFI-re csatlakozva (pl. telefonnal) nincs internet, csak azon a számítógépen amivel szeretném megosztani azt.
Tanácstalan vagyok, nem tudom mit csináljak. Hogyan csináljam, hogy jó legyen? -
törölt tag
Sziasztok!
Legegyszerűbb módon hogy tudom átmásolni a PC-mről az összes fontos adatot az új laptopomra?
Olvastam, hogy ethernet kábellel kössem össze a kettőtJó lesz az úgy? És az összekötés után milyen beállításokat kell elvégeznem?
-
adodaniel
őstag
Helló,
van egy T-s ZTE ZXDSL 931VII típusú routerem, amin vannak USB portok. A kérdésem az lenne, hogyan lehetne amolyan NAS-ként használni, ha rádugok egy külső vinyót. Jelenleg csak FTP serverként tudtam beállítani, de az nem igazán megfelelő nekem. Van valakinek erről tapasztalata?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple TV eladó
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W dokkoló (3TR87AA)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest