Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FLY->
őstag
48C2-nél még nincs jobb alternatíva az árakat elnézve főleg PS5-höz igaz? Mértbe lejjebb lehetne menni inkább, mert asztalra lesz laptop, monitor mellé.
[ Szerkesztve ]
-
glocker
tag
-
tamasgolf1
csendes tag
válasz glocker #86367 üzenetére
Egy ilyen tv (csak 65 colos meretu) nagyon boldog tulajdonosa vagyok egy hete. Pana 65vt65 plazmarol valtottam. Nekem a boltban (Richer sounds) azt mondtak c1 panel van benne c2 processzorjaval. A tv kepe szamomra lelegzetelallito, meg csak par filmet neztem meg vele de meggyozott. (uj avatar, top gun maverick, wall-e, grand tour uj epizodja). Kerete minimalis, asszem kozepen lenne a talpa, de en azt ki sem bontottam mert ez ment egyenesen a falra. Emby server fut a nason, annak klienset hasznalom a sajat smart oprendszereben. Szamomra eddig nagyon pozitiv es tetszik nagyon, de en nem vagyok hozzaerto csak szeretem ha egy tv-nek jo a kepe a szememnek. Remelem segitseg voltam.
-
Gicz
addikt
válasz wallace 234 #86388 üzenetére
Ez reggel 7 volt, de ilyenkor már elég világos van, délkelet fele néz a nappali és 2 ablak van meg az erkélyajtó.
Lehet velem van a baj, de én rendes filmnézéshez lehúzom a redőnyöket nappal tv-hez meg ha épp a random háttérbenszólós valamin a sötétben nem látok minden részletet, az annyira nem zavar azért -
blakey
titán
Nagyon ritkán találkozol vele, bár TV és márka függő, valamint fw függő a dolog, Philipsen pl. agresszívabb volt, de még úgy is ritkán találkoztam vele, LG-ken ez sokkal finomabb, valamint nem jár részletvesztéssel.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
xedamen
senior tag
Na épp az imént dobta fel az S95C, hogy van új firmware, néztem a Samsung terméktákogatási oldalon nincs fent, úgyhogy most fordítva történt az eresztés. AVS fórumon is írják, pár órás a release
-
blakey
titán
Hagyd, a TV-zést már mindenki átértékelte és ilyen körülmények között nézi.
Nappal TV-znek, éjjel buliznak.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Piros7
csendes tag
Ne haragudjatok a láma kérdésért de nem találom mi a különbség a két típus között:
LG OLED55C21LA vs LG OLED55C22LB
Csak a szín?[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
Kíváncsi vagyok erre az új szoftverre.
Most fontolgattam visszaállni az Android 9-re. Hátha nem kell.
Philips 805 -
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz mályva #86376 üzenetére
Minden bementre egyszer ki kell választanod a megfelelő képmódot, utána már emlékezni fog rá a tv. Az AI funkciókat és enegriatakarékosságot kapcosld ki.
SDR, HDR és Dolby Vision képmódokban is egyedi beállítást használ a tv, szóval ezeket be kell egyszer állítanod, utána már csak arra kell figyelned, hogy a megfelelő képmód legyen kiválasztvaISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Gicz
addikt
Az ABL a tv fogyasztása miatt limitál. SDR esetén is simán eléri magas fényerő és sok világos tartalom esetén a felső plafont, ahol ha tovább növekszik a világos rész a képen, csak úgy tud a fogyasztás limit alatt maradni, hogy egész képernyőn elkezdi levenni a fényerőt.
Ezt úgy tudod kiküszöbölni, ha olyan oled fényerő beállítást használsz, amivel full fehér képernyő esetén sem ütközik a tv fogyasztás limitbe, ott nem fogja bántani a fényerőt akármi is van a képernyőn.
[ Szerkesztve ]
-
mályva
aktív tag
Az nem értem, hogy miért van hogy beállítom a tv-t egyedileg adott értékekre és ahogy bekapcsolom módósul magátol..most nem menti le vagy mi? vagy be van kapcsolaz az AI?
Megbízhatóságom: 223 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
apszi
őstag
Egy láma kérdés. Az ABL fícsőr SDR tartalmak esetében is dolgozik, változtatgatja a fényerőt, igaz, ez nem korlátozódik HDR tartalmakra?
Köszi, és bocsi. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz mályva #86373 üzenetére
Mint ahogy már fentebb is írtam, SDR és HDR esetében gyári filmmaker képmód, Meleg50 színhőmérséklet, minden dinamkus beállítás kikapcsolva, ugyanez igaz a játék módra is.
Ha sötétbe nézed az SDR tartalmakjjat, akkor ISF sötét. Dolby Vision esetében pedig színház képmód.Az rtings beállításokkal is próbálkozhatsz, ott is szépen le van írva.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
mályva
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat.
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_lg-oled48a23la-oled-smart-tv-4k-tv-ultra-hd-tv-uhd-tv-hdr-webos-thinq-ai-okos-tv-122-cm-1385284.htmlSzóval akkor erre nem tudtok nekem egy olyan általános beállítást adni, amitől jó lesz a kép filmhez és játékhoz?
Maradjon akkor minden gyárin?
A képjavító dolgok hol vannak benne, amiket ki kell kapcsolni?Megbízhatóságom: 223 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
Gabor970
addikt
válasz mályva #86366 üzenetére
Ez nem lehetséges. Tévénként más beállítás adja meg a tökéletes eredményt. Ami az egyiken a kalibrált érték, az a tiéden lehet, hogy rosszabb eredményt fog adni, mint a gyári beállítás.
Ha minőségiek a forrásaid, akkor a legtöbb amit megtehetsz, hogy minden képjavító biszbaszt kikapcsolsz.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz mályva #86369 üzenetére
HDMI CEC
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
ricsip
addikt
válasz glocker #86367 üzenetére
A CS az C széria, de nem arabszámos család tagja, hanem valami butított (gyengébb) belsőt takar, a hagyományos C1, C2, C3 stb. sorozatokhoz képest. Használd a keresőt, pár hónapja feljött már ez a CS téma. Info nincs sok róluk (C1, C2-höz képest), ez is bizalmatlanságot adhat.
-
-
glocker
tag
sziasztok!
abszolút amatőr vagyok, évek óta nincs TV-m, ezután se nagyon tervezek kimondottan TV műsort nézni... de már unom (27"-es)monitoron bámulni a letöltött tartalmat... (kb: 3 - 3,5m-ről nézném...)
nekem ez elég jó ajánlatnak tűnik: LG OLED55CS6LA
és jól hangzik a 0%-os hitel, a (kb.) 17e/hó is... nem kell kicsengetni az egészet egyben...
nem vagyok sem audio- sem video-fil, kb. azt szeretném, hogy legyen egy jó ár érték arányú szép nagy TV-m... ha lehet legyen:
- OLED
- játsza le a PLEX (vagy egyéb DLNA szerű médiaszerver tartalmait, nem ragaszkodom a PLEX-hez, de most az van...)
- igazi láma szempont, de ne legyen széles kerete és legyen közép-talpas (nem akarom falra fúrni)
- legyen megfizethető (mondom a kb.17e/hó jól hangzik...)van ezzel a TV-vel bármi negatív / pozitív tapasztalat?!
hozzáértő szemmel, szabad belevágni?!
előre is kösz!
bocs a béna kérdéseket :-(
-
mályva
aktív tag
Sziasztok
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_lg-oled48a23la-oled-smart-tv-4k-tv-ultra-hd-tv-uhd-tv-hdr-webos-thinq-ai-okos-tv-122-cm-1385284.htmlehhez a tv hez valaki tudna nekem küldeni jó beállításokat, hogy a legszebb a képe?
filmezéshez, és játékhoz használnám
köszönömMegbízhatóságom: 223 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
Maksifül
senior tag
válasz Vhiktor #86364 üzenetére
Sejtelmem sincs róla mi az, de ha jó a játékokhoz, akkor kell. Szépek legyenek a játékok, hiszen ezért vettem.a tévét.
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Maksifül #86361 üzenetére
Kell a full chorma 444 felbontás?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz abyssc2 #86362 üzenetére
Igen így is kell, én is ezt javaslom.
Közepes csúcsfényerő mellet 11-es fényerő add 100 nitet, 30 pedig 170-et.Expert1 színséma messze van a D65-től, ha deltaE értéket nézzük akkor a maximum eltérés 5, rosszabb esetben 6 körül szokott lenni (általában sok a kék), de tény, hogy a gyári színhőmérsékletek közül még mindig ez a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
abyssc2
tag
válasz Vhiktor #86356 üzenetére
Nekem A80J van, a csúcsfényerőt Közepesen használom, a Magas nekem hosszútávon kiégeti a szemem
Játékhoz SDR-nél 35-40-es fényerőt szoktam használni (ha erősen süt a nap, esetleg 45).
Filmezéshez jellemzően 25-35 között, tartalom és napszaktól függően.Mindez Expert1 színséma mellett, ami a Sonynál elméletileg a gyárilag kalibrált mód, és 6500k, vagy legalábbis elég közel van hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
válasz Vhiktor #86360 üzenetére
Tulajdonképpen monitorként használnám a tévét, amin szeretnék mindent jól látni, mint a régi monitoron. Alapvetően játékra használnám, de itt a böngészőben vannak a streaming szolgáltatók is, bár azokat tudom használni PC nélkül is, ahogy javsoltad, ha az úgy praktikusabb. Akkor a PC-t sem kell legalább bekapcsolni. Szóval elsősorban PC böngészésre és játékra használnám.
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Maksifül #86353 üzenetére
Csak a tisztánlátás véget.
Milyen kepmodot szeretnél? Film vagy játék vagy pc?
Streaming appokra e tv beépített appjait használnám.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
alaves
addikt
válasz morfondőr #86357 üzenetére
Lassan, de idővel több lesz a hibás pixel. (Csatolj fotókat: hátoldali cimke, hiba, számla) Valószínűleg WBE kijelzőt kapsz, amelyen már valószínűleg ez a hiba nem jelenik meg (pixelhiba lehet, de nem ettől a gyártási hibától).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
morfondőr
őstag
válasz alaves #86355 üzenetére
Ez jó hír, köszönöm! Akkor írok a supportnak, hátha segítenek! Annyit még kérdeznék, hogy ha mégsem javítanák, akkor számíthatok-e rá, hogy ez rosszabb lesz idővel, vagy nem? Harmadik napja van nálam a TV, nem tudom mióta van ez az állapot.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Enrange #86352 üzenetére
Pár hete kalibráltam egy ilyet. Nagyon jó tv.
Arra figyelj hogy az sdr tartalmakat ne járasd max fényerőn és a csúcsfényerő ne legyen maxra téve főleg tv adásoknál.
A tulaj is nagyon elégedett volt a tvvel, csak Neki többször lefagyott az egész rendszer és csak áramtalanítás segített rajta, ez az 1 volt ami zavarta.
Pixelfrissítést végzi magának automatikusan.
-
alaves
addikt
válasz morfondőr #86349 üzenetére
Az LG az OLED-eknél 1 pixelhibánál is cserél kijelzőt. Esetedben a WBC kijelző gyártási hibájáról van szó (típushiba), ezért garancia időn kívül is cserélnek méltányosságból. LG ügyf.szolg.-nál bejelenthető (vagy reg után az LG oldalon). A kereskedőnek csak csereutalvány esetén van dolga.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Tikakukac
titán
válasz Tikakukac #86159 üzenetére
Okés, ez az AMD dolog lesz, az alaplap elvben 4K 24Hz-et tud max. Ami érdekes, mert amúgy nem, de mindegy is.
Ellenben a gari tesztelve lesz, ha jól számolom akkor a keret mellett olyan 50 pixel van megpurcanva a 1,5 éves moncsin
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Maksifül
senior tag
válasz Vhiktor #86348 üzenetére
Köszönöm szépen.
Azt elfelejtettem írni, hogy PC-ről mennek a játékok, de arról megy a Netflix, HBOMax is böngészőből, szóval arra szeretnék egy tuti beállítást vagy módszert, hogy mindkettő jól használható legyen a tévén, mert az asztalon lévő ikonok méretét, elrendezését is össze-vissza állítgatja a tévé, van, hogy annyira apróra, hogy olvashatatlanná válik szinte.Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Enrange
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült relative kedvezménnyel megcsípnem egy SONY 65" A95K QD-Oled TV-t. Van tapasztalatotok, hogy ennél a modelnél mire érdemes odafigyelni, hogy tartós legyen? (Nem olcsó ugyanis) . Gondolok itt a hűtésre, pixelfrissítésre, szoftver problémákra stb. Nyilván a minőséghez kétség sem fér, de mostanában nem szeretnék ismét beruházni egy TV be (az előző SONY 17 évig bírta.. )
Köszi a válaszokat!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz morfondőr #86349 üzenetére
Pixel frissítést futattál rajta?
-
morfondőr
őstag
Sziasztok!
2 éves 55" CX-en felül és alul a kerettől 1 cm-en belül több halott pixelt fedeztem fel. Kb 12-15 db., van két pont, ahol egymás mellett 3-4 pixel is fekete. LG-nél milyen feltételeknél lehet gariztatni pixelhibára? MM vásárlás volt a TV.
Előre is köszi!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Maksifül #86347 üzenetére
Samsung tv-k esetében gyárilag a játék mód nagyon túlszarturált képet ad, kb használhatatlan, ha nem állítasz rajta.
Amikor konzol jelét érzékeli a tv automatikusan át kell váltania game módba, ha ezt nem teszi meg akkor manuálisan kapcsold be.
Itt a videóban benne van hol tudod (ott indul a linkelt video):
[link][ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
Sziasztok!
Samsung 65S90C-nél tapasztaltam a youtube 4K demok némelyikénél akadozást a képben, néha hangban is a kep mellett. Nyugtassatok meg, hogy ez a wifis internet miatt van. Érdemes rajta firmware-t frissíteni?
Játékra is használom, de nemigen találtam gaming mode-ot. Hol-hogyan érdemes azt beállítani, hogy a játékoknál a legjobb minőséget hozza a tévé? Az egyik játékban nagyon túltolta a kéket, míg a haverom Philips-én teljesen másképp nézett ki, mondjuk az nem oled.Enyém
Övé
-
fenky
tag
Sziasztok!
KB. 2 hete vettem egy 55-ös LG C2-t (lg.hu). Frankó meg minden, viszont a (számomra) legjobban kellő fícsörrel, a bluetooth-szal nem jutok dűlőre.Ha rácsatlakoztatok bármilyen bluetooth fülest, az kb. 5 percig szól, csippan egyet és elnémul. Nem teszi vissza tv hangszóróra, a BT eszközt csatlakoztatottnak írja (akkor is ha kikapcsolom a fülest), de semmi hang nem jön. Ilyenkor hiába nyomok rá a leválasztásra, nem csinálja meg és új eszközkeresést nem tudok elkezdeni (szürke/inaktív a gomb). Csak törölni tudom a párosítást, de újrapárosítás után a hang nem jön vissza. A gyors nem, csak a 10 perces tv kikapcsolás oldja meg. Nincs semmilyen egyéb audióeszköz rákötve, szoftverfrissítésnél naprakésznek írja, 5 Ghz-es wifi hálózatra csatlakozik a tv.
Hibás lehet a BT modul, vagy esetleg van valami beállítás, amit nem vettem észre?[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Vhiktor #86341 üzenetére
Javitas:
80 fokos horizontális látóter lefedettséget kapok így.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
65 col 2.5 méterről simán kényelmes játékoknál, szerintem a 77 col még beleférhet, de ki kellene próbálnod.
[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
válasz Vhiktor #86341 üzenetére
Egyébként mikor egymás mellett láttam a 65 és 77 colos c2-t, a 77-est picit életlenebbnek láttam, csalódott is voltam, hogy akkor ez ilyen, de mikor oldalra néztem, ott volt 85 colban is, és valami animációs mese ment rajta, az viszont penge éles volt. Ott visszatért a hitem. 😁
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Pro Koryak #86338 üzenetére
Dehogynem imax kategória alja-közepe. Ha jól emlékszem ez 70 fokos látószög lefedettség. Imax 1. sora 120 fok, utolsó sora 60 fok.
3 méter a képátló, 265 cm a kép szélessége[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
válasz Vhiktor #86335 üzenetére
Az fincsi lehet. Gondolom az a 120 col az vetített kép.
Játékokban fps (inkább single play), történetalapú third person, kaland, meg ilyesmi. Nem tudom milyen lehet akkorában tolni, mennyire idegrendszer gyilkos?#86336blakey
Így már értem, köszönöm az infót.#86337Elektrosokk
Igazából ez már csak bátorság, és elhatározás kérdése lenne. -
blakey
titán
válasz Pro Koryak #86338 üzenetére
[link] -"Én pl. szeretem a régimódi menürendszert, de ettől még buta…"
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Pro Koryak
addikt
válasz blakey #86325 üzenetére
Hol mondtam olyat, hogy az enyém legjobb? Szerintem a Panán egyszerű az op., könnyen átlátható, hamar be lehet állítani. nekem ez bejön, neked nem akkor használd a csillogósat.
#86335 Vhiktor
"Filmek esetében mi 160 cm-ről nézünk 120 colos képet"
2,5m képátlót 1,6m-ről? Na ott nem látsz semmit a filmből.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Már nem a Videopart a Panasonic forgalmazója, Csehországban van a közép-európai képviselet és rajtuk keresztül történik a forgalmazás.
-
Vhiktor
Topikgazda
Egyáltalán nem beteg, attól függ mit szeretsz. Filmek esetében mi 160 cm-ről nézünk 120 colos képet és még simán mennek feljebb akár 135 colra is. Játszani viszont bem szeretek rajta.
[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
válasz Pro Koryak #86309 üzenetére
és #86318 b.
Már miért haragudnék.
Viszont másban pl. egy tavalyi G2-vel összehasonlítva Rtings-en, én nem igazán láttam különbséget, kiugrót semmiképp. Legalábbis a számok alapján, de nyilván, élőben nem találkoztam vele, így a véleményem relevanciája...nos erősen megkérdőjelezhető.De ha már fényerő. Kérdésem (tényleg érdekel, nem kötekvés). Ha valaki, pl. én, aki nem használja csúcsra tekerve a készüléket, mert zavarja a szemét, és egy világosabb panellel rendelkező tévé fényerejéből ugyanúgy visszaveszek, a színekben akkor is látni a különbséget, vagy abban az esetben ez nem előny?
Egyébként tud valaki valamit a Panasonic magyar márkaképviseletről? Nagy buzgón bementem tegnap a Westendben, hátha megtudok tekinteni mondjuk egy LZ980-at, de hült helyét találtam az ottani boltnak, és úgy tudom a Ferenc krt-on lévőben sem foglalkoznak tévékkel (ott nem voltam)? Ellenben szembejött velem a 65-ös C2/G2 és a 77-es C2. Basszus, kezdett elgurulni a gyógyszerem, és kezdtem elcsábulni a 77-es felé, főleg, hogy most LG-nél viszonylag "jó áron" beszerezhető. 2.5m távolságból szerintetek beteg dolog azon játszani, filmezni? Sosem terveztem tévére ennyit költeni (mondjuk 5 év gatival könnyebben belemennék), de na..., ott helyben azt éreztem, hogy ez az én méretem. Bár lehet, hogy jobban befűtene mint szeretném, nem tudom mennyire melegedhet egy ekkora vadálat. Ott helyben ez nem megállapítható a sok masina között.
[ Szerkesztve ]
-
lala666
őstag
Azért vannak problémák az A95K nál is, volt akinek négyszer cserélték....
Mindenhol van probléma, viszont nem mindegy mennyiért mert annyival többet nem ér.Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
wallace 234
őstag
Nem is vitatom a képük minőségét e két gyártónak! Tisztába vagyok a tudásukkal! Igen vannak akiknek nem probléma a különbség. De az lehet, nem is nézi, hogy jobb a kép! Tisztelet a kivételnek! Hanem csak az árát nézi, mint az autóknál. A lényeg, hogy régen a Sonynak voltak jó ár érték arányú kategóriájuk, de egyszer csak meg szüntette. Lowe tvk nem voltak rossz, főleg a képcsöves tvkbe! Nemvéletlen kerültek a tönk szélére!
-
félisten
válasz wallace 234 #86330 üzenetére
Szerintem a Panasonic és a Sony csúcs TV je az előző genben is a legjobbak voltak, A A95K és az Lz2000 volt a referencia több oldal szerint. jobb volt mint a Samu és LG csúcs Tv legalább is a tesztek szerint.
A Loewe teljesen más kategória.
Ezt a különbséget ha valaki több évre vesz Tv-t tőlünk nyugatabbra lazán kiperkálja de itthon is elég sokan.
Értem hogy ár / ár értékben nem jók ,de amúgy meg remek Tv-k és nem mindenkinek annyira sok az az árkülönbség ami egy csúcs LG 65" és egy csúcs Pana 65 " között van / volt mondjuk.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
wallace 234
őstag
A csúcs soha nem az ár/értékről szólt."
Azért írtam, hogyha lentebb venne az árból, más lenne a piac! De az is igaz, hogy van aki akkor érzi jól magát, ha 3 szoros áron vesz egy tvt, ami nem sokkal jobb mint egy LG vagy Samu csúcs! De az érzés, hogy megtehette megfizetettlen. Ezt jól tudják egyes gyártók, mint pl Lowe. Bár az utóbbi időben annyira nem volt jó ez a stratégia! Nem véletlen kerültek, majdnem a sülyesztőbe. Ha nem lett volna az oled technológia, szerintem már a Panasonic sehol nem lenne. -
félisten
válasz wallace 234 #86328 üzenetére
A csúcs soha nem az ár/értékről szólt.
Aki vett egy Sony A95K-t vagy Pana Z2000 Tv-t szerintem nem lenne elégedett egy Samu vagy Lg csúccsal akkor sem ha cserébe maradna x pénzzel többje ,mert megteheti hogy a legjobbat vegye.
Ő azon a szinten elégedett.
Ez így van a Számítástechnikában vagy Házimoziban is.Bizonyos szint fölött minimális előnyökért már exponenciálisan többet fizetsz nem egyenes arányosság van. Szerintem ez nem annyira nagy probléma.
Most elnézve a Pana idei választékát igyekeznek minden szintre hozni konkurenciát, remélem árban és tudásban is.
Szerintem középkategóriában és a felső tetején az LG túl nagy konkurencia.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
wallace 234
őstag
válasz Zsömica #86327 üzenetére
aránytalanul nagyobb árkülönbséggekkel árazták őket sajnos; annyival viszont nem jobbak.
Igen ez volt mindig is a probléma Sony/Panasonic párossal! Hogy le tesznek valami brutál jót, de az áruk irreális! Aztán csodálkoznak, hogy több LG meg Samsung tvt adnak el! Ha lentebb adnák egy kicsit, egyből más lenne az piac! -
Zsömica
aktív tag
válasz blakey #86325 üzenetére
Sztem meg pont Te nem érted/vagy nem akarod a nyilvánvalót! Leírom mégegyszer - sajnos nem az én tvm a legjobb képminőség tekintetében; ár/érték arányban viszont az egyik legjobb..! Amennyivel jobbnak láttam a Pana/Sony csúcs oledjeit - aránytalanul nagyobb árkülönbséggekkel árazták őket sajnos; annyival viszont nem jobbak pl. az enyémtől..!
-
viera
őstag
Nagyon elgondolkodtam én is egy G3 OLED-en.
Jó lett volna 83-as a mostani 77-es Sony helyett de az már nem MLA paneles úgyhogy maradok a 77-es méretnél.
Most fog először falra kerülni nálam a TV és abban is a G széria megoldása tetszik legjobban.[ Szerkesztve ]
Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
blakey
titán
válasz Pro Koryak #86324 üzenetére
Szerintem pont nem érted, amit leírtam és pont nem akarod megérteni, ahogy a "túloldalon" lévő fórumtárs sem, egyik LG, másik Panasonic, a lényeg ugyanaz, csak a tiétek a jó. Az a buta, aki nem képes fejlődni, tanulni.
-
Pro Koryak
addikt
válasz blakey #86319 üzenetére
Attól még nem buta, mert faék egyszerű, Pana/Sony sosem a villogással hívta fel magára a figyelmet.
Komolyan nem értem, nálatok azért jó egy tv!!! mert szép színes a menüje, hadonászós táv van hozzá.Az a menürendszer nem logikus felépítésű, amit meg kell tanulni, hozzá kell szokni, keresni kell mi hová van eldugva. Szerintem az a buta oprendszer.
-
Zsömica
aktív tag
válasz #72042496 #86322 üzenetére
Én már azt sem bánnám ha innentől nem jönne több update G2-re..,így most tökéletesen jó, a majdani DTS támogatás is hidegen hagy - vannak kiváltó eszközeim amivel megoldom..!
Az imént néztem meg a Kimenekítés 2-t DV-ben.., hát ez brutális látvánnyal/hangokkal bírt; nagyszerű élmény volt..! -
törölt tag
válasz Zsömica #86304 üzenetére
Nem is állítom hogy nincs így, a játék mód nekem is az egyik fő érv volt az LG mellett. Az előbbi hozzászólással csak azt mondom, hogy LG-nél is lehet/ett miért tűkön ülve várni az új firmware-t, és van az a klikk, amelyik pontosan ezt teszi, és manuálisan telepíti is az első adandó alkalommal.
-
bigdigit
addikt
válasz kolosszus87 #86317 üzenetére
Ez elég brutál ár.
-
blakey
titán
válasz Pro Koryak #86314 üzenetére
Mert buta, nézd meg az Android, Tizen, webOS-hez képest. Vidaa és Saphi is buta, ettől még számomra megfelelő, vannak lejátszóim, de annak, aki a legtöbb "streamet" szeretné, annak nem ideális. Nem kell hetente frissítés, nem kell megmagyaráznod, hogy szerinted miért qrva jó, a többi meg sz@r. Én pl. szeretem a régimódi menürendszert, de ettől még buta, a logikát meg mindegyik OS-ben meg lehet tanulni, szokni, volt alkalmam mindegyiket tanulmányozni, mindegyik szerethető valamiért, és az, hogy tetszik-e vagy sem, már szubjektív. Én pl. a Tizent kevésbé szeretem, de ha a készülék számomra megfelelő, akkor a menürendszert megszokom. Hiába szeretem a Panasonic menürendszerét, ha pl. valamelyik "streamet" nem tudom futtatni, stb. Szóval a buta szót, a többihez értelmezzd, pl. Android, Tizen, webOS.
-
félisten
"Lg MLA, véleményem szerint semmi extrát nem ad hozzá némi fényerőnél. "
Már ne haragudj de ez konkrétan nem igaz ( Philipsem van mielőtt azt gondolnád elfogultságból írom.)
Jelenleg az LG G3 MLA lett az etalon szinte minden szempontból, jön majd MLA Panából és Philipsből, Sonyból is.
Volt valami DoVI dolog amit most megoldottak szoftveresen, de jelenleg referencia minőséget ad több teszt szerint, pl Rtings vagy Vincent.és az mellé társul egy baromi magas fényerő.nagyon egyetértek blakey hozzászólásával. Azt kell venni ami neked a legkevésbé kompromisszumos.
általában az emberek elfogultak vagy negatív vagy pozitív irányba, én is.( valaki csak akkor tud elfogult lenni ha elégedett azzal a termékkel amit használ ez sok embernek nem jött még le aki mondjuk pont más márkát szid)
De az MLA fejlesztés nagyon Rendben van és pont ez miatt váltok majd szerintem G3 -ra, de megvárom azért az idei MLA Philipsek, Panák , Sonyk felhozatalát és megnézem az árazást , tudást stb...
ÉN például aranyközép útként választottam anno a Philipset mert támogat minden formátumot, kevés panel hibás és jó a felhasználói felülete, van Ambi, cserébe egyéb számomra nem annyira releváns dolgokban kompromisszumos.[ Szerkesztve ]
-
kolosszus87
senior tag
Akit esetleg érdekel, Auchan leakciózta a Samu 65 S95B-t 550e-re: [link]
[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Fandango
veterán
válasz Pro Koryak #86314 üzenetére
+1
-
szecska24
tag
Bocsi, most hirtelen nem találom a kommentáradatból a 24p megjelenítésével kapcsolatosakat, amire reagálnék.
Előre leszögezem, hogy csak egy 65C9-em van, nem is azért írok, mert bármi infóm lenne az újabb/ más gyártó készülékeiről.
Más oldalról közelítem meg.
Sok buktatója van a normális 24p anyag rögzítésének/feldolgozásának:
-Nem 180 fokos shutter angle (sokkal darabosabb a mozgás)
-Feldolgozás közben bár a timeline 24p, a forrásanyag nem
-Túl gyors svenkelés, ami nem “komfortos” az adott képkocka sebesség mellett.Namost ezekből a hibákból még a nagy külföldi tech youtubereknél is akad dögivel, emiatt a YT-ot nem ajánlom ennek a tesztelésére.
Ha nem mondtam semmi újat, akkor bocsi.
-
Pro Koryak
addikt
válasz blakey #86310 üzenetére
"Panasonic miért jobb, ha az OS buta"
Miért lenne buta, mert nem csilli-villi hadonászós, mint az LG-é?
Nem is jön rá frissítés 1-2 havonta!
Egyszer kell bemenned a beállításokba, ami ráadásul logikusan van felépítve, kb. 15perc, onnantól kezdve csak élvezed a képminőséget. -
blakey
titán
válasz Zsömica #86311 üzenetére
megjelenítői megeszik reggelire az én, és a Te tvdet is..! - mert, milyen megjelenítőim vannak? Nem tudod, nem szoktam reklámozni, vagy a C2-re célzol? Mi van, ha eladtam és van helyette egy HZ2000-em?
-
Zsömica
aktív tag
válasz blakey #86310 üzenetére
Én elégedett vagyok a G2vel nincs vele problémám, viszont mindíg sikerül eladnom a sorban régebbi tvinket, így tudok most újítani a G3-ra.., és míg el tudom adni sorban a régebbieket - addig ez mindíg is így lesz a jövőben..!
Viszont mivel az oledeket elsősorban megjelenítésre vásárolja mindenki jó esetben és nem pedig az egyéb ficsörjeik miatt (azol csak másodlagosak) addig sajnos de.., a Sony és a Pana premium megjelenítői megeszik reggelire az én, és a Te tvdet is..!
Ez nyilvánvaló amúgy, ha valaki látta már a legtöbb márka csúcs tvit egymás mellett; de mint mondtam számomra azok már meghaladják az anyagi ingerküszöbömet egy kicsit..! -
blakey
titán
válasz Zsömica #86301 üzenetére
A Pana és Sony oledjei a legjobbak - ilyen már nincs, mindegyik gyártónak, valamelyik kategóriában van egy kifejezetten jó modellje. Egy Sony miért jobb, ha a szoftvere hibás, egy Panasonic miért jobb, ha az OS buta, egy LG miért jobb, ha nem tud DTS-t, egy Samsung miért jobb, ha magasabb a fényereje? Általában az a jobb TV, amelyik a legkiegyensúlyozottabb szolgáltatást és minőséget nyújtja, hiába a jobb panel, ha a szoftver sz@r, hiába a jó szoftver, ha a panel sz@r, stb. Az emberek nagy százaléka hisz a marketingnek, és elsők között "rácuppan" az új modellre, eleinte áradozik róla, aztán lehet, hogy már csak saját önigazolása miatt is áradozik róla, közben meg nem teljesen elégedett vele és úgy érzi, hogy azért nem lett akkora előrelépés az elődjéhez képest, ráadásul több pénzt veszített. Nem a legjobbat kell megvenni, hanem a legmegfelelőbbet, mert jobb mindig lesz, legalábbis 1-2 paraméterben. Jövőre pl. az LG G4 még jobb lehet és így tovább.
-
Pro Koryak
addikt
Azért az 1400nit meg a 650 nit fényerő között egetrengető eltérés van, ráadásul, amit Vhiktor is írt, nem csak a csúcsfény lett nagyobb, hanem az egész tartományban magasabb fényerőt tud, szóval a színek, az egész kép sokkal élénkebb az új oledeken.
A lényeg, ezt a változást már nem csak úgy veszed észre, ha egymás mellett van a két tv! -
apszi
őstag
és #86303Vhiktor
köszönöm a válaszokat. Kíváncsi lennék a mostani ~10 éves HD ready Samu tévémnek, amit monitornak használok, mennyi lehet? Azt tudom, hogy mikor vettem egy monitort tavaly, amit végül egyéb okok miatt visszaküldtem , azon határozottan reszponzívabb volt bármivel játszani, bár mindez egész odáig nem tűnt fel.
Köszi még1szer.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Azért a 70 ms a casual gamereknek fel sem tűnik.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Zsömica #86304 üzenetére
Továbbra is tartom ezt a véleményem, de nem az input lag miatt mondtam, hanem a támogatott featureok, a színhelyessége és a stabilitása miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Input lag: egyéntől függ, hogy ki mennyire érzékeny rá.
Elvileg 10 ms ami már érzékelhető különbség, de ezt szerintem nagyon kevesen veszik észre. Simán vannak olyanok akik 150 ms mellett játszanak és fel sem tűnik Nekik.
Ha game módba teszed bármelyik tvt már jó vagy.
-
Danex
addikt
-
Zsömica
aktív tag
válasz pkaresz #86298 üzenetére
Dehogyis - sajnos nem az enyém a legjobb - csak elég jó..!
A Pana és Sony oledjei a legjobbak - de sajnos számomra mind túlárazottnak minősül; van egy általam meghatározott ár/érték arány amin belül igyekszem megtalálni a legjobbat.., bízom benne hogy a G3-mal ez most sikerülni fog ismét; akár tavaly a G2-vel..!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest