-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
venge
aktív tag
faki, ccs2929: Köszönöm szépen a segítségeteket!
-
Audison
senior tag
válasz Alx.Mercer #21252 üzenetére
Hát elég durván élesebb. Ami meglepő még, hogy az 55-250 IS II-től is sokkal élesebb, nem úgy mint pl a 18-55 IS és 18-55 STM esetében, ahol szinte alig van különbség.
Én sem hiszem, hogy ekkora különbség lenne a két szenzor között... vagy még is?!
[ Szerkesztve ]
-
-
Audison
senior tag
válasz berobi78 #21256 üzenetére
Jól tudom, hogy a videóban látottakra nincs mit adni és hogy nem nyers fájlok. Szerinted, ha mind a 2 videóban ugyanúgy átesett mind a 2 tesztkép a tömörítésen, akkor mitől élesebb az egyik a másiknál? Miért nem egyformák, ha ugyanúgy szét vannak tömörítve?
[ Szerkesztve ]
-
Audison
senior tag
válasz imyourfriend #21258 üzenetére
Úgy szoktam én is, csak érdekesnek tűnt a videó...
-
aleister
veterán
válasz masterful87 #21247 üzenetére
Hagyjad!
Kicsit write only szegény.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
kilozsul
aktív tag
Sziasztok!
Remélem, hogy itt jó helyen lesz a kérdésem...
A megrendelésre készülő képeim nagy része főleg a Facebook-kon jelenik meg, és az utóbbi időben annyira agyontömöríti a képeket, hogy a feltöltött képek minőségétől el tudnám kezdeni a sírást... Régebben működött az a "trükk", hogy nem jpg hanem png formátumban feltöltve a tömörítő rutin kevésbé bántotta a képeket, mostanában viszont már nem látok különbséget. Van valami bevált trükkötök az ilyen helyzetekre?
Jöhetnek a feltöltés formátumával (méretezés, stb...) és a célzott utómunkával (nagyobb kontraszt, csúcsfény, stb..) kapcsolatos ötletek is.(Amit lehetett kikugliztam, elolvastam a témában, szóval saját tapasztalatokat várnék!)
-
aleister
veterán
Ha esetleg keres valaki UWA-t Nikonra, ennyiért ez kihagyhatatlan.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Real_Necro
veterán
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
aleister
veterán
Jó állapotú garis példányért igen. Ln gari nélkül drágábban vettem anno az enyémet, igaz, akkor még 210-230 körül volt a bolti ára.
Egy ideig én is nézegettem a kinti oldalakon, de aztán elbaszódott a forint.
-
Audison
senior tag
Ez jó vétel lenne? [link]
-
capulet75
addikt
Sziasztok.
Zoomobinak ajánlottátok a 17-50-es Tamront, sajnos azt 110k alatt nem találtam. Esetleg valami hasonló kvalitású ami olcsóbb lehet?
Találtam nagyon jó áron Canon EFS 18-55mm-est két Hoya közgyűrűvel, ez mennyire jó? Esetleg bármi egyéb javaslat?
Előre is köszönöm.Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
Fandango
veterán
-
aleister
veterán
válasz Fotonhámozó #21273 üzenetére
Link?
Utoljára amikor néztem, akkor 136k volt a sima DX. Ez DX2-es.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
capulet75
addikt
válasz Fandango #21272 üzenetére
Magyarország nekem most messze van, itt meg ennyi a legolcsóbb. Nem tudom mennyire rizikós használtat venni, de az a vicc hogy az is átszámolva 80k. Szóval lehet keresnem kéne valami alternatívát.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
aleister
veterán
válasz Fotonhámozó #21276 üzenetére
A nikonos linkje rossz, de azért köszi!
Hááát ...nemtom. Béjen rákeresve a legolcsóbb EU-s kicsivel több, mint 150k szállítási költséggel (360*418).Az általam linkeltből biztos lehet még alkudni is, és legalább helyben van a gari. Persze az új kütyü feelingje megérheti azt a kis felárat. Ettől függetlenül honi viszonylatban jó ár ez.
-
_seth_
veterán
Korábban volt szó róla de a biztonság kedvéért rákérdezek:
Canon 55-250 IS II objektív méltó utódja lehet egy stabis Tamron 70-300-as? Bár fényerőben nem vagyok sokkal beljebb de a képminősége pl 200 mm-en is sokkal jobb [link] és még 300-on is használható. Árban még akár újonnan sem meredek. Canon 60D vázra kerülne.
Sok tesztet pláne használhatót nem találni róla, nem lehet egy nagyon elterjedt darab.
AF mennyire gyors rajta és van, hogy hibázik?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz _seth_ #21282 üzenetére
Az egyik valóban FF a másik meg egy 60D... FF vázon szinte az összes objektív jobban rajzol, mivel kisebb a pixelek sűrűsége.
Inkább azt figyeld, hogy az 55-250 STM mit tud a régihez képest (még nyitva is élesebb, mint a régi lerekeszelve):
Canon 55-250 IS II VS Canon 55-250 IS STM
A 70-300-as Tamron egyébként egy jó minőségű darab, sokan dicsérik.
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz zserbox #21283 üzenetére
+ Alx.Mercer:
Figyeltem de csak ezt az összehasonlítást találtam, az 55-250 STM jobb lenne mint a tamron?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz zserbox #21287 üzenetére
18-135 STM mellé kellene egy tele 100e forintig bezárólag, 250-nél lehetne hosszabb
-
_seth_
veterán
válasz zserbox #21289 üzenetére
" főleg hogy ff-et is kirajzolja, ergo csak a közepét fogod használni"
Ez azt jelenti, hogy amikor olvasom, hogy FF-en a közepe éles, a széle elmegy, a legszéle pedig homály, hogy ilyenkor apsc-n pl a kép nagyját az FF-en nézve közepe rész adja és az apsc-re rakott obi kép széle az az FF-hez mérten közép-széle és a teljes szélét már nem is vetíti a lencsére?
Huh, nem igazán tudtam leírni jól de remélem érthető a hablaty
-
_seth_
veterán
válasz zserbox #21291 üzenetére
Erre gondoltam
Akkor amennyit elveszítek azzal, hogy 60D-re rakom FF-el szemben lehet annyit nyerek azzal, hogy szinte csak a kép közepét kell kirajzolnia?
Tamron AF-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata ezzel az obival? Youtube videók egy részén azt írják, hogy hangtalan és gyors, de van aki panaszkodik, hogy téveszt
-
_seth_
veterán
válasz zserbox #21293 üzenetére
Ami még eszembe jutott: Canon 70-300 IS USM? Jól sejtem, hogy annál jobb a tamron?
És miben térhet el a jelenlegi 55-250 IS II AF-éhez képest? Annál csak nem lassabb
-
Clemi
veterán
-
_seth_
veterán
Ha nem is USM sebességű de egy STM-hez képest mit tud az AF?
Tesztelgetni kell a boltban az egyes példányokat vagy ilyen jellegű gond nincs velük mint a sigma obikkal?
-
kulerr
őstag
Sziasztok. Tudom, hogy nem beárazós topik, azért szeretném kérdezni, hogy szerintetek egy nikon 50 1,8 D normál állapotú gari nélküli obinak mi az normál ára manapság?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz _seth_ #21296 üzenetére
Stmhez kepest nem olyan gyors de az is2nel sokkal gyorsabb es pontos is. Maga az obi az 55-250 utan brutal nagy, vastagabb mint a 70-200 f4 is es majdnem van olyan hosszu is 70ea allasban, 300as allasban hosszabb is. 5dmk2 vazon ossze is hasonlitottuk a ket obit es majdnem olyan jo mint a canon. A stabija nagyon eros, a 300as vegen is kimereviti a kepet.
Ezt az obit kerestem mar egy ideje csak nem tudtam a letezeserol sem. A forditott zoom gyuru szokatlan de nem veszes. Ami meg jo benne, hogy nem lett orrnehez a gep vele bar a markolat elfer alatta boven.
-
total90
veterán
Hali skacok,
lenne egy kerdesem. Szoval venni akarok egy nagyobb telet. Van egy 55-200-am, de valami ami 200, de inkabb 300-tol lenne Nikonra.
Amiket en neztem:-Nikon AF-S 80-400/4,5-5,6 G ED VR 2200€
Sehol nem talaltam ertekelheto tesztet rola.-Sigma 50-500/4,5-6,3 APO DG OS HSM 1200€
Teszt rola sem nagyon van...-Sigma 150-500/5,0-6,3 DG OS APO HSM 750€
... ez az elodje a fentinek es errol sincs teszt ( ), de sok helyen olvastam rola, hogy 400 mm felett szar volt a minoseg. Vajon az ujban?-Tamron 150-600/5-6,3 VC USD 1300€
Teszt nuku.Igazabol olyan nagyon max 1500€-t szannek ra, de ha valami nagyon nagyon nagyon penge, akkor tobbet is kiadnek. Pelda az elso, vagy is a Nikon 80-400, de nem tudom az milyen.
Fixbol csak egyet talaltam, de nem tudom milyen lenne a minoseg, na meg lehet a 300mm fixen bizonyos helyzetben keves lenne:
-Nikon AFS 300/4,0 E PF ED VR 2050€
Szoval jol jonne ha valaki tudna hasznalhato valasszal szolgalni
Ha nincs jó, ló a szamár is.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA® driverek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning