Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
-
ladybug
őstag
Ez ugyan gyerekekre vontakozik, de a nagy részét betarhatod te is.
A hármas vas-szabály
1. szabály: válasszunk minél gyakrabban nagy vastartalmú élelmiszereket!
Nagy vastartalmú élelmiszerek: az összes sötét színű zöldségféle, mint a spenót, a mangold, a brokkoli, a cékla. Jó vasforrások a hüvelyesek is, mint a lencse, a borsófélék, a kidney-bab és a szójabab. A gabonafélék közül a köles és az amarant bír a legmagasabb vastartalommal. Az aszalt gyümölcsök is fontos vasszállítók, mint pl. a sárgabarack, a füge, a datolya, a szilva és a mazsola. Vasban gazdag a pisztácia, a napraforgómag, a tökmag és a szezámmag, a vörös szőlőlé és a vörös bogyós gyümölcslevek. Időnként a gyerekek édességvágyát is felhasználhatjuk vaspótlásra, ha ilyenkor a kezükbe adunk pl. egy marék mazsolát.2. szabály: C-vitaminnal együtt fogyasszuk a vastartalmú ételeket!
Kutatásokkal bizonyított, hogy a növényi élelmiszerekből származó vas felszívódását hétszeresére lehet emelni a C-vitamin egyidejű fogyasztásával. Ezért javasolt az étkezésekhez higított narancslé, vörös szőlőlé, vagy vörös bogyós gyümölcslé fogyasztása. Szeleteljünk paprikát a salátánkba, vagy barnarizsből készült ételünkbe! Keverjünk homoktövist a salátaöntetbe, vagy a müzlibe! Díszítsük a zabpelyhes müzlit kivi-karikákkal! Kínáljunk desszertnek citrusféléket, fekete ribiszkét, vagy epret!3.szabály: kerüljük a vasfelszívódást akadályozó anyagokat!
Elsősorban a rebarbarában és a spenótban is előforduló oxálsavat lehet megemlíteni. Emiatt a spenótot valójában csak korlátozott mértékben lehet a vastartalmú élelmiszerek közé sorolni, noha évtizedeken keresztül gyermekek generációit győzködték a fogyasztásáról. A fekete teában található tein és a tejben található kálcium is kedvezőtlenül hatnak a vasfelszívódásra. Ezért ne igyunk teát és tejet az étkezésekhez!
Léteznek azonban olyan vasban gazdag élelmiszerek is, melyek egyidejűleg sok C-vitamint is tartalmaznak: a brokkoli, a cékla és a vörös szőlőlé.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ServerWorks
aktív tag
-
qdak
addikt
nekem honapokig volt zsibbadt a bal kisujjam most már rendbejött magátol! mondtak rá elég sokmindent h miért le7, szedtem rá gyógyszert, kentm, fásliztam (egész karom) ... semmi azt elmult magátol ...
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Ticsi.
csendes tag
Én úgy tudom, hogy most már csak 30 év felett kötelező, és küldenek névre szóló levelet, hogy be kell menni. Gondolom akiknek bármilyen tüdő betegségük van gyakrabban kell járniuk, de azt az orvos megmondja.
[ Szerkesztve ]
:) " A nevemet tudhatod, de az életem nem ismered! Hallhattál arról, hogy miket tettem, de fogalmad sincs róla, mit és miért csináltam. " :)
-
Drizzt
nagyúr
Ma apám látta ahogy megpróbálom beadni az injekciót, s röhögőgörcsöt kapott. Szó mi szó, alaposan becéloztam a területet, mire döfésre határoztam magam. Mondjuk azt nem tudtam, hogy a levegőt inkább nem feltétlen kéne benyomni a végén, attól függetlenül se, hogy csak hasba megy.
I am having fun staying poor.
-
Eastman
addikt
Jobbulást Cimbi!
Olvasom folyamatosan a "kórlapod" a sérülés óta. Le a kalappal előtted! Amit végigcsináltál az elmúlt 14 hónapban az nem semmi!
Pihenj sokat és csak fokozatosan terheld!
Üdv: E.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Bubu79
addikt
Annak idején az előkészítőben majdnem leszálltam a tologatós ágyról, annyira kivoltam - bent már csörömpöltek ezerrel a szerszámokkal, én meg kint voltam az előtérben egyedül...
Aztán jött az aneszteziológus doktornő, és három szóval megnyugtatott - iszonyatosan kedves hangja volt, szerintem sosem felejtem el
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
prüntyőke
tag
A körömágyat gyorsan szaporodó sejtek alkotják, a gyors szaporodáshoz sok vitamin kell, így bármilyen vitaminhiányban jelentkezhet köröm-bőr tünet. A hosszanti redők nem igazán tartoznak ide. Az inkább egyéni tulajdonság. Hiánytünetben a köröm töredezik, repedezik stb.
Spyduck: Nem kálciumhiány.
[ Szerkesztve ]
-
prüntyőke
tag
Nem emlékszem pontosan, de nekem is kb. ez az életkor ~ 25-29 év~ dereng. Ez az a kor, ami után az adott izmot alkotó sejtek száma már nem nő, hanem csökken. Ami nem azt jelenti, hogy az izom nem nő. Ugyanis 1 izom sok izomsejt összeolvadásából jön létre, és az izom fejlettsége nem annak szoros függgvénye hogy hány sejt alkotja, hanem ebben a konglomerátumban mennyire fejlettek ez izomrostok. Az izomrostok vastagságával nő az izom, az erő, az izomrostok vastagsága pedig a rendszeres terhelés függvénye. Így aztán 60 évesen is ki lehet gyúrni magunkat, a különbség a 20 éves korhoz képest annyi hogy nem az izomsejtek száma ÉS vastagsága, hanem csak a vastagsága nő, miközben a szám csökken. Persze idős korban csökken az anyagcsere, a keringés rosszabb stb... , bár lassabban, de az izom fejleszthető a fentiek szerint.
-
ServerWorks
aktív tag
valoszinüleg izom részleges szakadás lehet, ezért vérzett be---> lila szin, feszülés, etc...
gipszelni nem azért kell mert tartaná a csontot (ami el sem tört) hanem hogy ne tudd mozgatni, és ráadásul olyan helyzetben rögzitik amiben a legkevésbé feszesek a szalagok/izmok, tehát tud regenerálódni
Szólásszabadság 2024: “A Politika témából a regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/1. és III 10/8. pontjának megsértése miatt. Semmi szükség rá, hogy felforgasd a topikot!“
-
NoLF
veterán
balesetire elvileg bármikor mehetsz, szép is lenne ha leszakadt karral be kellene telefonálnom hogy mehetek-e, ellátnak-e...
amit elmondtál, az alapján erősebb zúzódás esetleg ficam/repedés lehet, menj el, röntgen, rögzítés/gipsz lesz belőle.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
-
ena17
csendes tag
-
prüntyőke
tag
Azért kell feküdni, mert a szúrás helyén gerincvízszivárgás léphet fel, ez pedig nagyon heves, görcsös fejfájást okoz, ami 2 hétig is eltarthat. Ha a paciens fekszik 1 napig ennek az esélye sokkal kisebb( a gravitáció nem préseli ki a gerincvizet a szúrcsatornán).
Hollandiában azért verik ki az ágyból a betegeket, mert a kórházi betegágy foglalása kifejezetten drága mulatság, olcsóbb ha a betegnek otthon fáj a feje.... Hazánkban ez még nem szempont. -
nyunyu
félisten
Orr-ful-gegeszet asszem nem beutalokoteles, legalabbis regen, amig jartam hozza allergiara gyogyszert feliratni, sosem kellett beutalo.
(haziorvossal is fel lehet iratni, de akkor 2x annyit kell fizetni erte a patikaban, mint ha szakorvos irja fel.)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
rien
senior tag
A tb-kártyád nézted már? a régi zöld hátuljára áltálabán ráírták / bepecsételték az orvosok.
Én úgy tudom, hogy szabadon válaszott melyik házi orvoshoz akarsz tartozni (bár valószínű alaphangon van ilyen utcák szerinti körzetesítés), de gondolom azért nem ártana ha megtudnád mondani, hogy előzőleg hol voltál, honnan kérjék el a kartonod----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
Drizzt
nagyúr
Úgy döntöttem orvoshoz nem megyek most még, ha mégegyszer vérzik legalább, akkor igen, de holnap amint felkelek, szerzek ilyen mentolos orkenőcsöt, mert múltkor amikor mentővel vittek el orrvérzés miatt(suliban picit ráaparáztunk, amikor fél óra alatt nem állt el+ számon is jött picit...), akkor azt javasolták. Csak az a szar benne, hogy hamar lejár.
-
tiv83us
veterán
-
Eastman
addikt
A gyógytorna kell! +úszás, +masszázs. Ez utóbbiban tudok segíteni. Olvasd vissza a korábbi tanácsaimat is! ...ja és még egy kicsi türelem!
Csináld végig, mert ha nem azt 20 év múlva bánni fogod!
Jobbulást! Üdv: Eastman
[Szerkesztve]https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
nempe
csendes tag
A törés operálva volt, vagy csak sima gipsz? Ha nem volt operálva, akkor lehet elmozdulással járó törés, és ezért nem gyógyult még. Nem történt Veled valami a amíg gipsz volt rajt? Megerőltetés, esés, stb. De lehetett már eredetileg is elmozdulásos törés, csak akkor meg kellett volna operálni.Ha operálva is volt akkor pl. gyulladásos folyamat miatt nem gyógyulhat egy törés, de akkor fájdalmas, duzzadt, környéke piros és láz is kísérheti.Látatlanban ennyit tudok rá mondani.
-
R.Zoli
őstag
-
Drizzt
nagyúr
Viszont még újabb 2 hónap amíg focizhatok. Azt mondták amúgy, hogy a szeg ''besülyedt'', de ha nincsen emiatt panaszom, akkor nem probléma. Mondjuk most fáj néha elég rendesen a térdem így 4 nap fesztiválozás után(nem, nem estem el, nem jártam négykézláb. ).
-
YouCanCANON
aktív tag
Nem is igazán a szénsavas üdítőkkel van a baj, hanem a colákkal, amiben elég sok foszforsav is van... ez szépen ''kimossa'' a kalciumot a szervezetből. Meg presze iszonyat mennyiségű felesleges energia van benne foszfát és cukor formájában, amitől egyenes út az elhízás és a diabetes.
Csonterősitésre aki nem birja a tejet (bár igazából aki bírja a tejet felnőtt korában kicsit erős szóval még génhibásnak is mondható)
szóval a tejtermékek amiben nincs tejcukor: sajtok, joghurtok, kefir, turó... meg persze ha nagyon természetesek akarunk maradni kiszáritott, porrá őrölt tojáshéj, teljes kiőrlésű és magvas péksütemények... na meg persze ott van a Ca pezsgőtabletta, amiből szerintem a min. 500mg-os ér valamit, és a legjobb a Calcium-Sandoz (ízre és felszívódásra is)You Can CANON * eladó minőségi szervercuccok: http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=96871 *
-
Eastman
addikt
Azt jól teszed, hogy mozgatgatod az izületeid.
Azt még tudnod kell, hogy a fájdalom helyén spasztikussá, görcsössé válik az izomzat. Ez kb olyan, mintha megfognád a kezeddel az asztallapot és estig szorítanád. Azzal a különbséggel, hogy ez akaratlagos, tehát, ha elfárad a kezed abbahagyod. A fájdalom környékén az izmok viszont olyan helyzetbe ''kényszerítik'' az adott izületet / területet ahogy az a legkevésbé fájdalmas. ...és így is maradnak egész nap. Gondolhatod, mit melóznak.
Ha feszülnek az izomrostok, a bennük lévő erek, hajszálerek, idegek összenyomódnak így az amúgy is fájdalmas terület vérellátása, anyagcseréje rosszabb lesz és az izom kevesebb munkára lesz képes és jobban elfárad.
...és fájni fog. Ez egy öngerjesztő folyamat.
Amíg pihenni kényszerülsz, Te is megteheted otthon, hogy simogatod
!!! FINOMAN !!! masszírozod a fájdalmas területet ami lazítja valamelyest a spasztikus izmokat és segíti a vérkeringésüket. Ha belegondolsz az idős emberek ezt csinálják ösztönösen, ha elfárad / fáj a lábuk, derekuk.
Fontos, hogy amíg 100%-ban nem forr össze a csont, nem szabad erős fogásokat alkalmazni!
Most épp' a Gellért Gyógyfürdőben töltöm a gyakorlati időmet és ha a Jóisten is úgy akarja jövő héten pénteken már gyógymasszőr vagyok.
Akkor lesznek a záróvizsgáim.
[Szerkesztve]https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Baboon
senior tag
-
ragazzo
őstag
Hát igen.Mennyi idő után is mennyi új dolgot fedeznek fel az orvos-kutatók.Gondolom az agy működésének még nagy százalékát nem is tárták fel.A cikkben azért viszonylag közérthatően leírja hogy mi hogyan működik.Ezt szeretm.Nem Blikk szint...
Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nők, nőügyek (18+)
- Futás, futópályák
- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest