-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Nem biztos hogy mókuskerekes lesz a ref, de egyébként EVGA gyártott a GTX 4xx sorozat idejében a mostani REF kártyákhoz hasonló dual fan verziókat.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz carl18 #18236 üzenetére
WCC hírt nem kell semmilyen formában komolyan venni szerintem még ebben a topikban sem, sőt, leginkább ebben nem..
A GTX 1060 3 és 6 GB verzió között nem a memória volt a lényegi különbség, hanem a kisebb gyártási hibás GPU-k kiárusítása, hasznosítása olcsóbban, mert így el tudták adni azokat is kissé megcsonkolva.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Samott #18222 üzenetére
Szerintem is egyébként , egyetértek veled.
nem tudom néztétek e már ezt az oldalt :
[link]Már annyi fake hír kering a neten , hogy nem hiszem el.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dyingsoul #18139 üzenetére
Általában TPU adatbázisa szokott a legközelebb állni a valósághoz a kártyák érkezésekor.Ha náluk valami belistázódik, akkor az már általában konkrétum.Ezt a szöveget mindig odaírják a kártya megjelenéséig.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hokuszpk #18135 üzenetére
Rossz képet/ linket tettem be, bocsánat. Ezt akartam., A TPU-t, ez kicsit földreszáltabb. Ezzel viszont nem biztos, hogy megéri a drágítás. mert FP32 ben lassabb lesz az 1170 az 1080 nál és az 1180 az 1080TI nél.KB 20 % előrelépés és 20 % drágítás.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Jack@l #18049 üzenetére
PCIE kihalása vs csökkentése illetve a sávok elvétele két különböző dolog.Az első mostanában nem fog bekövetkeznia második pedig akár pár generáción belül eljöhet.Az utóbbi kb az a kategória, mikor egy Bugattival 80 nal vereted az autópályán.ITt a probléma az hogy erre a megoldást INtel sokkal könnyebben abszolválja, mint NV.
Sokszor hallottam már az IT iparban az elmúlt 20 évben, hogy ez és az kizárt hogy bekövetkezzen. aztán lám...[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
Próbáltunk szakmai keretek között beszélgetni és találgatni az Nvidia jövőbeni lehetőségeiről ami lehetséges , hogy az ARM dizájnban teljesedik ki.[link][link][link][link]
Pontosan az Nvidia jövőjéről beszélgettünk, még ha ez nem is olyan egyértelmű és voltak kitérők.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Szerinted .Szerintem meg nagyon is fontos nvidia szempontjából az ARM dekstop vonalra való belépése innen indultunk, az más, hogy elment utána csupán az ARM ra vonatkozó beszélgetésbe.
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz Jack@l #18018 üzenetére
ebből szinte semmi nem igaz sajnos amit leírtál föleg az ARM 5 éves lemaradását vizionálni,mikor sok szempontbol már Intel elött járnak. de ezt itt hagyjuk is annyiba.Abu el tudná neked jobban is magyarázni ezt, mint én de nem akarok ebben a topikban a témába jobban belefolyni.Én olvasok sok más oldalt is és tudom a raytracinget is meg hasonló csak ennek abszulút nincs köze a témához szintén, azt se tudom honnan keverted ide. Mindegyik gyártónak meg lesz / van a saját raytracing eljárása a Microsoft felé, ez sem egy egységes elképzelés, kivéve annak, hogy végeredmény szempontjából minek kell megfelelniük, de ennek végrehajtása megint gyártó szintű megoldást kíván, csak úgy mint az egybetokozott hardverekkel bejövő jövőkép,amiben sok általad is felsorolt eszköz egy fedél alatt fog muzsikálni,söt,még a memoriát is betolják alá pár éven belül.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Jack@l #18014 üzenetére
Kevered a dolgokat és ez sajnos elég naív elképzelés.Elég kevés esélyt látok a jövőre nézve ( mondjuk 4-5 év múlva ) hogy a jelenlegi formában megmaradjon a dedikált GPU CPU vonal gaming szegmensben.
Nvidia kényszer pályán van a jövőre nézve,mert nem fogják egymás megoldásait támogatni, erről szól a versenypiac sajnos. Saját megoldásaikat fogják nyomatni, azaz vegyél Intel CPU-t intel GPU val és ugyan ez igaza Vörösökre is.Szóval ezért örülök, hogy ARM ilyen erősen fejleszt és ott lohol Intel nyakában és hogy Microsoft Intel legnagyobb bánatára támogatja őket mert amúgy ez a topik lehúzhatja a rolót pár éven belül, legalább is gaming szegmensben.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Crytek #18008 üzenetére
Miért kellene arra fejleszteni? ARM kompatibilis a Dx 10-11-12 verzióival sajár drivereiket pedig úgy csiszolják ahogy akarják és ebben nvidia és Microsoft is támogatja őket. jelenleg az arm magok gyorsabb fejlődést mutatnak, mint az X86 társaik és egyre olvad az előnyük. idén 3 Ghz jövőre 4 GHz és fejlettebb architektúra.
Jack@l:
Abu leírta a lényeget a memóriamenedzsmentet meg tudnák oldani, saját összeköttetést használnának, nem lenne szükség PCIE alapú kapcsolatra. Nvlink gyorsabb amúgy is és kevesebb memóriával( kisebb fogyasztással/olcsóbb kiépítéssel) gyorsabban tudna együtt működni, mint most. Ráadásul ne felejtsd el ,amit már többször leírtam több fórumon, Intel kezében vannak, olyan szabványok amiket vagy meghagynak vagy nem. Tehát ha lecsökkentik a PCIE sávok számát akkor nvidia kb lehúzhatja a rolót a dedikált 1180Ti vel és sajnos erre megvan minden esély, mert Intel is saját GPU-t fejleszt és AMD is ugye itt nyomul, saját szabványokkal.
A konzolokat felesleges idekeverni, nem is értem. Egy ARM nvidia APU ugyan olyan gyors tudna lenni, mint most a jaguar magok.2.1 Ghz-n járnak a PS4 pro esetében amit már ARM is megcsinál simán, sőt ők specifikációval 3 Ghz-t ígérnek lényegesen kisebb fogyasztással.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Crytek #17979 üzenetére
már most is van hozzá köze és Microsoft pontosan ezért erőlteti az ARM architektúra megfelelő támogatását, ami rohadtul nem tetszik Intelnek, mert ők az X86 egyértelmű kizárólagosságára törekednek desktop/ lapos fronton.. egyenlőre a fordító elvisz elég sok energiát, de egy szabadjára engedett 3-4 Ghzn járatott ARM bizony igencsak megfelelő ellenfél lesz a jövőben és ehhez hozzászámolod azt, hogy nem lesz megkötve a GPU -CPU együttműködése a z x86 licencek miatt azt fogja eredményezni, hogy egy adott Nvidia VGA ARM CPU val párosítva gyorsabb lesz játékok alatt mint X86 CPU val.
Ez már akár most is bekövetkezhetne,de még hiányzik a megfelelő szoftveres támogatottság, de ami késik nem múlik, főleg ha a 64 bit is natívan és evidensen menni fog ARM architektúrán erre már jó példa lesz a debütáló Artisan Physical 3 Ghz-n ketyegő magokkal.Szerintem ez egy járható út lehet a fejlődésre és talán ezzel kikerülheti Nvidia az Intel által bevezetésre kerülő korlátozásokat .[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz huskydog17 #17976 üzenetére
Ez mondjuk jó hír,de nálunk most az utóbbi 2 hétben fertelem mi történik. Ipon árgrafikonját megnézve ilyen 20 % drágulások is vannak pár nap alatt.
Abu85 : na igen de talán a használt piacot valamennyire megfogja, ha nincs rá gari nehezebb lesz eladni. Most is éppen nézegettem, már elég sok RIG van fent itt az aprón is.Kíváncsi leszek a megoldásra, de az mindenképpen jó hír , hogy a TR jó bányászatra.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz carl18 #17972 üzenetére
Nem vagyok ebben biztos,de nvidia szerintem valamit lépni fog ez ügyben, hogy a gamer VGA alkalmas bányászatra. Vagy pedig valami Bios kóddal figyelni fogja milyen használatra volt használva a VGA vagy ilyesmi és nem rendeltetés szerű használat miatt garanciát von el, ezt el tudom képzelni.
Jack@l:
Egyben nézd mire képes a Xavier egy Nvidia GPU- X86 CPU val szemben és mit tervez Nvidia az Orin-nal. Tippre 7 nm gyártásnál 15 wattból 2 TFLOPS FP32 számítási teljesítményt gondolok.
Egyébként ARM előrébb jár mint Intel sok téren, ők veszélyeztetik a legjobban technológiailag a Király koronáját.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz FollowTheORI #17967 üzenetére
nem véletlenül húzták. májusban-Június elején is még az egekben voltak a VGA árak a bányászat miatt,de egyébként most is eléggé elszállt árak vannak megint.A héten ismét megindultak valami oknál felfele az árak a biztató csökkenések után. GTX 1060 6 GB megint 100K fölött van.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz carl18 #17954 üzenetére
Az ARM nem csak ezzel jelentene előny Nvidiának, hanem sok minden másban is. egy adott NV VGA gyorsabb is lehet akár mint egy x86 AMD -INTEl CPU kombóval,.
-
félisten
Egyébként valószínűleg ők is ezzel számolnak amit írsz. meg kell találniuk az arany középutat, ami az között van , hogy a fent lévő készleteket kiárulják és a piacot még ne árasszák el a használt VGA-k erősen nyomott áron. Szerintem ez az augusztusi bejelentés után kb szeptember közepére fog bekövetkezni, tehát ez a jó időpont, szerintem.
-
félisten
válasz Televan74 #17907 üzenetére
Intel 2 éven belül/2 év múlva hozza a dedikált asztali gyorsítót, ugye ezért ment át hozzájuk Raja az AMD -től. Azt még nem tudni milyen szegmensbe, professzionális vagy gamer,de szerintem inkább utóbbi.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
The GV104 family has two entries. The first is *allegedly* a gaming GeForce model (GTX 1180), the latter is a mobile version.
NVIDIA_DEV.1E07 = “NVIDIA GV102”
NVIDIA_DEV.1E3C = “NVIDIA GV102GL”
NVIDIA_DEV.1E87 = “NVIDIA GV104 [GeForce GTX 1180]”
NVIDIA_DEV.1EAB = “NVIDIA GV104M”We have reached out to L2V2Go and they confirmed that the list is not coming from any official channel.
TLDR: This is just a rumor and it does not confirm anything (including the ‘GTX 1180’ name)
[link]GL: Quadro, M: mobile
[ Szerkesztve ]
-
félisten
valószínűleg érdemes lesz,de a használt piaci árak lesznek főleg ( nekem ) érdekesek. Már most is elég sok rig jelent meg bontva szerintem szeptemberben dömping lesz, ha lesz bejelentés valóban.
-
félisten
válasz FollowTheORI #17890 üzenetére
Szerintem nem apró változások lesznek. valószínűleg ez a generáció előkészíti a teret a 7nm hez és a kezdeti botladozásokat is kiküszöbölik, majd egy év múlva jön a 7 nm és kicsiszolják.
A két név azért terjedhet a köztudatban, mert lehet a Tesla nevet váltja az egyik.( Turing)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz carl18 #17863 üzenetére
szerintem az az 1170 lesz,ahogy gbors írta is. 1160 ról még nincs ilyen szintű leaked infó.
Ezek szerint az 1080 420-450 dolcsira leesik. Annyiért az jó vétel lesz, mert akkor a használt piaci árak is le fognak kúszni ősszel, talán 90-100-K környékén is lehet behúzni egy egy példányt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ezt már OC leközölte szóval valami lehet benne ( 700 dollárra ott is azt írják, hogy kamu)
DE ha ezek a számok és adatok igazak lesznek akkor előveszlek ám megint a fórumon, mint anno a Switchnél, mikor megírtad hogy decemberbe nem lesz már eladás mert Novemberbe megvették az ajándékokat ! ( Decemberben rekord eladásuk bevételük lett Nintendoéknak )[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz huskydog17 #17824 üzenetére
nem biztos, hogy lesz előrelépés perf/ watt területen, mivel ez egy új architek lesz és Pascal ennyi év alatt nagyon kiforrott, ráadásul ezeken már több ram is lesz, bár nem tudom itt hogy alakul a stack fogyasztás a GDDR6 nál.
Abu85 : Meglátjuk.Egyenlőre topikba belepasszol.Én anno tőlük olvastam először a Vega eredményeket is és bejöttek
Egyébként kitől kérdeztél meg és mit?Hogy az új család 1170 kártyája eléri e az 1080 Ti szintjét ? vagy mit?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Heroes fan #17822 üzenetére
valószínűleg 1080 teljesítményű lesz az 1160 ha ezek az adatok igazak.
-
félisten
-
félisten
válasz Heroes fan #17790 üzenetére
+ virágbolti verziós winfos is csinál ilyen dolgokat.
-
-
félisten
válasz keIdor #17700 üzenetére
ugyan azt leírtad, mint én csak pepitában.Én meg azt írtam hogy nem kell hogy feltétlenül fake legyen minden hír. Oc.Uk nem az az oldal. NV AIB partner nyilatkozta, hogy nagyobb gyorsulás lesz mint azt sokan gondolnák, persze virágnyelven.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dyingsoul #17696 üzenetére
2500Mhz-n nem kell , hogy feltétlenül fake legyen. Ugye volt partnerektől olyan nyilatkozat anno, hogy sokan meg fognak lepődni az új gen érkezésekor.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz carl18 #17663 üzenetére
Hidd el nekem , hogy meg fogod ismerni, mert valódi hírt Nvidia maga fog közölni.
Addig szinte minden hír fake, bármit bárhol olvasunk.
Nvidia elég kemény a hírzárlat terén, erről Abu jobban tudna nyilatkozni."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
félisten
válasz t72killer #17642 üzenetére
Ezeknél a dolgoknál adott CPU felhozatalbol válogathatsz,míg egy GT1030 mellé bármilyen általad preferált akár 15 wattos CPU-t betehetsz,hűtheted ahogy akarod satöbbi.Minden IGP rendszernél gyorsabb és alkalmas alkalmi játékra is.Vega 8 és 11 IGP -n kivül ez a legjobb megoldás,azokat meg nem tudod lehüteni passzivan az életben sem.Van ennek értelme,elég jol fogy. és az elszállt árak elött 20 K környékén volt.Intel IGP-t én minden szinten elkerülném,multimédiára meg föleg,remélem Raja rendbe teszi a katasztrofális drivereiket.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz carl18 #17635 üzenetére
Azert erősen keveritek a dolgokat.GT1030 nem gamer kártya hanem multimédiás család legfelső tagja ezert van a GT jelölés nem pedig a GTX. Ezeknél az alacsony fogyasztás (nem mint az általad felhozott 7770 vagy 660,ami 4x ennyit eszik) az esetleges halk vagy teljesen passziv hűtés,low profil,1 slot számít a megfelelő kijelző kimenetekkel és szoftver támogatással.Nvidia hibája,hogy még így lebutítva is a leggyorsabb intel IGP nél is majd 3x gyorsabb és a Vega 11 se bír vele.
-
félisten
válasz keIdor #17621 üzenetére
Én újrapasztáztam nem is akármilyen pasztával,(Thermal Grizzly) pár napig halkabb lett aztán kedzte mnegint és cserébe elkezdte a fekete képernyőt is.
Most ott tartunk, hogy ez a magas frekis sűvítő hang valami oknál fogva behallatszik a hálószobába és zavarja a kislányomat, szóval nem játszok vele este, pedig akkor lenne időm."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz carl18 #17531 üzenetére
miét lenne bármi is hülyeség egy olyan kártyáról / generációról ami meg sem jelent még? mert te úgy gondolod? A 2 millió forintos BFGD is realitás lett csak úgy mint a 3000 dolláros 4 K 144 Hz monitorok., Nincs ma már olyan Nvidia szerint, hogy túl magas ár. Prémium szintnek tartja lassan sajnos a fejlődést és az előrelépést, nem természetes folyamatnak.
Egyáltalán nem reális a 700/800 dolláros ár sem. A mostani pascal is már egy erősen túlárazott generáció volt, így meg az is maradt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gainwardgs #17511 üzenetére
WCC-t engedd el.
-
-
félisten
válasz hoolla #17447 üzenetére
Tippre most jön az amit pletykálnak, hogy talán 300 dolláros áron 1080 teljesítmény. Ugye a vörösök hajlamosak egy játék alapján ezt a besorolást is megadni a kártyának,de ha úgy vesszük , hogy AMD valóban nem a DGPU részlegre fejleszt elsősorban, akkor nekik ez így is egy lehetőség. Mondjuk egy Vega 56 GPU kisebb csíkszélen mit tudom én 300 dodó környékén bejöhetne.( és az is képes 1080 teljesítményre Vulkan alatt) Legalább is reménykedem, mert akkor talán Nv is megmozdítja a zöld kis seggecskéjét.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dyingsoul #17344 üzenetére
Szerintem nem igazán lehet számítani egészséges versenyre, de persze én is csal jósgömbe beszélek.
Ezeken az árakon is pillanatok alatt kiürültek a raktárak, eladtak szinte mindent. AMD sem hülye, ez igazi aranybánya volt most, pénzt szeretnének keresni. Ha AMD ki is fog jönni valamivel tippre 1080 körlüli teljesítményt fog hozni mondjuk 300 $ körüli áron, ami nevezhető versenynek, mert ennek is sokan fognak örülni."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz carl18 #17319 üzenetére
Na de azzal azért tisztában kell lenned, hogy 2007 ben 155-180 Ft volt a dollár átlagára és az átlagkereset nettó 114 000 forint volt. Ahhoz képest nézd a 40 ezer Forintot egy videokártyáért, ráadásul a 8800GT.
Persze nem azt mondom hogy nem sok ma az áruk, mert az , nagyon is. Úgy gondolom az 1060 nak 80 K körül lenne az ideális ára újan , használtan meg 60 K mondjuk.Persze álmodik a nyomor
szerk :
na úgy látom mindenki egyszerre írta ugyan azt[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz t72killer #17295 üzenetére
Nvdiánál nem igen volt hiány a boltokban az elmúlt fél évben és a gyártást sem állították le, ez csak pletyka volt ha jól tudom.
Februárban még ezt írták:[link]"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Dyingsoul #17285 üzenetére
Egyre inkább az az érzésem, hogy a nagy Pascal készletek miatt várnak. Minden jel szerint azt akarják kiárulni és rávennia gémereket, hogy ne várjanak az új genre.
-
félisten
válasz unrealnoise #17280 üzenetére
felzárkózás itt azért nehezebb, mert Nv generációról generációra elég szépen lépeget előre, tehát nem ugyan azt az utat járja be, mint CPU fronton Intel.
-
félisten
ÉN nem írtam a GPU ra semmit, a memóriára írtam amit írtam nem tudom hogy jött ide.
Ciscoval kötött előszerződésre vonatkozó hírt sehol nem találok a neten, ha csak nem a lassabb verziókra, ellenben Samsung GDDR6 ra vonatkozót igen.
csak Nvidiát látom egyenlőre mindenhol előszerződésben,de lehetséges, hogy nem publikus dolog, bár ez nem tenne jót Hynixnek, ha nem tenné ezeket a híreket nyilvánossá. tehát ez nem lehet akadály továbbra sem, az új gen kiadásában.
Még egyszer:
link:[link]
Nvidia köti a beszállítói megállapodást az GDDR6 ra a Hynix-szal, hogy kiszolgálja a gyártópartnereit, nem pedig a partnerek maguk.Ők csak rendelik a szükséges mennyiséget,( gondolom ehhez is kell egy szerződés)de az megjelent több helyen, hogy megkötötték ezt a beszállítói szerződést ( 11 % -t emelkedett a Hynix részvényárfolyama egyébként ez miatt)[ Szerkesztve ]
-
félisten
Szerintem te is tisztában vagy azzal, hogy mit írtam le. Nvidia köti a beszállítói megállapodást az GDDR6 ra a Hynix-szal, hogy kiszolgálja a gyártópartnereit, nem pedig a partnerek maguk.Ők csak rendelik a szükséges mennyiséget.[link]
Egyenlőre a GDDR6 ra Nvidiával van csak Hynix-nak szerződése tehát ebben a szegmensben nem kis hal náluk, hanem az egyetlen és fő szerződött felvásárlójuk erre a típusú memóriára jelenleg , ezért nem is elérhető az oldalukon sem jelenleg más partner részére, csak a GDDR5.Dyingsoul: pontosan ezért nem kisebb hal GDDR6 ra, amit feljebb leírtam..
VR re már nem ugrik Nvidia. Ellentétben BFGD most jön be, temérdek pénz és marketing van benne ráadásul prémium kategóriás termék lesz.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Petykemano #17221 üzenetére
Szerintem nincs gondban semmilyen téren, nem hinném, hogy AMD-t figyelembe veszik most ebben a helyzetben.( főleg, hogy általában mintha már mindig előre tudták volna az útóbbi években mit dob a konkurencia és pontosan milyen teljesítmény mutatókkal, és arra lőtték be az aktuális kártyáikat. Szerintem most is ilyesmi lehet egyébként ) Tisztán a saját érdekeiket nézik.
szerintem ( és ez tényleg tipp a részemről) 2 esetleg 3 dolog miatt várakozik:1- Várják a BFGD valódi, partnereik által megígért befuttatását ( Főleg Asus ) és a BFGD -t az új gennel nyomatják majd marketingben.
2- nagyok még a Pascal készletek, erre utal az 5 GB 1060 3 GB 1050 satöbbi Kínai piacra való tömeges befuttatása.
3 ?: Talán a GDDR6, de ebben nem hiszek, hatalmas pénzek forognak NV kezében, hogy ha kell lekösse a gyártási kapacitást, még ha Abu szerint ők a kisebb halak ebben. ( Hynixnél nem hiszem)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
És ezért egyetlen hírt sem voltál képes kiközölni a Ph hasábjain Nvidiáról a GTC vel kapcsolatban? gratulálok, remélem lassan kezded megérteni, miért süllyed veletek a hajó.
-
félisten
nemsokára GTC.[link] lehet jön némi valós infó. Szerintem az autóiparba szánt Turingot bemutatják, abból lehet már következtetni, ha esetleg nem is jön konkrét infó. Persze az lenne a jó, ha jönne valós hír a GTX szériáról.
-
-
félisten
válasz keIdor #17128 üzenetére
Titan V egy elég speciális eset, mert ott ugye a malmozó tensor magok,a félprofesszionális kialakítás és az ehhez készült mindenhez jó vagy semmihez se igazán jó driver miatt azért a magas órajellel hozták ki játékban ezeknek a hátrányát.
De ha megnézed mit tesz le az asztalra Dx 12 vagy Vulkan alatt a Volta az Architekturális megfeleltetés miatt, akkor azért látható, hogy a jövő valóban az új API-kban és ennek megfelelő hardverekben keresendő. Szóval biztos vagyok benne, hogy el kell kezdenünk nekünk is azt a mantrát, amit a másik oldal már pár éve mondogat, hogy a Volta majd a Vulkan-Dx 12 alatt mutatja meg az erejét.Ami nem feltétlenül 30-40 % lesz, hanem akár 60+% is lehet.4 K 60 Hz szerintem elérhető lesz ezzel az érkező gennel már 40 % előrelépés esetén is.- A 4 K@60 Hz fölötti kijelzők kora meg még nincs itt sajnos. ilyen árak mellett nem is lesz mostanában, majd pár év talán.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz keIdor #17125 üzenetére
itt a lényeg, hogy attól függ, hol lesznek a végleges órajelek, Az általad felvázolt eset is alap órajeleken nézve + 25-30 % körüli előrelépés,( GTx 1070- GTx 1080 között kb 15-20 % körüli eltérés van ) magasabb órajelek esetén ennél több lesz ráadásul az 1070 TI szinte 1080 szintű.
Ugyan olyan találgatás csak egyébként ez a videó is, mint a többi, csak pesszimistább.Én így szinte napi szinten böngészve a netet és feltéve, hogy NV valóban lép valamit, kb 1080 TI körüli( kicsit gyengébb,- 5-10 %) teljesítményre számítok az 1170 től ami kb 40 % körüli előrelépés.Egy új Arc-htól ez nagyon szép teljesítmény, biztos nem leszek csalódott, ha ennyit hoz stabilan, teljes Dx 12 és Vulkan támogatással. Még a 30 % is szép, mert ez mindig a kezdete valami újnak azért, amit tökéletesíteni és csiszolni kell, Láthatjuk Pascal is mivé alakult ki és miből indult.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Jack@l #17115 üzenetére
A probléma továbbra is az, hogy ez operációs rendszerhez és bizonyos adott hardverekhez kötött dolgok,mint ahogy Abu ezt le írta feljebb. Míg a Vulkan nem szigorúan az. Vulkan 1.1 elégé elérhető termékskála a VGA piacon. Akár egy 5 éves kártyán is elfuthat és akár gyorsulást is hozhat és nem feltétlenül AMD-n hanem Nvidián is.
Hidd el a Microsoft a Dx 12 vel sok mindenre rávette a felhasználókat a gyártókat, és továbbra is rá akarja venni,de ez elsősorban a saját érdekeiket szolgálja és nem a tiedet valamint a gyártókét.( számomra ez azért kettős mérce jelenleg, mert egy oldalról szimpatikus , mert éppen az Intelt szívatja talán a legjobban mostanában az ARM támogatásával, eléggé sok segítséget nyújt, ami itt , ebben a topikban mindenképpen fontos szempont számunkra Nvidia-ARM- Windows 64 bit jövőképet vizionálva.)
Vulkan egyébként már nyers állapotában tud valóban látványos előrelépést produkálni adott hardverekben, míg a Dx 12 sokkal nagyobb fejlesztői optimalizálást kíván, ezzel ergo romba döntve a driver nem lényeges szlogent, amit annak idején annyira reklámoztak.[link]
Nvidia is egyre jobban mögé áll és ez kedvezni fog a VUlkan elterjedésének és a Dx 12 hasonló alapkódjai miatt ez nem feltétlenül jelent teljesen alapjaitól szükséges plusz munkát ráadásul Khronos ugyan úgy adja ki havonta a bugfixeit, mint a Micro a dx 12 mellé. tehát eléggé pártfogolt API, amit remélem egyre több játék fog támogatni. Rise of Tombraider-ben vagy éppen Wolf 2 ben példásan jól működik Nvidia kártyákkal is.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Jack@l #17110 üzenetére
Ez igaz lehet,de ugy gondolom hogy felhasználói szemszögből mindenképppen nagyobb elörelépés,mint a dx12.
Core i7: ezt már több topikban kifejtettem,valojában kiknek az erdekeit szolgáta a dx 12,nem szeretnék itt több tíz offtopik kommentet erre rászánni.
Én lényegesen nagyobb ,nyiltabb,jövötálobb elörelépésnek tartom a felhasználói oldalrol a Vulkant,ami már most sok szemszögböl elörebb tart.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Jack@l #17105 üzenetére
Vulkan kifejezetten jó lesz Voltan valószínűleg, Pascal sem sül be vele, egész jó.[link]
Remélem azt erőltetik inkább, nem a nyomorult félresiklott Dx 12 -t"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Ren Hoek #17099 üzenetére
"Kezdenek rájönni, hogy a TV ma már alacsony input laggal durván odaver monitornak is. VRR-el, 10 ms input laggal 55 col OLED-en gamelni elég malac. Dreams..."
Ez még erősen álmodozás kategória az "erősen odaver monitornak"' szöveg.
se árban se tudásban nem konkurencia 10 ms inputlag is egy két extrém eset, de átlagban 20+ az OLED 15+ a LED inutlag,amik kiemelkedően jónak számítanak,de nem ritka a magas kategóriás 30+ inputlaggal rednelkező modell sem. ami számomra is, meg akik versenyszerűen, vagy csak komolyabban hobbi szinten online esportot tolnak, vállalhatatlan még az 1 ms hoz képest.
Konzolhoz, kanapén hátradőlős játékhoz tökéletes, csak ahhoz meg az áruk kissé el van szállva.VRR általános olcsó nyílt elterjedését vizionálni meg elég merész, mikor még csak NV nél most fogják bemutatni a Gsync Big screen tv ket , meseszerűen magas árral.Szóval szerintem ezt kb el lehet felejteni az elkövetkező pár évben.
reménykedem a FHD Gsync monitorok áresésében, kb ennyi.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Valószínűleg ez be fog következni ,de szerintem nem a most jövő generációnál. ez még korai úgy gondolom, figyelembe véve a jelenleg fent lévő pár RT eljárás irreális erőforrásigényét.
Mondjuk simán el tudnék képzelni egy RT gyorsítót( mint anno a PhysX) ami csak a raytracinget tolná és két GPU-s rendszert alkotna.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hoolla #17034 üzenetére
az általad elvárt a közvetlen egymás utáni generációk közti előrelépés szinte példa nélküli a VGA történelemben.
Ez alatt a stabil 4 K 100+ FPS kompromisszumok nélkül, tehát ezért irreális szinte, főleg úgy, hogy már a konzolok a fő fejlesztési terület, a portokat meg tudjuk, éppen hogy sikerülnek.
Persze kompromisszumokkal szerintem elérhető már ez a szint, akár egy 1080 Ti vel is néhány játékban, itt csak az a kérdés mennyire tudsz lejjebb adni az igényeidből.( medium textúra satöbbi), vagy hogy megéri e az hogy 4 K játszol,de nem max grafikán vagy nem 100 + FPS-sel. egy 300 K-s VGA-n.[ Szerkesztve ]
-
félisten
A vegá-hoz írtam, hogy nem fog sokat hozni a 7 nm átállás, nem általában.
Raytracing szerintem egy olyan irány jelenleg amit nem fognak kihasználni a valóságban mostanában, csak egy új hype, még ha nagyon jól is néz ki. Pascal ugye szinte teljesen alkalmatlan rá, az érkező új generációban pedig szerintem még a csúcs VGa-k nál is egy felesleges erőforrás pazarlás lesz, ha egyáltalán lesz.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hoolla #17022 üzenetére
jelenleg ezeka 7 nm -12 nm ugrások nem hoznak nagyon a konyhára, szóval attól, hogy átáll AMD 7 nm re ( egyébként egy helyen gyártatják NV vel , TSMC, tehát nem lesz fejlettebb gyártásból adódó Nv csíkszél, bár gondolom ez tervezés függő ) attól nem lesz behozva a lemaradás. A kulcs az architektúrában rejlik továbbra is, erről pedig semmit nem tudni AMD nél, meg hát tudjuk jól, hogy marketing és a valóság sokszor 2 irányba tart náluk.Egyébként nemsokára megnézheted mit jelent gyakorlatban a 7 nm mert a vega jön vele, Állítólag nem lesz számottevő előrelépés.
Szerintem 80 Hz miatt nem sokan fognak váltani, én úgy gondlom 100 -120 kell minimum és NV szerintem a Gsync nél pedig tartja a 144 Hz határt minimum 4K-n is, nem fog az alá bemenni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Crypto Trade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- EVGA 3090 XC3 Ultra 24 GB GDDR6X
- GeForce RTX 3060 Ti EAGLE OC 8GB GDDR6 videokártya - Csomagküldési díj az árban!
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- 7900 XTX-et keresek, használt, de viszonylag szép állapotban! Akár új is jöhet!
- Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB /Leirás!/Posta ok!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest