Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Sasi001 #84695 üzenetére
Azért azt erősen figyelembe kell venni, hogy nem mindegy, hogy szebb vagy pontosabb, a kettő nem mindig egyezik, előbbi szubjektív, utóbbi meg a valósághoz közeli. Van akinek a színesebb a szebb, de valójában nem olyannak kell lennie. Egy szakmai topikban a szépségről vitatkoznak értelmetlen.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Sasi001
senior tag
válasz mailman #84694 üzenetére
Vagy nem akart állandóan panelt cserélgetni azért nem vett tőle. Ha szivárványt akarok nézni kimegyek eső után. Nekem egymás után három panel is borzalmas volt. A szervíz kifogástalan de a samunál még nem kellett igénybe vennem. Az általad említett tíz év után sem bírtak mit kezdeni a Tinting és társaival.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
vata666 és Zsömica, fejezzétek ezt be!
-
Maximum1
őstag
-
félisten
válasz bigdigit #84690 üzenetére
Hát sajnos ez van. Most ez egyéni preferencia hogy te nem fizetsz elő, helyette letöltesz, de nekem például 6 Stream előfizetésem van .
Samunak lépnie kellene a DV irányába. Igazából az összes oled gyártó közül.( beleértve Hisense-t is ) csak a Samu nem támogatja a DV-t ,a Streaming szolgáltatók közül a elterjedt platformok közül az összes támogatja a Dv-t míg HDR10+et nem mindegyik. Így összességében szerintem ez széllel szemben hugyozás amit csinál a Samu, főleg úgy hogy közben az egyik legjobb OLED tv-t nyújtja ár/ értékben is, amin a DoVi is a legélvezhetőbbek között lenne fényerőben és színekben."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
bigdigit
addikt
Én azon kívül sóher vagyok épp ezért nem fizetek elő egy streaming szolgáltatásra sem.Egyrészt alacsony a bitrate másrészt a virágbolti verziókban elég sűrűn szembesülök vele streaming esetén csak Dovi vagy ugye HDR van holott HDR10+ is van belőle csak épp a szolgáltató eleve nem támogatja.
A látványosabb illetve asszonyt is érdeklő filmeket nézzük tv-n a tingli tangli filmeket meg nézem melóban telefonon mert annak tudja a gyári lejátszója HDR10+-t. -
junkpod
veterán
válasz blakey #84686 üzenetére
Mondjuk ha az ajánlók megjelennének az előfizetett streaming appokbol, erre ha jól láttam csak amazon, HBO és egy harmadik esetén van kapcsoló, ellenben ott terjeszkedik egy rakat telepítésre ajánlott stream app ami még nem kell, Google tv ajánlások vannak...
Neten meg külföldön sem találtam Android tv (Sony) fórumot.Box's don't touch!
-
félisten
válasz lala666 #84664 üzenetére
HDR10 + az ugye ugyan úgy Dinamikus metaadatokra épül, minta DV, ahol van ott szerintem sem lehet észre venni a különbséget.. De nem sok szolgáltatónál van. Prime ha jól tudom,de ott van DV is. Meg van még valahol?
Szerk: Közben olvastam a választ.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
blakey
titán
válasz junkpod #84685 üzenetére
Az előfordulhat. Fórumokon mit írnak erről? Milyen szinten akarod személyre szabni?
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
vata666
tag
válasz lala666 #84680 üzenetére
Kb 400 ért a Samsung tavaly év közben vagy a Panasonic 3*+ áron sztem nem kérdés.
Vata666: Samsung 77S95D, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, JBL tune 770nc, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S24 ultra, Xiaomi AX3600
-
ricsip
addikt
válasz bigdigit #84656 üzenetére
Sokkal hasznosabbak az ilyen topikok, ahol felhoznak témákat, amiken aztán van aktív vita, és el lehet olvasni a pro meg a kontra oldalt is.
Ezzel szemben vannak azok a fórumok, ahol minden bekérdezőnek ugyanazt a sales-es faszságot tolja a topikgazda, mint valami betanult szöveget. Cserébe nem lehet olvasni ellenvéleményt, mert a topikgazda azoknak helyből mind nekimegy, és kitartó arroganciával bekussoltat minden az övével nem egyező véleményt. Az állandó szereplésmániája pedig így hamar eltünteti az aktív hozzászólásokat a kérdéses témában, lehet állandóan keresőzni, hogy kinek nem egyezett a véleménye a fősodratú ajánlással.-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz madkiller #84646 üzenetére
Élettartamot az idő eldonti. Gariztatas lg esetében példás,.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
lala666
őstag
válasz vata666 #84674 üzenetére
Azért egy Panasonicot még megnéznék itthon, de a Samsung után nem gondolom megérne annyival többet kiadnom érte. Képminőségileg nem tudom tudna többet nyújtani.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
blakey
titán
válasz OPiiPO #84673 üzenetére
Prime, Apple TV+ és elvileg Disney+ (erre nincs előfizetésem). Utóbb kettő a DV-t jobban preferálja. Prime-nál nagyon érdekes a felhozatal, pl. a gyűrűk ura sorozatot felemásban néztem, 1-2 rész HDR10+ volt, után jött 2 DV, aztán megint vegyes.
[ Szerkesztve ]
-
vata666
tag
válasz OPiiPO #84673 üzenetére
Apple tv, amazon prime video.... Legalább annyira, mint neked ezt leirni 😉
[ Szerkesztve ]
Vata666: Samsung 77S95D, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, JBL tune 770nc, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S24 ultra, Xiaomi AX3600
-
vata666
tag
+1..., annak ellenére, hogy van itthon LG Oled is, és már volt több is.
-
-
blakey
titán
válasz junkpod #84668 üzenetére
Mi a baj vele? Nekem is volt gondom az Android TV-vel, arra jutottam, hogy nem TV-ee való.
-
blakey
titán
3 évig olyan TV-m volt, ami mindegyik HDR formátumot kezelte, nagyon sok filmet, sorozatot néztem, 5 streamingre vagyok előfizetve, ebből 1-nél fordul elő, hogy vegyesen van HDR10+ és DV, utóbbi sokkal több van a szolgáltatóknál és sokkal nagyobb százalékban ilyen tartalmakat "kaptam", azaz inkább DV-vel találkozni, mint HDR10+-szal. Aki pl. Samsungot használ, az persze, hogy nem találkozik DV-vel, aki olyat, ami mindegyiket tudja, ott a DV lesz az elsődleges és hiába nem akkora a különbség, akkor is a DV az általánosabb és talán biztosabban jobb, ez annyit tesz, hogy pl. a Prime-on néhány HDR10+ tartalom botranyosan sz@r volt.
Legyen az bármilyen HDR, ha jól van megcsinálva, akkor nem lesz hiányérzet.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
junkpod
veterán
válasz abyssc2 #84666 üzenetére
Nálam Sony győzött, főleg specifikáció szinten, mivel azonos panel típus esetén szerintem legfeljebb videofil különbség érzékelhető...
Meg hát az Android is vonzóbb volt mint a többi gyári sw... Bár sajnos most pont a droiddal van gondom.
Esetleg van valahol Sony Android TV fórum, ahol ebből a rendszerről lehetne okoskodni?Box's don't touch!
-
blakey
titán
válasz abyssc2 #84666 üzenetére
Aki valamit istenit, az általában 2 okból lehetséges, rgyik, hogy pénzt kap érte, a másik, hogy a többit utálja. Ha megnézel márkafüggetlen teszteket, akkor láthatod, hogy mindegyik oled kb. ugyanazt tudja. Az is árulkodó jel, hogy egyik másik más SoC-ra épül, ezáltal olyan egyéb funkciók is elérhetőek lehetnek, amik a versenytársaknál még nem. Bármilyen oledet választasz, nagyon nem nyúlsz mellé, hacsak, nincs valami extra, amit mindenképp szeretnél és csak a másik márkánál érhető el.
-
abyssc2
tag
Sony egyébként ennyire népszerűtlen itthon? Olvasgatom a fórumot és a legtöbben LG, Samsungról szoktak beszélgetni, ha OLED-ről van szó. Csak azért furcsálom, mert külföldi fórumokon meg nagyon istenítik általában a Sony-kat
-
lala666
őstag
Streamingnél HDR10+ ott van, egyáltalán nem érzem hiányát a DV nek. Amikor az LG oledet nézem semmivel nem jobb a DV. Mondjuk ritkán nézem, inkább a Samsung jön be nekem jobban.
[ Szerkesztve ]
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
félisten
válasz madkiller #84661 üzenetére
Jól jársz vele hidd el. A Dolby vision meg igen is hányozna, ez meg az én személyes véleményem. Ha lenne Samsungban DV akkor én is amúgy szó nélkül azt venném de 2023 ban a HDR szabványokban nem kérdés melyik az elterjedtebb és az ember nem 1 évre vesz Tv-t valamint nem azért hogy egy 5-600 ezres Tv-n ne élvezzen funkciókat, egy Streaming előfizetésnél.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
madkiller
őstag
Nem akartam ennyire márka harcot csak annyit, hogy melyiknek van szebb képe. Telefonról összehasonlító videót nézve csak az látszik, hogy a samsung képe pirosabb/ melegebb. Az LG meg hidegebb. Dehát egy harmadik képernyőről nézek 2 képernyőt, h milyen. Nekem a C1 bejön meg is elégedtem volna a C2vel, ha nem kopogtatatnak egy olyan ajánlattal, ami annyi mint a C2 és még soundbar is van hozzá. Az LGt már kifizettem az MMnek már a futárnak van hétfőn hozza a futár és nem tudom valahogy elálljak-e vagy hagyjam az egészet és jó nekem a C2, mert amúgy a C1el is meg vagyok elégedve. Csak hát nem rossz az ajánlat...
-
Zsömica
aktív tag
válasz bigdigit #84656 üzenetére
Vmit benéztél, senki sem gyűlölködik - ha visszaolvasol és értelmezel; sok holmink van otthon ettől a két említett márkától (is), csak az épp aktuális konzekvenciámat vontam le feljebb.., de megjegyezném - a következő oledem Samsung lesz cc.2-3 év múlva.., addigra hiszem hogy kiforrottabb lesz..!
-
bigdigit
addikt
Igaz kb csak 5 hónapja olvasok itt de az LG szerepel mindig mint etalon. Úgy érzem magam mint telók esetén szifon és vele szemben mindenki más.
Azt is elárolum sose volt szifonom és máris elfogult lettem.
Ha gép előtt leszek rákeresek hol a sok rossz samsung tapasztalat mert itt kb 2 ember szokott fröcsögni rá. De LG probléma szinte napi szinten előjön.
Nem lennék boldog hogy milyen jó a szerviz ha azon kellene agyalnom eleve milyen panelt kapok és tesztelnem kellene érintve vagyok én is bármelyik Lg-nél felmerülő problémával.
Itt jegyezném meg a Dovi hypot is.
Hívhatnánk I-LG-nek vagy I-dovi-nak is. És a név már el is adta a semmit.Egyébként mindenki azt vesz amit akar de időnként kiveri ez a sok gyűlölködés a biztosítékot nálam és nem bírom tovább csak olvassak.
[ Szerkesztve ]
-
vata666
tag
válasz Zsömica #84653 üzenetére
Pont annyira van leszarva, hogy a konyhában lévő hu6900 as Samsung tvre kb 1 hónapja jött frissítés (2014-es modell)🤔😉 A személyes vélemények és a tények különböző dolgok... És mindegyik márkából van itthon több termék is. Nem kéne azért köpködni a Samsungot. Amikor az LG pl. még a Thinq alkalmazását sem tudta normálisan megcsinálni. Sem Android sem iOS felületre. Mindig van pro és kontra, de az elfogultság nem szép dolog.
-
Zsömica
aktív tag
LG megoldásai, háttere/tapasztalata, megjelenítése, szoftvere, szervize és még sorolhatnám.., ezerszer emberbarátibb mint a Samsung-é!
Ha meg választanom kellene akkor ezerszer inkább a Dolby Vision mint a HDR10..!
A támogatásukról nem is beszélve.., a Samu már rég le szar mindent magasról, mikor az LG-kre még érkeznek a frissítések, és ez nem csak a tvkre értem.., van itthon sokminden amiken tapasztalom ezt..! -
GalaHU
őstag
LG 55C9-ről upgrade-lnék 65C2-re, egy ideje figyelem az árakat, 600k a lélektani határ megbízható boltból (aprós szürkeimport nem játszik) mostanában a Médiában már 630k.
Hamarosan jönnek a Joy Napok, szerintetek lehet számítani ismét 10%-of kuponra mint a Glamour-on? Egyáltalán érintett volt a C2? Nincs itt valami bennfentes?
Vagy hagyjam a fenébe, ez már nem lesz olcsóbb és vagy meg így?
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
blakey
titán
válasz madkiller #84644 üzenetére
Kevés olyat találsz, aki hónapig használta mindkettőt. Hiába a nagy fényerő, a különbségek, akkor lesznek szembetűnőek, ha egymás mellett használod. Az LG "barátságosabb", a szerényebb OLED-jükkel, mint a Samsung a barátságtalan hozzáállásukkal és az agresszív kommunikációjukkal, hiába a jobb panel, elviekben. Az LG-ben sem fogsz hiányt szenvedni, a HDR10+ biztosan nem fog hiányozni, a magasabb fényerő, csak akkor fog hiányozni, ha pontosan tudod, hogy pl. az adott tengerparti kép miként kéne, hogy kinézzen. Samsung esetében biztosan fog hiányozni a Dolby Vision. Nekem a Samsung megoldásai nagyon nem tetszenek.
-
vata666
tag
válasz madkiller #84642 üzenetére
Nekem van, volt LG is, meg a Samsung is van. Viktor kalibrálta őket. Nem kérdés melyik a jobb tv. Samsung. Az új meg gondolom nem lett szarabb 😉, DV ide oda... Nem mellesleg van hdr10+ is több streamingen, nCore on is. És pont a múltnap volt átbeszélve, hogy a DV sem mindig dinamikus, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Tyrone89
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #84648 üzenetére
Hello! Lesz azért látható különbség ha az S95B oledet választod mert mássabb technológia. A színeknek jóval nagyobb a fényereje, a C2-t nem biztos hogy jobbnak látnád. Mindkettő nagyon jó tv akármelyiket is választod. Ha bízol a Samsungban akkor talán azt válaszd ha árban nagyjából egyeznek. Nekem LG 65C9 van, mai napig számomra tökéletes..de most elkezdtem gondolkodni az idén érkező LG G3 modellen..elvileg arra is 5 év kijelző garancia lesz mint a tavalyi G2-re. Ellenben másabb technológia már, így biztos nagyobb minőségi ugrás lenne arra váltanom mint egy C2-re vagy C3-ra.
-
GeneraL_XTX
veterán
Sziasztok!
55-ös B8 oledemet cserélném eggyel nagyobbra, 65colban nézelődök most de nem tudok dönteni, hogy C2 vagy S95B legyen-e. Felhasználása igen vegyes, leginkább netflix és streaming társai és ps5 játék.
Gondolom a méretnövekedésen kívül drasztikus minőségjavulást nem fogok látni a B8 után.
Árban kb uganyaz a kettő
-
Vhiktor
Topikgazda
Hiába tud a c2 dv-t, az s95c sokkal jobb tv, majdnem 2szerese a max fényereje és nagyobb a színtér lefedettsége. Csak a dv miatt biztos nem választanám a c2-t.
Hasonlítsd össze őket össze rtingsen.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
blakey
titán
Ha a Samsungot választod, akkor szinte csak HDR10-et fogsz látni. Ha fontos a DV, akkor egyértelmű, hogy melyiket válaszd. Ha ki szeretnéd próbálni a QD Oledet, akkor szintén egyértelmű, hogy melyik legyen. Én az LG-t választanám, más meg a Samsungot, és te?
-
madkiller
őstag
Kaptam egy nagyon jó ajánlatot S95Cre, de nem tudom eldönteni jobban járnék-e vele, mint a C2vel, mert nagyon szeretem a DV-t. Meg mostanában megtetszett az Lg vonal. Szerintetek?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Vhiktor #84639 üzenetére
Megnéztem. 25. framenél van a hiba, konkrétan egy teljes fekete kép. Valamint a 26. frame nem az első rácsból indúl, hanem a másodikból. Ezután viszont már jó a videó, de 24 fps és nem 23.976, ez is számít.
-
Vhiktor
Topikgazda
Az a legjobb, de arra figyelni kell, hogy ne legyen nagy a tv fényereje és a fényképező is jól legyen beállítva, különben kiég a kép(amit nem lehet erszre venni) és fals pozitív eredményt fog adni. De ez nem lezs jó a frame drop tesztre.
Egyébként rtings videója hibás, nem emlékszem hányadik másodpercnél kihagy egy vagy több egységet a téglalap. Hacsak azóta nem töltötték fel újra helyesen. És ha jól emlékszem nem 23.976 fps, hanem 24.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz blakey #84635 üzenetére
FPS teszthez anyagok, a "pálcikás" teszt minden fps-en, lehet tesztelni.
-
félisten
válasz vasimnbt #84627 üzenetére
Olyan nem létezik, hogy túl nagy , hidd el Amúgy 55ˇmérrethez 4 K felbontás esetén a 2 méter ideális távolság. Én 3,5 méterről nézek 100"-t ( projektor+ vászon)
-
blakey
titán
A kadenciahelyes lejátszás lényegét leírtam, minden az adott fps-nek megfelelően jelenik meg, a "judder free 24p at 60Hz", azt jelenti, hogy a 60Hz-es megjelenítőn, a 24fps-t úgy alakítja át, hogy 60fps-nek megfelelő legyen ezért "complicated". Nincs kadenciahelyes lejátszás, a TV belső rendszerében (lejátszó, saját appok) esetében nem vált fps-t, ami magát a kadenciahelyes fogalmat jelenti. Ettől még vannak megoldások, hogy ne érezzétek ennek a hiányát.
Rengeteg TV-vel volt dolgom, egyik sem tudja.Ez azt jelenti, hogy a ugyanaz a tv szempntjából a feldolgozás módja (the process) a 24p kijelzőre rakásának, akár a belső appokból jön a kép akár külső 24p forrásból. - a végeredmény, olyan, mintha 24 forrásból származna és ha valamit így kell leírni, akkor az egyáltalán nem azt jelenti, mintha azt írnák le, hogy "van kadenciahelyes lejátszás, a belső lejátszó mindig a tartalomnak megfelelő képkockasebességre vált".
C2-n NAS-ról nézek sorozatokat videókat, és teljesen j a 24p, nincs 3:2 pulldown. Azt szemmel is megmondom azonnal. - addig örülj, én azonnal megmondom, hogy hibás a megjelenítés, C2 érdeme, hogy jól végzi a dolgát, ennek örülni kell, én is használok úgy lejátszókat, hogy nem váltanak fps-t, pont azért, hogy a TV-k képességeit teszteljem, jól dolgoznak, de az is látszik, hogy nem ugyanazon a frekvencián működteti.
Te itt hetet-havat hordasz össze. - te ennél többet, mégsem "szólok be neked"
Még soha, semmilyen tesztoldal és senki nem írta le, hogy végre van fps-váltás a TV-k saját belső rendszerén is.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Ezt rendkívül egyszerű tesztelni, mindenki letesztelheti magának, de a kadenciahelyességhez frame dropnak sem szabad lennie, azt már nehezebb tesztelni.
-
Gicz
addikt
válasz blakey #84628 üzenetére
Szerintem rosszul értelmezed a mondatot.
but the process the TV has to go through to remove judder from a native app is the same as a 24p source
Ez azt jelenti, hogy a ugyanaz a tv szempntjából a feldolgozás módja (the process) a 24p kijelzőre rakásának, akár a belső appokból jön a kép akár külső 24p forrásból.
Az hogy 24 képkocka van kint, vagy 5:5 pulldown van a 120hz-es panel miatt, a végeredményt nézve ugyan az, szemmel biztosan nem mondod meg a különbséget. Ennek ráadásul semmi köze a szappanopeera effekthez. Az akkor lenne ha 24-nél több mozgásfázis kerülne ki, de lehet az egymillió hz pulldown is, ha 24 mozgásfázis van kint interpoláció nélkül, akkor nem lesz szappanopera effekt.
Azért kezdtem el annó, még 2009-ben Kodi-zni pc-n, mert akkor lett először "rendes tv-m", és USB-n lejátszva volt egy fura akadozás, nagoyn idegesített. Ekkor még semmit nem tudtam olyanról, hogy pulldown, meg 24p stb. Csak láttam, hogy valami nem oké. Ekkor kezdtem el utaána nézni a házimozi dolgoknak. Kodit hasznáva, 24hz frissítést állítva jó lett. C2-n NAS-ról nézek sorozatokat videókat, és teljesen j a 24p, nincs 3:2 pulldown. Azt szemmel is megmondom azonnal.
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz vasimnbt #84627 üzenetére
Szerintem nagy, nekem 48 van szintén 2 méterről nézem, teli képernyős tartalmakkor pont jó, szélesvásznú filmeknél jól jönne a nagyobb, minden másban hátrány lenne az 55.
De kinek mi, ha szereted a fényágyút akkor 55, ha csak tvzni akarsz 48
Menj el egy boltba és nézd meg a méreteket első körben.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Celtis #84624 üzenetére
Azt látom, hogy nem érted.
Nincs kadenciahelyes lejátszás a TV-s rendszereken (csak "pulldown"-nal éri el, hogy "nézhető" legyen), külső forrásból van fps-váltás, ha az eszköz úgy küldi.
Továbbá megjegyzem, hogy van olyan tv, ami HDMI bemenetről sem 24p judder free - igen, de nem ez volt a kérdés, egy konkrét TV-ről érdeklődtek.
The test to see if a TV removes judder from native apps is a bit more complicated, but the process the TV has to go through to remove judder from a native app is the same as a 24p source.- remélem érted az angolt, nem írja, hogy tudja a kadenciahelyes lejátszást, azt írja amit én, úgy tűnteti el a "judder"-t, hogy a hatása megegyezik a valós 24p-s forrásokéval. A 60 Hz-en a 24 fps kb tökéletes tud lenni, hiszen a 120Hz-es paneles a 24fps-t 5x-rözve játsza le, így pont 120fps-nek megfelelő lesz és ezt egy picit "visszafejtve" jeleníti meg, hogy ne legyen olyan durván szappanopera hatású.
Abban egyetértek, hogy 25p, 50i problémás lehet leginkább androidon. - ez minden rendszeren így van, ha nincs fps-váltás, vagy a pulldown már nem annyira hatékony. TV-k alaprendszere 60Hz-nek megfelelő képkockasebesség.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
madkiller
őstag
válasz vasimnbt #84623 üzenetére
55"ban is nyugodtan gondolkodhatsz, ha az még árba belefér. Megéri a nagyobb kijelző. Nem lesz túl közel. LGt nagyon szeretem Philips még nem volt. 55C1em van, jövőhéten érkezik egy 77C2, de azt még egy ideig sajnos nem fogom kipróbálni. Úgyhogy remélem makulátlan a panel
-
Squirrel
őstag
LG oledeken saját software fut. Ahogy olvastam, a streaming platformok nagy része telepítve van rá. Ha valami mégis hiányzik, app-ot biztosan találok hozzá? Gondolom android tv app-ok nem működnek vele. Másik kérdésem, itt külföldön nem tudjuk az otthoni streaming accountokat használni. Most agyalok, hogy milyen vpn megoldas lenne jó (2 lehetőség, előfizetek ExpressVPN-re, vagy egyezkedek a testvéremmel és ő nyit egy vpn szervert). Kérdés, hogy a tv-re lehet-e vpn szerver app-ot ügyezni vagy a routerre vagy fire tv vagy hasonló stick-re kell telepítenem?
-
Celtis
veterán
válasz blakey #84613 üzenetére
Nem egészen értem az eszmefuttatásodat a pulldownról, hogy az miért lenne a belső lejátszó sajátja. Továbbá megjegyzem, hogy van olyan tv, ami HDMI bemenetről sem 24p judder free, valamint a "native apps" az a belső lejátszó alkalmazásokat jelenti, illetve az rtings leírása:
The test to see if a TV removes judder from native apps is a bit more complicated, but the process the TV has to go through to remove judder from a native app is the same as a 24p source.
A sommás kijelentéseket jó lenne valamivel alá is támasztani, nehogy valakinek a fejében téves informácó maradjon meg.
Abban egyetértek, hogy 25p, 50i problémás lehet leginkább androidon. De ezt sajnos az rtings -érthető módon- nem teszteli, és nem is erről volt szó. -
vasimnbt
tag
válasz blakey #84622 üzenetére
Köszönöm!
Azért vetettem fel ezt a kérdést,mert a hálónkban szeretném lecserélni a TV-t. /panel lakás/ Kb. 2 m-ről csak este,éjszaka nézzük a TV-t.Samsung UE43KS7500 Suhd-t.Több lett a Netflixes tartalom,amit néznénk,de a Samu TV-n ezek a tartalmak "nézhetetlenek".Tök sötét és szürke minden éjszakai jelenet.Tudom,hogy ezen is lehet a kép beállítások funkcióban ezen változtatni,de akkor utána meg újra visszaállítani a TV adások nézéséhez a képbeállítást.
Szóval... -
blakey
titán
válasz vasimnbt #84619 üzenetére
Rajtad múlik, volt Philipsem, LG-m. Az adatok le vannak írva, tehát döntsd el, hogy kell-e a több 2.1-es HDMI, kell-e az Ambilight, szükséged van-e az Androidra, milyen szolgáltatásokat használsz. A 806-os 2021-es, a többi 2022-es. Nézd meg személyesen, ha ez nem működik, akkor olvass el néhány tesztet, nézz meg néhány videót.
-
vasimnbt
tag
válasz blakey #84618 üzenetére
Köszönöm!
Vhiktor korábban segített,-meg is köszöntem neki-,de azért az emberben bennt van:
- LG OLED 48 C21LA, LG OLED 48 C22LB, Hisense 48A 85H, Philips 48 OLED 806/12 és még a Philips OLED 807/12
Az első három " közel" egy árfekvésü...
Szóval akkor is inkább hosszú távan a negyedik?
Köszönettel -
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz vasimnbt #84615 üzenetére
"1 évnyi a különbség". Ha úgy érzed, hogy az újabbra áldoznád a +100e-t, akkor tedd. Ha hosszútávban gondolkodsz, akkor megéri az újabbat választani, én azt tenném.
-
vasimnbt
tag
Tisztelt Fórumtársak!
Még mindig OLED TV vásárlása elött vagyok.Még mindig 48 coll-ban gondolkodom,kb. 2 m távolságból nézve a TV-t. Kérdésem: Philips 48 OLED 806/12 és 807/12 között a több mint 100 e Ft különbségen kívül,mi még a "különbség" ?
Köszönettel. -
sb
veterán
@b., @dropi, @Mathiask
Köszi a válaszokat.
Ezek alapján úgy látom a próba azért ajánlott. A hiba jellege viszont nekem nem derült ki, ez nekem továbbra sem fizikainak tűnik, hanem vmi sw/vezérlés oldalinak, de nem egyértelmű. Jó lenne tudni, mert azért abba sem szeretnék belefutni, hogy kipróbálom de később esetleg előjön a probléma. Már eleve a próbáért sem rajongok, egy(-két) TV visszaküldése is elég macerásnak tűnik.@dgyuri0123
Világos a méret hatása de most tudom hova venném. Egy 50"-ost váltana a hálóban, oda kicsit az is nagy, miközben a nappaliban 55" van és simán el tudnék képzelni 65-öst is. Szóval nem 100%-ban a nagyobb jobb azért ha nagyrészt így is van. -
blakey
titán
válasz Celtis #84612 üzenetére
Azt írom, hogy külső eszközről kapott jell esetében, azaz külső lejátszóval van kadenciahelyes lejátszás, ilyenkor a tartalom mindig a megfelelő képkockasebességgel jelenik meg, belső, azaz saját lejátszója esetében ott a pulldown, ami hatékonyabban működik, mint egy külső eszköz esetében, mivel "összedolgoznak", ezért sokan feltételezik, hogy kadenciahelyes.
rtings, egy szóval nem írja, hogy a belső lejátszó kadenciahelyes.
A kérdőjelek alatt vannak az értelmezések, és ez csak 24p-re írja, de nézd meg egy 25p anyaggal, ott már nem ilyen egyszerű a "judder", ott látványosabbak a "röccenések".[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz blakey #84610 üzenetére
Én sem találkoztam olyan belső lejátszóval ami ilyen szempontból tökéletes lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz alaves #84608 üzenetére
Mindkettő belső lejátszója kadencia helyes feldolgozással rendelkezik. - ezt mivel tudod 100%-ban alátámasztani? Mert én azt látom, hogy hibáznak, és még nem láttam olyan TV-t, aminek a belső lejátszója tudná a kadenciahelyes lejátszást, annyit tud, hogy a "pulldown"-t, pontosabban tudja hozzáilleszteni a lejátszójához, mivel a sajátja és nem külső forrásból kapja. Van pontos információd vagy megtudod jeleníti a lejátszott tartalom és a megjelenített tartalom képkockasebességét?
-
alaves
addikt
Mindkettő belső lejátszója kadencia helyes feldolgozással rendelkezik. A műszaki adatokat, 'smart' tulajdonságokat és a tesztek eredményeit fontossági sorrendbe helyezed, úgy könnyebben eldönthető a kérdés.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
blakey
titán
Külső lejátszó esetében egyiknek sincs gondja.
Azt válaszd, amelyik tetszik.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
alaves
addikt
válasz esicyhun #84600 üzenetére
Akkor az WBE. Az átlagos WBE evo kijelző (nem ex) körülbelül így néz ki (ha szemből vagy változó szögből nézzük és területenként változó enyhe elszíneződések vannak az a WBC-re és WBE-re egyaránt jellemző): ennél nem tudtam jobb képet készíteni:
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Danex
addikt
válasz Szaszabond #84602 üzenetére
Mert tudtommal a Mi Stick 4K nem képes a nyers TrueHD hangsávot kiküldeni, ha ez nem lenne szempont akkor AppleTV is lehetne.
Bár jobban körbe nézve ez lehet jó lenne. Nokia 8010Amúgy jelenleg G2 felé hajlok az extra 2 év garanacia és a megbizhatóbb technológia / gyártó miatt. Aztán ha a tükrös oled és a qdoled is fejlődik még 2-3 évet akkor, legalább a G2-t még bőven garanciával el lehet majd passzolni.
-
Szaszabond
aktív tag
Szia. Egy ekkora beruházás mellett miért ragaszkodsz foggal körömmel a Shieldhez? Veszel 18K ért egy Mi stick 4K-t és az tud minden szabványt ami kell neked. A Shield meg megy vagy a régi tv-vel vagy párhuzamosan rákötöd azt is a TV re.
Ami biztos, hogy G2 betyár jól mutat a falon.
Szóval ha falra megy a TV akkor szerinte, G2 ha meg nem akkor Bármelyik a háromból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest