-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz magickonfig #90998 üzenetére
Philipsre tudsz csak Kodi-t.A kép kalibrálás után vagy megfelelő beálítással lesz jo DoVi alatt,márkától függetlenül.
Philipsen nekem a kalibrálás óta tökéletes a Dovi,elötte nem tudtam belőni maradéktalanul.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
kb 2,5-3m-re OP lenne egy 77-es tv?
-
magickonfig
tag
Kodi élet mentő volt , ha akartam nézni az elmúlt 2 évben 4k HDR, HDR10, Dv filmeket a Philips oled tv-n.
Ha a Samsung vagy az Lg nek vinni fogja ezeket a filmeket nem lesz szükségem rá. -
torma1981
veterán
válasz Mauzes #91005 üzenetére
Nem tudom, hogy jogszerű, de ez van most náluk. Lejárt a hivatalos 2 év garancia a tv-re, de panelt tavaly cseréltek benne. Tehát még jövő év végéig garis a panel, Most megint sajnos nem oké, erre írták, hogy ki kell fizetni a munkadíjat, kiszállást. Vagyis a szervizes srác mondta. Amikor felhívtam a LG ügyfélszolgálatát ott is ezt mondták, de utána mondta a csaj mégsem kell fizetni érte. Most akkor vagy csak nekem döntöttek így vagy nem értem. Valóban furcsa az egész. Ha valami garanciális, hiába csak egy fő alkatrész akkor miért kell fizetni?? Ügyfélszolgálat váltig állítja, hogy most ez van náluk. Csereutalványt sem adnak, mert már a TV nem garanciális csak a panel az. Nem is értem.
És nézzétek meg:
Ugye G3/G2 3év+2év panel garanciát kapott.
ÉS mit írnak kisbetűvel??*5 év kijelző panel garancia (3+2 év): A kötelező jótállási időn felül további 2 év korlátozott jótállást vállalunk a készülék kijelző paneljére. Az esetlegesen felmerülő további alkatrészeket valamint a munka- és kiszállási díjat ki kell fizetni. Most itt ti mire gondoltok? Mert nem egyértelmű. Az felmerülő alkatrészek okés 3 év után, de a munka-és kiszállás díja mire vonatkozik? Az felmerülő alkatrészek javítására vagy a panelcserére?? Marhára nem egyértelmű.
**A kijelző panelra vonatkozó 5 év (3+2 év) garancia a 88Z2, a 77Z2, a 83G2, a 77G2, a 65G2 és az 55G2 típusokra vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
-
Yodamest
veterán
válasz torma1981 #91002 üzenetére
Sosem tud elég nagy lenni, amit a lehetőségeid engednek, annak megfelelően a legnagyobbat kell venni. Én is vennék 77-est, de a szoba adottságai miatt nem lehet, mert nem tudnánk kinyitni az ajtót akkor. Cserébe az 55-öst kb 1 méterről nézem a PC előtt, nah ott megvan az immerzió.
-
torma1981
veterán
válasz Yodamest #91012 üzenetére
Hidd el ezt mondták a ügyfélszolgálaton. Telefonon is. Utána beszélt a felettesével és mondták, hogy nem kell fizetni. Nem tudom miért, de arra hivatkoztak előtte, hogy már nem garanciális a tv, csak a panel. Én meg mondtam, nem értem mit mond, mert a panel a hibás, miért kellene fizetni. A kaposvári LG szervizes is ezt mondta. Utána hívtam fel az LG-t, hogy mi van?? Fizetni mire?? Vicc. Erre tartásba kapcsoltak és utána a hölgy mondta, hogy mégsem kell fizetni felettese mondta. Hívták a szervizt, és utána hívott a kaposvári srác, hogy nem kell fizetni így döntöttek. De én a honlapom nem is találok semmi olyat, hogy fizetni kell a garancia időn túl lévő tv-re, de amit cserélni kell főelem pl panel arra van még garancia.
2020 decemberi vásárlás a tv. 2x cseréltek benne panelt ez lenne a 3.dik. Tavaly cseréltek decemberbe benne utoljára panelt. Mindent láttak a rendszerben, még is erre hivatkoztak, hogy ki kell fizetni a kiszállást, munkadíjat.
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
C2-vel nekem semmi olyan problémám nem volt a sötét jelenetekkel mint amit leírtál.
KODI pedig ahogy mondták nincs egyikre sem, de ha az mindenképp kell akkor szerintem (nem biztos) Sony-ra van, csak az meg nyilván zsebbenyúlósabb. -
Laraxior
titán
Nem nagyon adja vissza a fotó, de besza-behu érzés...
Top Gun: Maverick, 4k, h265, hdr.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
bbuffy
senior tag
válasz Laraxior #91019 üzenetére
Ultra
itt, egyenlőre még állványon, mert kell egy fix konzol hozzá. A kinyithatón nagyon lebeg
Mindent kitúrt, azt sem tudom hova rakom az álló dobozokat.
77/65:...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
válasz magickonfig #91021 üzenetére
Mindenképp
Addig jobb kép picit:...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
szkutyi
addikt
Na oledesek!
Kérnék valamit..
Van a viragboltban egy oppenheimer cimű realse, 84gb mérettel
Nos a kérdésem hogy nálatok is (fuggetlenül milyen tv) villodzik??nem mint a stroboszkóp, de a háttér az ég a stb enyhén villodzik...egyébként le estem a székről olyan a látvány....
Nekem telefonom és LG c3 látszik a tünet!
Köszi
Up: 51 gigás No1 realse is villog[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Ha jól be van állítva a tv akkor mindkét tvn tökéletesen látszódik aminek látszódnia kell. C3-nál alapból black crush van, S90C-nél nem. Kalibrálás után midnkét tvből a maximumot lehet kihozni.
Azt azért hozzáteszem, hogy a hdr és dv filmek sötét szobához készülnek. Nem csak a nagy fényerőről szól a hdr/dv hanem a megfelelő sötétek megjelenítéséről is. Szóval aminek sötétnek kell lennie az az is lesz. Filmeknél van amikor az a cél hogy allig kivehető legyen ami történik. Ez nem baj, az a baj amikor balck crush van, tehát vesznek a fekete közeli részletek.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Dareiosss
senior tag
válasz magickonfig #91027 üzenetére
Moviemaker mode alapból egész jól be van rajta állítva. Nekem nagyon bejön a 77S90c rossz szavam nincs rá.
-
boborján2
aktív tag
-
szkutyi
addikt
válasz boborján2 #91029 üzenetére
Pl 1:13:53 tol 3mpig háttérben szekrenyek
Nem mondanám hibának...egész filmben jelen van, hol kevésbé hol nagyon...hol az egész ég, hol csak egy szekrény.
Persze nem csak az oledeseknek szól, csak a csoport miatt tettem így fel a kérdést
Köszi hogy te is meglesed![ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz magickonfig #91027 üzenetére
Mindkettő tv nagyon jó. Samsungnak homogénebb a képe és a színek fényereje is nagyobb, de nincs dolby Vision támogatás és nem is lesz. Az, hogy melyik a fontosabb Neked kell eldönteni.
Mindkettő tv-vel jól jársz. Ha játszól is rajta akkor LG.Természetesen helyre tehető a Samsung is kalibrálás után. Ez a samsungons túlszaturált kép, már egy ideje csak városi legenda (ha megelelő képmódban van használva). Viszont a game módja az valóban borzasztóan túltolt gyárilag.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szkutyi
addikt
válasz Quadgame94 #91031 üzenetére
Köszi.azota mások is jelezték hogy látják, különböző eszközökön.
Itt elég jól megfigyelhető.: 1:13:53 tol 3mpig háttérben szekrenyek -
Vhiktor
Topikgazda
válasz bbuffy #91034 üzenetére
Kalibrálni
-
magickonfig
tag
válasz Vhiktor #91035 üzenetére
Gondolom van is egy "ismerősöd" akit tudnál ajánlani erre a célra ( csak vicc ).
Köszi a tájékoztatást a 2 tv vel kapcsolatban. Nekem kb .70%film 10% youtube 20% játék.
Samsungnál ha nem game üzemmódban játszom akkor is enged 144hz-en játszani és nem lesz erős ghosting ? Erős utánnahúzós ghostingtól kivagyok...LG-nél én is úgy olvastam mintha a respons time-ja pár ms-dal jobb, de ha nem észrevehető a különbség a 2 tv között, megfelel a Samsung is.
ui. egyébként a game üzemódot sose szerettem a Tv-ken.Ennél a Philips is iszonyat nagy a kontraszt , túlszaturáltság és kiveri a szememet , ha HDR üzemmódban van a játék. A tesóm 4 éves LG B tévéjén is zavaró a game mód.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz magickonfig #91036 üzenetére
Szerintem csak game modeban működik a 144 hz, ha működik. Sokszor egyedi felbontást kell hozzá készíteni Windowsban.
Elsősorban világosban vagy sötétben használnád?
Ha fontos számodra a dv akkor lg.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Vhiktor #91035 üzenetére
Tudsz dobni egy linket, amin jól kalibrálnak game mode -ra? S90C -re. Ami szerinted tényleg jó beállítás. HDTVTest -nél nem láttam videót. Jó lenne, ha figyelembe venné a konzolok képességeit is.
Illetve valószínű hülye kérdés...nála is lehet külön kalibrálni az SDR és HDR tartalmakat, mint LG -nél?
Nálam most LG OLED -et vált, leginkább gaming -re. LG is marad, csak innentől másra lesz használva. A Samsung még nincs nálam, majd kedden érkezik.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Vhiktor
Topikgazda
Hdr játék esetén a szint vedd le 14-re, ezzel már sokat segítesz.
Természetesen SDR és HDR külön kalibrálható mind film es mind játék módban.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz magickonfig #91040 üzenetére
Hdrkent fogja lejátszani, de az esetek nagy részében bukod a dinamikus metaadatot ami azért nem mindegy. Lesz pár anyag mit hdr10+-ban fog vinni, ez a jobbik eset.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz Vhiktor #91042 üzenetére
Ez egyébként a valóságban hogy zajlik? Tehát az a része, hogy a DoVi-t nem ismerő TV honnan tudja, hogy milyen egész filmre érvényes fényességi adattal kell végig tolnia a műsort? Vagy ez az anyagban mint metaadat szintén meg van adva, a TV csak előveszi és alkalmazza?
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
addikt
válasz magickonfig #91045 üzenetére
Nálam 2 TV van a nappaliban. Az egyik leginkább gaming TV, másik pedig nagyjából minden másra való. Többek között arra is, hogy a gyerek mesét nézzen, de néha megy rajta cloud gaming is...stb...stb.
Előbbi feladatot a C1 látja el, utóbbira pedig egy Samsung Mini LED -et vettem. A Samsung megmakkant garancián belül, így kaptam egy csereutalványt. Néztem pár opciót, teszteket, egyebeket, és végül maradtam a Samsung -nál. Vagyis a fent említett modellnél. Jobban tetszett a Samsung, meg már eleve van egy LG a szobában.
Nagyjából ennyi a történet. Egyébként LG -n én sem használom a DV -t, illetve az ilyen játékhoz kapcsolódó auto-HDR opciókat sem konzolon. Szóval a DV sem hiányzik, és HDR is csak akkor megy, ha normálisan meg van csinálva. Mert sajnos ez sem mindig jön össze a játékoknál.
Series X és PS5 fut nálam, tehát PC -t nem használok. Illetve volt két évig Switch OLED, de annak meg nagyjából mindegy mire van kötve.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #91043 üzenetére
Tartalmazza a dv, ha meg, nem akkor a tv választ magának egyet ami az alapértelmezett a számára.
-
magickonfig
tag
Köszi!
Ugyan ez a tapasztalatom ha Pc-n játszanék az Oleden Tv-n. Zavar a HDR, pedig állítgattam a játék menüjében a fényerőt és az intenzítást. Lehet ez megszokás kérdése vagy állítanok kéne még valamit. Iszonyat látványos hogy fényesebb minden és színesebb, de a szemnek szinte már kellemetlen tud lenne. Kimondottan a saját tapasztalatom alapján persze. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz magickonfig #91049 üzenetére
Pcn még mindig nem igazi a hdr játék.
Nézd meg q tv beállításait is, minden dinamikus vacak legyen kikapcsolva. Állítsd hgig-re.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- BestBuy topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- 🖥️⛅
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest