- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Mozilla Firefox
- Adobe Photoshop
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Synology NAS
- Linux kezdőknek
- Windows 11
-
IT café
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
válasz
vampire17 #30458 üzenetére
No várjál nem értem.
Bár nem olvastam még utána a motor működésének, de a sima szelep az úgy működik, hogy van egy hőmérséklet tartománya pl 20-42. A 3 állású keverőbe pedig bemegy a kazántól jövő és a padlófűtéstől visszatérő víz hőmérséklete ebből fog egy "állandó" hőmérsékletű előremenőt kikeverni.
A motorosnál én azt gondolom: Van 3 vezeték-e 0 és két fázis a két irányra. Azaz 0-100%-ig lehet szabályozni és a szelep maga végzi a keverést, azaz nem Te döntöd el, hogy most a visszatérőből többet kérsz vagy kevesebbet és a kazánból jövőt is szabályzod. Hanem a szelep keveri ki neked.
Amikor én emelni akarok az előremenő hőmérsékleten, akkor a manuál szelepet ki tekerem, azaz több megy át a kazán hőmérsékletből. Ha hidegebb előremenőt akarok, akkor betekerem.
Motorosnál: Biztos van ennek is egy minimum keverési hőmérséklete az a 0%, ha mondjuk 28 fokos előremenőt akarok, ahhoz pl 10%-ban tekerem ki. Ha 120sec a 100% nyitása, akkor 12sec-ig adok a nyitásra feszültséget vagy addig amíg a kívánt előremenő hőmérsékletet nem érem el.
Ha túl meleg az előremenő, akkor a záró fázisra küldöm az áramot, addig amíg nem jó a hőmérséklet vagy 0-0,5 sec-es közökkel, attól függ ezt kell kimérni, de akkor 28 fokról vissza tudom venni, 24-26-ra is.
Nyilván azt is meg kell oldani, hogy véletlenül se küldjön rá 50-60 fokot (hőcserélő).
Tehát egyetlen egy szeleped van, aminek van 0-100%-ig szabályozója az végzi el a kazántól jövő és a visszatérő bekeverését: [link]
Én úgy érzem, mintha két motort akarnál vezérelni egy a kazántól jövő és egy a visszatérőre. De a rendszerekben a padlófűtésesben biztosan, ott van a hőcserélő is.
Szerk:
Mit hagytam ki, ami miatt problémának gondolod az előremenő hőmérséklet alapján vezérelni a motort? (amúgy amikor rányitsz, akkor kicsit mindig megugrik valamelyik irányba a hőmérséklet)
Új hozzászólás Aktív témák
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Diablo IV
- ASUS notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Kompakt vízhűtés
- Hobby rádiós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest