Új hozzászólás Aktív témák
-
prüntyőke
tag
Spinális (gerincbe adott érzéstelenítésnél) nem kell a gerincvízből kiszívni. A beadott gyógyszer térfogata olyan kicsi( 3-5ml), hogy nem okoz nyomásfokozódást.
A régebben divatos kontrasztanyagos likvortérvizsgálatnál volt ez jellemző, mert ott nagyobb térfogatokat használtak..
Feküdni a (gerincvízszivárgás okozta) postspinális fejfájás megelőzése céljából kell. -
Drizzt
nagyúr
Jól sejtettem akkor. Köszi! De valamiért úgy látom, hogy a társadalomban ez a megalapozatlan félelem él.
Na ma volt film a focihalál a pályán címmel(spektrum), ott a fájdalomcsillapítókat próbálták összefüggésbe hozni az scd-kel(sudden cardiac death). Elég érdekes volt, hogy a focisták azt mondták, hogyha meccs előtt fáj valami simán bedobnak egy fájdalomcsillapítót, aztán játszanak, mintha semmi bajuk nem lenne. Bár gondolom, hogy csak rendszeres fájdalomcsillapítózás esetén növekszik a kockázat, azért nem volt jó azt hallani, hogy épp a Diclofenacról van szó(többek között), amit kaptam én is sípcsonttörésnél 1 hétig. Mondjuk azóta is csak egy kis betegség idején szedtem be egyszerű Panadolt, utálom a gyógyszereket, csak akkor, ha nagyon szükséges.
I am having fun staying poor.
-
Cyrin
addikt
Jaja, itt is volt, megcsípkedték, kérdezték, érzi? mondta hogy igen, tompán, sőt külön szólt, hogy dehát ő érzi a lábát, meg mindent, a válasz az volt, nem baj az, jó az.
Amikor kijött a műtőből, alig lehetett ráismerni úgy kikészült.
Később az orvos elismerte, hogy rosszul adták be. kösz.
[ Szerkesztve ]
-
SPF
senior tag
És ezt a gerincérzéstelenítés-injekciót lehet érezni? A beavatkozás után fél napig feküdni kell? Mennyi ideig hat az injekció? Másnap már rendesen lehet járni-kelni? Az injekcitól tényleg semmit nem lehet érezni a beavatkozás alatt? Bocs a kérdésekért, de még sosem volt műtétem...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 25
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest