Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
válasz S_x96x_S #41646 üzenetére
"de abból nem tudod projektálni a következő 5 ,10, 20, 50 ,100 évet, "
"vagyis én még nem hirdetnék győztest."
Oké de akkor melyik évet nézzük? 5? 50? 100 év múlva lesz győztes? Mert ez ilyen mindenképpen te nyersz érv ám, hiszen nem tudjuk mi lesz később, de konklúziót majd azért akarunk nem? Tehát mikor, mik a győztes feltételek?
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz S_x96x_S #41617 üzenetére
A különbség itt inkább annyi, hogy a (most már) háromból az Nvidia diktálja az innovációt és a piaci trendeket.
Lásd RT, lásd DLSS stb.Ezért késett éveket és van lemaradása RT-ben, szintén ezért jön ilyen lassan az FSR, mert jött a hidegzuhany és valami választ kellett adni (FSR3 bejelentés 9 hónapja, eredmény semmi).
"mert az AMD-nek valahogy sikerült behoznia."
Hát az ULMB-ra még nincs válasza, de szerintem még a G-Sync Ultimate-ra sincs. -
Busterftw
nagyúr
válasz smallmer #41496 üzenetére
Az Nvidia felhasznalok itt vannak (ha mostani gen):
NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
Vagy az Nvidia off topik
nVidia tulajok OFF topikjaEz a topik nem errol szol:
"Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb." -
Busterftw
nagyúr
válasz smallmer #41494 üzenetére
Rossz topik, itt tudnak segiteni.
Milyen videókártyát?Osszefoglaloban toltsd ki a kerdoivet:
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
De ha a Ray Tracing a fontos, akkor en AMD-t nem valasztanam, foleg nem 4K-ban. -
Busterftw
nagyúr
Én ezt a sok memóriát inkább 3D modellezésnél látom használhatónak, Blender, Cinema4D, Fusion360, ugye a "pro-k" Macbookon iMacen dolgoznak szerintem 100% ezt a célközönséget szólítja meg az Apple.
Persze sanszos hogy előbb fogy el a CPU/GPU erő ekkora modelleknél, de legalább lehet vele villogni.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz bitblueduck #41236 üzenetére
Elvileg a következő két genre már lefoglalták a TSMC-t.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Alogonomus #41049 üzenetére
Az a 20% árengedmény nem hivatalos, 2x is árfolyamkorrekció történt.
-
Busterftw
nagyúr
Többért is adják, nem látom mi a probléma.
Ha 7900XTX áron adnák akkor értem a logikát, de nem így van.A Gaming bevételük pedig köszöni szépen jól van, a szokásos Nvidia marginnal.
Egyszerűen nem támaszt alá a matek.De még mindig nem kaptam választ az "extra mérnöki erőforrásra" amikor épp nem ez történik, a már kifejlesztett chipet hozzák le gaming piacra, nincs külön erőforrás a csúcs kategóriára.
A fókusz nyilván az RTX A széria, hiszen ott a GA104 5-6ezer dollár.
-
Busterftw
nagyúr
Ezzel nem ertek egyet, mert a die mindenkeppen elkeszul es abbol lesznek a kulonbozo kategoriak.
Vegyuk a RTX 3090 es az RTX A5000 esetet, nem az tortent, hogy megcsinaltak az RTX 3080-at, aztan full nullarol beleoltek a mernoki eroforrast egy 3090 GPU-ra.A piaci igenyeknek megfeleloen elkeszult az GA102, full chip ez modositva RTX 3090(ti) lett, abbol vagva RTX 3080(ti) es 3070Ti.
Az GA102 mar kesz van, ezt kiadva pedig a csucskategoria.
Az Nvidia ebben a kategoriaban mindent bezsebel, mert egyeduralkodo, rengeteg embernek kell a legjobb.Az AMD-nel is tervezhettek volna igy, csak hat a NAVI31 ennyire kepes, mert 700W kellett a 7900XTX-hez, hogy raszterben megkozelitse a 4090-et.
Szoval ertem en, hogy tudna az AMD ilyet csinalni, csak igy a kutya nem venne.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz huskydog17 #40991 üzenetére
Nem tudom, hogy fordulhatott elő ebben a genben, hogy a FE msrp ennyivel magasabb mint a 3rd party cuccok.
-
Busterftw
nagyúr
válasz laposonly11 #40919 üzenetére
Annyiban nem stimmel, hogy 3070ti-t 4070ti-vel kellene hasonlítani.
-
Busterftw
nagyúr
válasz laposonly11 #40808 üzenetére
Ezt a lagot nem tudom honnan veszed, mert több játékban tesztelve az Nvidia Reflexxel közel natív vagy jobb mint natív volt az input lag .
-
Busterftw
nagyúr
válasz GeryFlash #40757 üzenetére
Igazabol az AIB tudnak olyan niche-t adni (pl AIO modellek) vagy tobbfele kinezetu/meretu/teljesitmenyu modell, amivel az Nvidia nem fog foglalkozni valoszinuleg.
Plusz egy MSI, ASUS stb siman megcsinalja azt, hogy a TUF vagy OMEN PC-ben berakja a TUF alaplapot, TUF PSU-t, TUF VGA-t, csokkentve a VGA rizikot.
[ Szerkesztve ]
-
-
Busterftw
nagyúr
Ampere 3080Ti FE-m van, arrol tudok nyilatkozni, de elegge suvitett es nem volt a legjobb a hutes, a vramokon a repad segitett. (-15-20c)
Inkabb ugy mondanam, hogy meretehez kepest jo volt a hutese, de AIB modellekhez kepest katasztrofa.
Inkabb ment az AIO ra.4000 a merete miatt mar teljesen jo az AIB modellek mellet is.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Petykemano #40749 üzenetére
Ezt már mások is felhozták, az Nvidia hosszútávon elmehet az Apple féle ökoszisztéma felé.
A FE hűtés igazából csak a mostani 4000 szériában lett jó. -
Busterftw
nagyúr
válasz huskydog17 #40727 üzenetére
Túl nagy a gap a 4080 és a 4090 között, biztos hogy lesz csak kérdés mikor.
-
Busterftw
nagyúr
válasz huskydog17 #40711 üzenetére
4080ti-ről sincs hír pedig Ampere alapján jöhetne Júniusban.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Shkiz0 #40444 üzenetére
A 3080ti Junius elejen erkezett, szerintem iden is igy lesz.
Nezzuk a FE arakat a webshopban, 4080 1389 EUR // 4090 1829 EUR, a ketto koze boven elfer a 4080ti, meg ha csokken is valamennyit a bolti ar.
Tul nagy az ar/teljesitmeny szakadek.Ha bolti arakat nezunk es mondjuk 1100 EURert lesznek mar 4080-ak, a 4090 pedig 1700 EUR, a 4080Ti mehet 1400 EUR-ert siman.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Petykemano #40414 üzenetére
Nem, azt akarom mondani, ha a raktarkeszlet Ada volt, az lehetett a keszletfelhalmozas miatt, nem pedig a csokkent fogyasztas miatt. (csokkenni csokkent, de nem ez okozta az "extra" keszletet)
-
Busterftw
nagyúr
válasz Petykemano #40410 üzenetére
Nem ugy ertettem, hogy az, csak egyetertettem ha esetleg ez Ada akkor a felhalmozott keszletnek van ertelme.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Petykemano #40408 üzenetére
Szeritnem utobbi, a xx60(ti)-xx70(ti) azert nepszeru kategoria, ha launch elott ezekbol volt keszlet felhalmozva az nem feltetlenul problema.
-
Busterftw
nagyúr
Jah hat nekem 3080ti-rol a 4080 lenne a minimum, de inkabb a 4080ti erne meg.
Ha megint AIO-t raknek ra az +250 euro koltseg1200-ert ugy vennem a 4080ti-t (FE) mint a huzat, aztan menne ra a block, a 3080ti-t el tudnam adni kb 600-700-ert, ugy mar nem rossz deal.
De inkabb marad ez aztan a 4000 szeria kimarad.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Raymond #40260 üzenetére
"Azon gondolkodj el par masodpercre hogy a millonyi user akinel ott vannak a 16GB-os 6000-es Radeon-ok azoknal mindnel 32GB RAM van a gepben? Vagy megy siman 16GB-al is?"
Illetve ujbol felhozom, hogy akkor miert nem megy jobban a tobb VRAM-mal rendelkezo Radeonokon a jatek vs kevesebb VRAM Nvidiakon.
Minden evben, minden konzolgeneracional elojon a tema, de a VRAM hasznalat tul van reagalva.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Illetve ehhez meg hozzatennem az FPS-t is.
Mert ugye ilyen VRAM riogatasok voltak mar.Ha megnezzuk a raszter 1440p-t, akkor eleg erdekes kepet kapunk:
A 10GB-os 3080-on jobban fut mint a 12GB 6700XT-n, a 16GB-os 6800XT egal.
Meg a 8GB 3070 is tobb FPS kicsivel mint a 12GB 6700XT.
De van mas pelda is. -
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Az a baj, hogy minden amivel az Nvidia marketingelte a cuccait, az AMD orok masodikkent reagal.
Kijottek RT-vel, a Navi-nal mar azt irta a media negativumkent, hogy nincs RT.
Majd amikor lett RT, a teljesitmeny siralmas.Lett DLSS, masodikkent hoztak a szinten benabb FSR-t.
Es ez lehetne folyatni.Ehhez meg az is hozzajon, hogy raszterben sem kinalnak jobbat.
En mondtam mar sokszor, itt csak akkor van esely, ha 2x gyorsabb kartyat hoznak kb fele annyiert. Maskulonben marad a 8-15% market share.
-
Busterftw
nagyúr
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz VoltanIgor #39545 üzenetére
Eddig az volt, hogy tesztre kapják a geart aztán megy vissza/tovább.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Komplikato #39312 üzenetére
Neked, PhysX el es virul
-
Busterftw
nagyúr
válasz Komplikato #39309 üzenetére
Mivel engineering sample, amit tobb videoban is elmondtak, ezert nem kell a minosegen csodalkozni. Konkretan meg is jegyeztek, hogy a lamellak igy-ugy alnak, mert ez kezdeti design.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Callisto #39276 üzenetére
Nem tudok konkret tesztet hozni, de mivel a felskalazas illetve a hozzaadott reszletek miatt olyan helyen ahol amugy szarabbak a texturak/grafika, az osszkep jobb volt mint a nativ.
Csak igy ertem.Ahogy irtad ez erosen szubjektiv, viszont ha szubjektiv, akkor mukodik mindket iranyban.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Komplikato #39252 üzenetére
Tesztet linkelned?
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz goodboy007 #39151 üzenetére
Nekem inkabb az jott le, hogy ne a vcore-t piszkaljuk, hanem a power limitet.
-
Busterftw
nagyúr
Az a helyzet hogy az Nvidia stabilan hozza a jo teljesitmenyt es a feature-oket.
Az emberek ugy vannak vele, hogy oke itt az AMD kartyaja, (sarkitva) kicsivel lassabb kicsivel olcsobban, ez nem indok hogy tomegesen valtsanak.
Az AMD sem tori magat, hogy javitson a piaci reszesedesen, mas a fokusz.Ahhoz valami olyan kellene, hogy a 1000 dollarert ketszer jobb teljesitmenyt adnak mint a 4090, raszterben es RT-ben, meg 300 dollarert 3090Ti teljesitmenyt.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Petykemano #39096 üzenetére
Az Nvidia Reflex itt kimaradt, a Spider-Man jatek elemzesben a DLSS3+Reflex komboval a latency nativ kozeleben volt.
-
Busterftw
nagyúr
válasz prime77 #39019 üzenetére
A PCB a legtöbbnél ugyanakkora, szóval a más hűtés miatt különböző a méret.
"Amúgy ez az FE verzió bénább anyagokból van összerakva mint a ref kártyák?"
Épp ellenkezőleg, legalább is a 3000 szériánál így volt, debauer 4090 videójában is ezt mondta, hogy 1500+ eurós termékekről van szó, a FE az annak is érződik, a többi meg bucsu műanyag kategória.A FE hűtés méretéhez képest jó. A 3rd party coolerek persze jobb hűtést adhatnak (típustól függően) viszont nagyobbak is.
Nem márkát kell nézni, hanem márka belüli szériát.
Ez igaz volt a 3000 szériára is. -
Busterftw
nagyúr
En az RTX 2000 szeriabol tudok kiindulni, szerintem az egy remek pelda. (amig be nem utott a banya ott is)
Ott novekedett meg launch price jelentosebben a korabbi generaciokhoz kepest, ugye RT early-bird tax esatobbi. (Bar az rtx 2080 sok helyen annyi volt mint a Vega 64, RT nelkul -5-10% raszterrel)
Az elejen ugye jottek hirek, hogy nem veszik annyian a 2000 szeriat, de aztan vegul egyre tobbet adtak el. Tehat itt inkabb az szamit hogy a tomegnek mi az az ar amiert meg megveszik vs nem veszik meg.goodboy007
"Very High/Ultra beállításokhoz"
Jo nekem errol is megvan a velemenyem, mert High fole meg 3080Ti-vel sem megyek, jatektol fuggetlenul, pedig 10+ cimekkel is jatszom.
Teljesen felesleges a Very High/Ultra, atlag gamernek meg foleg."4k+144Hz monitort 300k feletti árért meg akar a tököm."
En is amugy erre varok, mert 32"-re jobb lenne a 4K, de 144Hz is kene, szoval addig marad a 1440p 165Hz -
Busterftw
nagyúr
Szituacio kerdese.
Akinek kell kartya es van ra neki az megveszi.
En tavaly vettem a 3080Ti-t, elcsiptem egy FE szallitmanyt, 1199 eur volt, amikor ezt masnap tovabbadhattam volna 1800-2000 euroert siman es boltban 2000 euroert mentek az AIB kartyak.Ugye az egyertelmu volt mar covid/haboru elott is, hogy a koltsegek novekednek, mert a gyartastechnologiak is sokkal tobbe kerulnek es a PC szegmens is zsugorodik.
Tehat azt a lovet kevesebb embertol kell beszedni, mashogy nem megy az arak novekednek.
Aztan ugye ez ongerjeszto is, mert ahogy dragabb lesz annal kevesebben veszik majd.De azert szerintem nem olyan rossz am a helyzet, mert ha nem kell az RT meg a 4K es/vagy nincs VR akkor teljesen felesleges ennyit kartyara kolteni.
A nepszeru 1080p/1440p-n teljesen jo egy Turing is vagy 3060/ti. -
Busterftw
nagyúr
DLSS 3 confirmed: Generating entire frames.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Alogonomus #38694 üzenetére
Nem biztos, mert az AMD a piac 17%-at teszi ki.
Tehat oke hogy esetleg par %-al magasabb a marzs amit lehetetlen megmondani, de egy kisebb piaci mennyisegbol kell szeletet kikaparni. -
Busterftw
nagyúr
En twocents videojat neztem es ezt o mondta, o ott volt a belsos meetingen.
Nyilvan megkerdeztek hogy akkor most mik az opciok, esetleg AMD/Intelre valtas es akkor hangzott el.Ezt amugy Linusek is kibeszeltek a WAN show alatt, Luke sem ertette miert erdeklik ezutan oket hogy ha hatbaszurjak oket, de Linusnak igaza van, hogy az Nvidia nem felejt es ezzel benn hagyjak az egyik labukat az ajtoba.
Persze nem jelenti azt, hogy nem volt tobb oka a kilepesnek, itt ugye ket tenyezo van, megszunik a partneri kapcsolat az Nvidiaval es kilepnek a VGA-piacrol.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Petykemano #38688 üzenetére
Azt nyilatkoztak, hogy nem fognak Intel-t vagy AMD-t gyartani, mert nem akarjak az Nvidiat ugy hatbaszurni.
Igy nem egetik fel az osszes hidat, ha esetleg a jovo mast hoz.
De ha most elkezdenenek AMD/Intel modelleket gyartani, az Nvidia garantaltan nem all veluk szoba a jovoben.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Nintendo Switch
- Milyen videókártyát?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Interactive Brokers társalgó
- Bestbuy játékok
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest