- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
A rokonságban szükség lenne egy wifi jelerősítőre / repeaterre (falba dugós verzió).
Beltér, 4-5 m, ahol már nincs stabil jel. Eddig TP volt, de az utóbbi időben el kezdte ledobálni a kliensek egy részét.
Úgy láttam itt a fórumon, hogy másnak is volt hasonló gondja.
De nem vagyok olyan mélyen a témában, ezért érdeklődnék, hogy szerintetek milyet érdemes venni?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
válasz NeoPampalini #46752 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
Igen, én is ott akadtam el, hogy a sebességgel nem tudok mit kezdeni.
mert ha épp gépen elindítok egy letöltést, akkor kellene legalább az elérhető sávszél fele. De ha teli van a háló kliensekkel, akkor esélyes, hogy ahogy szokott történni is, nem lesz elég sávszélem."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus RT-N12+ routerem, amit a következőképpen szeretnék használni:
- kb 20-40 klienssel szeretném megosztani a wifit. elenyésző adatforgalomról van szó kliensenként
- de van a hálózaton egy wlan nyomtató és egy laptop amiknek szeretnék abszolút elsőbbséget biztosítani.
- illetve néhány személynek olyan elsőbbséget adni, hogy bármikor gond nélkül elérjék a nyomtatót.A következőre gondoltam:
- készítek 2 hálózatot és elosztom közöttük a sávszálességet. A baj csak az, hogy nem tudom, hogyan kell ezt megoldani.
- a kliensenkénti korlátozást nem tartanám jó ötletnek, mert a kliensek változhatnak, és akkor mindig figyelni kell, hogy éppen ki van fent és ha új, akkor felvenni a listára....Hallott-e már valaki ilyenről? Milyen router tudhatja ezt?
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
-
szoke12
őstag
Helló, van egy háló, amiben van 6-7 gép, amik nagy része wifin csatlakozik.
Amelyiken win7 van, gond nélkül látja a szervert. De amelyiken xp, az sokszor ledobja a meghajtót, vagy nem látja egyáltalán. Csak a szervert nem látják, ami egy win7-es gép, a többi hálóban levő megosztást látják.
Mit tudnék csinálni?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
-
szoke12
őstag
Köszi!
Tegnap még nem voltam a helyszínen amikor kérdeztem, csak nagy vonalakban akartam felkészülni, így nem tudtam pontos típust mondani. De végül mindent sikerült megoldani, megy a rendszer."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
Na, újabb gond: Az Xp nem akar jelszóval védett hálózati meghajtót csatolni.
Hol tudom megadni neki a jelszót?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
helló! szeretnék építeni egy hálót.
adott 3 gép, egy hálózati nyomtató és egy wifis router.
azt kéne kivitelezni, hogy a 3 gép wifin csatlakozzon a hálózatra, tudjon mind nyomtatni, és lássanak egy hálózati mappát, ami egy másik vezeték nélküli hálón van, de jóval arrébb. azt valahogy egy köztes router hozná közelebb.
tudtok segíteni?
mit miután csináljak?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
válasz #41133696 #21642 üzenetére
Én most nemrég csináltam olyat, hogy láncba kötöttem 3 routert, mindegyiknél bejött az utp a wan-ba, és ment tovább egy másik utp a következőhöz a lan-jából. A lényeg csak annyi volt, hogy wifit sugározzon. emellett bármelyikre lehet csatlakozni lan-on.
csak a routereket védtem le jelszóval, mert nincs a környéken semmi. mac-szűrést meg minek, hisz ha a wifi kódolt, az már védelem, lanon meg úgyis tudom, ki csatlakozik rá. (legalábbis esetemben)
És ez így működőképes, minden ok vele. ezért gondoltam, hogy esetedben is alternatíva lehet.[ Szerkesztve ]
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
válasz #41133696 #21633 üzenetére
húh, lehet akkor roszzul emlékeztem.
pár éve csak linuot használok, az ki szokta írni. (van, hogy hwaddress néven)most erre mondanám hogy látni kéne...
meddig jut el a net?
ami a dlinkbe megy, azon gépbe kötve van net? szóval a dlinkig eljut, vagy már csak a dlink fogja meg?az a baj, hogy túl nagy tapasztalatom nekem sincs, így csak abból tudok gazdálkodni, amiket eddig csináltam, ott viszont nem volt ilyen gubanc.
majd jön egy nagyobb szaki, aki megmondja."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
egyébként wifin mindkettő routert el tudod érni, ha beállításról van szó. rácsatlakozol, böngészőbe ugye IP, és bent is vagy.
mert vezetékes megoldásnál LAN port kell, (amiből ajánlott az egyes), amit lehet körülményesebb kialakítani.a MAC kiderítéséhez vedd elő a parancssort:
ipconfig /all
ez kiírja, mi a dlink MAC-je. de ehhez csatlakozz a dlink 1-es LAN-jára
[ Szerkesztve ]
-
szoke12
őstag
üdv!
egy routert kb két hete reseteltem, és feloldottam a wifit rajta, hogy nyílt legyen.
erre most újra jelszóval vár.
szoktak ilyet csinálni? van rá tartós megoldás?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
válasz FefeeX #21324 üzenetére
Köszi!
Na, most hogy beüzemeltem a GoodSync-et 4 gépen, kipróbáltam ezt is. Lehet, hogy csak több időt kéne rászánnom, de én úgy látom, hogy ez nem szinkronizál, csak ment. Nekem pedig olyan kéne, ami folyamatosan szinkronizál, és csak a különbséget másolja át. És nem csinál csomó mappát aminek magától ad nevet. Az a lényeg, hogy minél kevésbé terhelje a rendszert. kb 150 GB-ról van szó. Ezt se törölni és újraírni, se újra mellémenteni nem lehet. legalábbis nem érdemes.
A GoodSync jó erre, tökéletes, csak éppen 30 napos trial szegény. Utána megint meg van lőve. Márpedig nincs szándékomban minden hónapban telepíteni."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
Hi!
Valaki ismeri hálózati mentéshez az FBackupot?
Vagy más megbízható progit erre a célra?
Érdekelne, hogy minden újrament, vagy csak szinkronizál?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
Helló!
Nem tudom mennyire illik ide a kérdés...
Olyan progi kéne, ami bizonyos időközönkén a kliensgépekről a szerverre ment egy mappát. pl naponta.
Van ilyen?
Köszi előre is!"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T480S, 14" FHD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" HD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év gar
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla
- Dell Latitude 7490, 14" FHD Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, 27% áfás számla, 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest